Dagens träning

Daven gick som en riktigt kung, så himla fin idag! finns inte så mycket mer att säga om honom, är så himla nöjd och han börjar verkligen ta sig nu klara alla svåra saker.
 
Träningen med Chippen var ingen höjdare på sättet att han gick super, men träningen var mycket behövlig och jag kände att vi fick ut så himla mycket idag! 
Vi började med att sänka honom i nacken, han har ju rätt kort nacke så han har svårt att verkligen slappna av och sänka sig, han blir gärna lite väl hög i formen, (tävlings form) men man måste ju även kunna jobba dom lite lägre och inte alltid pressa dom till det yttersta. Så vi gjorde iallafall det både i traven och galoppen, i traven sen brydde vi oss inte om att rida upp hans sväv, utan han fick ha sin vanliga trav för att vila sig lite.
 
Sen gick vi in och skulle träna lite volter då det är det vi har mest svårt med på tävling, där brukar chippen tappa mest poäng, och det är inte för att han inte gör den rund eller så utan det är för att han tappar sin trav, han orkar helt enkelt inte hålla den genom en hel volt, för det krävs mycket samling och styrka i bakbenen.
Så det var det vi jobbade med idag, till en början blev han väldigt sur och ville inte vara på lilla volten runt Helena för, Men hon sa att han gör ju inte så för att vara dum eller för att han inte vill, utan för att han inte orkar riktigt, det är så väldigt jobbigt för honom! 
 
Men på slutet gick det super, han höll super fin trav genom volten, och öppnorna flöt på bra, Han var genom svettig när vi var klara, och väldigt trött, så imorgon blir det skritt tur för honom, han fick verkligen kämpa och ta i till det yttersta idag. Men han är duktig, Helena sa sen att ja man förstår att han tycker det är jobbigt, det är inte många ponnyer i Sverige som tvingas bygga upp styrkan att nästan kunna gå i passage runt på en 8 meters volt, så hon tyckte också att han var super duktig idag! 
 
Det blev inga bilder idag, men det var för vi mest gjorde detta hela lektionen, så det fanns inte så mycket att fota.

Kommentarer
Postat av: isasriddagbok.blogg.se

Tänkte på dig när jag såg det här, bling-bling-bling ;) http://norrlandsryttare.blogg.se/2013/april/amanda-nya-gummiband.html

2013-04-07 @ 21:47:51
URL: http://isasriddagbok.blogg.se/

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0