Nu kör vi!

Allt packat och klart! Nu kör vi mot Göteborg och kungsbacka, kürerna är redo och färdig tränade med båda hästarna. 


Packning

Hela dagen består av Packning både till hästarna och mig, fortfarande ingen ström hemma men min mobil funkar iallafall i stallet nu! Hoppas jag kan uppdatera er mer ikväll


ingen ström!

Hej allihopa! tyvärr kommer bloggens uppdatering ligga lite lågt enda tills vi får tillbaka vår ström, den gick igår kväll när stormen kom och har ännu inte kommit tillbaka, åh blir så irriterad, har så mycket jag hade behövt göra på datorn och sådär. Men det får vänta. Nu fick jag låna min tränars dator när jag är i stallet för dom har ström iallafall.
 
Åkte till stallet i förmiddags och red Chippen ett dressyrpass i ridhuset, han var så himla fin och på slutet red jag igenom hans kür och det gick kanon bra, aldrig gått så bra tidigare, så det känns super bra inför helgen! vi har ändrat en del och försvårat det ännu mer, så ny film hoppas jag kommer efter Lag-SM. 
Senare ikväll har jag träning med Daven vi ska också träna kür då hans kür är helt ny och jag har aldrig ridit igenom den helt än haha men det går säkert bra. 
 
Men jag ville bara säga att tyvärr kommer bloggen få vänta lite nu, och hoppas att strömmen kommer tillbaka så fort som möjligt. förhoppningsvis kommer den idag!
 

bilder ifrån igår

Red Daven lite lätt i ridhuset igår, och minna var snäll och fotade lite, men det blev tyvärr många suddiga bilder så jag får ta en liten kurs med henne haha. 
Daven var iallafall fin, jobbade mest med att få igång benen på honom och sen red jag honom i en rätt låg form för för att idag blir det hårdträning för Helena. 
Gjorde lite enkla byten och lösgörande övningar så som volter, och lite öppnor, inget direkt hårt arbete.
 

dagens planer

idag kommer det bli ännu en full dag i stallet, jag har mycket som ska fixas och göras innan vi åker på torsdag.
Först ska jag rida båda ponnyerna såklart, Daven ska gå träning och Chippen rider jag nog ett lite lättare jogging pass för rida ut idag känns inte så roligt ;) 
Daven ska även klippas idag, Chippen klipptes för tredje gången i Lördags. Så dom är nyklippta och fina inför tävlingen. Sen måste jag börja ta fram schabrak och lindor samt benskydd som ska med upp till göteborg, allt det måste tvättas idag. Jag ska även skriva en packlista så jag inte glömmer något. Och packningen till mig ska helst vara klar imorgon så jag slipper den dagarna innan.
 
Så det kommer bli en full dag i stallet alltså, så det gäller att sätta igång så fort som möjligt så jag kommer hem någon gång idag, och kan senare ikväll börja skriva på min Historia Analys jag har prov på direkt när vi börjar.
Tidsinställda inlägg är gjorda, samt ni kanske få någon liveuppdate ifrån stallet.
åh ta mig tillbaka till värmen :(

mitt allt

"We're moving on and on and on and face the day
And we're growing strong, we're not afraid of what's in our way
Now they think we're lost and they think we're gone
But we're gonna prove they are all wrong
We're moving on and on and on and face the day"♥


Equipe Emporio

lite bilder togs idag på min nya sadel när jag hade ridit, Bästa sadeln jag suttit i! 
är det någon av er läsare som har testat eller har en sån här sadel? och isåfall vad tycker ni om den.
 

Min Kür ifrån SM

Har helt glömt att visa er filmen ifrån A-finalen på SM iår! 
Så här kommen den, vi slutade 5a på 68,2%
som ni ser snubblar han till lite i ökade skritten, och sen hamnade jag lite fel i musiken, så det var inte vår bästa Kür. 

Equipe Emporio

Jag sa ju att jag hade en ny sadel, och det är Equipe Emporio jag bytt till, om ni minns provade jag den för nån månad sen och sa att jag tyckte mycket om den och det gör jag verkligen. 
Tänk att sadel kan göra så stor skillnad på en häst! Nu går båda mina ponnyer på denna sadel och den ligger super på dom båda. Men störst skillnad märker man ändå på Daven han har blivit som en ny häst nu, och han är verkligen underbar att rida varje ridpass jag har. 
 
Sadeln ger också en mycket bättre sists och man kommer så mycket närmre hästen, samtidigt som den är så liten och kort på hästen, och väger i stortsätt ingenting. Så jag är verkligen så nöjd med den och den är värd sina pengar, för billig är den inte. 
 
Ska ta lite bättre bilder på den snart, men här är en liten bild på den, jag har den dock i brun

Uteritt

Idag fick båda ponnyerna gå ut i skogen! Minna tog Chippen och jag daven, riktiga busar och laddade till Max, daven fick några riktiga spel haha imorgon blir det kür träning för dom båda 


Världens bästa läsare!

Det är så roligt när man hittar sånt här på olika bloggar, och när ni skriver till mig och länkar mig på olika sidor! jag blir verkligen så himla glad och rörd varje gång. 
Och det ger en verkligen ny kraft att sätta igång bloggen på max igen, För det är för er jag gör detta! ♥
http://www.nattstad.se/cmdressyr - skrev detta på sin blogg för ett tag sen och jag blir verkligen så glad
bilden laddade dock inte upp, men det var en bild ifrån Jönköping när jag vann globen gehänget!

Säljer min sadel : Bates Innova

Nu när jag har ny sadel så ska vi också försöka sälja min gamla sadel som jag haft tidigare, och eftersom det är så många av er som undrat var man kan få tag i en sån sadel och undrat vad den heter för den ser så skön ut så tyckte jag det passade bra att jag läggger upp annonsen här också. 
 
"Välskött brun Bates Innova, storlek 0=16,5-17 tum. Svart koppjärn som är utbytbart. Du kan också "bygga" om den med inlägg bak och fram. En del inlägg ingår i priset. Köparen står för ev fraktkostnad."
Pris: 9.500kr
http://hastutrustning.hastnet.se/sok/annons.php?aid=631786
 

ovisade gamla bilder på Chippen

har så mycket ovisade bilder som jag helt och hållet har glömt att visa er, men har kommer några ifrån ett härligt ridpass ute när det fortfarande var varmt och härligt. 
 

Höstlovet

på fredag får jag äntligen mitt lov och hela lovet är redan helt fullt, men av massa roliga saker som ska göras och lovet kommer säkert bara springa iväg! 
Först och främst så ska båda hästarna klippas och badas inför Lag-SM, många träningarna också eftersom jag inte hinner det nu i veckan när jag har så mycket prov. 
Sen måste jag skriva ett stort arbete till skolan som jag har prov på första dagen efter lovet, ska även hinna med att packa innan Torsdag när vi åker upp med båda ponnyerna. 
 
På torsdagen när vi kommer upp så ska vi stalla in hästarna, allt ska komma iordning, jag ska rida daven lite i ridhuset och han ska kolla in stället lite. Anmäla hästarna och förbereda inför fredagens start. 
Fredagen sen startar jag Daven i en klass, så startar upp lite lätt, Då ska även Chippen ridas ett lättare pass i ridhuset på kvällen.
Lördagen sen så ska Chippen vet besiktigas inför Lag-SM, då vi rider första kvalet då och daven ska gå en klass vid sidan om. 
och sen på Söndagen så är det finalen till lag SM, samt Globen Küren med Chippen! det ska bli så himla roligt och jag hoppas verkligen vi fåt till vår livsritt, annars får man glädjas åt att man ändå kommit så pass långt. Även daven ska tävla küren fast inte i globen klassen. 
Och sen måste vi köra direkt hem för skolan drar igång på måndagen.
kungen!

I skolan

sitter just nu i skolan med några vänner och pluggar på ett Naturkunskaps provet som vi har senare idag.
Denna veckan kommer bestå av massor med plugg då jag har 3 prov kvar, alltså kommer jag har svårt med tid till bloggen, men jag lovar er att jag ska komma igång till nästa vecka när vi har lov och vi åker upp till Göteborg för att tävla Lag-SM. 
Denna veckan kommer hästarna har rätt lugnt, igår red jag Daven ett pass i ridhuset och han var riktigt fin, bästa känslan på länge. Idag är det träning och jag har inte riktigt bestämt vem jag ska ta än, men troligtvis blir det Chippen. Ska även försöka få in en till träning i veckan då det verkligen behövs inför lag sm. 
 
tills vidare får ni en liten ofräsh bild ifrån idag i skolan. 
 

Dubbel vinst!

Daven slog till med vinst i båda klasserna igår la:1 på 75,2% och la:p1 på 73,2% han var så duktig min lillkille, och jag fick även 9a på ryttaren i båda starterna 


Eliten omgång 2-bilder

när andra Elitomgången gick så var en kompis till mig equipe fotograf och fotade alla ekipage, så hon var snäll och skickade bilderna till mig direkt utan equipe stämpel, så jag tänkte dela med mig av några stycken.
bilderna är tagna av Stina Olofsson - http://www.stinafoto.se/ hon är så duktig. 
denna start kom jag tvåa på 69% något. 
 

Vidare till lag-SM 2013!

Nu är det avgjort! Efter final omgången i eliten som gick i FEI inledande knep vårt lag andra platsen, trots lite strul med lagmedlemmar, missar, felridningar och en som var tvungen att utgå! Trots detta tog vi vår 3dje andra plats och gick vidare till lag-SM! Jag kom 6a individuellt på 67,4% med en felridningn (min första någonsin) och en allmänt dålig ritt, och vääldigt djupt underlag för Chippen så det blev lite hackigt! Tänk vad vi hade kunnat få med en bra ritt! Men är ändå nöjd med dagen och laget. 



sista elitomgången

imorgon gäller det! sista omgången av eliten med laget och det är Chippen som får ta den starten, han känns som ett säkrare kort! det är FEI inledande denna gången så det är på lång bana, är så taggad och hoppas kunna prestera lika bra som förra gången med honom. 
 
Kommer åka själv med min tränare för mamma är borta hela dagen så det blir lite nytt att vara och fixa och förbereda allt själv utan någon som alltid kan hjälpa till lite och komma ihåg saker och sådär. Men det blir säkert bra! har start runt 4 tiden, det varierar lite eftersom det är lag kan man ändra in i det sista. 
Håll tummarna för oss individuellt och med laget imorgon! 
 
 
 
 

tiden försvinner iväg

som ni märker ligger bloggen inte speciellt bra i till uppdatering och jag får helt stå för det, men jag vet verkligen inte hur jag ska hinna med allt. Mina dagar är fulla som dom är redan och på veckodagarna har jag inte någon som helst tid över till att träffa vänner utan folkuset ligger på skolan och hästar, när helgen sen kommer tar jag all tid jag har över till att träffa mina vänner och göra det jag tycker om utanför hästarna. 
 
Bloggen hamnar därför vid sidan, jag har långa dagar i skolan och i snitt är jag hemma runt 5 varje dag, då måste jag direkt till stallet rida båda hästarna och fixa iordning där, med mammas hjälp är vi ändå inte färdiga där förren mellan 8-9, när jag då kommer hem måste jag äta och göra mina läxor,prov och inlämnar som jag har i skolan. Nu har även provperioden dragit igång och jag har mellan 2-3 prov i veckan fram till lovet, däremellan måste jag hinna med hästarna minst lika bra eftersom det fortfarande är tävlingar. Så dagarna bara rinner iväg, och på helgerna känner jag att jag måste ägna tid åt mina vänner och lite andra saker annars blir vardagen för tråkig.
 
Som många kommentarer jag fått : amen skolan tar inte så mycket tid, eller bry dig mindre om den osv. Men nej det kan jag absolut inte göra! jag vill gå ut med bra betyg och en grund för vidare utbildning. Jag går en linje på gymnasiet som kräver att jag bryr mig och gör bra ifrån mig, jag går inte den svåraste linjen med mest plugg för då vet jag att det skulle vara omöjligt att hinna med allt. Men jag går ingen chill linje som ni kallar det, jag går ingen Yrkeslinje då det inte ger något alls tycker jag. Hoppas ni förstår mig, får se om jag har tid ibland att slänga in något inlägg eller uppdatera er om hur det ser ut i vardagen, annars får nog bloggen ligga lite lågot ett tag för jag kommer inte orka stå upp och hålla igång bloggen som jag gjort tidigare. Jag är ledsen för det för jag tycker det är jätte roligt med all er respons men i nuläget funkar det inte riktigt. 
om exakt en månad är det också dags för mig och chippen att slåss om en plats i globen med dom 10 högsta på listan som kvalat under hela år 2013, vi ligger förnuläget på plats 4 av 10! 

RSS 2.0