resten av veckan

Resten av veckan kommer vara gaska full för mig. Jag har mycket att göra och stå i. Så tänkte att jag skulle skriva ner det lite snabbt så jag själv också kan ha koll. Förutom det har det varit en lugn och skön dag idag, jag har varit i skolan där jag bara hade två lektioner. Sedan var jag med en kompis inne i stan och köpte nytt dipbrow pomade från Anastasia Beverlyhills. Det är det bästa ögonbryns gel jag testat!! Sedan var det vår dag att ta in hästarna så vi körde direkt från tåget till stallet och tog in hästarna. 

Torsdag: Åka på återbesök med Celle, plugga massor inför provet på Fredag,samt städa. 
Fredag: skola 08-00-15.00, Sedan ska jag och min pojkvän fira ett halv år. 
Lördag: Hinna rida, innan jag ska vidare till Mölle för att fira min farfar som fyller 90 år med hela släkten på Grand.
Söndag: Hem så snabbt det går, Hinna rida och plugga inför prov.  
 
Detta är i korta drag vad som ska göras nu under några dagar. Det kanske inte låter speciellt mycket men allt tar väldigt lång tid. Och när man bor som vi gör tar det lång tid att pendla till alla olika ställen. Men det ska bli kul i alla fall. Kul med restaurang besök både fredag och lördag. 
 
 

dagens pass

Började med daven idag, han har inte gått alls under tiden jag var i fjällen. Men han var faktiskt lugn ändå, han höll sig på plats och lyssnade fint. Det jag fick jobba mycket på i början var att få igång benen och tänka mycket på rakrikningen. Men efter en 20 mintuer hade han fått himla sprätt i benen och vi gjorde lite öppnor och några slutor. Han är ju himla arbetsvillig och vill alltid göra rätt. Och han är så himla känslig i munen så man får parera så man inte gör för mycket av något. Då blir han osäker och vet inte riktigt vad man menar. 
Men det gick överlag jätte bra. Mamma var ju snäll och skulle fota, och de gjorde hon. Men hon måste råkat komma åt någon knapp som ändrade inställningar så bilderna är jätte suddiga tyvärr . Jag som var så sugen på att visa er nya fina bilder. Men jag tänkte ladda upp några ändå dem som man i alla fall kan se något på. Jag får börja bli lite mer noga och kolla på bilderna efter ett tag när jag ridit och se så det är rätt inställningar hela tiden. 
men nog om det. 
 
Sedan hoppade jag upp på Celle, skrittade honom i 30 mintuer och jobbade honom i skritten. Sedan travade jag två varv i båda varven. Han kändes fin och han frustade väldigt mycket. Men jag vågar ändå inte säga för mycket. utan vi får avvakta och se på torsdag. För det är en sak Celle har som både är bra och dåligt. Han är så himla arbetsvillig och bara vill jobba hela tiden så han nog kan stänga av lite smärtan ibland. Vi tror att han kanske gjorde det lite inann vi märkte det första gången förra året. Så då blir man ju såklart ännu mer försiktig, för man vill ju absolut inte arbeta dem då. 
Men håll alla tummarna för oss på torsdag. Hade betytt så mycket♥
 
tråkigt med bilderna men här är de i alla fall:
 

Ridning!

Idag ska jag rida både daven och Celle, Celle ska travas för första gången sen besöket hos Jonas, håll tummarna! Jag har med kameran så de blir nya fina bilder förhoppningsvis som jag kan visa er ikväll. 


cristina sport

Kollade runt lite på nya schabrak, Känns som jag inte har något alls som jag gillar längre haha. Nej så är det såklart inte, men har kollat runt på lite nya som jag gärna skulle kunna tänka mig att ha hemma. Jag hittade några från Cristina sport, allt är gjort i Italien. Jag har aldrig sett detta märktet innan, men jag tycker verkligen att dem är fina. Och man kan även designa sitt egna precis som man vill ha det. 
Det påminner väldigt mycket om Anna Scarpati schabraken. Dem ligger också ganska lika i konstad. 
Dessa som jag lägger ut bild på har jag hittat på cheval ridsport och kostar runt 1000 lappen. Men jag är helt såld på bling kanten som sitter på det beiga. 
Har någon av er använt detta märket? För det som kan vara lite jobbigt att veta med märkten man aldrig sett eller använt innan kan vara passformen. 
 
Vad tycker ni om dem? 
 

Nytt

Godkväll på er. Idag har jag haft en ganska lugn och mysig dag. Hade bara två lektioner i skolan, efter skolan mötte jag upp min pojkvän i stan. Vi gick först till H&M så jag kunde köpa lite nytt smink som var slut. Och när vi varit där så gick vi och fikade lite. För idag firar vi även 6 månader tillsammans. Så mysigt. 
När jag kom hem sen så åkte vi bort till stallet och jag skrittade och myste med Celle ett bra tag. Nu under kvällen ska jag plugga lite, titta på tv och bara ta det lugnt. 
 
Morgondagens planer ser också ganska så bra ut. När jag slutar skolan ska jag hem direkt och Jag kommer även få trava Celle lite!!! Åh vad jag är spänd, jag hoppas verkligen att han känns fin. 
Hinner jag kommer jag också jogga Daven lite för han har inte fått gå på länge nu, han är som en bomb, stutsar och hoppar när man ska ta in honom. 
Det jag fick med mig hem var en ny concealer, ett ögonbryns gel, och en anti-shine stick. 

outfit

Hittade lite bilder som jag glömt lägga upp. Det är på en outfit som jag hade på mig veckan innan lovet i skolan. Brukar ju oftast bli att jag bara har häst inlägg. Och outfit inlägg med hästen. Så jag tänkte varför inte ha lite mer vardag också. Jag tycker det är himla roligt med kläder och mode utanför hästmodet också. Så tror inte ni är speciellt vana att se mig i såna här kläder heller ;)
Undrar ni var något kommer ifrån eller har ni någon annan fråga är det bara att kommentera. Och ni får också jätte gärna kommentera om ni gillar såna här inlägg och att jag ska ha lite mer av min vardag med i bloggen. Eller ska jag hålla mig till häst inlägg?
 

bilder Fjällen

här kommer en  del av bilderna som togs uppe i fjällen, tyvärr kunde jag ju inte hålla den uppdateringen som jag skrev och förvätntade, men det var främst internetet och sen att vi var iväg i backen hela dagarna, så när vi kom hem så var vädret dåligt eller det började mörka. Men några bilder blev det i alla fall. Känns skönt att vara hemma nu igen, och slippa snön ett tag. En vecka räcker haha. Men har haft en super bra vecka, nu får man försöka hitta energi till skolan och skolarbetet igen. Som jag tagit paus från under tiden jag varit iväg.
 
Idag direkt när jag kom hem åkte vi bort till stallet, jag gick raka vägen och hämtade celle och när jag kom så gnäggade han på mig. Sen fick jag massor av pussar från honom. Så mysgt att bli bemött på det viset. Mamma sa direkt också att han var mycket gladare i stallgången idag än vad han varit när jag varit borta. Den hästen har jag något speciellt med. Skrittade ut en runda i skogen och sen gjorde jag lite öppnor och sidvärtsrörelser i ridhuset. 
 

Sista dagen

Hej på er! Har varit svårt att uppdatera er under veckan för att jag har inte haft något internet, i stugan är de knappast någon teckning alls, så just nu sitter jag ute i solen. Idag är sista hela dagen här. Imorgon eftermiddag kommer vi köra hemmåt. Vi har haft några väldigt fina dagar här. Solen har varit framme de sista dagarna. Har dock fått en del träningsverk i benen ;) hoppas ni haft ett bra lov! 






I skidbacken

Är just nu i skidbacken och åker! Så fint väder sol och allt! 


Träning med daven

Igår tränade jag för Helena med daven. Det gick riktigt bra på slutet, jobbade mest med aktiviteten i bakbenen och att hitta knapparna lite igen, kände att jag hade tappat lite när jag inte ridit honom på ett tag. Men roligt var det. Han är så himla fin nu! Som en annan häst att hoppa upp på. Men som jag nämt lite tidigare så känns det ändå mer rätt att rida storhäst, dels för min längd, och dels för att jag då kan komma vidare i min ridning och lära mig mer. Har ju ändå tävlat otroligt länge och ridit ponny sen jag var jätte liten. Så jag känner mig verkligen färdig. Jag vill utvecklas, komma vidare och se om jag kan lyckas lika bra på stor häst. Jag tror jag kommer till ridning lite bättre när man får göra mer saker, byten,passage,piaff, Helena sa lite det igår också. Men som sagt roligt att känna hur fin daven blivit! Igår gjorde vi oss lite extra fina med guldlindor och glitter schabrak







 

Fjällen

På Lördag åker jag upp till fjällen. Och kommer vara där en vecka. Tillsammans med pappa,emma, mina syskon och pojkvän. Det ska verkligen bli jätte roligt att få åka skidor igen. Det var riktigt längesen jag åkte sist, det var i 6an eller 7an. Så vi kommer alltså åka till malmö och sova hos pappa på fredag och sen åker vi tidigt tidigt på lördag morgon. 
Jag kommer ta med mig datorn och kameran så jag hoppas att jag får internet där uppe och kan uppdatera er direkt från fjällen, med fina bilder. Jag kommer vara en vecka i Vemdalen där min farmor och farfar har en stuga, så innan pappa flyttade till Hong Kong var vi där uppe minst 1 gång om året och åkte skidor.
Ska ni hitta på något speciellt på lovet? kanske iväg och åka skidor ni också eller ska ni iväg på sol semester kanske?
 

Positivt besked!

Idag var vi hos veterinären med Celle och Jonas var inte alls lika negativ till detta utan var lugn och sa att man ska inte utesluta något eller hänga upp sig på just cystan bara för man vet att den finns. Utan han var nogrann och gick igenom hela hästen.
Det kändes så bra att han var så himla noga, han ville bli 100% säker på vad det var och kunna utesluta allt annat. Men ganska direkt uteslöt han cystan!! det som vi trott varit det stora problemet. Det Jonas istället hittade var egentlien inget allt spciellt ovanligt eller konstigt utan en vanlig inflamation i knäet. För när han bedövade knäet släktes hältan direkt. Så han sa idag kunde vi utesluta att det är cystan som gör ont på honom.Han sa också att skulle det vara så att den skapar problem i framtiden så finns det många alternativ på saker man kan göra. Och detta har vi inte alls hört från tidigare veterinärer, så det var verkligen lycka att få reda på detta!
Alltså blev han behandlad i knäet och sen ska vi tillbaka på torsdag och spruta något annat i hans ben som skulle skölja rent lite i benet. Efter det är det en veckas skritt som gäller och sen några dagars trav innan vi ska tillbaka på återbesök. Tänk om det bara varit knäet som spökat hela tiden! så skönt det skulle vara. Och här ser man också hur viktigt det är att man har en veterinär som är noga ocg som går igenom hela hästen innan dom ställer en diagnos. 
Så om man får vara så glad och inget annat dramatiskt inträffar borde Celle kunna vara tillbaka i topptrim inom 1 månads tid ungefär. Och då finns det fortfarande chans för mig att utnyttja mitt sista år som junior! 
Vi håller alla tummar och tår för att det inte var värre än såhär!
 
bild på en trött Celle hos veterinären idag. ♥

vad nästa vecka har att bjuda på

nästa vecka kommer bli relativt lugn känns det som. Om det inte kommer något nytt och helt oplanerat i skolan, Men om det inte gör det så har jag bara en inlämning till Torsdag, och en Engelska bok jag ska ha läst 80 sidor i till på onsdag. Utöver det har jag tänkt vara så mycket jag kan i stallet. 
För att på Fredag åker jag till pappa och på Lördag kör vi upp till fjällen för en veckas skidåkning. Men jag tänkte berätta mer om det i ett annat inlägg istället. 
 
Dagen kommer bestå av plugg samt stallet, det är väldigt fint väder så jag ska se om jag kan ta med kameran och ta några bilder ute med hästarna. 
Nu kickar vi igång denna dagen och gör någon nytta! 
 

Kvälls träning

Ikväll när jag kom hem ifrån C, så åkte vi till stallet och jag red Daven ett pass i ridhuset Helena var också där och hjälpte mig lite. Känns ju lite annorlunda att sitta på ponny nu när jag inte gjort det på så länge, men det var så roligt. Kände stor skillnad på honom vilket var himla roligt. 
Han har blivit mycket mer stark och klarar av att gå i samlingen och är mer stadig. Han är verkligen i topp form, så jag hoppas snart att en ny liten ryttare kan ta över detta arbetet och verkligen visa upp honom. Jobbade mest galoppen, och att hitta knapparna igen och känna in mig. Men daven var nöjd och jag också. Red inget långt pass och inte så hårt heller. Mamma fotade oss lite så jag kunde se hur det ser ut nu när jag rider honom. Synd nog var det väldigt mörkt i ridhuset och kameran hade väldigt konstigt fokus. 
Men visar några av de som blev okej. Imorgon ska vi ut på en skogstur och blåsten har avtagit. 
Jag tar lite mer ansvar för honom några dagar nu när Frida inte kan komma ut till stallet, och det är även roligt för mig när jag inte rider Celle lika hårt. 
 

Uppdatering

Hej på er! 
Idag har jag varit iväg hela dagen, jag kom precis innaför dörren. Först var jag i skolan, där vi hade prov i sociologi. Jag hoppas att det gick bra, efter det mötte jag upp Julia och vi åkte vidare till Empoira för lite snack och shopping. Fick med mig några små saker hem, inga kläder denna gången utan mest skönhetsprodukter. Jag tänkte att jag kanske lägger ut och visar det för er senare i ett annat inlägg. 
 
Jag tänkte i alla fall bara uppdatera er om läget med Celle och sådär. Och det är så konstigt, för redan dagen efter han haltade alltså i fredags för en vecka sen ungefär så var han som vanligt igen. Så igår när jag skrittade honom i ridhuset så passade jag på att testa trava lite, det syntes och kändes inget alls, han var hur fin och mjuk som helst, testade då lite galopp och även där var han hur fin som helst. Man kunde inte märka av något alls. så tänkte trava och rida honom lite lätt nu fram till vi ska till veterinären, och sen får vi se. Kan ju varit någon form av överansträngning, eller vad som helst. Vi får avvakta och se helt enkelt. Men skönt att han inte haltar ju i alla fall. 
 
Jag känner mig så tråkig att jag aldrig kommer med nya bilder, men eftersom jag bara är i stallet nu när det är mörkt och har mest skrittat några dagar så blir det inte att man tar med kameran. Men jag har faktiskt små filmer från en träning för någon vecka sen som jag tänkte möjligtvis lägga ut och det finns intresse?
 

Vecka 6

Måndag: Skola 11.30-14.20, Skrittade Celle lite ridhuset och pluggade 
 
Tisdag: Skola 09.45-16.20, Sedan till Malmö hem till pappa där jag ska stanna till onsdag, Kommer behöva plugga en del och sen tänkte jag uppdatera er.
 
Onsdag: Skola 09.45-14.00, Jag ska även till tandläkaren & resten av kvällen blir det plugg 
 
Torsdag: skola, 09.45-15.40, har ett stort prov och efter skolan ska jag möta upp en kompis så ska vi till emporia och shoppa/fika lite. 
 
Fredag: skola 08.00-14.30, Efter skolan ska jag möta upp min saknade vän Alice och ta en fika och prata om allt som hänt på senaste tiden. Kvällen spenderas nog tillsammans med min pojkvän. 
 
Lördag: Skritta Celle, ut om det går annars lite i ridhuset. Plugga massor för att få gjort mycket innan lovet
 
Söndag: skritta Celle, Rida ut Daven om vädret tillåter. Plugga, träffa vänner och se till att vi får klart vår dans + öva mycket, uppvisning på tisdag.
 
Denna veckan blir väldigt lugn på hästfroten. Så då gäller det att ta vara på allt annat som går bort när man har en häst i full träning. Nu kan jag hinna träffa lite kompisar på veckorna efter skolan, vilket är helt omöjligt om jag har en häst i full träning. Kommer även passa på att rida Daven lite extra nu innan jag ska iväg på sportlovet. 
Bjuder på en gammal favorit, denna hästen saknar man varje dag! 
 

Det som hänt

Detta inlägg kom ut senare än vad jag tänkt, men jag har inte riktigt vetat hur jag ska skriva det för att det inte ska bli för långt, Jag ska i alla fall ta det lite snabbt nu och kortfattat.
Kommer inte gå så djupt inpå det utan det mest ytliga då det är väldigt jobbigt för mig och min familj.
Det är såhär att Celle har en cysta i sitt ena framben, han har troligtvis haft den hela sitt liv, men enligt tidigare ägare har han aldrig haft något problem med det eller varit halt. Och vi ville inte förlora chansen på en sån underbar häst som han faktiskt är. i höstas/vintras blev celle lite halt och han kändes lite stel, vi åkte och kollade upp det och han reagerade på böjprov i kotan så han blev behandlad för kotledsinflamation. Denna behandling upprepades 2 eller 3 gånger, och sista gången var han så fin. Vi fick då börja sätta igång honom lite smått, och jag har verkligen tagit det jätte försiktigt och följt veterinärens ord. Han har varit hur fin som helst och inte visat något alls. Förren i torsdags efter ett toppen pass så började han halta igen. Precis som förra gången, det försvinner efter ett tag när han gått, och man ser inget när man börjar rida eller under passet, han går så himla bra. Vi har då börjat fundera på om det kan vara cystan som spökar tyvärr. Och skulle det vara så vet jag inte hur prognosen/ konvalecenten ser ut. Men vi ska till Jonas Tornell landslags veterinären nästa måndag, som tur är har vi honom nära. Och hoppas kunna få ett svar och klarare bild i hur allt ligger till. 
Därför har jag inte ridit och kommer inte kunna rida Celle något förren vi varit där och fått svar. Vi kommer skritta ut några dagar i veckan bara. Därför blev det heller ingen tävling i helgen och därför har uppdateringen varit låg. Det känns så himla tråkigt att detta hänt just nu då jag inte haft Celle så längre, och vi ville så himla gärna ta vara på vårt sista junior år. Men Det blir inte alltid som man tänkt sig.
 
Så därför vet jag inte nu hur jag ska göra med bloggen, jag brukar ju mest skriva om hästarna, Men det känns så himla tråkigt att behöva lägga ner bloggen igen, så jag funderar på om jag ska börja skriva lite mer om mitt vardagsliv, och livet utanför hästarna nu när jag inte kommer rida så mycket. 
Sen kommer jag ju såklart börja rida Daven lite mer igen och kanske ut och tävla lite mer med honom så lite häst kommer det ju ändå att bli. 
Min fin fina häst detta var inte vad vi tänkt oss :( Det enda jag vill är att träna och tävla med dig ♥

Ikväll

Förlåt för min frånvaro här på bloggen, det har hänt lite tråkiga saker som jag tänkte berätta för er ikväll, det är därför jag inte bloggat på någon dag nu. Men jag hoppas att med lite uppladdning och positivitet kan komma över det som just nu bara kör allt i botten. 
Men lovar när jag kommer hem ikväll att jag ska skriva ett inlägg och förklara för er hur det ligger till och möjligtvis lite vad framtiden har att erbjuda. Hörs av snart! 



RSS 2.0