Följ Daven på instagram!

Daven har fått en egen instagram där han kommer uppdatera flitigt! Så vill ni följa honom i vardagen och se många bilder och mycket uppdatering kan ni börja följa davenwesen på instagram!


tomt i stallet

Nu när chippen (stallets kung) har lämnat oss känns det verkligen tomt, att se att hans box står tom och hur tyst det har blivit, Daven undrar också var hans kompis har tagit vägen. 
Men med tiden blir det väl bättre! jag har mycket kontakt med Kajsa nya ryttaren och det känns verkligen så himla bra. Och han verkar redan installerat sig rätt bra där hemma. 
 
Så just nu är vi i en lite tråkig svacka med allt känns det som, Daven rids för tillfället inte så mycket han har lite vila, så jag är mest ute och går med honom och skrittar honom lite grann.
Så med bloggen nu känns det inte som jag har så mycket inspiration och så mycket att berätta för er. 
 
Men i allt detta hade jag tänkt ha en lite mer nystart på bloggen, måste fixa en ny design samt att jag tänkte ändra kategori lite så det blir en lite mer vardaglig blogg även för mig, alltså inte lika mycket häst som det varit tidigare utan blandat mer med min vanliga vardag också. vad tror ni?
för denna veckan är rätt så lugn i skolan så jag har tid att starta upp och komma på ideér samt få in nytt fräsht utseende på bloggen. 
 

Lämnat Chippen

Hej allihopa! Har precis varit och lämnat Chippen hos sin nya ägare, det känns jätte jobbigt han har varit min i nästan 4 år och vi har gjort så mycket tillsammans! Men jag vet att han kommer få det toppen på nya stället, och dom är verkligen så himla gulliga! Så idag tog vår resa slut, nu får jag istället följa Chippen och Kajsa i framtiden och jag håller alla tummarna för dom. Och jag vet att man kommer se mycket av dom på tävlings banorna i framtiden! Finaste Chippen. <3 
Många tårar fällda idag <3


svar på Frågestunden del 2

Skulke du kunna skriva om de som tog medalj i sm hade varit skoj vad du tyckte om dem om du såg ngn gång de red :)
Svar: Jag tycker att alla är jätte duktiga om rider, och mest tittar jag ju på D-ponnyerna. Jag har sätt alla rida och tycker alla är duktiga, jag ser inget dåligt med någon av dom absolut inte! Amanda som tog guld rider verkligen jätte fint och är så duktig! 
Men en favorit är Miranda som tog brons jag tycker hennes ponny är riktigt fin! 
 
Vad duktig du är!!!!! Såg en jätte fin ponny på SM, Ben hette den!! Såg du den också??? Vad tyckte du? 
Svar: Tack så mycket! Ja jag har sätt den ponnyn! men vill helst inte gå ut med vad jag tycker spesifikt om någon ponny, då folk kan ta illa upp och sådär.
 
Hur ser dina kompisar, som inte är hästfolk, på din ridning? Vet de, typ dina klasskompisar, om vilken hög nivå du rider på och hur (tror du) tänker de runt det? Finns det stor förståelse över att du inte kan hänga med de en viss helg för att du ska åka och tävla? Tycker du att det är svårt att kombinera häst- och tävlingslivet med det mer "vardagliga"(hästarna tillhör förstås din vardag)livet? :) 
Svar: jätte bra och intressant fråga! 
Alla mina vänner vet om att jag rider och tävlar på denna nivån det gör dom! faktiskt alla i min klass vet och så inklusive mina mentorer. Alla tycker det är väldigt roligt att det går bra för mig, och dom står alltid vid min sida peppar och hejjar trots att vissa inte kan så mycket om hästar. Och sen vissa rider själv och tycker om hästar, och dom tycker bara det är jätte roligt och vill gärna följa med till stallet och på tävlingar och hjälpa till, så det känns super bra att jag alltid har dom.
Absolut dom förstår när jag inte kan komma på ex en fest, eller en tjejkväll, nu när jag var i nordhalland hade alla tjejerna en härlig kväll tillsammans som jag tyvärr missade, men dom säger bara : "klart du ska åka och tävla, vi hejjar på dig." så får jag massor med bilder så jag på sätt och vis är med haha.
Nej jag tycker det funkar bra att kombinera tävlingslivet med vardagen, jag får alltid ihop så jag kan rida mina hästar samt hinna med skolan det är det man måste kunna planera när man rider på denna nivån, samtidigt som jag träffar vänner! vissa helger är helt fulla tävling på morgonen och träffa vänner på kvällen. Men jag gillar det jätte mycket!
 
Så sjukt fina dina hästar är! 
Vilka klasser tävlar ni och hur gamla är de?
 
svar: tack så jätte mycket! jag rider och tävlar på Nationell och Elit nivå inom ponny dressyren på dom båda! Chippen är 14 och Daven är 12.
 
Hur är det att ha börjat gymnasiet? 
Svar: jag tycker det är jätte roligt, visst det är mycket i skolan, det krävs mycket mer av mig och ännu mer planering, jag har mindre med fritid men det spelar faktiskt ingen roll! jag har lärt känna så mycket nya underbara människor och hittar inte något som jag inte är nöjd med eller inte tycker med med Gymnasiet. 
Saknar inte högstadiet överhuvudtaget! det är långt borta nu. Men jag har ändå kontakt med dom närmsta vännerna ifrån Högstadiet och det känns bra.
 
Alice & jag 

Godmorgon

godmorgon allihopa, nu är det äntligen helg igen, och jag kommer faktiskt kunna ta det relativt lugnt, ska sätta mig och plugga lite i eftermiddag bara när jag varit i stallet. 
Ska snart ta mig bort dit, båda ponnyerna ska få gå ut i skogen idag, eller får Daven ett litet pass i ridhuset. Chippen ska iallafall ut på en härlig tur i skogen tillsammans med Frida! 
 
Alltså en rätt lugn dag hemma idag, skönt det med ibland. Kolla på film och sådär blir det nog ikväll.
Och imorgon blir det dressyr i ridhuset.
Fler svar ifrån frågestunden kommer upp ikväll så håll koll!
 

svar på frågestunden del 1

nu under veckorna passar det bra att svara på alla frågor som jag får in och svara på frågestunden för nån månad sen, men ni kan när som helst skriva frågor så lovar jag att svara på dom så fort jag kan!
 
Hur många ponnysar hade du innan Chippen och Daven?
svar: Jag har haft 2 egna ponnys innan jag fick Chippen och sedan Daven
 
Vilka bloggar läser du?
svar: Hm, jag läser inte så många bloggar just nu, jag har inte riktigt tiden till det, och sen känner jag att många av bloggarna jag gillar/gillade också har börjat uppdatera sämre. Men i skolan när jag har tid brukar jag kolla Kenzas.se & l0ve.blogg.no sedan kollar jag mina vänners ibland.

Vem var yngst i a-finalen? Du är så sjukt duktig! Du är min absoluta förebild!
Svar: om du menar i kat D? då var det Clara som rider Extrem, även hon rider för min klubb, hon är 12. Åh tack vad himla glad jag blir!

varför ska du sälja chippen och ha kvar daven? är det en satsning eller varför säljer du just chippen? varför köpte du daven om du ändå skulle sälja en häst? är chippen för dålig? många frågor hehe
svar: Jag ska sälja Chippen för jag tycker vi har kommit så långt vi kan tillsammans, vi har presterat på topp, han har varit världens bästa läromästare och nu känner jag att jag inte hinner med två på Gymnasiet, Jag vill heller inte bara låta honom stå för han är på tok för bra för det. Varför jag säljer honom och inte Daven är för att jag inte kommit lika nära Daven än, vi har inte hunnit prestera och tävla så mycket tillsammans så det är det jag först och främst vill innan det är dags att sälja honom också. Chippen är absolut inte för dålig! tvärt om, men jag ville ha två ponnyer uppe i toppen, men märkte att nu på gymnasiet funkar det inte.
 
tror du på sm medalj på daven i framtiden?
Svar: Absolut! om inget plötsligt inträffar har han stor chans, så om han bara håller sig frisk och fri från skador har han stor chans till det!

Nämn en kompis som är äldre än dig, en som är i din ålder och en som är yngre än dig!
Svar: jag har så otroligt många vänner i många olika åldrar! så det är svårt att bara välja en, men flest vänner har jag i min egna ålder. och sen Alice är min närmsta vän som är yngre än mig.

Musiken (slow it down Amy Macdonald) som är i videon på Chippen där det står att han är till salu, är det musiken till din kur?
Svar: Nej det är bara en låt  vi tyckte passade bra just där.

Hur gick det i A-finalen? 
Svar: det gick super bra! vi kom 5a på över 68%

Hej Julia! 
Jag undrar lite hur du är som person. 
Är du en sån som festar och så eller föredrar du att vara hemma och i stallet? 
Och undrar även hur personena som du umgås med är, party eller inte? 
svar: Hej! hm, lite klurig fråga, som person är jag oftast väldigt glad gillar att göra saker hela tiden och träffa folk och vänner, mina helger är i princip fullbokade med vänner alltid. Det passar mig bra att ha hästarna på veckorna och vännerna på helgerna.
Om jag festar eller är i stallet, jag gillar ju båda men på helt olika sidor på veckodagarna efter långa skoldagar kan det vara skönt att ta det lugnt och tänka på annat i stallet med hästarna, men på helgerna är jag mer än gärna ute på någon fest. Dom flesta vänner jag umgås med gillar också att festa, men det är väldigt blandat jag har många vänner som har det som mig, hästen på veckan och vänner på helger så det är olika. 
Jag och några vänner för nån vecka sedan.
 

Nytt schabrak

När jag och Chippen kom 2a fick vi gå upp i prisrummet och välja vad vi ville. Jag hittade faktiskt ett rätt snyggt schabrak som jag valde, dock är ingen av mina hästar försäkrade i det bolaget, men kvalitén känns bra och fin passform. 


Globen küren semifinal

Som ni vet skulle jag ju vara med och tävla i semifinalen till globen horse show nu under nordhalland helgen. Och det gjorde jag! men det blev även lite andra ändringar. 
En timme innan jag skulle starta med Chippen blev jag uppkallad till sekretariatet för att prata med tävlingsansvariga, och överdomaren såklart blir man lite nervös när man ska upp dit och undrar vad man gjort. 
när vi kommer dit säger överdomare : "Julia, du startar först med Davenport" varken jag eller mamma förstod vad hon menade eftersom daven inte skulle vara med och han låg långt ned på listan. 
Hon sa då att det varit så många strukna så Daven hade kommit med!! 
Jag blev helt paff och på den tiden fick vi helt planera om, Daven skulle starta en halvtimme efter jag fått reda på detta och som tur är fick jag starta nästsist med Chippen. 
 
Tänk jag är den första som får rida två ponnyer i Globen küren semifinal, bara det känns väldigt bra! att jag tagit mig dit med båda och att jag faktiskt fick ställa upp och rida med båda där. 
Daven var hur duktig som helt skötte sig kanon! andra gången vi red küren och första gången på tävling, och vi fick ihop 67,9%! vilket jag är mycket nöjd med pågrundav allt som hände innan. och han slutade 7a av 10.
 
Chippen var så otroligt fin och han gjorde sååå bra kür, min tränare var tårögd, mamma var så stolt och även jag och alla som tittade sa hur himla bra det var, det kändes verkligen så bra och jag kände att jag faktiskt hade chans att komma med till globen med denna ritten! när procenten sen kom bröt jag ihop totalt! blev så knäckt, jag slutade 5a varav 4 går till globen!! men inte nog med det hade en domare dömt ner mig TOTALT! en hade mig på 70% och som 4a, en hade mig på 72% och hade mig som 3a, båda dom ville ha med mig till globen men den sista hade mig som 9a näst sist!!!! jag förstod ingenting och allt förstördes jag kunde inte hålla tillbaka tårarna, min sista chans var detta och han var så fin och sen blir man så totalt ner dömd. Det är något jag aldrig kommer glömma eller komma över! ifrån lycklig till helt förstörd på så kort tid! 
Men oavsätt har hade jag inte kunnat göra det bättre, jag är så stolt över mina ponnyer och så glad för alla framgångar med dom iår. Detta var vår sista tävling 2013, stolt över alla startar denna helgen, bara så ledsen på slutet. 
världens finast ändå

lag-SM 2013

Nu är jag hemma efter en full helg av massa roliga och också lite tråkiga saker som hänt. 
först av allt så har jag haft så roligt med mitt lag och vi har verkligen peppat varandra och hjälp varandra med allt denna helgen. 
Första start jag hade med Daven var en FEI mästerskap han gick som en gud och det belönades med en 3dje plats på 68,2% bara någon hundradel ifrån vinst. 
Dag två red jag Chippen i lagklassen som var FEI inledande, han gick super bra men vi tyckte jag fick lite snålt betalt, fick 67,5% och blev första utanför placering, laget kom då 3a. Alla mina lagmedlemmar har gjort super fina ritter denna helgen. 
 
På söndagen var det dags igen jag startade först i laget och gick ut och red en av mina bästa starter någonsin på Chippen, var så himla nöjd och betalt fick jag också! nästan 69%, en domare hade oss på över 71% och de andra 69% tyvärr var det en som hade oss lite lägre men så är det ju alltid! 
Tyvärr fick ingen i mitt lag betalt för sina starter utan dom red på 67, och 64% och därför hamnade laget på en 4de plats vilket också puttade ner oss ifrån medaljplatsen. Men jag tog 2a platsen individuellt i SM klassen på finalen! 
 
Så blanade känslor! indivduellt har det gått super men för laget var det tråkigt, och det är ändå ett lag SM, vi hade chans till silver men men tyvärr sumpades allt när ingen i mitt lag fick betalt för sina rundor. Tråkigt men sånt är det med dressyren.
Hela Laget efter brons första dagen, tripp,trapp,trull  

I ledning!!!!

18 st har ridit och jag ligger fortfarande 1a! Chippen var så fin idag 


3a!

Daven var så duktig och slog till med en 3dje plats i FEI mästerskap på 68,2% knappt 1 poäng ifrån andra plats och vinnaren på 68,9 så det var tätt! 
Helgen börjar bra!



RSS 2.0