Herkules

Igår efter att jag hade ridit ett bra dressyrpass på Chippen bytte jag och minna häst lite så jag fick hoppa upp på hennes herkules, och hon fick skritta chippen. 
Jobbade honom lite och han är ritkigt rolig att rida måste jag säga, när han väl lossnar funkar allt! vi gjorde skänkelvikningar och samling i galopp och allt sånt. Han har verkligen blivit super fin nu, Om någon av er kommer ihåg red jag ju honom förra sommaren och hjälpte minna med honom, och nu var det stor skillnad så det var roligt att känna. 
Tyvärr blev det inga bilder, men jag hoppas att jag rida honom snart igen så lovar jag att jag ska be mamma ta kort på oss. 
 
Här får ni en bild på mig och herkules ifrån förra sommaren.
jag tycker att bilden är hemsk på mig, men jag kan säga att sadeln var inget att hänga i julgranen ;) haha, inte ens en dressyrsadel



Tisdag 28 augusti

Hej allihopa, mina dagar är helt fulla just nu känns det som.. 
Skolan tar otroligt mycket tid nu, och alla läxor och inlämningar, men jag kämpar på med allt. Dock finns det en gräns och det är tiden.. Tyvärr, jag skulle mer än gärna om jag fick bestämma hinna med bloggen också men som det ser ut nu är det svårt! Jag ska dock kämpa för att klara av det, jag lovar sååå helt borta kommer jag inte bli, samt att det kommer bli bättre när jag får in rutinerna för skolan igen. 
 
Har hunnit med skolan samt ridit tre hästar idag
 
Idag hade jag kort dag i skolan kom hem redan 20 i 3, åt snabbt och sen var det raka vägen till stallet, Har ridit 3 hästar idag, började med att rida Zenit lite igen, Han har varit utlånad nu i sommar men nu kom han så jag kunde rida honom lite så vi fick en film på honom inför försäljningen.. Det gick riktigt bra!
Sen hade jag träning med Daven, även det gick super bra han var lite jobbig i början men när han gav sig och släppte gick det otroligt bra, han fick gå hårt så imorgon är han värd en skrittur.
Senare på kvällen tog jag och Minna en skrittur i skogen med Chippen och hennes herkules, Mysigt!
 
Skulle ni vara sugna på att se film på mig och Zenit?


Uppdate

Hej igen, ville bara säga att jag lever och berätta lite vad som hänt dom senaste dagarna..
 
Skolan fortsätter som vanligt, nu har läxorna och proven redan börjat komma, så jag har faktiskt tänkt att jag redan ska sätta mig ner och börja göra dom så jag får dom klara och kan känna mig lite fri sen lika bra att ta en hel dag till att göra klart dom. 
Även lite andra saker utanför hästlivet, kommer inte gå in på så mycket mer nu ;) Kan iallfall säga att lördag och söndag kommer jag tillbringa tillsammans med bääääästa Frida.. På lördag ska vi ut lite i byn och på söndag ska jag följa med henne på tävling och ställa upp som fotograf, så får jag väl försöka få med henne som fotograf snart också haha!
 
Ponnyerna går bra, igår red jag ut en tur på Chippen barbacka, han var super fin faktiskt även fast jag lät honom vara ganska fri så han skulle kunna sträcka på benen ordentligt och få göra av med lite energi.. 
Daven gick ett litet pass i ridhuset, lika så han var laddad till tusen och flög runt lite men senare mot slutet blev han himla fin, laddad men lyssnade galant! 
 
Och idag fick daven en vilo dag, Och chippen gick träningen för Helena. 
Det gick super, han var verkligen fin så vi jobbade kanske en halvtimme endast med det vi har svårast för vilket är att hålla traven i volterna och få ännu lite mer böjning i slutorna, men på slutet klickade allt.
Nöjd

Veckoplanering

Nu när dagarna blir ännu kortare tycker jag är mycket viktigare att planera och lägga upp ett bestämt schema för hästarna. Så nu sitter jag och planerar resten av veckan och vad jag ska göra med dom båda två, tänkte dela med mig av hur jag lagt upp och tänkt nu:
 
Chippen
Måndag: Skogs tur!
Tisdag: Gympa pass på banan
Onsdag: Skogs tur med arbete 
Torsdag: Träning 
Fredag: vila eller lättare pass
Lördag: Vila eller lättare pass
Söndag: skogstur 
 
Daven
Måndag: Vila 
Tisdag: dressyrträning
Onsdag:Lättare gympa pass
Torsdag: Skogstur
Fredag: mjukgörande arbete
Lördag: skogstur med arbete eller vila
Söndag: skogstur med arbete eller vila

Skolan

Nu har skolan dragit igång! 
Idag var första dagen, och det var faktiskt ganska okej roligt att träffa alla igen såklart. 
Åkte hem till frida efter skolan idag igen men åkte hem sen vid 2-3 tiden och åkte ut till stallet vid 5, det var faktiskt tänkt att jag skulle rida båda ponnierna idag men eftersom det blev lite sent, tog jag bara chippen på en härligt runda i skogen tillsammans med Minna. 
 
Imorgon tror jag att skolan blir som vanligt igen med lektioner och grejer.. Dock slutar vi ganska tidigt så jag kör till stallet direkt och rider Chippen ett gympa pass och sen på kvällen har jag träning med Daven. 
idag får ni faktiskt en bild på mig, för jag hittar ingen annan för tillfället. 

allt i ett

igår red jag ju och visade upp min kür för Malmö MFF styrelse, det gick faktiskt riktigt bra! chippen var myckt fin och han blev så otroligt nöjd och kände sig så stolt när alla klappade för honom sen. 
Han kände att han stod i centrum när alla ville gå fram och klappa honom efter haha gullehästen. 
Daven fick alltså vila igår vilket han var välförtjänt av!  så det var ganska lugnt på stallfronten, När jag var klar i stallet körde mamma mig till Frida, Super roligt att träffa henne igen, det var så längesen! och vi hade massor att prata ikapp, mycket skratt och saker haha. 
 
Nu sitter jag hemma och håller på att packa igen för att efter jag varit i stallet ska jag åka tillbaka till Frida och bo där till imorgon, Jag ska även klippa mig senare ikväll! hoppas det blir bra. 
Så snart ska jag dra mig till stallet,mocka och rida Daven ett lätt gympa pass på banan.
 
Kan även berätta att lilla Calle ni vet vår shettis kom hem idag vi har släppt honom tillsammans med Noa och en annan häst som går på bete hos Helena, än så länge verkar det också funka bra.
Ska verkligen försöka förbättra uppdateringen, då jag inte går så roliga inlägg, Men tiden tar emot nu! Hästarna och vänner, jag kände att jag ville träffa vännerna så mycket det bara gick innan skolan drog igång igen.

kür uppvisning

Nu har precis Alice åkt, vi har haft super mysiga dagar. Längesen jag träffade henne, och vi har tagit mycket bilder som jag kommer att visa såklart. 
 
Idag har jag även full dag, så det är dags att sätta igång, nu håller jag på att packa eftersom jag ska till Frida sen i eftermiddag, och stanna till måndag.Ska bli super roligt eftersom det var så otroligt längesen vi träffades, men jag tror jag kommer slänga in något inlägg ifrån henne senare ikväll också. Annars om jag hinner kommer jag att göra lite tidsinlägg nu inann jag ska bort till stallet så ni har något att läsa senare.. Har ju fortfarande mycket bilder att visa er ifrån SM, och nu ifrån dagarna med Alice! 
 
Iallfall idag i stallet ska ska jag rida Chippen, daven kommer att få vila eftersom han gått ganska mycket nu. Chippen ska jag rida lite på banan, och sen ska vi ha uppvisning i küren, det är för Några gäster som ska komma till Helena så ville hon gärna att jag skulle rida och visa upp min kür för dom, så det får jag ju göra. 
Och sen direkt efter det kör mamma mig till frida. 
Så det är mycket som händer idag dags att sätta igång! 
ni får en bild på mig och alice sålänge

SM Lördag

på lördagen var det dags att rida FEI Mästerskap, ett program som inte riktigt passar mig och chippen så bra eftersom att allt händer så otroligt snabbt, tappar jag traven på honom är det ganska svårt att få tillbaka den för att det är så hakigt trav program..
Men men så ska man inte tänka! jag hade min start vid halv 11 tiden, så vi fick gå upp ganska tidigt. 
Possitivt var att vi skulle rida på den andra banan idag,tyckte den var mycket bättre än den andra på många olika sätt.. 
 
Framridningen: han kändes redan från start väldigt mycket finare mjukare i nacken, och super bra tryck framåt gjorde öppnor slutor och alla rörelser som finns i programet och det gick verkligen super bra, jag var väldigt nöjd! Enkla bytena satt, han vad alltså inte så överladdad så han började takta utan han använde det på ett bra sätt väldigt nöjd att han var så mycket finare. 
 
Banan: När jag kom in på banan började det välidgt bra men han tappade traven lite efter slutan men han kändes ändå okej.. Skritten som är lite av hans svaga sida tyckte jag också funkade bra, Och galopp arbetet var verkligen super! han var super fin alla bytena kändes fina, han hade fint tryck och flyt.
 
Så om man sammanställer så var jag 50-50 nöjd med ritten! haha slutade iallfall på 65,4% med en domare som drog ner oss ganska mycket dom andra hade mig mycket högre. Sluatade iallfall på en 12de plats.
foto: linnea schalander

Mycket att berätta

Uppdatering kommer!
De har varit lite problem med att ladda upp bilder idag därav den dåliga uppdateringen


Mycket bilder imorgon!

Har så mycket bilder att visa er! 
så jag tänkte att imorgon kommer det bli mycket bildinlägg ifrån Ponny SM, Har så många härliga bilder ifrån vattnet också. 
Jag vet ingen som älskar att bada så mycket som Chippen! det var han som fick alla hästarna att våga gå i haha gulle. Här får ni ett smakprov

Planerar Tävlingar

Just nu sitter jag och planerar in lite tävlingar under Hösten..
Jag kommer att ta ut daven på lite regionala LA:P1 och FEI inledande, allt för att vi tillsammans ska börja känna oss mer trygga ute på tävlingsbanorna och för att han ska få tävlings rutin sen till dom nationella nästa år. 
Tror detta kommer bli ett bra upplägg för hans del nu under hösten, så vi sen kan finslipa och träna ordentligt så vi kommer ut i vår och är som bäst, och känner oss båda säkra på vår sak. 
 
Alltså kommer jag därför ta Chippen till eliten i höst, det känns säkrast och bäst så och så får han också ta det lite lugnare i höst nu när det varit så otroligt mycket under våren/sommaren.. 
Det är alltså inte jätte mycket tävlingar kvar nu i höst, utan den enda stora är i Nordhalland Lag-SM i november där jag kommer ta med mig Chippen, roligt att avsluta årets nationella tävlingar där eftersom dom dels har Kür man kan rida och även lag SM och förhoppningsvis har vi fått ihop ett rikigt bra lag iår! 
 
Men som det ser ut nu är det inga tävlingar på iallfall 3 veckor, så nu blir det träning och sakta men säkert komma tillbaka till skolan som börjar på måndag.. med prov och läxor
tävling i våras med Daven vinst på nästan 76%

Zenit söker ny ryttare

vi har nu med sorg bestämmt oss för att vi måste sälja Zenit, ni vet den bruna ponnyn som min vän Frida även red lite då och då. han har nu under sommaren varit utlånad till en tjej som rider honom superfint! men tyvärr måste hon lämna tillbaka honom eftersom hon har jobb och annat att sköta.
här hittar ni annonsen: http://hastmarknad.hastnet.se/sok/annons.php?aid=640971
"En maxad D ponny med stor utstrålning. Tre riktigt bra gångarter. Han är fint riden med säte och ben och är därför inget för den absoluta nybörjaren. Han kan alla rörelser upp till FEI dressyr och har tävlats för ett par år sedan nationellt. Ponnyn hoppar också högt och gärna, och en tur i skogen, ensam eller i grupp är det bästa han vet. Han är okomplicerad i all hantering och lastar sig själv. Han kan bli lite ängslig i vissa lägen och kräver därför en lugn ryttare. Film kan ordnas vid intresse."

Godmorgon

Godmorgon alla pigga bloggläsare ;) 
Solen skiner idag och det känns som en bra dag! jag tänkte gå ut och sola lite nu på förmiddagen innan jag ska åka bort till stallet och rida ut båda killarna. 
Så tänkte ta med datorn ut och göra lite tidsinställda inlägg till er under dagen..
 
Igår kväll hade jag ju även träning med Daven för Helena, det var första träningen på en vecka ungefär eftersom vi varit iväg på SM nu så har jag ju heller inte ridit daven så vi tog ett lite lättare pass, men så han ändå fick jobba.
Vi jobbade i stort sätt bara galoppen hela passet eftersom det är det vi har svårast för Jag fick en super fin känsla på honom och vi gjorde lite förvänd galopp och det kändes verkligen som jag hittade lite knappar igår. 
 
Jag kunde sitta tungt ner i sadeln och han samlade på, vi gjorde avbrott till skritt och klockrena igångsättningar Helena sa att hon såg hur mycket muskler han fått och hur mycket starkare han blivit i galoppen, roligt att höra när man gör ett bra jobb! 
På slutet sen tog vi lite trav, gjorde öppnor och slutor, ökningar och minskningar och allt satt jag hade fint tryck och flyt hela tiden, han låg fint i handen hela passet så jag kunde hålla ett stadigt stöd i tyglarna. 
Mycket nöjd! så idag är han värd en skritt tur i skogen

Bilder Fredag

Resten av bilderna Tagna av Ellen Goiting
utsikten är iallfall inget man kan klaga på! underbart

Fredag dag 1 Ponny SM

Som jag tror ni vet körde vi ju upp eller började vår resa upp mot hammarö redan på onsdagen, men då stannade vi över i lilla edet trakten och vila en natt där och fortsatte köra på torsdag morgon. 
Hade invigningen på Torsdag kväll, ganska roligt faktiskt! mycket bättre än förra året! fick en stol fullproppad ryttarpåse också haha. 
 
Sen på Fredagen var det dags får första starten, Jag hade start kl 20 i 12, så det var en ganska okej tid tyckte jag ändå. Vi gjorde honom iordning och vi blev klara ganska tidigt, satt på honom en timme innan min start och det tyckte jag var alldeles förlänge så jag skrittade ut en runda i skogen istället. 
Började jobba honom och jag kände redan i skritten att han inte var lika eftergiven som han brukar va, han var lite stel och sådär vilket jag kan förstå efter en så lång resa! Men jobbade honom sakta och han blev fin i skritten och galoppen, traven var lite svårare men han blev ändå fin till vi skulle in på banan.
 
på Banan: Precis när jag red in och gjorde min halt hälsning (som hade blivit perfekt) Får han syn på en vit häst som är precis vid banan och plaskar i vattnet, blir han jätte skrämd och bara kastar sig bakåt.. Ingen bra start direkt! börjar på 40% alltså 4ror på inridningen. Han fortsatte att gå spänd genom hela programet och han gick och gnäggade lite också eftersom han var helt själv på banan  ingen var på banan brevid heller utan alla var längre ner på en framridnings bana. Så jag tror han kände sig lite ensam också! traven gick alltså inget vidare bra, var väldigt beskviken och just att det kom precis i början, I galoppen gick han som bäst, där jobbade vi upp poängen.
 
Så vi jobbade upp % till 64,4% och slutade på 14:onde plats i klassen (av 40) 
Synd att det blev som det blev men det är hästar och man vet aldrig vad som kommer hända, jag är iallfall glad att jag fick såpass höga % ändå, och fina ord från domarna. Kan även säga att jag var den sista som fick vara själv på banan, efter att jag ridit kallade dom alltid upp minst 1 häst. 
Mamma har inte fottat något när jag rider tyvärr, men som tur är har jag massa vänner som fotat så jag kommer få massor med bilder!
börjar att visa lite bilder som är tagna av Ellen Goiting! 
fler bilder som ellen tagit kommer! 

Hemma igen!

Jag kom hem igår kväll, efter en lång hemresa ifrån Karlstad..
Har sovit länge nu så har vilat upp mig ganska ordentligt, men nu är jag otroligt sugen på att få blogga! och berätta massor om Ponny SM, det har varit så himla roligt och lärorikt och jag klarade mitt mål jag satt. Har massor med bilder att visa er också.
Så det kommer bli mycket uppdatering under dagen, Chippen ska få vila några dagar nu eftersom han gått väldigt hårt nu och innan SM var det Jönköping så ikväll har jag bara träning med Daven. 
Tänkte ta med kameran och kanske få nån film eller bilder, vi får se! 
 
Och måste bara tacka er för era fina kommentrer under helgen! alla som varit och tittat och kommit fram, och fast att jag inte uppdaterat ligger statistiken högt! ni är Grymma
ni får en av mina favorit bilder sålänge! Han är så otroligt söt på den bilden, en bild tagen av Rebecka Isgren i Jönköping

8a i A-finalen på 67,6% andra gången jag red min kür och en domare hade mig som 2a på över 71% berättar mer sen, när jag fått bilder av alla vänner :)


A final på SM!

Har gått vidare till A finalen på SM rider min kür! Och är en av dom 12 av 40 bästa som kom dit! :D


Hur jag putsar mina Ridstövlar

Jag tycker det är himla viktigt med just hur man putsar sina ridstövlar, det ger ett stort intryck! och jag vill gärna ha extra mycket glans, och blanka när jag putsar dom..
Jag ser måna som pustar dom rena utan smuts men dom är fortfarande matta och tråkiga. Så jag tänkte visa hur jag gör.
När jag putsar mina ridstövlar är det upplagt i 3 olika delar. Här är bild före
sen använder jag mig av dom här sakerna:
Jag börjar med att ta Petrie Cleanern på en svamp, den tar bort dammet och dom värsta fläckarna
det kan man ta på hela stöveln både in och utsida. När man tagit cleanern ser stövlarna ut såhär: steg 1.
När grunden är lagd tar man Petrie Cream på en svamp och tar ett tunt lager över hela stöveln. Fast inte på insidan. Sen ska det stå och verka, man får avgöra själv men dessto glansigare man vill ha desto längre kan man vänta jag låter dom stå mellan 10-15 min, men det går bra med 5 min också om man har bråttom. 
Sen tar man Puts Duken och gnuggar över hela stövlen, det är det som gör det glansigt. och ju mer man gnuggar ju mer glans får man på stövlarna. 
Sen är det klart!
mycket bra sätt att få snygga och glansiga stövlar.

Bild minne SM 2011

Eftersom det är SM helgen nu får jag ju även för er nya läsare visa lite bilder ifrån förra årets SM
Ser ni någon skillnad på oss som ekipage? om vi har utvecklats under detta året. 
Jag tycker att han var fin på framridningarna för att vara då, men jag var inte lika rutinerad och tappade mycket inne på banan.  Alla dessa bilderna är ifrån Första dagen

3 timmar kvar

Nu har vi ungefär tre timmar kvar i bilen innan vi kommer fram! Chippen är super laddad i i morse innan vi åkte ifrån göteborg fick jag trava honom lite över bommar haha gulleplutt


Morgon pass

Nu är det daven som ska få ett pass i ridhuset innan vi ska åka mot sm! Idag kör vi på limegrönt ifrån BR! Visst passar han bra i den färgen?


Tips! få pannbandet att blinga extra mycket

Tänkte börja att lägga in lite såna här tips, eftersom det var önskemål ifrån er läsare, och speciellt önskemål var det på hur jag putsade, att jag skulle lägga ut film och bilder. 
Börjar med bilder och bildinlägg och så får jag filma när jag har mer tid till det. 
Så nu tänkte jag börja visa hur jag putsar eller ja gör mina pannband extra blingade inför tävling!
har tagit före och efterbild samt under tiden. 
Bild före när jag inte gjort något med dom. Matta och tråkiga
När jag "putsar" använder jag mig av Yes, och en extra mjuk tandborste, och en trasa. Lätt och enkelt Man börjar med att ta vatten på tandborsten så den blir blöt sen lägger man på lite yes på den och kör det lätt och försiktigt på stenarna på pannbandet.
Men det är viktigt att man absolut inte trycker eller tar i för hårt.

En bild tagen under processen, lite lödder, och man ser redan att det börjar blänka mer
När man gjort det sköljer man tandborsten så där inte är någon yes kvar och sen tar man lite snabbt och lätt över stenarna igen, men då med bara vatten. 
Där kommer sen vara lite lödder kvar, men det är då man ska ta en handuk och bara ta lite nätt på stenarna. Sen är det klart!
Snabbt och himla bra sätt!

Packar

Håller på och packa just nu!


Dressyren

Just nu sitter jag och kollar på dressyren! Super roligt. Idag har jag mycket att göra och fixa med eftersom vi åker imorgon, nu på förmiddagen ska vi städa bilen och transporten, jag ska börja packa chippens saker, putsa, kür träning med Chippen. Bada honom, och ja mycket fixande idag men jag ska försöka göra lite live inlägg då och då.


SM 2012

På Onsdag styr vi mot Ponny SM 2012 i Hammarö, Vi kommer stanna på halva vägen hos några vänner och bo över där så chippen får vila men även vi.. 
Jobbigt med 7 timmar i ett, så det kommer bli super, På torsdag fortsätter vi sedan sista halvan, Är så himla taggad, det ska bli så otroligt roligt. Mitt andra SM!
Vi kommer att köra tillsammans med en annan familj, och det kommer också bli mycket roligare då.
På Torsdag är det invigningen som gäller, och lite annat smått men på Fredag börjar allvaret! Rider FEI Lagtävlan på fredag, FEI Mästerskap på Lördag, och antingen A Final som går i kür, eller Consulation som går i FEI Mästerskap.
 
Jag hoppas den fina känslan som jag fått dom senaste träningarna håller i sig, Chippen har varit underbar! Speciellt idag, Fick galet mycket tryck i honom och sen red vi igenom Küren han älskar verkligen den! gick super. Vi har redan mycket säkrare i den..
Imorgon är sista träningen innan vi åker, Blir nog inget jätte hårt pass utan mest känna igenom honom, planera och bestämma tillsammans med Helena om framridning och ja ni vet allt. 
 
Därför kommer ju uppdateringen vara lite seg, men jag ska redan nu planera tidsinställda då jag inte har så mycket tid för det imorgon. Ska även fixa lite till bloggen imorgon igen.
På söndag kör vi hem och stannar troligtvis hos vännerna på halva vägen igen och bor till Måndag, så vi inte är helt slut när vi kör. 
 
Nu vet ni lite om dom kommande dagarna, och hur upplägget ser ut. Men såklart kommer jag uppdatera lite live ifrån tävlingen också. 
bild ifrån invigningen 2011

Sydda knoppar

Har varit i stallet hela förmiddagen därav dålig uppdatering. Men nu är jag hemma igen, förresten när jag var i stallet passade jag på att prova sy knoppar på daven! Blev ändå ganska nöjd för att vara första gången. . Vad tycker ni? Med tankte på att det var första gången jag ens provade haha.


Inköpen på Hööks

Här kommer de saker som jag köpte för presentkorten jag vann! 
Jag är faktiskt himla nöjd med sakerna jag hittade, och ännu bättre när man slapp betala. Haha
Brun HV Polo jacka, Riktigt snygg tycker jag! den kommer bäras större delen av hösten/vintern
baksidan
Bruna ridbyxor ifrån Nya JH kollektionen 
Helt klart mina nya favoriter! så sjukt sköna,(kolla längst ner) och snygga!
Hade sån himla tur och fick dom sista i min storlek.
 
Också ett Brunt schabrak ifrån JHs nya kollektion! 
 
En nya Brun Grimma till Chippen haha den med ifrån JH kollektionen! 
Måste bara säga att JH har verkligen lyckats med denna kollektionen! allt är verkligen jätte snyggt, jag sparar redan till allt i blått! synd bara att fleectäckena var slut :/
 
En Ny simpel tävlings Pike! kände att jag behövde 3 till SM som är tre dagar.
Samt ett Knopp Kitt. Praktiskt och bra! 
 
Hittade massa fina saker! men nån måtta får det ju vara haha
Samt att mamma köpte en Hv Polo väska och en Hv Polo Tröja
Sen väntar ett nytt pannband (tror jag) ni får se mer då.

Småsakerna

Hör kommer en snabb mobil bild på små sakerna vi köpte som jag inte tycker är något speciellt roligt att visa men iallfall, en ny hink, hästgodis, Tobbe Larsson hästsalva, schampo,ridstövel puts,trimkniv,och tråd och nål sån man kan sy knopparna med! Tog bild på resten med kameran så det kommer.


Hööks

Är just nu påväg hem ifrån hööks! Handlade för mina presentkort jag fick uppe i Jönköping! Det blev en heldel faktiskt, visar er när jag kommer hem och har hunnit fota.


Dagens outfit

Godmorgon på er! Nu sitter jag redan på hästen, vi ska ta ett litet gympa pass på utebanan. Perfekt väder för det idag! Dagens outfit : grått shockemöhle schabrak Benskydd: event Sadel: bates En simpel vardags outfit.


Min fina!

Hahha Daven kan bli väldigt rastlös om man står still för länge! då tycker han det är roligare att leka med mina skor, Och ibland brukar han ta spöet! Han har mycket för sig den där Davenport.

Barbacka tur!

Nu har jag precis kommit hem ifrån stallet! och när jag loggade in såg jag att statistiken hade stigit väldigt mycket, såg sen att jag fått länk på Ponnysanning! super roligt :) 
Hoppas alltid att det är någon som fastnar och fortsätter läsa bloggen! 
 
Idag i stallet så tog jag Chippen på en lång tur i skogen, lite dressyrarbete och mycket galopparbete, Han kändes himla fin idag faktiskt. 
Daven har fått skav av sadelgjorden så jag vill inte ha på sadeln i onödan så idag tänkte jag faktiskt prova på ett barbacka pass på honom haha..
Men det gick bra, han var väldigt snäll, Han var lite fundersam precis i början när jag hoppade upp men sen slappnade han av och blev super fin! Jobbade honom mest i skritt eftersom han fick ett så hårt pass hos Mia igår. Många har även undrat om jag inte kan ta kort när jag rider barbacka så idag var mamma framme med kameran och klickade lite kort på oss.

Svar del 2 Frågestunden

Här kommer sista delen av frågestunden! 
 
1,Minns du vilken tävling som har kännts bäst, utan att du tänker på procenten? Hm, tror den ena var i Hässleholm FEI mästerskap, och sen nu i jönköping på Fredagen. Men har en några tävlingar där jag verkligen fått WOW känsla! asså verkligen SUPER starter :)
2,Kan du inte visa lite av din favorit utrustning? Bra tips! det kan jag göra
3,Sen har jag fått en känsla av att du har många ridhjälmar har du det? haha Hahha jag vet inte om jag har fler än många andra, men jag har 3, en när jag rider ut, en när jag tränar, och en på tävling :)
 
4,Skulle inte du starta küren i jönköping eller är jag helt ute och cyklar? Em, jo jag startade küren!
 
5,Finns det något intressant i hans hästamning eller är föräldrarna också "okända" (någon vet ju alltid vem mamman är)? Jag vet på ett ungefär vad han är för något! men jag vet inte vad mamman och pappan heter, Men jag kan säga att det var en tjuvbetäckning när han kom, min fina prins! 
 

6,Vad tycker du om överstrykningen i lagtävlansprogrammet? Jag tycker det är en rolig sak! man ser verkligen om ponnyn bär sig själv! 
Vad har du för tips om ponnyn ökar och istället för att söka sig ned så ökar den galoppen och ponnyn blir lång? förstår inte riktigt sammanhanget i frågan, men om du menar att den blir lång i formen, så försök göra mycket tempoväxlingar så den får annat att tänka på, så du ökar,minskar,ökar,minskar korta sträckor.. Och även ha händerna vääääldigt låga och lite särade så du hela tiden har kontakt med bettet så h'n inte kan slå sig fri.
 
7,Det vore roligt om du la upp filmer lite oftare, vi fick ju se en med chippen, det vore roligt att se en med daven också, och kanske från någon tävling? Absolut! har förstått att ni tycker om när jag lägger ut filmer, så det ska jag försöka göra oftare. 
8,sen undrar jag om du alltid har haft egen häst eller om du ridit på ridskola eller liknande? Jag gick på ridskola precis kanske 2 första åren när jag började rida, ett år på en ridskola med bara Shettisar ;) och sen en lite mer "seriös" fast där hoppade jag mest ;) sen fick jag egen häst när jag var 6.
9,och hur länge har du tävlat på nationell nivå? 3år? eller 2? något av de,tror det är två år ;)
10,När du blir 18, kommer du då sälja ponnyerna och köpa storhäst? Ja absolut! det finns ingen anledning att ha ponny då, eftersom jag ändå inte får fortsätta tävla dom, jag tror tillochmed att jag vill ha storhäst innan jag är 18 år :)
11,Har du någon favorit av daven eller chippen eller tycker du om båda lika mycket? Tycker om dom båda så mycket! dom är så olika, och härliga på sitt sätt!
12,Vad för gymnasium/linje funderar du på att söka? Det har jag faktiskt inte börjat tänka på! haha, kanske media eller vanlig samhällskunskap. 
 
13,Vem är din ridvän? Har så otroligt många fina vänner, så kan inte välja en! men några är ju Frida Fransson, Erika Langåker, Alice Sjöstedt, Kajsa Fransson, AnnaMalin Lydén, Malin Lönn, Vendela Hafström, Isabella Tovek, ja väldigt många! men alla är ju inte bara "ridvänner"
 
14,har du något HV polo schbrak, om du inte har skulle du vilja ha då?  Ja hag har Hv polo schabrak, men hade gärna haft fler ;)
15,vad är ditt favoritmärke på ridsaker?  Hv-Polo, Kingsland,schockemöhle
16,köpa häst saker på nätet eller i affär?  Både och faktiskt! det är bra på olika sätt
17,har du tänkt att gå på ridgymnasium? Jag hade gjort innan, men sen nu vet jag inte riktigt!
18,har du bra betyg i skolan?  Helt okej! men vill absolut höja mig ännu mer, för jag vet att jag kan bättre ;)
19,hjälper din mamma dig mycket med häsarna eller gör du allt själv? Mamma hjälper mig otroligt mycket! utan henne hade jag inte hunnit med två hästar och skolan, och vänner, omöjligt!
20,vad är det för märke på dina ridstövlar?  Königs
21,var bor du? i Mitten av skåne
22,varför bytte du till åsbo rf? För jag ville vara med i ett Elit lag, och så frågade dom mig om jag ville vara med där,
 
23,Hur mycket fick ni betala för Daven och vart köpte ni honom? :) Vi köpte honom nere i Tyskland hos Cornela Endres 
24,Vilka är dina favoritövningar inom dressyr?  Skolorna, gillar att göra mycket rörliga vägar och sådär
25,Hur hinner du med 2 hästar, skola, vänner osv? Mamma hjälper mig väldigt mycket! därför funkar det.
26,Kan du lägga upp mer filmer? :D Absolut det kan jag göra :D
 
tack så jätte mycket för alla frågor jag fått in! super roligt att ni undrar så mycket, och ni får mer än gärna fortsätta ställa frågor om det är något ni undrar över så svarar jag! 
 

En bild kan säga mer än tusen ord!  ♥
Bild tagen av Rebecka Isgren när vi debuterade küren

Hööks och skånsk hästutrustning

Sitter och kollar lite på Hööks just nu! och även skånsk hästutrustning..
På svenskt ponnyderby vann jag presentkort på skånsk hästutrustning med Chippen och nu när vi var uppe i Jönköping blev jag ju placerad i alla klasser vilket gav mig 2200 kr på presentkort på Hööks! det är så roligt när man får presentkort, det är alltid till så bra användning, så nu nån gång i helgen ska vi åka ner och handla lite innan SM! jag känner inte att jag är i behöv av något speciellt eftersom det var Falsterbo för bara ett litet tag sen men jag visar vad jag handlat sen såklart, Tror det blir lite små saker, praktiska att ha med sig och sådär..
 

Träning För Mia

Oj förlåt för att uppdateringen varit så dålig idag, men jag har haft fullt upp hela dagen, först på förmiddagen så var vi i stallet och skulle göra iordning inför träningen. 
Och sen på eftermiddagen tränade jag för Mia Von Essen igen! fast denna gången med Daven..
Och sen när vi beställde vi pizza, Men nu tänkte jag se till att göra lite inlägg till er! 
 
Träningen för Mia idag gick super bra! jag hade med mig Daven, och han för först jätte nervös i början, eftersom det var nytt ställe, men det är väldigt bra för honom att komma ut såhär så han vänjer sig eftersom att det är så på tävlingarna också.
Berättade för Mia vad det är vi har svårt för och sådär, och det var det vi jobbade med hela passet, att samla honom i galoppen och göra enklabyten till höger! 
Det gick super bra, Mia hade mycket bra tips på olika övningar som vi gjorde,  och det bästa var att hon hade speciella saker för varje moment liksom! en sak när jag ökade, en när jag minskade, en i avbrotten så det var mycket att tänka på hela tiden men det gick kanon.. 
Mia var mycket imponerad av Daven också och sa att han kommer kunna gå långt, blir så glad av att höra sånt :)
Tyvärr blev det heller inga bilder denna gången, Hade med kameran men sen var vi inne och det var så mörkt där inne idag så det hade inte blivit några bra bilder ändå.
Usch kolla vilken tråkig bakgrund! bild ifrån tidig vår när jag och frida hade fotodagar ♥

Del 1 av frågestunden

Här kommer del1 av alla frågor som jag fått in! 
 
1,Vilken musik har du till ditt kür pogramm? - Jag har Musik ifrån Isabel Werth's kür skiva 

2,Om du hade fått välja vilken häst du vill i det stallet du står i nu, vem hade du valt och varför? Asså först och främt mina egna såklart! men om jag inte skulle få välja dom så tror jag att jag hade valt någon av mina tränares hästar, Banderas tror jag, han rör sig som en gud och är väldigt duktig och utbildad för sin ålder! sen är det ett plus att han är världens mysigaste att kela med!
 
3,Har det alltid varit dressyr som varit "din" gren, eller har det blivit självklart med åren? Tänkte ifall du hoppat eller ngt annat innan? Asså man kan väl säga att jag inte hade något val, min syster höll på med dressyr så då blev det bara så för mig också. Men min första ponny jag fick var en gamal hopponny, Tycker det är kul att hoppa ibland, men skulle inte vilja hoppa och ha det som min sak liksom.
 
4,Vad hette din första ponny?  Hon heter Dusty
5,Har du hoppat med Chippen eller Daven? har hoppat med Chippen, men aldrig med Daven, han skulle aldrig klara att hoppa ;)
6,Varför tycker du om dressyr så mycket? Asså jag tycker det är väldigt fint och älskar att man kan göra så mycket saker, och att man sammarbetar tillsammans med sin ponny/häst, det är som en konst! 
7,Hur uttalas ditt efternamn? Wesén uttalas veseen och Cosmo uttalas kåsmo ;)
8, Vad heter din skola? Sätofta
9, Hur många gånger i veckan tränar du för tränare? det bror på om det är tävlingar eller liknande, men vanligtvis 3-4 gånger
10,Blir du aldrig trött på att rida? Det är klart man kan känna att man gärna skulle sluppit en speciell dag, eller kanske om man vill göra nåt med vänner så måste man till stallet, det är väl så, men har aldrig blivit trött och velat sluta! Tycker det är väldigt roligt
11,Vad är ditt favorit schabrak? Tror det är HV polo men älskar också ett speciellt tävlings schabrak! 
12,Vad vill du bli när du blir vuxen? Oj det har jag inte ens börjat tänka på!
 
13,Om du var tvungen att sälja någon av hästarna vilken skulle det vara då? Usch det vill jag inte ens tänka på, men måste jag verkligen välja så blir det tyvärr Chippen, jag känner inte daven så pass bra och vi har inte fått visa oss tillsammans så mycket på tävlingar, och jag vill gärna starta högre klasser med honom innan jag känner mig klar med honom. 
 
14, vad har du för musik smak? Jag har ganska olika musik sak, kan gilla massa olika! 
15,hur ser en ridvecka ut för dig? en Vilo dag, 2-3 dagar i skogen, 2-3 dagar dressyr
 
16 Hur länge rider du fram dina hästar på framridning? Chippen brukar jag sitta på en 35 min innan start, skrittar sen 10 min och rider och gör honom mjuk 25 min. Daven sitter jag på en 50 min innan, skrittar 20 min och rider 25-30 min ungefär 
18Vad lyssnar du på för musik? Olika!
19Hurser din drömhäst ut om du fick drömma hejvilt?  Kolsvart, med 4a vita strumpor och vit bläs, eller stjärna
20Av alla exterande dressyrHÄSTAR, vem skulle du vilja ha och varför? Totilas Helt klart! jag tror mångas drömhäst, han är 1 på miljonen!
 
21Hur fick ni till Chippens trav? vad gjorde ni för övningar, alltså massa tempoväxlingar eller bara jobb på volten etc..? Asså det är väldigt svårt att förklara, men jag fick otroligt mycket hjälp av min tränare i början så det inte skulle bli fel! Han kunde liksom redan sväva med benen när jag fick honom, sen har vi jobbat fram det så han ska hålla det i sin vanliga trav, och då så det inte är kadens.. Det har varit ett väldigt långt jobb, och vi har tatt lite i taget, i början försökte vi bara få honom att gå på rakt spår och hålla den, men vi gjorde myckte tempoväxlingar! tänkte visa lite filmer ifrån början till nu!
 
22Brukar du festa?  Fest och fest, jag brukar på gå Jägers tillsammans med vänner! 

 

Bilderna Fredag @Jönköping

Här kommer dom sista bilderna ifrån Fredagens start i Jönköping, alla bilderna är ifrån framridningen! 
Vad tycker ni? 

Jönköping-Lördag

då strök vi mig ifrån lagtävan, eller rättaresagt bytte den mot küren! 
så jag red bara en klass idag också, Men en FEI Mästerskap, På framridningen kände jag att han inte var lika fin som han var på fredagen, men efter ett tag blev han väldigt fin, och jag kände mig nöjd, Gick in på banan och det började regna lite och blåsa, Men det är inget som stör Chippen om det bara är lite.
 
Inne på banan så kände jag att jag inte hade lite mycket tryck i honom som fredagen, Och när jag rididt klart programet var jag inte speciellt nöjd, Jag frågade mamma vad hon tyckte och hon tyckte det såg fint ut, Men jag tyckte att jag gjorde lite mycket små missar, som kommer dra ner..
Fick resultatet och slutade på 66,8%, var endå nöjd med det eftersom jag inte var lika nöjd med programet. Men små missarna drog tyvärr ner, annars hade jag nästan slått fredagens resultat.
Många bra ekipage i den klassen, så missarna gjorde att jag åkte ner, men jag slutade när klassen var slut som 4a av 9 placerade! 
Ännu en avklarad lyckad dag.
bild ifrån framridningen på lördag, tagen av Jasmine Johansson

Film ifrån Küren! Debut på 69,8%

Har ju lovat film ifrån min Kür debut! och såklart ska jag visa det också! man ser att jag är lite före när travmusiken kommer och även i sista halten, men de gjorde tydligen inte så mycket! fick riktigt bra poäng ändå, en domare hade oss på 76% på det konstnärliga. Blev även lite hastigt i enkabytena,men det drog dom inte ner på!
så här har ni! :) 
  
vad tycker ni? 
 

Ny Design!

Tyckte den andra började bli så himla tråkig, och jag tyckte det var dags för en ny! 
Har inte super mycket tid just nu till att göra något riktigt speciellt, men jag tyckte ändå att denna blev helt okej! för att bli gjort så snabbt..
En ganska simpel design, men nya fäger och bilder vilket jag tyckte behövdes nu, Denna får iallfall funka tills jag har mer tid att sätta mig ner och göra något riktigt bra! har inte heller så mycket ideér just nu ;) 
Men vad tycker ni om den nya designen? 
Hiss eller diss?

är den bättre än den förra?
Kan ni inte se den så klicka F5!

här får ni en liten bild av den;)

Bilder-Jönköping

Här kommer lite bilder ifrån Fredagens start! alla bilderna har mamma tagit, och där blev några nya fina :)
Hon fotade inget inne ifrån banan eftersom hon istället filmade.
Men Jag tycker man ser tydligt på vissa bilder hur mycket han trampade under sig! riktigt nöjd med den framridningen också. Vad tycker ni? 
omgång två kommer senare, med alla dom bästa bilderna! 

This or that

Eftersom att jag fick in lite this or that när jag hade min frågestund tänkte jag börja svara på dom så inte allt kommer blandat då blir det så himla rörigt! 
 
Ponny/Häst
Lamicell/Schockemöhle
Tävling/Träning -utan träning blir det inget bra på tävling
Dagstorp Rf/Åsbo Rf
Rosa ridhjälm/ Rosa ridstövlar
Vinst med Dålig känsla/ andra plats med super känlsa
Ridhus/paddock -det beror på vilken årstid, gillar dock utebana! man får så mycket fina bilder
Tävla innomhus/tävla utomhus
Blogg/ facebook
 Het ponny/Lat ponny,
Brun/Fux,
Med tecken/Utan tecken,
sommar/vinter när man har häst & varför därför på vintern är det nästan omöjligt att rida ut, (när det är is) så himla stor skaderisk, och man måste klä på sig så mycket, och hästen måste ha tjocka täcken, och det finns inget gräs till dom. 
Lång man/Kort man,
Kraftig ponny/Smäcker ponny, har ju en av varje, så gillar båda! ;) dock kan jag inte säga att Chippen är JÄTTE kraftig! 
Sto/Hingst/Valack,
Svart/Svettfux,
Kandar/Tredelat,-rider inte på kandar
Klippt/Oklippt,-förstår inte riktigt frågan, det bror ju helt på om man ska klippa hästen på vintern
Rycka man & svans/ Klippa man & svans : rycker inte svansen! rycker manen
 uvex hjälm/JW hjälm

RSS 2.0