Träningen söndag

Tränade ju somsagt med Chippen efter att vi hade tagit lite kort ute, och det gick riktigt riktigt bra! mamma har fått massor med fina bilder på oss som jag kommer lägga upp i omgångar, men jag tänkte lite snabbt sammanfatta träningen. 
Först och främst! underbar känsla, det är viktigt att hitta en linje som man tränar efter och verkligen känner efter när det känner helt 100, att få känna en känsla av att hästen verkligen gör rätt, det är en sån känsla man alltid ska sträva efter.. 
Vi började med att mjukgöra honom grundligt men inte så mycket sidvärtsrörelser utan mest arbetade honom i traven ökade minskade, samlade upp till passage och fram i mellan trav, gjorde lite öppna på volten och förvänd sluta. men bara lite lätt och avslappnat. Efter det var han så himla fin så då började vi faktiskt jobba lite galoppirutter, Super duktig var han vi gjorde först bakdelsvändning i skritt och i den fattade vi samlad samlad galopp och fortsatte runt i en piruett, Chippen fattade direkt och tyckte det var riktigt roligt. 
Helena var också mycket nöjd med honom och sa att han gör det minst lika bra som en storhäst. så det är ju bra att jag kan lära mig i förtid redan innan jag har en storhäst haha ;)
avslutade sen med lite röresler längst hela ridhuset, slutor, öppnor på medellinjen för att kolla rakriktningen och sånt praktiskt små saker som är viktiga på tävling. 
Första bilden är ifrån en piruett
tyvärr blir det inte så många bilder denna gången men lovar det kommer mer imorgon!

Vinter-bilder del 2

Här kommer ännu fler bilder, alla ute bilder är fortfarande ifrån när jag rider fram och dom som är inne ifrån ridhuset är träningen..
Vad tycker ni? 

Vinter-bilder del 1

Här kommer komma massa olika delar, men jag börjar redan nu och lägger in, här kommer lite ifrån när jag rider fram där ute, sen till träningen var vi tvugna att gå in, men det blev bra bilder inne igår också för solen stod på som dom blev väldigt skarpa..
Fina killen är så fin när han är klippt, nästa steg är att klippa hela honom, alltså huvudet också.
vad tycker ni om bilderna? visst hann vi ut fint till när solen började gå ner.

vill ni se mer?

var ute och tog lite bilder med Chippen innan träningen i den härliga solen! fick även ur fina nya bilder på oss ifrån träningen. Fick massor med beröm av alla som var där idag att han blivit så sjukt fin, roligt att höra!
vill ni se? 
 

träning står på Schemat

nu är det dags att träna,Chippen ska tränas för helena och daven ska ridas lite lätt i ridhuset, tar nog med kameran idag.. Känner att jag behöver nya bilder! 
Åh Chippen har varit så himla fin nu i två dagar så man bara sitter och ler när man rider honom, ska bli så himla roligt att komma ut och tävla lite på honom senare i vår och få visa upp hur fin han blivit. kommer uppdatera er mer i eftermiddag när jag kommer hem, och sen ska jag sätta mig ner skriva ihop lite tidsinlägg som kommer upp under veckan, ifall jag har ont om tid till bloggen.
saknar sommaren

När man behöver dom som mest!

i igår var en sån dag då allt var lite upp och ned, visste varken in eller ut, orkade inte med skolan, brydde mig inte så mycket om någonting.. 
var endå så glad att jag kom till skolan, för direkt när dom fick veta stöttade dom mig och verkligen brydde sig, det kallar jag Bästa vänner! speciellt min underbara Frida! världens bästa ♥
 
varför nu detta, jo för tiden var inne för min fina ponny Noa att lämna denna världens och komma till hästhimmeln, alltså hon avlivades igår, hon har varit halt nu i nästan två år och det finns inte en chans att hon skulle bli bra igen, orkar inte berätta och skriva så mycket nu, kanske berättar mer senare, 
tack för alla minnen och stunder med dig, tack för att jag har fått kalla dig för min,tack för att du har ställt upp i alla lägen och alltid gjort ditt bästa fast du inte kunnat hela vägen, jag kommer alltid älska dig
Gud vad jag saknar min lilla prinsessa! :( ♥
 
massor med tankar som snurrar i huvudet
everyone has those days. they suck :(

dags att sätta fart!

Började inte så bra, direkt i skolan fick vi massor med läxor och prov, det värsta är över nu så jag kan andas ut, nästa steg är alla nationella prov som kommer nu i 9an..
det kom alltså lite som en chock att vi hade så himla mycket i skolan så jag hade bara inte tiden att ens logga in på bloggen. Men jag har jobbat upp mig och har kommit in i skolrutiner igen, därför är det nu dags att sätta fart på bloggen också.. 
 
det jag har tänkt extra mycket på nu denna gången är att planera i tid, skola hästar och bloggen, jag ska även bli mer noga med att göra tidsinställda på kvällar och helger då jag har tid ifall det sen kommer nån dag när jag kanske har så pass mycket att jag inte hinner. 
 
Ni vet att ni får när som helst komma med ideer, för inlägg och för att bloggen ska växa och bli bättre, Men det blir mycket lättare och jag tror även roligare sen när tävlingarna drar igång, debuten är inom en snar framtid! och jag lovar att berätta mer för er. 
 
Jag kommer att visa mer ifrån kyra Clinicen, jag har film på hagarna,stallet och sadelkammaren, och när jag rider som många av er velat se, så det är bara att välja och vraka på inlägg som ska dyka upp.
bild ifrån saknade lagSM och SM-bronset

Litet urval av bilder!

Kommer bara visa er en bild på varje ekipage som red under Kyra clinicen, har tyvärr inte tid att skriva om den just nu utan jag gör det när jag kommer hem och har mer tid, just nu är jag ju hos Frida och ska stanna här tills imorgon. Kan iallafall berätta att i början av clinicen var det bara ridskolehästar, fick se lite grundjobb, efter det kom alla dom riktigt fina ekipagen så som Mia von Essen, Ebba von essen och några till! 
Första bilden är en ridskolehäst..
en super fin ungponny som kommer gå långt!
Även Kyra red och visade upp på en ridskolehäst som tillhör flyinge
Bästa Mia
Ebba von Essen
Och sen Mia igen som red en annan super fin häst!

Nytt med hem!

På vägen hem ifrån Flyinge stannade vi till i en hästsportsbutik, vi hade rätt bråttom så jag hann inte kolla så jätte noga! men lite fick jag med mig hem iallafall! 
bland annat ett par ur fräcka Guld lindor, som jag ska ha tillsammans med Guld bootsen hur fräckt blir inte det?
Nästa inköp blir ett par likadana lindor fast i silver och matcha det med silver boots och schabrak!
och sen lite vanlig hästgodis som Daven över förväntan faktiskt åt, med äpple,kanel smak.
 
tyvärr vet jag inte vad det är för märke på lindorna då det inte står någonting alls på dom! 
 

Kyra Kyrklund clinicen

det var så otroligt givade, och roligt! kommer berätta massor! har tagit in så otroligt mycket, och har lärt mig massor med nya bra saker.. Kyra är grym! 
Sen var även Mia där och red, roligt att se henne länge sen sist, hon har haft så fullt nu vid jul så det är därför jag inte tränat så mycket för henne, hon är så himla duktig :)
Har massor med bilder att visa er också..
Mia von Essen och Kyra 

Massa bilder!

här får ni en bildbomb med massa olika bilder, både ifrån ridpass och inne i stallet! alla bilder är tagna av Minna! haha vissa är sötare än andra ;) 
En bild på Sara och hennes super fina häst! Bilden är så mysig!


Clinic med Kyra Kyrklund

Vet ni vad jag ska göra imorgon? 
Jag ska på dressyr clinic med Kyra Kyrklund, det ska bli super kul och jag hoppas det inspirerar mig mycket, jag har faktiskt aldrig varit på clinic med henne därför ska det bli extra kul..
Vi ska åka dit tillsammans med några vänner, och sen ska vi även träffa många vänner där så som Alice som jag inte träffat på hur länge som helst, så det ska bli extra kul! 
 
Jag kommer att ta med mig kameran och klicka massor med bilder som jag kommer visa er senare och skriva om hur det var. Jag ska även försöka hinna att göra några tidsinlägg så ni är uppdaterade under hela dagen, då jag kommer att vara borta ifrån kl 8 på morgonen till 4 på eftermiddagen och och sen ska jag till stallet och ta hand om mina små ponnyer.. Ser fram emot en hel dag med hästar imorgon roligt!

Angånde Chippens trav

Tänkte ta och svara på lite frågor som kommit in angående hans trav, men sen vill jag även tacka för alla fina kommenterer som kommit in om vilket bra jobb jag gjort med honom och hur fin han har blivit! 
det värmer verkligen att höra sånt, och jag blir så himla glad för varje kommentar som rullar in.. Det är det som gör det så himla roligt att blogga! 
 
Hur tänkte ni när ni köpte Chippen?
Vilken nivå var han på när ni köpte honom?
Svar: När vi köpte honom var kravet att hitta en snäll läromästare till mig som jag kunde lära mig alla rörelser på, eftersom hästarna jag haft innan inte varit speciellt utbildade.. Så vi hittade Chippen och ja det klickade direkt! och han har verkligen lärt mig rida också, Det är därför nu dags för honom att komma till en annan liten ryttare som vill ut och tävla och rida SM precis som jag ville! Han älskar ju att tävla! 
När vi köpte honom var han utbildad så han kunde allt, men sen har vi finslipat och tränat och gjort det ännu ett snäpp bättre, för ni som hängt med ett tag vet ju att jag sagt att han blev inriden sent!
 
 hur har ni gjort egentligen?
Svar: Ja det är en fråga som många undrar och jag vill ju väldigt gärna kunna svara bra på denna frågan! men det är himla svårt att komma med ett enkelt svar, När vi provred honom så såg min tränare att det fanns potensial i honom, för ibland kunde han sväva till med frambenen,för att just kunna förbättra speciellt traven, och eftersom jag inte kunde rida jätte bra då  så har min tränare hjälpt mig mycket med grunden och det har det ju faktiskt gått väldigt bra! vi började med att pressa honom korta sträckor där han fick sväva till lite, gav honom mycket beröm och pausade rätt mycket, så höll vi på ett tag tills vi kunde gå vidare i arbetet.
 
Det jag kan säga är att man måste börja på raka sträckor för att det är svårt för dom att tex kunna göra öppna och sluta i den traven, det är det Chippen haft svårast att lära sig men nu sitter det, så egentligen är det inget speciellt vi gjort som jag kan säga att såhär gjorde vi och så gick det, utan vi har jobbat som vanligt men tagit det lugnt för att stärka honom hela tiden. Men Chippen är otroligt känslig och lätt för att lära sig så jag tror det har hjälp också. 
 
Men jag ska verkligen sätta mig ner fundera och skriver ner för att kunna ge er ett bättre svar, jag ska prata med min tränare också för att kunna förklara det bättre för er! det kommer bli ett långt men läsvärt inlägg tror jag, Många som undrat angående detta, folk som kommit fram på tävling dessutom och frågat eftersom när jag travar fram honom har han sin vanliga tråkiga trav den finns ju där fortfarande, sen när jag sätter mig ner och börja arbeta så kommer svävet av sig själv, man måste rida traven och jag kommer ihåg i början när jag satte upp vänner då klarade dom inte att hålla den, men nu har han faktiskt fått den mer av sig själv och alla jag satt upp nu kan få fram den fint, man lär sig mycket av att rida honom! och det är så roligt att se resultat.
 
Lovar er ska försöka skriva fram ett bättre svar på detta till er längre fram! 
Bild ifrån SM 2012

Skillnad 2 år!

Det har varit jätte många av er läsare som vill se skillnads film på både Chippen och Daven, men jag tänkte börja med att visa på Chippen, Jag kommer ta en film som är exakt 2 år gammal, och sen försäljningsfilmen på Chippen då vi inte filmat honom sen dess. 
 
Själv tycker jag det är stor skillnad så jag visar mer än gärna upp skillnads filmer, Jag är så glad att jag fått chansen att rida och utveckla Chippen!
 
Vad tycker ni om skillnaden?
 del 1 är galopp
 
del 2 är trav (traven är den med störst skillnad)
 
Till nu! Septemer 2012 
Kommer att visa er skillnad i bilder senare också eftersom ni även ville ha det, men tyckte det var roligare att börja med filmer! 

Chippen

Red ju dressyrpass på Chippen i förrgår så mamma fotade oss lite, han var som vanligt väldigt pigg! men vi gjorde mycket lösgörande och mjukgörade för att sätta igång honom långsamt, han tycker nog detta arbetet är helt önodigt för han vill bara ha riktigt hård träning det är det han gillar, men jag vill spara så mycket jag kan på honom eftersom han får anstränga sig så otroligt mycket i den tillgjorda traven.
 
Men på slutet lyssnade han fint på mig, och för att avsluta med lite som han tycker är roligt gjorde vi lite galopp pirutter och passage, det gillar han ponnyn min! 
Här kommer bilderna, Han ser alltid så pigg och glad ut på alla bilder! 

Davenport 4 Januari

Idag red jag lite i ridhuset, hade ju träning igår så red inte jätte hårt idag utan lossade honom lite red inte jätte länge kanske 35 min, gjorde lite sidvärts, och lite rörelser som kommer finns i min Kür sen..
Inte för att han blir trött av att gå två dagar tvärtom nästa, han har alldeles för mycket energi och kondis nu haha, nej men det är bara roligt för det var det han verkligen inte hade innan..
Galoppen satt bra idag också, gjorde lite galopp slutor för att stärka, lite svag öppna, enkla byten och mycket tempoväxlingar för att han ska lära sig att reagera snabbt för skänkeln. 
 
Passade även på att träna honom lite eftersom det kom in en väldigt stor häst i ridhuset som han brukar vara väldigt rädd för, det är dags för honom att lära sig nu! han har ju inte varit ute på framridningsbanorna på länge, men det gick också super bra! han skötte sig och jag är verkligen super nöjd med honom ifrån idag.. Så här kommer lite bilder. tyvärr lite suddiga
 
är ni förresten sugna på att se film ifrån idag?
jag vet att jag sitter hemskt på denna bilden, men tycker den är lite häftig!

dagens outfit a la Daven!

Idag hade daven gjort sig lite fin för att bli fotad och filmat, han hade på sig ett av dom nya schabraken som jag tyvärr inte vet märket på! men vi köpte det i en butik ifrån holland som var uppe i stockholm.
Men om någon vill veta så kan jag kolla! för det står säkert på.
sen har han såklart sitt bmw täcke, som han skryter lite med att han fått sponsrat ifrån bmw nere i Tyskland! 
Mer ridbilder kommer!
Daven:
Sadel: bates innova
Schabrak: Fråga om ni vill veta! så kollar jag upp det
lindor: Eskadron
täcke: hans täcke ifrån tyskland sponsrad av BMW
 
Jag:
Jacka: Horse Wear
Tröja: Kingsland
Ridbyxor: CRW
Ridstövlar: Königs

Nytt!

Här kommer lite bilder på Schabraken som jag köpte i stockholm som jag lovat att visa er, mycket nöjd med alla 3 schabraken! speciellt dom med bling bling på ;)
Gillar detta sista skarpt! det kommer Daven bära riktigt bra i sommar på alla tävlingar!
Synd att kameran gör bilderna så dåliga, då dom blänker väldigt mycket mer i verkligheten, älskar att ha swarowski på schabrak

vilket är er favorit? 

outfit x2 ponnyer

Här kommer bild på deras outfiter som dom hade på sig idag! Vad tycker ni? 
 
Jag vet att jag sitter som en kråka på bilden på Chippen, men vi tog den i all hast!
Chippen:
Sadel: bates innova 
Schabrak: Glen Gordon
Benskydd: Jacson dressyr
 
Jag: 
Tröja: SM 2011 fleece
Ridbyxor: CRW bruna
stövlar: Königs
Hjälm:charles owen
Daven:
Sadel: bates innova
Schabrak: equiline
Lindor: Mias RS
Ser ni förresten vilken otroligt tjock och fin man Daven börjar få? 
 
jag har ju samma på mig så jag behöver inte dra det en gång till! Davens schabrak som han bär är även ett nytt, men ni kommer att få se bättre bild på det..
 
 

stallet klart!

Var länge i stallet idag, red Chippen lite i ridhuset, mamma tog lite kort på oss! träning med Daven sen efter, red kür och till musiken! snälla Minna ställde upp och fotade och filmade.. Har fått min egna lilla privat fotograf nu haha :) Hon sprang runt och fotade en del i stallet också.

Tog även lite kort på schabraken jag köpte uppe i stockholm under horse show, kommer dock inte ihåg vad det andra var vi köpte, troligen lite mer små saker så det behöver jag inte fota. 
Ni kommer få mer utverdering och bilder av ridpassen i separat inlägg och även dagens outfit.

men till en början får ni två bilder på mina sööta prinsar, Daven älskar och gör sig alltid extra snygg när kameran kommer fram! Ser dock lite roligt ut för att blixten är på ;)

 

Davenport tävlingar 2012 del 2

13 Maj- Ringsjöprtensryttarförening FEI lagtävlan 66,06% och 5te placering
Kommer ihåg att jag var riktigt nöjd med denna starten, det var en av våra bästa ritter tillsammans och daven fattade bara fel galopp en gång i programet. 
bild ifrån prisutdelningen! 
9 Juni- åsbo hemmaklubb FEI lagtävlan 63% 
Daven var otroligt spänd och missade exakt alla bytena, men ändå har han en rätt bra lägsta nivå! 
 
17 Juni- Åsbo ponnyklubb LA:P1 63,6% & Vinst! 
LA:1 72,1% & Vinst och Daven Vann även cupen
Det var totalt fruktansvärt väder denna gången! det blåste storm till LA:P1an staket ramlade, hinder blåste omkull, man kunde knappt se för all blåst! ni förstår kanske själv daven var rätt spänd, och till andra klassen spö regnade, jag har nästan aldrig varit med om så mycket regn så domaren kom faktiskt ut sen och sa att det var bra kämpat, så även detta en riktigt test tävling för Daven. Därför gick det heller inte att fota.
 
6-8 Juli- svenskt ponny derby 
Det var stort för Daven, det var hans största tävling, stor publik och mycket folk som var runt banan hela tiden, Första dagen skötte han sig bra tror han var lite i chock haha! han bara gick, resten av dagarna var han lite spänd, Men vi båda lärde oss mycket tillsammans, det var även väldigt liten framridning med hoppning precis brevid så där fick han även vänja sig vid det, Vi visste redan innan att han inte var riktigt redo för stora rundan men vi tog det som en rolig sak, och för att lära oss det var även Davens första Meeting alltså första gången han stod borta! Duktig skrutt som fick ihop runt 63-64% alla dagarna.
 
9 September LA:3 Debut 71,6% Vinst & FEI inledande 63,1% och 3a 
Hade haft ett litet tränings uppehåll efter derbyt så ville bara ta ut honom lite, för detta var även vår sista tävling 2012, Daven har alltså inte varit ute sen september på tävling därför kommer vi starta upp med lite Regionala nu i början av året. 
 
Jag måste säga tack till Daven faktiskt, han har gett mig så mycket lärdom och vi har haft så roligt tillsammans, så himla framgångsrikt år, Daven är så himla snäll och ställer upp så gott han kan i alla lägen, Trotts att det varit lite upp och ned, men så är det för alla! han behöver få rutin och tillsammans kan vi det, jag är stolt över var enda start vi gjort trotts reslutat, jag är stolt över min Daven, åh vad jag Älskar den ponnyn! och är så taggad på att se framgången nu 2013! 

Dagens Planer

Har en del att göra i stallet idag, blir kanske lite som en heldag i stallet faktiskt, båda hästarna ska ridas, Träning senare på kvällen med Daven. Och sen lite annat pill, Tänkte att jag iallafall tar med kameran så får vi se om mamma kanske kan klicka några bilder när jag rider Chippen! kanske kan gå ut lite på utebanan om det inte är helt fruset, vi får se helt enkelt.. 
annars kanske det kan bli film eller foto ifrån träningen det beror på lite när jag har träningen, men annars tar jag med den och klickar lite bilder på dom i hagen och sen har jag en del nytt att visa er ifrån stockholm som jag shoppade där.. 
 
  • Dressyrpass på Chippen
  • Träning med Daven
  • Fota och fixa annat smått
  • Blogga såklart
saknar sommaren!

Davenport tävlingar 2012 del 1

Även jag och Daven började året otroligt bra! och gud vad snabbt det gått när jag tittar tillbaka och ser från debut i LA som dels var vår andra start tillsammans någonsin, till att kvala SM och delta i svenskt ponny derby stora rundan, jag är stolt över killen som tagit detta så otroligt bra, ifrån att i stort sätt inte kunna något mer än grund utbildning till SM på mindre än ett år.
 
4 Februari- Dagstorportensryttarförening reg LA:1 debut Vinst på 73,6%
Kommer även ihåg att en tjej ramlade av sin häst på framridningen och hästen sprang löst, Och där var Daven som redan var otroligt rädd för andra hästar som kom för fort mot honom och för nära, men han är somsagt väldigt snäll och tog det bra.
 
4 Mars- Tågarportensryttarförening  LA:1  62,1% 
Ett ställe jag aldrig kommer åka till igen, jag brukar inte klaga och skylla på annat för det vinner man ändå inget på, men detta ridhus var det värsta jag någonsin sätt! haha det var nästan helt svart där inne, det var litet och luktade äcklig, blåsten ven in för det fanns stora hål i taket, och väggarna var lagade med silvertejp, och vissa hål var så stora så då var det bara ett hål rakt in. Daven var så otroligt rädd! han gick knappt fram, det har jag full förstålse till honom. Men framridningsridhuset var dock helt nybyggt och super fint! där bilden är tagen också.
 
10 Mars- skabersjöorten LA:1 Vinst på hela 75,7%
ett upplyft ifrån helgen innan! daven gick riktigt bra :)
 
17 Mars- Båstadsridklubb Debut LA:P1 Vinst på 66,8%
 
31 Mars- Tornsryttarförening LA:P1 Vinst på 72,8%
Och även första omgången av Div1 där jag kom på en 3dje plats på 66,8% och debut i programet
 
8 April Öresundspelen Debut Nationellt FEI lagtävlan nästan 65% och FEI inledande Vinst på 63% 
 
28 April Hässleholmsryttarförening nat FEI lagtävlan 7de placering på 67%
 
13 maj & 15 april var div 1 omgångar Daven tog en andra plats på 66,2% och en 6te plats på 64% 
Den sista omgången i maj var det riktigt dåligt väder! jag och Daven red i spöregn och storm, han var spänd till tusen men en bra träning, det kan ju faktiskt hända igen vilket det gjort för oss också kan jag ju säga! 
Första 2 bilderna är ifrån dagen då det var storm och regnade, ni ser ju på himmeln! och sista bilden är ifrån malmö där vi kom 2a.
Del två kommer senare ikväll! 
 

Svar på fråga

Fick frågan idag igen om vilken ras daven är, tydligen är det många som undrar det, så jag tänkte svara på det i ett inlägg nu. Daven är importerad ifrån Tyskland och i hans papper står det att han är en tysk sportsponny. Någon undrade även hur vi fick tag på honom, och ifall han låg ute på annons, och nej det gjorde han inte! Utan det var min tyska tränare som hade kontakter runt om i Tyskland. Vi åkte ju ner över en helg och provade massa olika ponnyer, och just Daven stod hos Cornelia Endres, en tysklandslagstränare.


Godmorgon

Godmorgon! Tänkte ta stallet lite tidigt idag för att vi sedan ska iväg, 
Med hästarna idag hade jag tänkt ta en skogstur på.. Eller iallafall Chippen ska få en härlig tur i skogen så jag hoppas vädret håller sig! 
Daven får nog vila efter gårdagens grymma träning. 
 
Igår började vi rida och slipa mer på davens Kür som förhoppningsvis kommer vara klar inom någon vecka, gud jag det ska bli roligt att rida och visa upp både den och honom! det har verkligen hänt mycket under tiden jag haft uppehåll, så jag tror inte riktigt ni hänger med på hur långt vi kommit än, men jag ska förska få mamma att filma oss och fota oss snart så ni ska få se.
Kommer inte gå ut med så mycket mer om hans Kür just nu då inget är helt 100 bestämt, men musiken är klar! den passar min lilla kille så himla bra :)
 
Vi jobbade en del med galoppen, lite sluta över diagonalen för att stärka honom, och enkla bytena som nästintill sitter helt nu! ni som följt mig ett tag vet vilka otroliga problem vi hade med dom tidigare!! Han börjar bli rätt maffig nu och ett riktigt muskelpaket! dags för nya bilder snart somsagt.
 
min bebis för snart ett år sen! 

Tävlingar 2012 Jonny Be Good del 2

Efter derbyt gjorde vi ett upplyft på tävling! det var i Jönköping den 29/7
Första dagen: FEI lagtävlan 68,88% och vinst! 
andra dagen: FEI mästerskap 66,7% och 4de placering!
sista dagen: Debut i Kür på 69,8% och 5te placering! 
och FEI lagtävlan 66,8% och 4de placering! 
Grym helg grymma starter och placering i varje klass, kan knappt bli bättre
 
10/8-Equalityriders SM 2012!
Trots missar på kvaldagarna fick vi första dagen 64,3% och andra kvalet 65,7% vilket ändå tog oss till A-Final där vi red Küren för andra gången på 67,5% red för första gången även för 5 domare, och vi slutade 8 i A-finalen, Totalt i SM 2012 kom vi 10a! 
 
Elitomgångarna gick Chippen också senare på hösten där vi red omgång 1 på 67,4% och 7 placering, laget 2a.
omgång 2 : 70,3% och 3dje plats laget 3a om jag inte minst helt fel.
omgång 3: 66,9% och 6te plats, laget 2a och vidare till lag SM 2012!
 
*2/11 Nordhalland- lag SM
dag1 : 65,8% dag2: 64,7% dag3:64,7% och Kür 66,8% och andra plats 
Laget tog SM bronset!
Jag tycker själv att jag har haft ett bra tävlingsår på Chippen! vi har höjt oss mycket på ett år vilket jag kommer skriva om i ett separat inlägg senare, tänkte jämföra SM 2011 & 2012 och skillanden där imellan! 
Bra början och bra avslut men framförallt! att jag haft så otroligt roligt, och lärt mig så himla mycket, och alla fina människor man träffar på tävlingar! vänner, och även nya man lär känna. Jag är absolut taggad och peppad på detta tävlingsår speciellt alla Meetings.
Och vem vet jag kanske stöter på nån bloggläsare när jag är ute! :)

Tävlingar 2012 Jonny Be Good

Jag tänkte börja med att skriva lite om alla Chippens tävlingar då det är han som gjort störts framsteg detta året, och för att det inte ska bli så mycket i ett inlägg tar jag en häst i taget. Jag kommer kanske inte skriva om exakt alla tävlingar för då kan inlägget bli allt för långt, men jag tar de flesta. 
 
*Vi inledde 2012 med en La:p1 i Lillhagen den 29/1 där vi segrade på 72,36
 
*Vi hade sedan ett litet uppehåll med träning och gjorde vår första nationella start för året i Båstad den 18/3 vi slutade 11 i båda klasserna.
 
*8/4- Örresundsspelen nationella tävlingar, red på runt 64% alla klasser
 
*28/4- Hässleholms nationella FEI lag: 65,8% och FEI mästerskap: 65,12%, slutade 11 i båda klasserna alltså precis utanför placering.
 
*19/5 Mantorpryttarna- runt 63% första dagen, och sista dagen blev det vinst i FEI Mästerskap på hela 68,37 även där jag höjde SM kvalet.
 *9/6 Åsbo ( hemmaklubb) FEI mästerskap 66,17% och 6te plats 
*6/7 Svenskt Ponny Derby! gick skit rent ut sagt, men har man snäll häst som Chippen hamnar resultaten inte helt i botten iallafall jag mådde riktigt dåligt och kunde knappt rida! vi kom därför inte till finalen som vi hade hoppats utan fick rida consulation där vi faktiskt kom på 3dje plats på 64,9% 
 
Kändes ändå som det blev en del! så Chippens tävlingar del 2 kommer senare ikväll :) där är dom lite mer roliga tävlingarna enligt mig!

Så himla roligt!

Måste först och främst tacka er grymma bloggläsare som fortfarande finns kvar, helt galet att statistiken slog i taket igår, fast att jag inte gjort allt för många och roliga inlägg. Den var långt över 300, Grymma är ni! och vad roligt att ni gillar den nya designen så mycket! för jag har ju ändå haft paus ett bra tag.

Jag hoppas att ert nyår varit grymt bra, och att ni firade in 2013 på bästa sättet, det gjorde iallafall jag, Kommer komma mycket sumeringar ifrån 2012 nu imon dom närmsta dagarna, både tävlingar samt andra mål som jag satte, och annat roligt som hänt 2012, Kommer även att skriva om mina mål och förhoppningar under 2013, samt kanske en liten blick över första tävlingarna som kommer komma.
 
taggad på 2013, nu kör vi och gör det bästa av året! 
jag hoppas ni följer med även detta året! ♥

RSS 2.0