bästa ponnyn

min fina lilla ponny! lättare och härligare får man leta länge efter, ryttaren som kommer få ta över dig kan verkligen känna sig lyckligt lottad! ♥
 

Nya bilder

Idag var mamma snäll och tog lite nya kort på mig och Chippen i en ovisad outfit! 
ni kommer få massa bilder imorgon för nu måste jag fixa med lite läxor så jag inte får allt i veckan, då blir det lite jobbigt med tiden! 
Han var iallafall jätte fin för att inte ha blivit dressyrtränad hårt på en vecka! eftersom han mest gått i skogen och tagit lite jogging pass efter SM:et
 

Gymnasiet

nu har jag ju gått i gymnasiet i en vecka och jag trivs väldigt bra! 
i början var det lite tveksamt, klassen kändes konstig och ingen liksom pratade med någon och det var alltmänt konstigt, men efter ett tag kom vi tjejer varandra mycket närmre varandra och nu är vi iallafall en 7 tjejer tillsammans, så det är jätte roligt! stortrivs på en sån stor skola nu också, man träffar så mycket nytt folk varje dag. Läxor har redan börjat komma så det kommer gå åt mycket tid nu och fixa dom! men jag hoppas jag hinner med allt jag vill. 
lånade bilden ifrån Frida, tagen efter en härlig uteritt, nu när vi inte går i samma klass längre och ses varje dag i skolan har vi en hel del att prata om och ta igen varje gång vi ses i stallet ;)

Tillbaka på topp!

SM helgen tog så mycket på mig så jag orkade helt enkelt inte lägga massa tid på bloggen, och sen kom skolan igång och det har varit så mycket! men nu är jag taggad igen, och har fått upp min energi och jag har börjat komma in i vardagen igen, jag har massor att berätta om så det väntar mycket uppdatering. 
 
Jag hoppas inte ni har tröttnat av att jag inte bloggat på några dagar, men det var verkligen behövligt med en liten paus, så jag kunde återhämta mig igen! 
 
Jag är så glad över ert arrangemang och aktivitet på bloggen nu när jag tagit mycket tid till att göra inlägg till er dom dagarna jag var borta och det visade sig också i statistiken, den låg högt och slog rekord många dagar! bästa ni
 

Frågestund!

kom på att jag aldrig kört det på denna bloggen, eller isåfall att det var extremt längesen! 
så jag tänke dra igång det nu när det varit önskemål om det, och jag fått in så många frågor, jag svarar på det mesta, dock inga fjantiga och orealistiska frågor.
Men ni vet hur det går till
Fråga så mycket ni bara vill! 
Svaren kommer senare i veckan, så passa på att fråga nu
 

Börjar skolan

idag börjar jag skolan, Gud vad sommarlovet har gått fort! tänk att det redan är dags att sätta sig inne i klassrummen, och börja plugga, hinna med läxor och prov. 
Men det ska ändå bli rätt roligt eftersom jag börja Gymnasiet nu och det innebär ny skola, nya vänner, ny klass och helt nytt sätt att plugga på.
Jag har valt en linje som jag hoppas jag tycker är roligt och därför blir det också lättare att anstänga sig och pluggadet blir roligare och lättare om det är saker man själv tycker är roligt.
 
Nytt kommer även bli att jag kommer behöva pendla varje dag, runt 40-50 mintuer får man nog räkna varje dag för att jag ska komma till skolan, lite jobbigt men jag tror man vänjer sig och åker man med vänner kommer det känns lättare. 
Jag ska börja inne i Lund på den största skolan där, och jag ska läsa programet Samhälle media, jag känner till några som ska läsa samma som jag, och sen känner jag några som ska gå på skolan fast olika program. 
Det som ska bli mest roligt är att lära känna allt nytt folk och få nya vänner, det finns så många fler nu och jag tror man kommer hitta många vänner som passar en bra. 
Det var det enda tråkiga när man gick på en sån liten skola att det inte fanns så många riktiga vänner, jag hade väl 3 bra vänner och sen en bästavän, men jag tror faktiskt det kommer bli bättre och roligare nu! 
Så vi får se hur mycket tid det blir kvar till bloggen när mitt schema kommer, jag hoppas såklart på det bästa och att jag ska kunna fortsätta hålla bloggens uppdatering så bra som nu då jag verkligen märker på statistiken att den stiger för varje dag.
 

vilket tävlingsschabrak?

Tänkte köra en liten annorlunda variant av outfits, jag tänkte visa er 3 tävlingsschabrak åt gången, och sen får ni rösta fram det ni tycker är finast på hästen. 
Så jag börjar med Chippen och dom tre schabrak han hade under derbyt. 
Så rösta på er favorit!

Schabrak ifrån Glen Gordon, inköpt under falserbo 2013
 
Schabrak ifrån Lami-cell köpt under falsterbo 2012
 
 
Schabrak ifrån z-täcket sponsrat av Dr Schaette
 
vilket gillar ni mest av dom här 3? 
tre nya kommer upp nästa vecka!

visste ni att..Chippen:

kör en Visste ni att, det var ett bra tag sen och nu när jag ändå måste fylla ut med lite inlägg under tiden jag är i Karlstad. Hoppas det är lite nya saker som ni inte redan visste! 
 
  • Chippen älskar nektariner, det är det bästa som finns enligt honom

  • Chippen blev inriden och om man säger mer hästhanterad som 7åring alltså ganska sent, man märker inte att han varit en liten buse när han var liten, så snäll som han är! 

  • Chippen var så stolt över sig själv i Jönköping så han gick fram till alla människor och ville ha godis, och till en familj som satt under paraply gick han fram och puttade iväg paraplyna med mulen för att visa att han var där haha så himla rolig han är och det tyckte dom andra männikorna också.
  • Chippen är född och uppvuxen i Norrland till dess att han flyttade till Göteborg till hans förra ägare
  • Visste ni förresten att Chippens pappa är ljusfux och påminner väldigt mycket om Daven färgmässigt med ljus man och svans.
 

A-final!

Helt sjukt!! Efter en helg med halv bra ritter, och resultat på 65 och 66% trodde jag aldrig jag skulle ha chans att komma till A-finalen, men fel hade jag.. Så imorgon taggar vi kür a-finalen, håll alla tummar för oss imorgon runt halv 1!
Det är endast dom 12 bästa som går till a-finalen av 40 starter, så det är redan en vinst i sig!


en läsvärd blogg för mig

tips ifrån er tidigare har varit att jag ska skriva lite om vad jag tycker är en läsvärd blogg, och vad det är för bloggar jag fastnar för. så klart ska jag dra det lite snabbt. 
 
Jag gillar bloggar med mycket bilder och välskrivna inlägg, dock ska det inte vara för mycket text men inte heller för lite, jag gillar inte bloggar som enbart gör mobilinlägg och skriver ex: nu är jag i stallet och ska rida, det intresserar mig inte speciellt mycket utan kom med något intressant i era inlägg.
Jag tycker också det är ett plus om en blogg har fina och klara bilder och har fota nya fräsha bilder att visa, det är så tråkigt och olockade att läsa en blogg som har suddiga bilder men också upprepar bilden i varje inlägg. 
Sen tycker jag det är viktigt med stavning och vilket ordspråk man använder sig av, jag menar inte att jag är helt fri från att stava fel men att man använder sig att ett vårdat språk, något litet stavfel uppkommer ju nästan vem som helst ibland. Tycker även det är viktigt att man kan använda sig av . och , annars är det bara jobbigt att läsa. 
 
Uppdateringen bör vara minst 3 inlägg om dagen, ett runt frukost, ett på förmiddagen och ett på kvällen då går det runt liksom, sen skadar det ju absolut inte om man skriver fler eller inte har tid någon gång ibland. Men det är kul att man kan kolla in kanske 1-2 gånger om dagen och att det då finns något nytt att läsa om. 
Designen gör också stor del, ser jag en fin design kollar jag oftast vidare det gör ett så stort första intryck, och det är viktigt att den blir personlig för just sin blogg. 
Sen kan jag ju inte bortse ifrån att dressyrbloggar är det bästa jag vet, men kanske inte så konstigt eftersom det är sporten jag håller på med, och sen har det faktiskt aldrig varit att jag klickat in på någon extra bra hoppblogg, vilket är lite tråkigt då jag gärna kan tänka mig att läsa om det ibland. 
Sen gillar jag extra mycket att läsa bloggar som skrivs av satsande ryttare, som verkligen har ett mål och rider för att komma till toppen, dels tror jag att jag gillar dom bloggarna för att jag själv är en så målinriktad och satsande ryttare.
 
Men där har ni lite av det jag gillar med en blogg, och jag tänkte i ett senare inlägg skriva om bloggarna jag läser dagligen, men jag ser gärna att min lista blir längre och att jag hittar fler och roliga bloggar att läsa varje dag, därför tänkte jag be er tipsa om er blogg, eller kanske om er favorit blogg som ni gillar, som ni tror stämmer in lite på denna beskrivning jag just sagt. 
så tipsa mig om massa bloggar!
 

Chippens halvbror

Visste ni att Chippen har en halvbror som påminner väldigt mycket om hans pappa, ljusfux med ljus man! riktigt söt måste jag säga, tycker helt klart man ser lite likheter i huvudet speciellt. Dom har likadant huvud, tycker inte att han ser så stor ut men riktigt fin! 
Inte ens jag visste detta utan jag har ju lite kontakt med uppfödarna till chippen och även hon som hade honom ett tag innan Sara köpte honom. Så det är så roligt att dom berättar allt detta eftersom han är okänd så kan man inte veta något alls om honom, men jag börjar veta en hel del om hans bakgrund vilket är super roligt! Så det var dom som berättade detta för mig och visade bilden. 
galet söt liten ponny! 

Dagens resultat

Tyvärr! Blev ritten halvkass med mycket missar, underlaget var ojämt och stummt så Chippen snubblade till flera gånger och orkade inte riktigt komma upp i svävet i traven, samma med enklabytena de blev som en hård smäll i övergångarna så nöjd med hur Chippen kämpade på! Men tråkigt med sånt underlag på ett SM! Säger Dock inte att det inte passar alla för det är sånt daven hade gått super på, men Chippen med sina knälyft blir det lite väl jobbigt och tungt,iallafall slutade jag på en 15de plats av 40 på 65,2% så får väl med ritten och förutsättningarna vara nöjd!

Bästa ponny denna bilden ger mig styrka igen! Att vi kan och klarar allt tillsammans, ska jobba mot samma känsla på banan imorgon.


SM regler

Vet att ni brukar undra rätt mycket, och det kanske är vissa av er som inte känner till så mycket om SM, så jag tänkte snabbt ta upp vad vi rider, och hur många som går till A respektive B finalen och sådär.
Texten är tagen ifrån Ridsportsförbundets hemsida
 
SM 2013
Tävlingen är öppen för ryttare född -95 eller senare, i kategori B född -99 eller senare, som har gällande svensk tävlingslicens.

Kvalifikation gäller under tidsperioden 24 månader, fram till den ordinarie anmälningstidens utgång.

Kvalifikation

Kategori B: lägst 65,00% i minst två ritter i LA:2 eller högre, vid lägst nationell tävling.
Kategori C och D: lägst 65,00 procent i minst två ritter i FEI:s Lagtävlansprogram för ponnyryttare eller FEI:s Individuella Mästerskapsprogram för ponnyryttare, vid lägst nationell tävling.

Ryttare får starta med två ponnyer. I finalen får ryttare starta i högst två kategorier med en ponny i vardera kategori.

Maximalt antal startande i SM är 80 ekipage. Vid fler anmälningar än: kat. D 40 ekipage, kat. C 25 ekipage, kat. B 15 ekipage, görs uttagning efter uppnådd procent i medeltal av de två bästa kvalificerande ritterna oavsett svårighetsgrad. Procent från kvalificerande klasser och tävlingstillfälle skall anges i anmälan. 
Om maximalt antal anmälningar inte uppnås i en kategori fördelas dessa platser mellan de övriga kategorierna. Dock högst 40 starter i en kategori.

SM rids i följade klasser

Kategori B
Kval 1 - Lätt A:2
Kval 2 - Lätt A:4  
Final - Lätt A:P0 
Kategori C 
Kval 1 - FEI:s Inledande program för ponnyryttare 
Kval 2 - FEI:s Lagtävlansprogram för ponnyryttare 
Final   - FEI:s Individuella mästerskapsprogram för ponnyryttare 
Kategori D
Kval 1 - FEI:s Lagtävlansprogram för ponnyryttare
Kval 2 - FEI:s Individuella mästerskapsprogram för ponnyryttare
Final   - FEI:s Kür för ponnyryttare

Startordning i SM-finalen lottas i en grupp.

Till SM-finalen kvalificeras de 30 procent ekipage från respektive kategori som uppnått högsta procenttal (tre decimaler) efter kval 1 och kval 2, dock lägst 5 ekipage.

Svensk Mästare blir det ekipage som uppnått högsta summan av procenttalen erhållna från de båda kvalen och finalen i respektive kategori.
Om två eller fler ekipage uppnår samma procent summa avgör procenten från respektive finalklass.

Kvalklasserna skall dömas av minst tre domare med lägst St Georges-behörighet.
Finalklasserna skall dömas av fem Grand Prix-domare, varav om möjligt minst två utländska GP-domare.


Fail Davenport

Under dag 2 på Derbyt kom daven på att hoppningen var väldigt läskig! 
Helst av allt hade han velat springa därifrån och glömma så fort som möjligt, men så snäll är jag inte, haha vi fick iallafall några bilder på honom i roliga lägen när han helt plötsligt får för sig att inte vilja gå för nära hoppframridningen. Fula skrutt! tur jag älskar dig så mycket ändå.
denna bilden är ju för go ;)

medaljchans?

Hej 
Vem tror du har medaljchans på SM för juniorerna?:) 
Fick in denna frågan för ett tag sen så jag tänkte att jag får svara på den nu inann SM går av stapeln! 
Jag har ju inte jätte bra koll på juniornerna eftersom jag själv inte är där ännu. Men jag har ju sätt en del och jag har några vänner som rider som junior.
 
Men ska jag gissa och tro samt hoppas så skulle jag säga 
min vän Isabella Tovek, hon rider två hästar men jag tror starkt på hennes nya Connery, sen tror jag även på Beatrice Ivarsson, Mathilde Hanell eller Sofie Andersson.
 
Vilka tror ni starkast på? antingen inom ponny, eller juniorer?
 En bild på Bella och hennes andra häst Capo som jag tog för några månader sen under hästhagens nationella

Nya hårdekorationer

Vi beställde en del nya dekorationer att ha i håret hos dressyr.com, så jag fick dom någon dag innan vi åkte och jag är jätte nöjd! dom är riktigt snygga allihopa och kommer invigas nu under SM helgen. Förlåt för urkassa bilder men jag hade det långa objektivet och då är det svårt att ta närbilder.
Vilken är er favorit av dom?
 

Sista bilderna ifrån Havet

Här kommer sista delen ifrån havet som jag nästan höll på att glömma! fina hästen så kul detta var!
 

Davens Systrar

Daven har två halvsystar som tävlar högt och framgångsrikt?
Han har en som heter hesselteich's desert rose, hon tävlar internationellt och representerar Frankrike i landslaget hon deltog även på EM 2013, Roligt att hitta släktingar till honom, dock ser jag ingen större likhet mellan dom gör ni?
Sen har han även en halvsyster som tävlas här i Sverige, hon kommer även till SM, och jag är vän med ryttaren Amanda, Ponnyn heter Dolce. Kul att han har så duktiga systrar.
Dock ser jag ingen större likhet mellan Daven och Dolce heller, men vi har pratat lite om deras beteende och där verkar det vara rätt lika, även dolce har haft svårt med galoppfattningar så det är kanske något som ligger långt bak i släkten! 
Gammal bild på mig och Daven ifrån 2012, jag sitter som en kråka usch och fy! 

Jag kan se större likhet mellan Rose och Dolce dock, eller vad tycker ni, ser ni någon likhet mellan dom?

Fina ponnyer inom varje kategori

Fick önskemål om att lägga ut den ponny inom varje kategori B,C,D som jag gillar eller tycker lite extra mycket om. Och jag fick inte välja mina egna utan skulle ta andra ponnyer. Och det är rätt svårt inom speciellt kategori D det finns så otroligt många fina ponnyer men jag har valt en nu som jag speciellt vill lyfta fram. 
Vilken ponny gillar ni mest inom varje kategori?
 
Kategori B - Stenbroåsens Ante
En underbart fin liten B ponny, med gångarter långt utöver det vanliga, skulle jag haft en B ponny när jag var mindre skulle han helt klart varit drömmen, vilka framben han har och vilken energi, och både traven och galoppen är riktigt bra för att bara vara en B ponny! Jag såg honom mycket ute på tävlingarna förr,Med Emma Lindén i sadeln,och om jag inte minns fel tog dom även medalj på SM 2012, nu är han såld till en ny liten ryttare som förhoppningsvis kommer komma lika långt som Emma gjort med honom.
 
Kategori C - OjOj
Den ponnyn! helt otrolig, Aldrig sätt en C ponny med dom stora rörelserna, Energin och powern han alltid utstålar på banan, man blir verkligen glad när man tittar på det ekipaget med Lina Dolk i sadeln. Detta var ett självklart val, och jag har sätt Lina och Ojoj mycket och dom utvecklas hela tiden tillsammans, dom deltog även på NM 2013, och nu kommer vi ses och hålla tummarna för dom på SM! 
 
Kategori D - Bomgaardens Dicaprio
En 6årig ponny, jag har bara sätt honom en gång ute på en ungponny tävling, han är väldigt grön och ny i detta, men hans gångarter, och lugnhet på tävling wow säger jag bara! han var så stadig och fin inne på banan inte ett steg fel! en ponny som kommer bli riktigt svår i framtiden! hans ryttarinna är Felicia Brännström.
Valet föll rätt klart, för jag vill få fram en ny begåvning! har endast en halvkass bild ifrån tävlingen.
 
haha något jag kom och tänka på nu när jag kollar på inlägget är mitt val av hästar, kolla färgen! det är inget som jag tänkt på tidigare men ja alla faller åt samma färg håll. 
 

Idag åker vi!

idag styr vi mot Karlstad och SM 2013! gud vad kul det ska bli, jag ska bara rida min fina ponny och ha riktigt riktigt roligt på banan och även utanför med alla vänner, jag ser så himla mycket fram emot det!
Innan vi kör ska Chippen gå ett litet dressyrpass hemma.
Vi kommer köra halva vägen idag och sen fortsätter vi imorgon, så idag kommer vi bara köra till Jönköping där vi sen kommer stanna och bo över till Torsdag, sen fortsätter resan.
 
Det kommer nog ta ungefär 6 timmar minst hela vägen, När vi kommer till Jönköping ska jag skritta Chippen lite och sen imorgon kommer jag rida ut honom en skrittrunda innan vi kör vidare. Jag tycker det är så roligt med lite variation på vardagen och att åka iväg med min bästavän. 
Men somsagt uppdateringen är fixad och på topp, mellan 3-4 inlägg varje dag är gjorda och sen kommer jag självklart liveuppdatera er direkt ifrån plats. 
Finaste killen i världen, Gud vad jag älskar den ponnyn! ♥

Frågesport!

Har aldrig gjort detta tidigare men har sätt att lite olika bloggare kör det så jag tänkte testa på det. Jag ställer 5 frågor angående mig och mina hästar som ni ska se till att hitta/skriva svaren på, alla frågor jag ställer har jag någon gång under min tid som bloggare skrivit om på bloggen.Drar igång med några enkla och några lite klurigare frågor, men som en uppstart för att testa detta är inga av frågorna speciellt svåra. Personen med flest rätt kommer självklart få en länkning! Och även om ni inte vet svaret, Gissa! 
 
1,Hur gammal är Chippen?
2,Vem är Daven efter?
3,Hur länge har jag haft Chippen? (Räcker att ni svarar i år och inte månader utöver det)
4,Vad kallas Davens färg?
5,Hur många egna hästar har jag haft?
 

Gissa på bara om ni inte kan svaren, bäst och närmst svar vinner!
 

Tidsinställa till er

Nu har jag suttit i två dagar och bara gjort massor med inlägg till er, så idag blev jag helt klar! skönt! jag har gjort väldigt många så jag hoppas jag får god respons på alla inlägg, och att när jag kommer tillbaka om drygt en vecka att jag ser många kommentarer att svara på. Då blir jag riktigt glad och ännu mer taggad på att skriva, jag kommer ju såklart uppdatera er live ifrån tävlingen också men somsagt skönt att ha gjort inlägg till er så behöver jag inte känna stress eller ångest över att jag inte hinner med så många inlägg jag vill..
 
Jag har gjort alla dom ni ser på bild, 15 st, plus några till på andra sidan också så det borde absolut räcka, 3 inlägg minst om dagen är det gjort till.
Så kom igen och titta in flera gånger om dagen, det är intressanta inlägg samt önskeinlägg ifrån er, Jag hoppas på god respons nu när jag tagit två dagar till detta för er.
 

Vad ska Daven göra hela veckan?

säkert en fråga som många ställer sig nu när han inte får följa med till SM, helt sjukt att man inte ska komma med till SM på ett snitt på över 67%. 
Men sånt är livet, vi ligger 3dje reserv, och nästa år då tusan ska vi visa dom! 
 
Daven kommer iallafall få lite semester, Minna ska hjälpa till att ta hand om honom och Helena kanske sitter upp någon dag och känner lite på honom, annars får han helt enkelt semester och får gå i hagen och ta det lugnt. Men efter Sm är det dags för hård träning, då ska Chippen få lite vila, Daven måste hård tränas inför Höstens kommande tävlingar, blir nog iallafall 3 till iår. 
 
Men han kommer nog ha det bra, Han kommer dock sakna sin älskade vän Chippen!
Tråkigt att jag inte får ta med och visa upp min fina prins, men jag är bara så glad att vi ändå kommit så högt, han som ej kunde fatta galopp för ett tag sen! 
bild tagen av Lina Dolk

havet

här kommer fler härliga bilder ifrån när vi var vid havet i Fredags. 
 

Grym kusin!

Måste bara lägga ut denna grymma remix som min kusin har gjort! tycker helt klart den är bättre än orginalet, han har gjort många remix av många olika låtar och ligger ute på spotify där ni kan följa honom och lägga till alla hans remixer. Han finns även på youtube för er som inte använder spotify och hans låtar börjar spelas mycket både på spotify men även youtube, så himla roligt! 
 
 
visst är den bra?

Globen listan

Såhär ser ställnigen ut just nu på globen listan! jag ligger 5a, och har många poäng tillgodo ifrån 6an, dom 10 främsta går somsagt vidare till semifinalen i Nordhallad i November. 
Kul att Daven har åkt upp så mycket på listan också! 
Ser ni förresten att dom stavat fel på Jonny be Good? ;)
 

dagens planer

Mycket att stå i idag, dels ska packningen börja fixas och sen ska jag rida båda ponnyerna, samt tidsinställda till er ska göras.
Förhoppningsvis är snälla minna med och hjälper till lite med packningen och håller mig sällskap då blir det så mycket roligare, jag kommer skriva en packlistan imorgon och även utgå ifrån mina tidigare listor.
ännu en gång ber om ursäkt för min frånvaro, hoppas kunna bättra den imorgon men det har varit så mycket nu som ska fixas och göras innan SM. 
 
Igår red jag iallafall Daven i ridhuset och han gick som en klocka, han går ifrån klarhet till klarhet varje dag nu, och jag är så stolt över honom, mjuka fina enklabyten, energi genom hela galoppen och så stadig och lyssnade till 100% på mig. Kan nog knappt vara mer nöjd som ryttare, nu känns det ännu tråkigare att han inte får följa med till Sm iår. Jaja vi tränar på ändå för att bli ännu bättre!
 

Fler bilder ifrån Havet

finaste Kungen! ♥
 
 

havet 9 augusti

 

Havet

igår var jag somsagt vid havet och badade med chippen, min kompis Kajsa och hennes ponny Havanna, det var så himla roligt, och hästarna älskade det! 
det var så varmt och skönt i vattnet också, och vi galopperade och travade längs standkanten och en bit ut i vattnet, det var så lång grunt att man nästan kunde gå hur långt ut som helst. Så vi gick en bra bit ut också.
I bakgrunden hade vi Köpenhamn och Öresundsbron och solen stod på så fint.
När vi hade badat tog vi oss en galopp på långa fältet brevid stranden, och sen fick hästarna äta lite medans vi åt lunch. 
Mysigaste dagen på länge måste jag säga, och så glad över att jag fick gjort detta med Chippen, världens snällaste kille. Massor med bilder kommer i eftermiddag, nu ska jag göra mig iordning för jag ska åka till lund en sväng.
 

fler bilder ifrån Onsdagens dressyrpass

här kommer fler bilder som Alva tagit, jag älskar färgerna på bilderna, så himla skarpa!
 

vad jag har gjort idag..

Åh så mysig dag! massa bilder att visa er, visst ser det härligt ut? en dag på standen med bästa ponnyn och kajsa,mamma och Marie.
badade och hade öresundsborn i bakgrunden! 
 

Bilder på Chippen

Alla bilderna är tagna av Alva, Chippen gick super efter ett tag på utebanan men det så var varmt så jag ville inte rida honom för hårt och länge.
 

Dag i stallet

Alva har varit med och fotat ponnyerna i stallet idag, blev en hel del fina bilder och även hästarna gick bra! Chippen red jag ett pass på utebanan, och daven gick ett dressyr pass för Helena, han var så duktig och vi red igenom hans Kür. Sammafattning kommer senare.
Här får ni ett smakprov på alla bilder
 

Bling i Manen?

Jag är ju väldigt svag för allt som blingar som ni säkert redan vet! jag kan ju tänka mig att ha bling i princip överallt! haha fast tydligen finns det undantag, jag stötte på dessa Diamnater som man syr fast i manen på knopparna och har på tävling, först tyckte jag åh vad fint det skulle jag vilja ha! men när jag tänker efter så nej, det var faktiskt inte så snyggt, det hade blivit för mycket och för kaxigt på något sätt, det får faktiskt finna nån gräns, och har man bling på massa andra ställen kan man inte ha det i manen också..
Så jag intalade mig själv att det ska jag aldrig ha på tävling, usch! jag nu kan jag hålla med mig själv, tänk om någon hade kommit med det på ex ponnytävlingar, man skulle verkligen titta snett på personen som, herregud vad tror hon? Och jag skulle inte vilja vara den personen och det är fler som tänker som jag..
 
Men jag har även en annan syn på dessa diamanter, jag skulle mycket väl kunna sätta i såna i knopparna vid fotografering, eller ett sådant tillfälle för att vara extra fin,ex om man har guldigt pannband och sen har guldiga diamanter i manen. Då man mer kan titta på detaljer och det är det som skapar bilden. Jag vet inte om ni håller med mig?
Men absolut inte vid tävling! där blir det diss för mig.
 
Vad tycker ni om detta? har ni sätt eller stött på sånt här tidigare? Jag har nämligens själv aldrig sätt någon ha det!

Veckoplanen

Pratade lite med Helena idag hur vi ska lägga upp denna veckan, och det lät riktigt bra så vi kör på det!
Måndag: Dressyr
Tisdag: Vila/Tandläaren
Onsdag: Dressyr 
Torsdag: Dressyr
Fredag: bus/uteritt
Lördag: Dressyr/Jogging
 
Det är så långt vi kommit änsålänge med Chippens planering, jag tror det blir bra han mår bäst av att röra på sig ordentligt och få hålla igång, dock inte dressyr varje dag, då tycker han det börjar bli lite långtråkigt, men istället för vila ut en tur i skogen eller bara gå med honom. 
Jag gillar egentligen inte när mina ponnyer står, dom mår bra av att röra på sig,spcciellt efter hårt tränings pass,annars blir dom stela och tråkiga,och det räcker att man bara skittar en lite tur på dom. Därför är jag noga med att alltid göra något med dom, max att en ponny vilar 1 dag i veckan. 
Så konceptet jag vet att vissa kör med är dressyr två eller en dag sen vila och så runt så hela tiden, kanske nån uteritt ibland, nej det tycker jag inte är det optimala om man verkligen ska/vill lyckas! 
 
Daven är lite mer oklart, men som det ser ut nu ska han gå enligt denna planering
Måndag: Dressyr
Tisdag:Vila/tandläkaren
Onsdag: Dressyr
Torsdag:Dressyr
Fredag: skitt tur
Lördag:lättare pass
upprepad bild sen igår men han är så söt! 

Shoppat!

var i Malmö idag inne på Hööks, hittade en hel del snygga saker, så handlade upp mina 2100 iallafall haha, Men jag är jätte nöjd med alla köp trots att jag fick välja bort vissa saker, men ponnyerna är nöjda iallafall och allt kommer användas flitigt. 
Utöver det jag har på bild köpte vi speciellt knopp medel som jag ska testa på sm, kommer utverdering efter det! och sen köpte vi schampo för vita hästar så vi kan få davens ben extra fina, hästgodis, och sadelhängare.
mörkblått är detta schabrak men det är svårt att se på bilderna.
asså dessa grimmor! hur söta? jag kanske är barnslig men då får jag vara det för jag kunde inte motstå! Daven den rosa, min lilla precious pony! och chippen min lilla super star♥
sen min favorit helt klart! det satt som en smäck på honom och det fanns endast ett kvar i hans storlek, riktigt snyggt är det! 
ursäkta att alla dom sista bilderna är så dåliga men det började bli mörkt ute, iallafall så är det ett par nya ridbyxor mörkblå ifrån JH och sen en ny tävlings shorta bra till SM! ville egentligen ha den i vit då jag tyckte den färgen var snyggare på hemsidan men tyvärr fanns den ej kvar längre synd :/

svar på fråga

Hur kan du vara så säker på att det är just DITT lag som går till Lag-SM ? Inget är säkert förens sista omgången är riden, allt kan ju hända !

Svar: ja hej på dig Anonym! jo varför jag säger att det är så säkert är för att vi inte ens behöver rida Eliten, vi är direkt kvalade till Lag-SM, kan bero på att vi faktiskt tog Lag-SM brons 2012, så jag vet jag jag säger, och skulle det inte vara så säkert skulle jag ju såklart inte skriva det. 
bild ifrån Lag-SM 2012

Tandläkaren

Båda blev kollade och dom var hur fina som helst i munnen, där fanns absolut inget att göra så tandläkaren sa att det täckte att kolla deras mun en gång vart annat år istället för en gång varje år.
Skönt att höra att dom är så fina i munnen också!
Brukar ni ha tandläkaren ute till era hästar?

Chippen gillar iallafall att bli kliad haha


Jönköpings Fältrittklubb

Det var en läsare som ville ha en liten sammanfatting av hur anläggningen i Jönköping är, så varför inte! det är kanske fler av er som vill veta det. 
Delar upp det i lite olika grupper så är det lättare att skilja dom åt, Anläggningen, Stallarna, Mat, och personal.
 
Anläggningen: En super stor och fin anläggning, precis brevid stan så det är super praktiskt om man ska in och äta eller så nere i Jönköping, Anläggninge har 3 ridhus, två stora och ett litet och sen finns där en stor utebana en bit bort, så det finns gått om plats att rida fram på, ibland kunde det vara lite jobbigt att rida fram med alla B-ponnyer men det var eftersom dom hade tre banor igång samtidigt så det är klart att det blir lite ont om plats.
Bra underlag överallt på banorna, dock är utebanans underlag något stenigt men jag klagar inte på det för jag tycker det är absolut okej! även där gott om plats, och det ligger lite borta ifrån allt annat så det är lugnt och skönt och stor framridning med tävlingsbanan alldeles intill. 
Något som är minus är just transportvägarna, att det är så himla långt till alla ställen, skulle man rida i ridhuset så var man tvungen att rida fram i ett ridhus långt ifrån där man skulle tävla så man var verkligen tvungen att passa tiden och gå i tid. Därför dom hade inga funktionärer som höll koll på tiden. 
 
Stallarna:Det som jag gillar absolut bäst med jönköping är deras stallar, det är permanenta boxar, stora och bra luft där inne, hästarna står super bra och, speciellt om man står i storthäst stallet där boxarna är extra stora, vi gjorde det förra året, men iår kunde vi tyvärr inte stå där för det var fullt och jag hade som krav att han hästarna brevid varandra,annars hade jag fått plats där inne. 
Där finns även så man kan binda upp och göra iordning och även spolspiltor. 
 
Mat: stor caféteria med massor med god mat, dom hade alltid mycket att erbjuda och kunde fixa nästan vad som helst om man önskade något speciellt, så det var jätte bra! vi kom väldigt sent en dag och allt var ner packat men vi kunde endå få lite mat i oss. Stor och rymlig är den! precis som hela anläggningen stort och fint. 
 
Personalen/funktionärerna: även dom super trevliga, och hjälpsamma, tävlingsledaren kom ut i vårt stall varje dag och pratade med oss och hörde att vi hade det bra, eller om det fanns något speciellt dom kunde hjälpa till med, så det var verkligen toppen, dom fanns alltid där och oavsätt om det blev lite fel eller problem så var dom endå trevliga. 
 
Så sammafattningsvis så är det en av mina favorit tävlingsplatser, jag älskar jönköping tävlingarna och ser varje år fram emot en ny hööks summer dressage cup meeting i Jönköping! 
jönköping förra året!

Tandläkaren och Hööks

Godmorgon på er, idag går jag för första gången upp i tid! haha jag burkar ligga och sova till 12, men det hinner jag inte idag, nu först ska jag hinna duscha, äta frukost och göra mig iordning för att sen vid 10 kommer tandläkaren ut till stallet och ska kolla hästarnas munnar, Våra ponnyer börjar och det tar väl ca 30 minuter med varje och där inte finns något alldeles speciellt att fixa. Men jag tror inte det ska vara någon fara, båda är så otroligt fina i munnen att rida. 
När dom är fixade så åker jag och mamma vidare till Hööks för att spendera mina 2100 kr, så jag hoppas verkligen att dom har ett stort utbud av saker nu, och att jag hittar lite praktiska saker inför SM. 
Vad som händer ikväll är ännu oklart! ingen ridning idag inte, så vi får se om jag kanske träffar någon kompis eller helt enkelt tar det lugnt och kollar lite film för en gångs skull. 
 
Tidsinställda inlägg är planerade, och jag kommer även uppdatera er live under dagen!
 
 

Susanne träningen

Idag kom Susanne Barup igen, en månad sen sist! 
Idag red jag faktiskt båda ponnyerna, Chippen gick inte alls bra spänd och lite jobbig i nacken inte alls så mjuk och lösgjord som han brukar vara. Tråkigt att det aldrig har gått riktigt bra när vi tränat för susanne, jag har aldrig fått visa upp honom så fint som vi faktiskt kan..
 
Daven däremot gick kanon! bästa träningen på länge, Helena sa sen också att hon aldrig sätt mig rida honom så fint, eller sätt daven vara så fin! allt flöt på liksom, enkla bytena, öppnorna slutorna och traven blev så himla fin på slutet, riktigt svävade fram, Susanne var riktigt imponerad av honom idag det sa hon själv när vi var färdig tränade, Hon gillar den ponnyn starkt och hon säger verkligen att han har kvalitér utöver det vanliga, att det faktiskt inte finns många ponnyer som Daven.
roligt att höra ifrån en GP domare som dessutom satt och dömde ponny EM nu 2013, så måste ju vara stolt över dom fina orden. Då vet jag vad vi faktiskt kan sikta mot nästa år, och speciellt hur långt han kan ta sin nästa lilla ryttare när det blir dags.
blev inga bilder idag, tråkigt att få inne bilder!
 

Resterande tävlingsterminen

Nu är det ju faktiskt inte många tävlingar kvar året 2013, Jag har två av dom absolut största tävlingarna kvar två stycken SM. Och sen måste jag vara med på elitomgångarna med laget, Men jag tycker faktiskt det känns rätt skönt, nu har man tävlat tävlat tävlat, så det känns skönt med en lite paus eller iallafall en period med mindre tävlingar, Då kan man fokusera på träning och förbättra saker, samt ha lite mer kul med hästarna.
 
Alla nationella och vanliga tävlingar är ju över, nu är det mest lokala och regionala kvar, samt två elit tävlingar. 
Men som jag skrev högre upp så har jag mina två absolut viktigaste tävlingar och och det är nu först om en och en halv vecka Ponny SM uppe i karlstad, och sen Lag SM tillsammans med mitt grymma lag! 
Samtidigt som Lag SM går har jag även en annan viktigt start, det är Globen kvals küren där 4a av dom bästa går vidare till Globen, så det gäller att chippen är på topp, Dock känns det redan som en vinst i sig att jag är en av dom 10 i Sverige som får vara med och slåss i semifinalen, Det är otroligt hård konkurans men man vet ju aldrig vad som kan hända, så jag ska väl inte tappa förhoppningarna än och jag vet att jag har en otroligt fin ponny att visa upp! 
 
Så man kan väl säga att jag har två tävlingar kvar med Chippen iår, SM och globen küren.
Daven är den som jag tar på elitomgångarna, han behöver tävlings rutin så det är bra för honom att komma ut på lite mindre lättare tävlingar och klasser. 
Hur ser det ut för er? har ni många tävlingar kvar iår?
fin fina ponny på A-finalen Derbyt 2013
 

Fler bilder ifrån dressyrpasset igår

Chippson får stå för bilderna igen, Igår hade han på sig ett beiget schabrak med limegrön kant, jag tycker han är så fin i alla gröna nyanser, men bäst passar han nog ändå i rött ;)
 
Kolla vilka knälyft han ligger inne med i traven min fina ponny!
 

Ser ni något speciellt?

oj kolla denna bilden, först såg jag inte, men plöstligt slog det mig och jag såg det! 
Ser ni det speciella på denna bilden? 
 

dagens träning!

Chippen gick som en klocka! började rida lite ute, men sen kom strålande sol och jätte mycket bromsar så vi gick in sista stunden, Fanns inget direkt att göra, Vi gjorde några slutor och öppnor samt volter, det är i volterna som man märker om han är med mig eller om han behöver komma igång lite mer med bakbenen men dom satt hur bra som helst. Så red max 20 minuter, ni vet hur jag tänker med det, vill inte sitta och nöta om det inte finns något att jobba på, plus att han ska gå dressyr imorgon igen. 
Jag trodde faktiskt jag skulle ha en något stel ponny som skulle behöva komma igång lite i sina ben i traven, men jag hade helt fel, han kanske har vilat sig i form nu en vecka när vi enbart har ridit ut, och tagit ett jogging pass på 10 minuter, var egentligen tänkt dressyr igår också men sen ändrades det. Men det gjorde ju ingen skillnad ändå! 
Mamma var snäll och tog lite kort idag när jag hade mig mig kameran haha. 
Daven var också super duktig på sin träning idag, dock blev det inga bilder, men han hade sin gula outfit, och gick riktigt bra! ska även berätta om en ny sak jag fick testa rida med. 
 

Framridning dag 2 derbyt

Jonny Be Good 5te plats nära 67%
det var även folk som undrade om det går hoppning samtidigt som dressyren, och ja det gör det! det är det som är sjävla grejen med derbyt :)
 

svart 3 årig Hingst

När vi hade kollat på den svarta hästen hade vi kommit så långt att vi var i närheten av Dirks anläggning där han bodde och drev gården. 
Vi åkte dit och bodde över där en natt och sen ville dirk väldigt gärna att jag skulle hoppa upp och testa hans 3åring som nyligen blev inriden, Tog det såklart som en ära eftersom han var väldigt fin, kolsvart hingst, med 4 låga strumpor och med underbara gångarter den också. 
Dirk hade den som ett litet projekt och hade en duktig tjej som red den, när han sen blir äldre med mer rutin ska han säljas. Så jag undrar vem som får ta över den lilla guldklimpen.
 
Han var jätte fin att rida, så fin i handen och lätt för skänkeln, red lätt i traven mesta dels och sen tog vi även lite galopp. Sedan kom det ett sto in på banan också så då blev det väldigt intressant och han gick runt och gnäggade hela tiden, Men vi red på så han skulle komma över det och börja lyssna på mig igen. 
Duktig kille var han och jag tror absolut han kommer bli super fin i framtiden med rätt ryttare och om ingen skada eller så uppstår. Det var verkligen roligt att rida en så fin ungponny, det finns inte många som är så fint rida och så stadiga när dom bara är 3år. 
 
Tyvärr vet jag inte vem han är efter, eller någon mer infomation om honom, jag kommer inte ens ihåg vad han heter! Men jag visar er bilderna och där ser man ju verkligen vilken enorm potensial den ponnyn har. 
Jag har även film när jag rider, men jag lägger inte ut det nu.
Visst är han fin?
 vet att jag sitter som en hösäck på sista bilden

Håruppsättning

Något som jag var helt galen i tidigare var håruppsättningar till tävling, jag hade så himla mycket olika smycken och hårnålar att använda, men nu helt plötsligt använder jag knappt någonting utan jag har ett pärlnät som används nästan alltid. Lite tråkigt att det blivit så då jag tycker det är snyggt att variera uppsättningarna ibland. 
Men nu innan SM vill jag fylla på mitt lager lite igen, jag vill förnya mig med lite nya hårdekorationer, så nu under kvällen har jag suttit och kollat ut lite nya snygga saker som vi ska beställa till SM. 
 
En bra sida där jag brukar köpa alla mina hårnålar är http://dressyr.com/ som drivs av catrin henriksson, hon har ett stort utbud av hårnålar och mycket blingsaker till håret. Hon brukar även vara ute på stora tävlingar/meeting och sälja samtidigt som hon kan göra håruppsättningar direkt på en så man är fin innan start! 
Men hur viktigt är det att vara jätte fin i håret på tävling, Jag ska gå igenom vad jag har hemma inom hår väg och se om jag kan komma på någon snygg uppsättning.
Så kanske man inte behöver beställa en massa nya saker utan bara lite smått!
vad brukar ni ha i håret när ni tävlar?
två av dom uppsättningar jag använder mig mest av, vilken gillar ni bäst?
 

stallet idag

Idag har det varit runt 30 grader ute så jag har inte varit i stallet och ridit än, utan jag tänkte vänta till ikväll när det är lite mer svalt ute! 
Dagens planer är att jag ska rida daven lite dressyr, och Chippen får gå ännu en skogstur, bra för honom att ta det lugnt och ladda upp ordentligt efter två hårda veckor av tävling. 
 
Jag tar med kameran bort idag, och jag ska se till att jag inte glömmer den hemma ;) så förhopnningsvis har jag lite nya bilder på daven att visa. Vi får se om det går att rida ute eller om det är allt för mycket insekter. 
Igår red jag ju ut på dom båda och det var galet mycket flugor och bromsar i luften, Men daven var överförväntan duktig igår i skogen, vi galopperade och han höll sig på mattan hela tiden, stora framsteg! 
bus i skogen! 

Framridning dag 2 derbyt

Jonny Be Good
 
 

Tysklands resan del 3

När vi lämnade Davenport och skulle åka vidare till nästa ponny var det en otroligt lång resa, jag tror vi åkte minst 4 timmar. Så vi var tvugna att stanna mycket på vägen.
När vi sen kom fram var det mörkt ute och det regnade och var inte alls varmt ute, vi kom till ett stort område med ridhus och stallar och det verkade helt öde och nerlagt, inte ett enda ljus tänt någonstans.
 
Men vi hittade tillslut och där stod en 7årig super söt valack, han var inte så hög D ponny utan rätt liten och nätt i modellen, Ägaren till ponnyn hade gjort honom iordning för tjejen som skulle rida och visa honom kom inte! 
Vi väntade ett tag men hon döck aldrig upp så tillslut sa Helena att hon kunde börja rida direkt..
Det såg jätte fint ut, och när jag sen hoppade upp och red gick det också kanon bra! 
Han var verkligen så fint riden och så stadig och kunde alla rörelser, man får ju ändå tänka på att han bara var 7år men det märkte man inte alls. 
 
Det vi reagerade mest på var att han nästan var omöjligt att böja till vänter, han var nästan helt låst i den sidan så man fick verkligen ta tag och klacka till honom för att han skulle svänga och gå in i öppnor och slutor, det blev vi lite fundersamma över. 
Men annars en super trevlig kille, Jag älskar hans svarta färg! tyvärr var vi inte så imponerade av honom när vi åkte där ifrån, dels för vi ville ha lite mer gångarter, och sen den "låsningen" i vänstersidan. 
Det var även samma ägare som hade Castenrayseweg's Lars till salu, en helt otrolig ponny Född 02 ! Jag ska länka en film som finns ute på Youtube på honom. Riktigt riktigt fin ponny!
 
 

Vårt stall

Äntligen har jag tagit mig i kragen och fotat lite bilder på stallet, jag vet att det är så många av er som vill se hur gården ser ut och hela anläggningen med ridhus, hagar och utebanan, och det hann jag inte ta idag utan här är endast lite snabbt på hur det ser ut inne i stallarna.
Men jag lovar att jag antingen ska fixa bättre bilder eller att jag gör en film av det hela istället vad tycker ni?
 
Men jag trivs verkligen bra i stallet jag står i nu, det är lagom med folk och framförallt har vi alla en bra stämining, alla är vänner med alla och vi funkar bra tillsammans. Organisationen i stallet är också super bra, vi behöver inte bry oss om utsläpp på morgonen, täckesbyten, när dom ska ha lunch, eller kvälls/natt hö. Det enda som vi måste ta tag i två dagar i veckan är intag av hästarna, dom som bara har en häst har intag en dag, men det är det enda.
 
Vi alla i stallet är också dressyrryttare vilket gör saken mycket bättre, speciellt när det gäller ridning i ridhuset, där är aldrig hinder framme. Så jag är mer än nöjd, skönt är också att jag har min tränare i samma stall så jag behöver aldrig åka iväg för att träna, vilket tar en massa extra tid. Utan jag tar moppen hemifrån och kör i 5 minuter sen är jag i stallet. Och vi har underbart fina skogsturer, man kan vara ute i allt ifrån 20 min till 4 timmar! 
Det är också relativt nybyggt det är runt 6-7 år om jag inte räknat helt fel.
 
I stallet finns 8 boxar inne i det stora stallet, och sen har vi en liten avdelning som ligger lite mer för sig själv, det är gäststallet där vi hyr ut när det är ex meetings. (bild på gäststallet är bild nummr två)
Men i stora stallet är det förtillfället fullt, vi har 4 ponnyer och 4 storhästar, det finns även stora marker ute med beteshagar där det går hästar dygnet runt.
 

När man inte har något annat att göra..

HAHAH! jag orkar inte, så himla fult! men kunde inte motstå att lägga ut det, Daven ser så himla löjlig ut!
och lite humor får man väl ha
haha bilderna är minst ett, ett ½ år gamla men jag hittade dom idag när jag kollade igenom mina olika mappar
 
 

Tysklands resan del 2

När vi lämnade Düsseldorf för att åka till nästa stall så åkte vi uppåt landet, vi körde i ungefär två timmar tills vi kom fram till en stad vid namn Dülmen, Där vi skulle besöka Cornelia Endres som är Tysklands landslagstränare, många känner till Cornelia och vet vem hon är. 
Det första jag fick se var hennes enorma och otroligt fina anläggning, med huset som satt ihop med stallet, stort fint ridhus, utebanor, det var proffsigt om man ska försöka förklara det med ett ord. 
 
Det jag inte visst då var att det var där min blivnade ponny stod! 
När vi kom till gårdsplanen såg vi en ponny med ljus man och svans, underbart fint huvud, jag blev helt chockad först för jag tyckte han var så fin och hade sån utstrålning, första tankten som for både genom mammas och mitt huvud var att ohnej det är en hingst! 
Dom började berätta lite kortfakta om hästen alltså hans namn: 
Hesselteich's Davenport f.01  e.Donnerblitz  eu.Davis Cup 
 
Daven var så på tårna och kunde inte stå still, han hade verkligen nerver och blev rädd för allt, och kunde inte skritta till ridhuset utan passagerade hela vägen. 
Men när vi kom in lugnade han sig, Ryttaren började rida honom och hans gångarter var nog bland det bästa jag sätt! lika så min tränare, just eftersom ingen gångart var sämre eller drog ner, oftast brukar skritten dra ner, men daven får oftast 9or på skritten.
Min tränare började med att hoppa upp och rida honom lite, och det såg ur fint ut! Sedan var det min tur, vi kände direkt att han hade svårt att samla sig så vi höll en rätt frisk galopp framåt, och lika så traven! jag har film ifrån Provridningen som jag kan ladda upp en liten bit om ni är intresserade.
 
Efter provridningen fick vi se hur han var inne i boxen och i stallgången, där var han jätte snäll! 
Sedan fick vi komma in till Cornelia på lite fika och då disskuterade vi om Daven, pris,vad han gjort tidigare och allt man undrar över när man köper häst, hur dom är i sättet,lastning och hela den biten.
När vi sedan lämnade Gården var jag total kär i den lille killen som då var 10 år och ingen hingst som vi trodde från början, Han hade också den där extra lilla utstrålningen vi letade efter och drog verkligen alla blickar till sig, hans lätthet i rörelser och just att ingen gångart drog ner, vi märkte också hans potensial! 
 

det här med att kopiera..

Har märkt på sistone när bloggen har växt lite att fler och fler kopierar mina inlägg, skriver exakt likadant fast ändrar på något litet ord, det är det som stör mig mest i bloggvärlden! 
För jag skulle inte vilja läsa en blogg där inläggen är kopierade rakt ifrån någon annan, det känns falskt och inte ärligt (om man då inte går ut med länk om var man hittat inlägget)
 
Jag har fått nu på senaste tiden många privata meddelanden ifrån folk som sätt på andra bloggar hur dom tagit mitt inlägg, eller skrivit om exakt samma sak fast ändrat några ord bara, Jag förstår inte meningen med det? är det roligt att blogga om man ändå inte kan komma på något själv, absolut det är roligt att folk tycker jag skriver så bra eller har med så bra saker i mina inlägg, men att skriva likadant, det känns bara utdraget och tråkigt. Larvigt också, varför ha en blogg.. Absolut är det ju okej om man gör om det till sina egna ord då jag inte äger det jag skriver och det är ju faktiskt jag själv som valt att lägga ut det jag skriver offentligt på internet, men när det upprepas gång på gång så börjar man tröttna. 
 
Jag har valt att inte publicera dessa inlägg som är direkt avkopierade, för tydligen märker ju folk vem som egentligen skrivit det, och varför ge massa extra läsare till dessa personer. Nej det är faktiskt rätt tråkigt att stöta på, men det måste ju tyda på väldigt dålig fantasi och ingen som helst inspiration till att själv komma på och skriva egna läsvärda inlägg. och att någon gör det nån enstaka gång det är ingen big deal, jag finner mycket inspiration genom att läsa andra bloggar och deras inlägg, och så kan man göra något eget av det, men det skulle aldrig falla mig i smaken att kopiera eller skriva likadant fast då göra om det lite bara, för tro mig det lyser igenom rätt ordentligt även om man gör om det lilla bara! 
 
Men jag är glad att ni läsare uppmärksammar sånt, och skriver det till mig, för oavsätt är det ju lite intressant att veta, så man kan se om det är en engångsföreteelse eller upprepat.
Känns som det blev lite tråkig stämning här nu men ville bara få det sagt, och vill ni kopiera inlägget rakt av så visst får ni det, men då får ni också länka till den som skrivit inlägget ifrån början. Och hittar man något i inläggen som man känner att wow detta ska jag ha med på min blogg i ett inlägg, "fast jag får ändra ett ord eller två för annars kopierar jag ju rakt av". Så istället försök hitta på något eget sätt till att lägga upp det så det inte lyser igenom så tydligt.
Detta gäller ju säkerligen inte bara mig, utan alla som bloggar tror jag har samma tänk som jag.
Min lilla gulleponny får pryda detta lite dystra inlägget!
bild tagen av http://www.fotomanniska.n.nu/

Ridpasset på Herkules

Igår red jag som ni säkert redan vet Minnas lilla C ponny herkules eftersom är borta, det blev ett riktigt hårt dressyrpass men det behövdes verkligen! 
I början ville han testa mig lite och se hur mycket han behövde jobba, eller om han mer kunde gå och göra vad han ville. Men han märkte rätt snabbt att jag krävde en hel del ifrån honom haha. 
Vi jobbade mycket med lösgjordheten, jag ville få honom att bjuda ärligt fram till handen och bettet och gick man på honom ville jag inte ha reaktionen " huvudet upp i vädret, och försvinna ännu mer bakom hjälperna" utan jag ville ha en ärlig reaktion fram, där vi får engeri och påskjut till vidare arbete. 
 
Vi gjorde detta både i skritt trav och galopp, och när jag kände att detta hade gått igenom rätt bra så gjorde vi lite enkla byten och förvänd galopp, jag krävde inget speciellt arbetsmässigt utan målet var att få honom rund och igenom i nacken samt framför skänkeln och jag tycker vi lyckades rätt bra.
Mamma satt också och tittade och på slutetet blev han riktigt fin sa hon, Dock är detta inget som bara funkar på en dag utan det hade krävts kanske minst en veckas ridning för att jag skulle få honom precis som jag ville och med på mina hjälper innan vi skulle kunna börja göra, och kräva massor i röresler, men ett litet steg på vägen hoppas jag att jag hjälpte Minna med.
 
Och han är så himla fin ponny när han väl sätter under sig och böjar jobba med bakbenen, gud vad han kan röra sig då! en av det finaste C ponnyerna jag sätt rörelsemässigt,med höga knälyft och mycket power, det gillar jag! men också är han en himla rackare på att smita bort för att slippa arbete. Men om något år tror jag han kommer vara riktigt fin och med och slåss på dom nationella tävlingarna! 
Tyvärr blev det inga bilder då jag är glömsk som vanligt och glömde kameran precis innanför dörren hemma.
En bild på Herkules, visst är han super söt!

Tysklands resan del 1

Många av er vill veta mer om hur det är att importera hästar till Sverige och hur man gör med provridningar och allt sånt, det är mycket som ska fixas och stämma innan man får hem hästen men jag tänkte börja berätta lite om hästarna vi provade och vad jag tyckte om dom olika hästarna, samt lite mer allmän lärdom, så tänkte jag i slutet berätta hur vi fick hem Daven och allt som måste kollas och hur lång tid det tar innan man får hem sin ponny/häst.
 
Vi åkte ner till Düsseldorf (tyskland) jag min tränare och mamma, för att kolla på hästar en hel helg. 
När vi kom fram var min Tyska tränare Dirk där nere redan och mötte upp oss, tack vare honom blev denna tysklands resa möjlig, och det är han som hittade alla ponnyer vi skulle prova. 
Vi började med att åka till ett stall bara en liten bit ifrån flygplatsen, Dirk kände ju till min ridning, och visste vad jag satsade på så vi litade på att han tagit ut hästar som passade just våra krav, och det hade han verkligen. 
 
Första häst ut att prova var en Brun Hingst på 7 år, Han stod på ett känt stuteri nere i Düsseldorf, han var hur fin som helst och rörde sig med stora luftiga gångarter, absolut en häst som jag lovar hade kommit till toppen i Sverige! men det vi tvekade på var att han var så himla maffig och grov, och "inget speciellt" missförstå mig rätt, vi letade efter en häst med utstrålning och som man aldrig sätt till i sverige, något ovanligt men med mycket potensial! 
Därför var denna hästen inte riktigt rätt för oss, vi var också lite tveksamma till en Hingst, dock var han guda snäll det lilla vi såg och han var så fint riden för att bara vara 7 år. Vi tyckte även han likande Chippen lite, både kroppsmässigt och rörelsemässigt. 
Samtidigt som vi kollade på denna lilla killen så fick vi kolla på en isabell,med underbara gångarter! han hade verkligen det där lilla extra vi letade efter! han hade även deltagit i landslaget nere i tyskland, men var ej till försäljning utan bara uthyrning tyvärr var det inte det vi letade efter och blev därför inte så intressant för oss.
Bilderna på Isabellen är lånade ifrån nätet och stuterits hemsida, för vi fotade inte honom något, men visst är han underbart fin!?
 
Tar detta som en uppstart, så visar jag mer ifrån dom andra hästarna i nästa inlägg, tycker ni det är ett bra upplägg detta, eller bör jag tänka på att ha med något annat speciellt när jag skriver? Då jag känner att det kanske inte är allt för intressant att höra massor om ponnyerna det ändå inte blev något med, utan att jag gör ett mer utförligt inlägg senare om importering, hur man går tillväga osv. 
 

Dagens outfit!

Idag fick Chippen vara lite limegrön!
Tycker han passar jätte bra i den färgen, både schabrak och lindor kommer ifrån Mias RS.
Vad tycker ni, klär han bra i den färgen?


lång dag i stallet

Idag är det verkligen fint väder ute och det känns såhär lagom varmt, lite så varmt så man knappt kan vara ute men heller inte så kallt att man måste ha kofta, helt perfekt dag att vara i stallet och pilla och fixa hela dagen..
 
Jag ska hinna med att rida tre hästar idag, Chippen,Daven och Herkules, tar med mig kameran! Dock ska chippen bara ut på en tur i skogen idag, Daven ska gå ett lätt jogging pass efter 3 dagars vila, och Herkules ska gå hård dressyr träning så han är fin till imorgon när Minna kommer hem igen. 
 
Tänkte även gå igenom alla saker jag har i stallet, om där är kanske täcken eller schabrak som jag inte använder så tar jag med det hem och fotar det till bloggen. 
Och sen ikväll när jag kommer hem igen tänkte jag ta och sätta upp lite av alla rosetter, jag har inte satt upp dom ifrån förra året än så det är en del haha. 
Ska även sätta mig ner och kolla ut en fin bild på både Daven och Chipen som jag ska få ner målad! mer om det får ni senare och resultat såklart.
 

Derby dag 2 Davenport

Har ju oändligt många bilder ifrån derbyt att visa er så jag fortsätter med mina små bildbomber, kanske inte ens blir att jag hinner ta alla bilder utan ni får se dom vid lite andra tillfällen! men här kommer fler bilder på Daven ifrån dag 2 framridningen. 
 

RSS 2.0