FILM!

nu äntligen finns det en liten film ute på mig och Celle.
Det är 5te eller 6te gången jag rider honom och det blir bara roligare och roligare min fina häst! ♥
Ena bytet är lite studsigt men det är också det som han har svårast för.
 
Min Fina 

Ridpasset i bilder

Låter bilderna tala själv om min fina kille! Han är speciell och det är lycka att få rida honom.
 

Celle-Belle

varit och ridit Celle idag, han gick som ett spjut! så himla fin idag. Mamma tog med Kameran och fick några bra bilder på oss, samt en liten film snutt så kanske att det kommer ut liten film inom det närmsta på oss.
Så länge får ni lite bilder från uppvärmningen. Ebba som jag tränar för är noga med uppvärmningen och vi tar god tid på oss med att mjukgöra och känna igenom honom i vad ebba kallar "ponnytraven" 
 

Film på min fina ponny

Ny tagen film på min fina lilla Daven. Som vi nu tyvärr måste sälja till en ny liten satsande ryttare.En som satsar på EM, NM och alla de högsta klasserna. För det har verkligen Daven kapacitet för med rätt ryttare.
Jag är nu för gammal och för lång och måste därför sälja om jag vill komma vidare och satsa mot toppen kan jag inte stanna kvar och rida ponny. 
kan även tillägga att ja jag rider med två tyglar, det är för att jag håller på att vänja mig vid kandar, så jag känner mig van och klarar det bättre när jag börjar använda det på Celle, men håller inte i den ena tyglen så den ger ingen effekt, utan bara hänger där som ni säkert ser.
men det kommer vara jobbigt att sälja min prins som blivit så himla fin när man äntligen kommer på varandra och det går som bäst! ♥

 

Kommande veckan

Veckan som kommer är en riktigt prio vecka i skolan, då jag har nationella prov och även andra vanliga prov, viktigt att man presterar bra där nu innan betyget sätts. Jag kommer alltså lägga fokus på skolan, men som det ser ut nu är detta den sista hela och jobbiga vecka kvar i skolan sen kan jag börja tänka lite mer på allt annat jag vill göra. 
På fredag direkt efter jag skrivit mitt nationella prov i matte ska jag, mamma och daven åka upp till hermanstorp/Falkenberg för en helg av tävling och det även årets förta meeting. Ska bli så kul och hoppas såklart att vädret kan hålla i sig. 
 
Allt annat går bra och flyter på, Var och red Celle i torsdags gick hur bra som helst, jag börjar våga testa honom mer nu och sätta mer press i honom och faktiskt rätta honom lite. Han tar det jätte bra. Han satte bytena väldigt fint i torsdags. Och vi jobbade lite med galopp piruetterna lite på slutet också roligt när man kan göra lite mer nya saker. Det finns en sak som vi dock har lite svårt för och det är hans skritt han har väldigt stor skritt och blir så över amigös när han vet att något snart kommer hända och då blir det lätt att han övergår och börjar göra piaff istället så det får vi träna mycket på. Kan även säga till er att Celle kommer komma hem till oss direkt när vi kommer hem från meetinget i Falkenberg. Ska bli så himla roligt
 
Helgen har också varit bra, har varit borta Fredag-Lördag, så daven hade lite vila och sen igår när jag kom hem red jag ut en lång tur i skogen på honom och raceade lite och han fick busa ut lite som den häst han är. Sen idag är vädret sämre så det blir ett dressyrpass i ridhuset med fokus på de små detaljer som är kvar att jobba med för att komma från 65-66%en i FEI programmen och istället komma upp i 68-70%. 
har förresten massor med fina ovisade bilder från tävlingar som jag tänkte ladda upp när jag får en ledig stund över.

Svar på fråga:

Fick en fråga där någon undrade varför jag inte har Celle hemma, så tänkte svara på det om det är fler av er som lagt märke till det.
Vi har fullt i stallet hemma, inte en enda Box ledig! Men snart ska en av unghästarna iväg på utbildning så då blir det en ledig plats till Celle. Såklart känns det lite tråkigt att inte ha honom hemma, men förhoppningsvis kommer han hem till oss imon 1-2 veckor. Så länge åker jag ner till stallet han står i och rider honom några gånger i veckan. 
Bild på oss efter gårdagens träning för Ebba! Han gick så himla bra! Tar med mig kameran nästa gång.

Kungen


Min fina innan träningen igår! Han va en riktigt Ferrari! så sjukt laddad och på, men de gick jätte bra, galoppombytena blev lite studsiga men de är det han har svårast för så de kommer! Imorgon är det träning igen

Bra dag idag

Eftersom vi är fullt upp i alla nationella i skolan nu så blir också dagarna lite öjämna ibland har man ingen lektion, ibland går man längre. Men idag hade jag det skönt eftersom jag gjort alla muntliga nationella klart vilket är det min klass gör idag. Så idag blev det en ledigt för mig. Så skönt att vila upp sig mitt i veckan.
 
Planerna för idag ser väldigt bra ut tycker jag själv
Ska nu på förmiddagen kolla igenom allt inför nationella i Svenska imorgon, eftersom vi ska skriva i 3 timmar. Lite senare idag ska vi åka till Celle, jag ska träna honom för Ebba Von Essen, Hon är så duktig och jag lär mig så mycket av henne.
När vi kommer hem därifrån ska jag vidare till Daven och rida honom ett litet dressyrpass och känna igenom honom lite inför träningen imorgon. Sen är det ju tävling på Lördag!

Min fina Celle ♥
 

Min första storhäst!

Första bilderna ni får se på oss, han är så himla fin! 3 fantastiskt bra gångarter.
 
Kallas för Celle så det kommer ni få höra mycket i bloggen
168 cm, e: Linaro - Öxenholm General Pio
 

Min nya stjärna!

Kanske inte var så svårt att lista ut att det var en ny häst!
Nu är det slut på ponnytiden och det ska bli så himla skönt och roligt att gå upp på storhäst, känns som jag passar bättre där nu med min längd och även för jag som ryttare ska kunna gå vidare och utvecklas ännu mer. 
Fran början var det inte meningen jag skulle gå vidare till häst utan fokusera mer på skola och livet som kommer då jag fyller 18 om lite mer än ett år. Men första gången jag såg honom var jag såld! provred en gång och det gick super, gjorde piruetter, galoppombyte och allt därtill. Nästa gång vi provred hade jag en lektion för Ebba, och även de gick strålande. 

Min nya kung är en valack på 13 år, 168 hög,  efter linaro- öxenholm general pio. 
Han har egentligen hoppstam, och jag har hört han hoppar som en riktig stjärna! Men såklart minst lika bra i dressyren. Han är inte tävlad spciellt mycket, de högsta han startat är medelsvår B.
Så nu ska vi bara rida ihop oss och ha så himla roligt tillsammans. Kommer mer inlägg senare med lite mer information och lite ridbilder från första provridninen på oss.
 Första bilden på oss ♥

Lycka

Just nu är jag otroligt glad och förväntansfull. 
Vi har tagit ett beslut som kommer förändra allt längre fram, det är något riktigt stor som kommer komma in i mitt liv om ett litet tag, men det ska verkligen bli så roligt. 
Jag bara längtar till jag kan gå ut med exakt vad det är, förhoppningsvis kan jag göra det i veckan eller senast nästa vecka. Det kommer även ge mig så mycket ny energi till att orka med bloggen varje dag.
 
Så länge får ni även gärna försöka gissa vad ni tror det kan vara för något!?
Kan inte vänta förren jag får lägga upp och visa er massor med bilder
så länge får ni en bild på min saknade och älskade trotjänare som alltid ställer upp och gör sitt bästa
snart hoppas jag att vi ses igen ♥

RSS 2.0