Debut på storhäst!!

Det känns nästan lite konstigt att säga det, nu är det gjort min första storhäst tävling någonsin, debut i nytt program och med ny häst på tävlingsbanan blev helt och hållet över förväntan var nog lite i chock efteråt. 
Men det gick verkligen kanon bra! Celle var så himla fin, vi gjorde en stadig och säker ritt nu till en början. Mitt mål var att få minst 62% så jag kunde få mitt första kval och det klarade jag, med lite marginal också måste jag säga ;)
 
Vi red en Medelsvår C:1 och vann klassen på hela 70,638%, Trodde när jag kom ut från banan att jag kanske skulle hamna runt 67-68%, för jag satte inte alls det trycket i honom som gör honom riktigt flashig, men tydligen går det ändå! att rida noga vara tydlig med övergångar, och rida ordentliga vägar lönar sig! fick 8a på korrektheten och många 8or just för noggranheten stod det. galoppen vinner vi också mycket på, och hans stadighet.
 
Han är också världens snällaste att ha och göra med, lätt att ha med sig, inte alls stressad,spänd eller något på nya platser, det ger även mig som ryttare ett lugn just eftersom det är en väldigt mycket större häst att och göra med en än ponny, så man har mer respekt. Men han är så snäll, det var verkligen kul att gå in på banan och få visa upp honom!
 
Jag är så himla glad och jag hoppas verkligen att jag och Celle ska kunna platsa bland toppen till nästa år! ♥
 

starta storhäst?

Fick in en fråga som kanske även andra av er undrar över, och det var när jag hade tänkt göra min första storhäst start, men också vilken klass man startar med när man köper en häst som kan en del och är lite läromästare.
 
Min första start är snart, så mycket kan jag säga! Men ni kommer få besked så fort det är dags. Något som jag också tycker är intressant att veta är vilka klasser man börjar med, så jag tänkte förklara lite hur vi lagt upp planen på tävlingssidan. 
 
Jag kommer direkt att börja med Medelsvår C klasser, Det är det högsta du kan starta med en ny häst då du måste kvala i två Medelsvår C, för att få tävla Medelsvår B, och sen samma sak där två kval i medelsvår B för att få starta nationellt och FEI för juniorer. Kvalen är alltså minst 62%, och jag hoppas att jag och Celle kan sätta dom direkt så vi kan komma vidare och börja börja lite byten och rida på kandar på banan. Så vi har alltså inte tänkt sitta och mala enmassa medelsvår C klasser utan det vill vi komma ifrån så snabbt som möjligt. 
Dels för att det är svårare i dom "lättare" klasserna för en välutbildad häst. Och något som ja heller inte skulle vilja rida på storhäst är på kort bana. Jag tycker det är litet och svårt på ponny tänk då på en storhäst!
Kan ju inte neka till att jag tycker han är riktigt snygg min kille ♥

Del 1 ridbilder på Celle

Här kommer första delen med bilder på Celle som minna har tagit. Han passar bra i sin Turkosa outfit!
 

Chippen just nu

Det var några av er läsare som saknade att kunna läsa om Chippen, så jag tänkte jag skulle skriva lite hur han har det och att jag faktiskt träffade honom i helgen.
 
Familjen som har honom nu är världens gulligaste och dom gör verkligen allt för Chippen! så han har super hos dom, han är fortfarande den kung som han var här hemma. 
I helgen skulle i alla fall Kajsa och Chippen också till Jönköping och våra starttider passade väldigt bra varje dag så jag hjälpte Kajsa på framridningen. Det funkade super och dom har inte gjort många nationella starter tillsammans men denna helgen knep dom ett SM kval, och låg stadigt runt 64-65% varje start. Dom håller ju fortfarande på att hitta varandra och lära känna varandra i ridningen. 
Men det var verkligen kul att hjälpa Kajsa och se vilken skillnad det blev och så kul att träffa härliga Chippen igen, Han gör tvärtemot dom andra hästarna han blir piggare och piggare för varje dag ;)
 
Så Chippen hade inte kunnat ha det bättre! och snart får jag nog träffa honom igen, han ska nämligen komma ner på ett litet träningsläger så jag kan rida till honom lite, samt hjälpa Kajsa så hon kommer några steg framåt i ridningen på honom också.
Lånade en bild ifrån Kajsas facebook på dom två, (hoppas det är okej)

Hos pappa

Är hos pappa i Mölle just nu, och glömde ta med datorn, därav den dåliga uppdateringen och att inga bilder från träningen med Celle kommer upp, ni får hålla er till imorgon! Då åker jag hem igen. Så idag får båda hästarna en vilodag.


smälta in helgen

nu är jag hemma igen och har sovit ut lite efter helgen, vi kom hem sent igår så jag somnade direkt när jag kom hem. Denna veckan blir det lugnt för Daven, han ska få vila några dagar nu och sen blir det uteritter. Tror det är bra för honom nu efter en hård helg. Så han laddar upp ordentligt innan SM 2014. 
 
På schemat idag står det träning med Celle för Helena, ska bli kul att sätta igång ordentligt med träningen på honom också. Vi får hårdträna nu så vi hittar knapparna snabbare och lär känna varandra. Snart får vi även hitta ett kandar till honom så vi kan rida in oss på det. 
Tänkte även börja ladda upp bilder på mig och Celle som minna tog på oss för ungefär en vecka sedan. Massor med fina utebilder som jag ska visa. 
 
Ni ska även få ett långt inlägg om Chippen som jag träffade på uppe i Jönköping också! 
Härlig sommarbild på mig och Chippen!

Världens bästa

Kan man säga annat än att daven är grym! Gud vad han är underbar min ponny! Seger i alla starter vi gjorde, samt segrare i Hööks Summer dressage Cup 2014!! 



vem tar han om Celle när vi är borta?

fick in en fråga där någon undrade vad vi gör med Celle nu när vi är iväg på meeting.
Och vi har det så bra i stallet att folk tar in, ger mat, och byter täcken på olika dagar så det är alltid någon som sköter det. Mockningen och lite mer "ta hand om" Celle gör snälla minna som har en liten ponny i stallet också. Så han har det säkert bra där hemma, Fick höra att det varit varmt idag och Celle ville inte vara ute, skönare att stå i boxen då ;) han är ju så ovan vid allt med att gå i hage och sådär så oftast vill han komma in igen efter 1-2 timmar ute haha...
 
Saknar dock honom nu när man är här uppe och ser alla vänner som rider runt på sina fina junior hästar, det vill jag också!! trots det är jag så nöjd med min lilla ponny han är en riktigt stjärna. 
mitt ♥

Vinner klassen!

Idag red jag en FEI lagtävlan på daven resultatet blev 69,1% och vi vann klassen! Så himla kul! Dock hade vi lite missar i galoppen som jag hoppas kunna rätta till imorgon 


Daven är installerad i boxen

Daven står i sin Box, äter och trivs här uppe i Jönköping. Och vi har träffat på saknade Chippen som också är här uppe! Så mysigt. Imorgon börjar tävladet och jag uppdaterar live! 
Bild utanför boxen 

Godmorgon

Är uppe tidigt idag för att hinna med allt som ska hinnas innan vi åker idag.
Jag ska packa till mig själv,något som dock går väldigt snabbt. Man får ju lite rutin när man åker iväg mycket på meeting, så jag har allt som ska packas inproppat i huvudet så det brukar max ta 10 minuter. Och sen kanske 30 minuter till hästen. 
I stallet sen ska jag börja med att bada Daven så han är riktigt fin när vi kommer upp. Sen får han stå inne och ta det lite lugnt från värmen tills vi ska åka.
Undertiden ska jag rida Celle ett dressyrpass på banan. Får ju passa på så mycket det går, sen får han ju lite semester när vi är borta. Men Minna ställer upp och tar hand om honom. 
 
Vi ska försöka komma iväg så snabbt som möjligt idag, tar ju runt 2 och en halv timme upp. Daven ska ridas ett pass där uppe på banan, så han får kolla läget och samtidigt röra sig efter resan.
 
Vi har även fått bra starttider. Startar en klass om dagen på förmiddagen vilket är skönt då har det inte hunnit bli allt för varmt, om klassen går inne kan det kännas som ridhuset kokar mitt på dagen.
bilder från jönköping 2012 eller 2013. Detta är nog 4de året vi är upp på Jönköpings meeting helt klart bästa på året.

vad har hänt under tiden?

Jag har många gånger tänkt på att jag skulle sätta igång och börja blogga ordentligt igen, men sen är det alltid något som har kommt ivägen eller att jag känner att jag inte haft ordentligt med tid eller inspiration till att skriva. Och då känns det dumt att börja för nån dag. 
Men nu efter några gånger när jag hört från vänner och människor runt om där dom frågar om jag inte ska börja snart, så tänds nån liten gnista! att det faktiskt finns dom som går in här fortfarande daglien och vill läsa om mig och mina hästar. 
Så nu när jag är i stallet nästan hela dagen, rider dagligen och har mycket tävlingar på gång, samt ett meeting som vi ska åka på redan imorgon. 
 
För ungefär 3 veckor sedan var jag i hong kong i två veckor hos pappa,så hästarna hade semester, eller Daven rättaresagt! Celle stod fortfarande hos Ebba. Men bara nån dag efter jag kom hem så åkte vi direkt och hämtade hem honom. Och det går hur bra som helst, ridningen funkar bra, han får komma ut i hage, vi rider ut och han njuter av livet. 
 
Daven går som en liten klocka! han vill bevisa att han fortfarande är kungen och den jag bör satsa mest på och lägga all min tid på ;) Men nu ska vi upp till Jönköping imorgon för meeting 4 dagar. Ska bli så himla roligt, har ju inte varit iväg på ett enda meeting iår. Det har varit så mycket tävlingar i Skåne. 
 
Sen idag red jag Celle på utebanan för första gången, Så bra pass och Snälla minna var med och fotade massor så det kommer komma upp massa fina och nya bilder på oss!
 

RSS 2.0