SM på samma anläggning iår igen?

fick in en fråga igår som jag absolut tar upp och svarar på i ett inlägg
 Vad tycker du om att SM går på samma anläggning iår som förra året, vad är positivt/negativt med det osv?
SM går som förra året på equality riders anläggning utanför karlstad.
En underbart fin plats, med vattnet alldeles intill och super fina banor, helt klart den finaste anläggningen jag varit på under alla mina år, så på det sättet är det väldigt positvit enligt mig, och roligt med variation att man kan gå ner och bada när man inte tävlar.
Dock tycker jag det är lite småtråkigt att det inte går någon annanstans, det är långt för oss ifrån skåne att köra och jag vet att Jönköping ansökt om att få arrangera SM. Varför inte det gick igenom förstår jag inte! 
Tidigare har det ju även varit så att SM inte får arrangeras av samma ställe två år irad, så varför skulle dom nu få?
 
Visst banorna hade fint underlag, dock vet jag att många klagade på att det sög väldigt, och kunde bli hårt om det regnade för mycket på det. 
Ett stort minus är också deras priset och rosetter, man tycker att på ett SM bör rosetterna vara stora långa och härliga, och Speciella så som derbyts rosetter ex. och även priserna? det är en elittävling, ett SM och priserna man får är lite reklam, en plakett och en tröja, hallå säger jag bara! det var det absolut sämsta! nästan värre än på lokalnivå! 
 
Men egentligen det enda som för mig är posivit är just att anläggningen är så fin, och att man kan bada med sina hästar, annars är det inget speciellt för mig, rätt långt att ta sig till boende också och finns inget annat att göra i närheten, utan anläggningen ligger långt ut i skogen haha.
Så nej jag är inte så imponerad! hoppas SM 2014 går på någon annan anläggning :)
SM rosetterna förra årets, samt en bild med vattnet i bakgrunden

Chippen Jönköping Lördag

Jag red endast två starter på chippen nu i helgen för jag ville inte lista på honom eftersom han gick derbyt veckan innan.
Denna dagen skulle vi iallafall bara rida en FEI lagtävlan för att mjukgöra och känna in sig inför Söndagens globen klass. Men jag hade redan kvällen innan ridit honom lätt pass på framridningsbanan och då kändes han super fin. Så tog ingen jätte lång framridning inför lördagens klass, kanske max 20 minuter!
 
Det regnade lite smått hela tiden men det var faktiskt rätt skönt för det var endå så himla varmt, men Chippen bryr sig inte om sånt, han var hur fin som helst på framridningen och jag kände inte alls något som var mer jobbigt eller något som jag skulle behöva träna mer på, så vi skrittade också en heldel innan det var vår tur att gå in på banan.
 
Det enda negativa var att man fick rida runt banan så länge innan dom blåste, så jag skittade en del runt banan också, och sen galopperade jag runt ett varv, På banan var han också hur fin som helst! traven höll han genom hela programet, där var energi och han bjöd på hela tiden. Vi fick en liten taktmiss i traven det var det enda att dra ner på, galoppen gick också super bra, bytena allt!
när vi var nästan klara var jag så nöjd med honom så jag klappade honom ordentligt på halsen i galoppen och det gillade domarna mycket att jag gjorde! 
 
Först när resultatet kom visade sig "bara" bli 68% jag blev lite besviken då jag tyckte det kändes så himla bra, när jag sen såg hur ojämt domarna hade mig en domare hade mig som 1a på 71,2% en domare hade mig som 2a på 70,6% och en hade mig på 62% nere som nummer 25! vi blev så chockade, när sen nästa ryttares resultat kom hade hon fått över 69% ifrån mitt domaren som hade mig så lågt, och dom andra domarna hade det ekipaget på runt 60% började vi fundera igen, och alla tyckte jag skulle gå till sekretariatet och bara be dom dubbelkolla så dom inte blandat ihop mitt resultat med ryttaren som red efter!
och tro det eller ej, men det hade dom! så hon hade fått mina % på 69 och jag hennes på 62 haha lite skillnad! så plöstligt höjdes min procent och slutade tillsist på 70,2% och jag slutade tvåa i klassen var så glad och jag och chippen fick nytt personbästa!
bild ifrån dagstorp!

Dagens Planer

Godmorgon alla pigga!
Idag har jag en del att göra, så jag har fixat tidsinställda inlägg till er under hela dagen..
Jag ska rida 3 hästar faktiskt, Mina egna ska dock bara skrittas ut på en tur i skogen, Men sen är minna borta denna veckan så jag har fått i uppdrag att rida hennes Ponny lite åt henne, Ber mamma stå beredd med kameran så ni kan se lite bilder ifrån det.
Jag måste även hinna med att åka till tandläkaren som jag fått tid till runt kl 2, usch jag gillar inte tandläkaren haha! Och senare ikväll tror jag det blir en liten grillkväll hemma hos Helena, har dock inte hört något om det så jag vet inte om det blir idag eller senare i veckan. 
 

Hööks presentkort

I helgen har jag ju nästan blivit placerad i varenda start jag gjort. Och därför har jag också fått in en hel del presentkort på hööks. Hela 2100 kr sammanlagt, Så måste ge stor hiss till Jönköpings om alltid har bra och höga priser, vanligtvis brukar man bara vinna kanske 200 kr om man vinner, men här fick man 800 om man vann, 700 om man kom tvåa osv.
 
Så igår satt jag och kollade igenom Hööks nya höstkollektion och en del snygga saker finns där absolut! har redan hittat ut några produkter som jag ska kolla mer på när vi har tid att åka dit. Förhoppningsvis åker vi dit innan SM då man kanske hittar något nödvändigt som man ha med sig dit. 
Jag tänkte dela med mig av sakerna som jag tycker är extra snyggt, och som jag kommer kolla mer på i butiken!
Det sista täcket är absolut min största favorit, och sen även första jackan
Vilken är er favorit?

Pris för bäst horsemanship!

Efter prisutdelningen till FEI mästerskap sa speakern till mig och en tjej till att stanna kvar och komma tillbaka till prisutdelningen för att gå igenom något till..
Jag blev lite fundersam för vad det skulle vara eftersom att den andra tjejen visste jag hade vunnit meetingpriset men vad jag gjorde där hade jag ingen aning om! 
 
Men när jag fick reda på det blev jag så strålande glad! Jag hade ännu en gång blivit nominerad till att vinna priset för bästa horsemanchip! 
vi frågade även ifall dom kunde säga vem som nominerat och även motiveringen till varför jag skulle vinna, och då visade det sig att två av domarna som dömde mig under lördagens klass med Chippen hade efter klassen gått och nominerat mig, deras motivering var 
 Rider mjukt och i balans, klappar hästen vid rätt tillfälle, harmoniskt ekipage med mycket nöjd häst.
Tävlingsledningen & funktionärerna var också delaktiga i nomineringen och deras motivering var
:Julia är alltid trevlig och positiv mot funktionärer och domare även om problem uppstår
det är det bästa pris man kan vinna, och jag blev så otroligt rörd och glad över speciellt att två av domarna som dömde mig gick och gjorde detta! det är stort! 
och vad dom menar med problem uppstår så kommer jag berätta det i ett senare inlägg då det rör lördagens ritt!
 måste även tillägga att tacka alla runt omkring mig som ställer upp och peppar mig, speciellt Mamma, min Tränare Helena och mina vänner, som alltid är runt mig på meeting, utan er hade detta aldrig varit möjligt ♥

Globengehäng! i FEI mästerskap

går snabbt till den roligaste ritten, Igår red jag FEI Mästerskap med min bästa Chippson.
Vi hade rätt tidigt start, men många bra ekipage hade redan startat innan oss.
 
Framridningen gick bra, chippen var så fin, red max 10 minuter innan jag var tvungen att gå ner till banan som låg en bra bit därifrån, så jag blev lite osäker för jag hade inte hunnit mjukgöra med så många slutor och öppnor, utan hade mest jobbat galoppen som jag alltid börjar med. 
 
Men det räckte tydligen med den korta framridningen, Chippen var super fin även inne på banan och jag hade en så bra och fin känsla, traven i det programmet brukar annars kunna bli lite hackigt för alla rörelser kommer pang på varandra hela tiden, men Denna gången funkade det verkligen.
Galoppen var en dröm, så fin! bytena satt som en smäck, och alla övergångar allt i galoppen var bara så bra om jag får säga det själv.
När jag hade ridit färdigt kom en domare som även är vår vän fram och sa att hon tyckte det såg så fint ut, och att galopp programmet hade man inte kunnat göra bättre. Blev så glad!
Fick resultatet som blev hela 69,3% och upp i ledning! om jag blev lycklig, domarna låg också rätt jämt och tyckte rätt lika om ritten dom hade mig på 70,2% 69,5% och 68,2%
och med det räckte det till en 3:dje placering i klassen, dom två innan mig var för gamla för att kunna få globengehänget då det är max 16 år, därför gick det vidare till mig! längesen jag blev så glad! det kändes så stort att få äran att sätta på gehänget.
 

Fredag FEI Lagtävlan Jönköping

På fredagen hade jag bara en start och det var med Davenport en FEI lagtävan, jag hade inte start förren kl halv 7 på kvällen så jag gick hela dagen och kollade på andra ekipage och måste erkänna att man blir rätt trött efter ett tag, så när det väl var dags var jag rätt trött..
 
Men daven var laddad och jag blev också väldigt laddad när vi kom till framridningen, jag red inte fram så länge för daven hade gått ett pass på banorna kvällen innan och var inte alls tittig på sakerna..
 
Framridningen: Daven var super laddad men lyssnade ändå på mig och var med på sakerna, red mycket fram och satte tillbaka, alltså mycket övergångar och tempoväxlingar. När det inte var så lång tid till jag skulle in på banan blev han riktigt överladdad och kastade sig och hoppade för allt, men eftesom jag börjar känna honom så väl nu så kunde jag hålla honom ändå. 
 
Inne på banan sen så gick traven grymt bra, som ett rinnande vatten, inga missar ingenting! bara 7, 7,5 och 8or rakt igenom! Sen kom vi till ryggningen då började han busa lite med mig igen och skulle inte gå fram och fatta galopp, så jag klackade till honom ordentligen, han blev nog själv lite chockad för då plötsligt gick han fram med dunder fart! och han fick mycket beröm. 
Dock kom överladdningen tillbaka och han kunde inte riktigt hålla sina bus saker inom sig så i ökningen tog han sats och flög rakt upp i luften, men han bytte inte så jag fick knappt något nerdraget på det alls!
bytena gick heller inget vidare han hade svårt att skritta för han var så på tårna, men han höll sig i skinnet och fattade iallafall rätt galopp! 
Överstryckningen gick kanon! aldrig gjort bättre, fick 9,8,5 på den, liksom en 5a och en 9a! stor skillnad, och det var verkligen värd minst 8a tyckte alla som såg den, men jaja hon kanske tittade på något annat just då ;)
Jag var ändå nöjd med ritten efteråt, och resultatet blev 65,8%
domarna låg dock rätt ojämt vilket var tråkigt då dom har mig på 68,8% och tvåa, 66% nästan 67, och sen en på 62%,  men jag slutade ändå 4a i klassen! 
tyvärr har mamma inte fotat något alls i helgen, men lite vänner har tagit kort på mig som jag lovar att visa er!

bilderna nedan är tagna av Lina dolk- liinadolk.blogg.se tack så jätte mycket!
söta lilla ponny, håller alltid på med sin mule!

Mycket uppdatering väntar idag!

Har så mycket att berätta om helgen!
Och jag börjar redan idag! Ska bara komma upp ifrån sängen och äta lite frukost, sen sätter jag mig framför datorn.


Vinnare av Globengehänget!

Underbara hästar! Speciellt Chippen som idag tog hem Globengehänget på 69,3% och andra platsen igår på 70,2%


Lördag framridning Davenport

Denna framridningen var den sämsta vi hade, där vi allt för många ekipage på banan, man fick ingen plats, barn som red rakt in i en och hoppningen precis brevid, daven med ett ord: Spänd
 

4a!

Daven levererar! 4a i dagens första klass! Med en 9a i protokollet :D


Davenport FEI inledande

bilder ifrån banan Hesselteich's Davenport
e.Donnerblitz
 

sista delen framridning Fredag

Sista bilderna på Daven ifrån framridningen i Fredags, nästa grupp är bilder ifrån banan!
 
 

knopp video?

jag vet att många av er vill se hur jag knoppar mina hästar och hur jag gör dom. Tänkte om ni fortfarande är intresserade av det, kan jag säkert göra en film i Helgen och visa er?
 

provridningen i tyskland

Många av er ville se fler bilder ifrån provridningen i Tyskland på Daven, själv gillar jag inte alls bilderna, gud som jag red och som daven såg ut, jag undrar vad det var jag fastnade för, men troligen var det ju något eftersom jag inte ville ha nån annan efter att jag varit och sätt honom. 
 
Han kommer nere ifrån Cornelia Endres nere i tyskland, ponny landslags tränaren.
Så det var vi som själv importerade in honom till Sverige
Jag kommer ihåg min första tanke när han kom ut ifrån stallet på gårdsplanen
: "Gud vad vacker ponny, den skulle jag vilja ha, men tyvärr är det väl en hingst och så kommer den vara för dyr, så jag kan lika gärna glömma den direkt!"
Men här står jag nu och äger denna ponny jag för snart två år sen inte trodde skulle existera för mig.
 
 
Jag har faktiskt bilder på alla hästar jag provade samt filmer, jag har också bilder och film på när jag fick rida Dirk (min tyska tränares) 3åriga svarta hingst om det är något ni vill se?
Vil ni höra mer om resan till tyskland för två år sen?
 

Snart kör vi!

Godmorgon på er! nu är jag snart färdigpackad här hemma, det enda som återstår är att jag ska gå igenom allt igen för att kolla så jag inte glömt något.
Sen åker vi bort till stallet och packad lastbilen och när det är klart kör vi! 
Vi ska försöka komma iväg så fort som möjligt så, och resan tar endast 3 timmar så det går rätt fort..
När vi kommer fram stallar vi in hästarna och ställer allt på plats, och efter det ska hästarna promeneras, sen ska vi gå och anmäla så det är klart. 
Ikväll kommer banorna även vara öppna för ridning, så mamma ska gå med chippen där inne och jag ska jogga daven lite runt banorna så han får kolla läget.
 
Men jag kommer uppdatera er under dagen också, och sen får vi se om jag tar med datorn inget som är bestämt än, men jag hoppas det för då går det desto snabbare att göra inlägg till er! 
bild ifrån Finalen i söndag

Ny Design!

Äntligen har bloggen fått ett nytt och fräsht utseende! 
denna gången har jag fått hjälp av Erika som bloggar på eadressyr.blogg.se
Verkligen stort tack till henne! det känns verkligen som ett kliv framåt med lite nytt och mer annorlunda än vad jag brukar ha, mer detaljer och sådär.
Jag är jätte nöjd iallafall!

Vad tycker ni om den nya designen? ge mig massa respons!
uppdatera genom att klicka F5 om ni inte ser den
 

få en ren hjälm snabbt!

Något som jag har haft stående i mitt skåp rätt länge är just denna spray, jag har inte tänkt på den helt enkelt, men när jag städade mitt skåp slog den mig igen och jag testade den..
Man sprutar ner i sin hjälm så blir det som en moose som sen torkar in i hjälmen och tar bort allt smuts och gör hjälmen ren igen, ett plus är ju också att den luktar super gott.
 
Det behövs heller inte mycket utan ett tunt lager över hela hjälmen, jag har nu testat det några gånger efter träningar och sådär och det blir resultat, jag tycker det funkar super och kommer absolut fortsätta med det. 
det känns så fräsht! 
 
Jag kommer faktiskt inte ihåg var vi hittat det eftersom jag haft det liggandes ett tag, men om man söker på namnet bör man hitta det rätt enkelt! 
hat deodorizer heter det och det kommer ifrån charles owen
 

fler framridnings bilder på Davenport

Här kommer ännu fler framridnings bilder på Daven ifrån i Fredags, när vi skulle rida FEI Inledande
 
 

Packar för fullt inför Jönköping

Nu är min packlista så gott som färdig! 
Jag har både skrivit en till mig själv och en till hästarna både gällade matväg och utrustning. Jag tycker det är viktigt att vara väl förberedd när man ska åka iväg så långt och länge, Och man ska vara ute i god tid innan så man kan gå igenom allt flera gånger. 
Skulle jag glömma något viktigt när vi åker iväg på en sån lång resa så skulle jag bli mycket stressad och fått panik över hur vi skulle lösa det, därför skriver jag alltid packlistan dagen innan jag packar, Dagen innan vi åker packar jag allt, går igenom det och väl i stallet kanske man ser något mer man vill ha med.
 
Sen samma dag som vi åker går jag alltid igenom allt en gång till för att vara på den säkra sidan, jag tycker även det är viktigt att organisera och veta var man ska ställa och sätta dom olika sakerna så man vet var man har det, Nu när vi åker med båda hästarna är det viktigt att packa smart för att allt ska få plats, samt att man lätt ska hitta. Jag har alltid med mitt tävlings skåp som packas lagom fullt, resten packar jag i lastbilen, och sen har jag lite andra små kassar med mig som jag vet jag inte behöver använda under resan, dom läggs i packutrymmet bakom hästarna i lastbilen, och sen har en kasse med saker till hästarna under resan som jag lätt kan komma åt, ex mat till dom. 
 
Packningen och organisation tycker jag är en viktig del i själva tävlandet, har man inte koll på sina saker drabbas allt, och speciellt sina egna starter.
Men det är inte alltid helt lätt när man åker iväg så långt första gången, jag kommer ihåg när jag gjorde det första gången, det var mycket som vi kände detta skulle vi haft, eller tagit med! så man lär sig efter ett tag när man åkt några gånger. Nu var vi en rutin så för mig burkar packningn inte vara någon fara, det går snabbt och rätt enkelt!
 

Davenport Framridning Fredag

 
 

Preliminära starttider till Jönköping

jag är super nöjd med mina tider! långt mellan klasserna, bra med tid och varierade starter, liksom inte bara tidiga starter eller bara sena, jag är verkligen super nöjd! 
Så jag har tid att kolla på mina vänner, äta och slippa stessa, för det är det som kan bli jobbigt när man har två hästar med sig, att det blir så himla nära mellan starterna och man är tvungen att stressa för att hinna! men jag tycker dom har fördelat det bra. 
 

FEI inledande Chippen

Fredagens start FEI inledande, 67,3% och 5te placerad
 
detta var också den ritt jag var mest missnöjd med under alla chippens starter! men tydligen gillade domarna det ändå

Kingsland Kavaj

Många som undrar vad min nya kavaj kostade, och jag kan säga att den var inte billig, men den är så värd det! och jag är verkligen mer än nöjd med den, den kostar också desto mer eftersom det är en edition utgåva, alltså det finns inte så många som ser ut som just den, med alla fina detaljer och sådär
 
Men den kostar 4.299 kr, sen fick vi även 10% rabatt på priset eftersom det var under falsterbo veckan.
 

3 rosetter med hem

Efter en lång tävlingshelg samlade jag och chippen ihop 3 rosetter, så precis innan vi åkte hem tog vi lite härliga kort tillsammans med mig, chippen och rosetterna. 
Chippen är så stolt över att bära dom, och veta att det är hans!
 

Vinnaren av finn 5 fel!

höll nästan på att glömma ju!
men vi fick en vinnare, som listade ut alla felen och det var Emma 
som har bloggen : http://emmahoppryttaren.blogg.se/
Felen:
Ena märket på kragen på kavajen 
Texten på bogspännet 
Spännet på tygeln vid bettet 
pricken över i på Agria 
s:et där det ska stå djurförsäkring 
Den understa bilden är orginal bilden
 
 
 

över 3000 bilder

Godmorgon på er! gick upp för ett tag sedan, idag är en sån dag då jag inte ska göra någonting, bara vila upp mig ifrån helgen, börja skriva packlista inför Jönköping och blogga.
Kollade hur många bilder Minna fotat i helgen, det gick upp över 3000 bilder så jag har en del att göra, och jag kan säga att jag har många bilder att visa er! 
så bilder kommer det inte vara ont om ett tag framöver. 
Men jag börjar helt enkelt med bilder ifrån Fredagen på båda ponnyerna, Och ska även samtidigt tacka för alla fina kommentarer som rullar in och statistiken som ligger riktigt högt nu också, det är så roligt när man kommer igång! Jag har verkligen uppe mitt blogghumör nu och ser ingen idé med en bloggpaus på ett bra tag.
 

Daven fjanta bort vinsten!

Många undrar väl vad som hände med daven! 
och det var så att på framridningen igår var det ca 15 st ekipage, det fanns knappt en ledig yta att röra sig på! hoppningen var också koas, hinder flög hit och dit precis intill framridningen, Daven var totalt avstängd, han var så rädd, och det var omöjligt att rida fram, folk red rakt in i en flera gånger och daven fick nästan panik! 
 
Inne på banan sen gjorde han VÄRLDENS finaste travprogram, aldrig någonsin haft sån känsla, inte på träning inte nån gång, allt satt, helt klockrent var det! hade enbart 7or och 8or, låg på runt 72-74% 
Sen kom vi till galoppen och något hände, han blev staty, gick inte att få fram honom en meter i enkla bytena, så var tvungen att vända mot utgången varje gång för att få fram honom, och jag vet att detta beror på den kassa framridningen då jag inte kunde rida fram som jag brukar, han var inte framför mig alls, och sen spänning på det är ingen bra kombination!
 
Men är ändå nöjd med nästan 61%, extrem fina ord av domarna och dom hade mig nästan i mitten på resultat listan.. 
Vad jag sen fick höra idag av en domare som dömde gjorde mig så ledsen, men också glad självklart! men tänk så hade han gått fram! 
hon sa att: alla domare efter mitt travprogram redan såg mig som vinnare, dom sa att denna ritten kommer ta hem vinsten idag! 
och sen händer då detta i galoppen :( men det är sånt man får ta, det är en häst och en levande varelse, nya tag och ladda om är det enda som hjälper!
Han är endå Världens finaste ponny! ♥

Nöjd med Helgen!

Jag är super nöjd med hela helgen! 
A-Finalen idag, Chippen var jätte fin, klockrent galopp-program, men tappade så mycket i skritten för det kom en hästfluga och satte sig i hans huvud så han gick och skakade och sen i ökade var jag tvungen att låta honom ta bort den själv för det var omöjligt för mig att ens se den. Tråkigt när det händer inne på banan, men det är sånt man får ta! glad att inte alla domare drog ned för det dock, utan att dom faktiskt förstod att han hade en sån mitt i huvudet stackare..
 
Jag var jätte glad över att en domare hade mig som 3a rakt igenom, det är en vinst i sig bara att han har mig så högt då han alltid annars brukar ligga lite lågt, men äntligen har han fått upp ögonen för mig och Chippen! 
Sen hade vi tyvärr inte tur med domarvalet då en av domarna som dömde idag ALLTID oavsätt hur bra/dåligt det går dömer ner mig totalt, tråkigt! men får helt enkelt göra kanon ritter framför hennes ögon så hon tillslut inser hur mycket hon dömer ner mig alltid! 
 
Dock låg dom rätt jämt % mässigt idag, hade 65,8% 66,3% & 68,4%, men när jag menar att hon höll mig lågt är för trots att hon har mig på 66,3% så enligt hennes bedömning har hon mig på en 14 plats liksom! men jag har helt och håller slutat bry mig om hennes bedömningar!
 
Slutade iallafall på en 9onde plats av 20 i A-Finalen med extrem hårt startfält och rätt mycket missar, min slutprocent blev 66,8% och sen låg dom såå tight där uppe i toppen, bara några ynka hundradelar ifrån placering då dom över mig låg på bara något poäng mer,surt när man har en del missar själv!
 
Men överlag, super nöjd med helgen och min fina bästa ponnyskrutt
 

Hur jag lägger upp min framridning idag

Eftersom det är extra viktigt med framridningen till dagens start, så hade jag tänkt, också för mitt bästa att lägga upp i text hur jag ska lägga upp dagen, och vad för tider jag ska följa osv.. Men också för jag tror att det är många av er som undrar ungefär hur jag lägger upp en framridning innan jag ska in på banan.
 
Vi börjar med att lasta ut honom ifrån lastbilen en timme innan start, sen borstar vi honom sätter på skydden, sadlar och fixar allt sånt ni vet. När vi är klara med det räknar vi att en 25 minuter har gått, så då är det alltså 35 minuter kvar, Sen skrittar jag honom på lösa tyglar 5 minuter, då får han kolla in läget ni vet, och sträcka på musklerna. När vi gjort det brukar jag sen korta upp tyglarna något och jobba honom i skritten, göra bakdelsvändningar, öppnor,slutor, böja igenom honom och känna så han är mjuk i 5-7 minuter. Sen börjar jag jogga fram honom i låg form, böja lite och känna på honom och sedan övergår vi till galopp och gör samma sak.
 
sedan räknar jag med att ha 15 minuter som jag intensivt jobbar med honom, vi gör då mycket övergångar, jobbar på att han ska vara mjuk och eftergiven i upptagningarna, mjukgör honom med slutor och får igång hans bakben, Oftast har jag inget spö på honom, igår hade jag när jag joggade fram honom och sen la jag det.. Vi får se hur han känns idag, om det behövs eller inte. 
Detta är ett bra upplägg som passar Chippen kanon, Jag gillar inte när man har för lång framridning, speciellt inte när det är så varmt ute och man ska tävla flera dagar då tröttar man bara ut dom och laddningen håller inte i sig inne på banan.
Detta upplägget har vi jobbat oss fram till med Chippen, vi har testat olika framridningar för att hitta ett sätt som passar just oss, så jag menar inte att detta funkar för alla, men just för oss är det perfekt.
Daven har ett lite annorlunda, dock han också med ungefär 15 minuters intensivt arbete, jag kan ju lägga upp hans framridning också!
Bild ifrån när vi travar fram igår
Bara man håller i ett spö blir han så laddad och lyfer extremt på benen, han är så känslig därför rider jag nästan aldrig med spö

uppladdning

Mycket som ska förberedas inför A-finalen idag, programet ska jag gå igenom, tänka igenom ritten, läsa på mina protokoll ifrån domarna som dömt tidgare dagarna då det är dom som dömer idag igen. 
Jag ska även göra Chippen super fin, han ska badas, knoppas och bli allmänt fin! för kan man inte vara bäst kan man iallafall vara snyggast ;)
 
Idag är det otroligt hårt startfält! det är dom absolut bästa, och det är mycket hårdare konkurans än tidigare år, Så det gäller att fokusera på sin sak och rida så bra man bara kan. 
Det brukar även vara väldigt många som är och tittar på A-finalen, vilket också är super roligt! 
 
Jag hoppas jag kan få ungefär samma känsla som jag hade igår eller försöka förbättra den, jag hade velat ha honom lite lugnare i galoppen, så han kan göra ännu mjukare och finare enkla byten..
 
Nu kör vi! hoppas ni håller tummarna för oss runt halv 5 idag!
 

Bästa Chippen gjorde det igen!

Grymt fin! super bra känsla på banan, inga större missar, vilket slutade med ännu en 5 plats på 67,7% 
En domare som hade oss som 2a på nästan 70%, en på 68 och en som dömde ner oss som vanligt på 65% 
Men imorgon taggar vi A Finalen! var 7de bäst bland alla starter/grupper!
finaste man kan hitta! min ögonsten ♥

A final!!

Vidare till a final med bästa Chippen!
5te placerad idag igen! 67,7%


framridning Chippen!

minna tog över 1000 bilder på oss idag, haha det blir en del att gå igenom! men jag tänkte börja med att visa lite framridningsbilder på Chippen.
piruett
 

Derbyt dag 1 Chippen

Började med att vi blev lite sena och hade glömt mina handskar, Men som tur var fick jag låna Vickys då hon redan ridit då! tack snälla igen ♥
Chippen var redan från start lite sur, lite lika framåt som han brukar och pigg på tävling, men han var ju ändå väldigt fin, men jag kände endå att det inte var samma chippen som tidigare tävlingar, så det blev lite hackigt på framridningen, men galoppen är som alltid fin..
 
Inne på banan skulle han först fjanta lite och låssas vara spänd, men när vi gått förbi en gång så brydde han sig plötsligt inte igen, haha knas ponnyn! 
första travdelen var rätt hackig, volten blev något stor, och sen höger traven kändes rätt okej. Skitten lika så, men galoppen var ändå fin! han satte klockrena byten och övergångar, det vinner vi mycket på.
Så när jag kom ut ifrån banan var jag inte direkt nöjd, men inte missnöjd heller, det var en sådär ritt man tänker, jaja jag blir väl iallafall lite över godkänd men jag vet hur mycket bättre jag egentligen kan!

När jag fick se resultatet blev jag ändå rätt förvånad och glad, det var inte direkt det jag hade förväntat mig efter ritten, Så jag blev super nöjd med % som slutade på 67,3%, en domare som hade mig som 2a rakt igenom med fina ord.. och dom andra två låg rätt jämt på runt 67%, slutade iallafall 5a i klassen av 28 startande! 
riktigt bra start på derbyt och kval 1.
 
Imorgon satsar vi dock på en lite roligare och mjukare ritt, och hoppas chippen är på  bättre tävlings humör
 

Derbyt dag 1 Davenport

wow,wow,wow säger jag bara! Framridningen, gud alltså aldrig haft så fin känsla, aldrig ridit honom så bra någonsin! Många som faktiskt kom och sa det och hur glad blir man inte..
Han bara svävade fram, fanns inget att jobba på! Galoppen också, han hade liksom ett mål han jobbade åt, med mycket power hela tiden..
Det blir inte den här tomgången som kan uppstå ibland, utan trycket fanns och man kunde leka med övergångarna och öka,minska hur bra som helst..
Öppnor,slutor allt satt liksom, perfekt ryggning, fina byten och halter.. Satt bara med ett leende på läpparna hela tiden.
 
Väl inne på banan blev han lite mer spänd, men det var ändå ridbart, man kunde få fram ridning och bjudning! dock tappade vi mycket på att jag inte red jätte nyanserat som jag verkligen ska ta åt mig och göra imorgon..
Även tappade jag lite av energin i galoppen, men Helena sa att han såg så fin ut! 
Missade även öppnorna och fick en felfattning och sen blev han skrämd en gång, så himla mycket man tappar då! det låg nån pappers bit mitt på banan som lysde och den var orsaken till många av missarna tyvärr.
Men var ändå nöjd när jag kom ut ifrån banan, trotts stora missar hade vi ändå vunnit framridningen och faktikt kommit över delen då han blir så spänd så han blir oridbar! nöjd nöjd..

Folk tycket reslutatet var lågt, jag fick 64,8%,och hamande 10a av 7 placerade, dock hade två domare mig på över 65% och en dömde ner oss till 63%, men är ändå mycket nöjd och laddar om inför morgondagen!
 

Derby dag 1

Massa som väntar jag ska skriva och berätta om snart, först ska alla bilder laddas över och jag ska äta lite! 
 

5a!

Bästa Chippen tog 5te placering i dagens förklass!
Dock var jag inte nöjd med ritten men procenten blev ändå 67,3%,
Världens sötaste som taggar tävling med blommor på mulen och grimman på sned haha!


Taggaaa!

Godmorgon på er! dags att stiga upp, måste vara i stallet kl 7, för att sen komma iväg senast kl 8..
Lastbilen är packad och hästarna badade och flätade så det är inte så mycket kvar! 
Är jätte taggad, och det ska bli så himla roligt, ska verkligen ta vara på tiden där inne på banan och rida var enda moment noga, programet gick jag igenom i huvudet igår alltid bra att göra det kvällen innan och liksom se sig själv rida programet, gå igenom exakt hur man ska göra i varje rörelse och sådär.
 
det är 28 startande i min grupp och 7 placerade, Idag kommer jag nog inte hinna se så många andra för vi kommer köra hem rätt direkt när jag ridit sista starten vid 12..
Imorgon blir det dock desto tidigare, Minna är med som fotograf och ska hjälpa till med båda ponnyerna, känns super skönt att jag inte behöver stressa själv så jätte mycket utan mest fokusera på min ridning..
 
Mobilen är med så jag hoppas jag har bra internet där nere så jag kan uppdatera er ifrån plats då jag inte är säker på om jag hinner göra tidsinställda till eftermiddagen.
 
Är några av er läsare på plats så tveka inte på att gå fram bara roligt!
 Hoppas kunna upprepa känslan jag hade på denna tävligen, åh vad fin chippi var!

Städat skåpet

Idag har jag och minna verkligen haft en heldag i stallet.
Vi har gjort allt ifrån ridning , städa skåpet, putsa,packa, och bada och knoppa hästarna.. Nu var vi bara hem om snabbt och åt och snart ska vi till stallet igen och bada hästarna,samt att jag ska förbereda knopparna och packa ut det sista i lastbilen! 
Imorse började vi med att skritta ut på båda hästarna, och efter det gick vi över till mitt skåp och städade det riktigt ordentligt, usch det behövdes och det roliga var att jag alltid klagar på för lite plats, men nu helt plötsligt efter städningen så fick jag en hel hylla över..
 
Vi har även putsat alla sakerna, och minna har fotat hur jag gör och vad jag använder då jag vet att många av er undrar det och när jag frågar vad ni vill läsa om så blir alltid det en önskning.
Här kommer lite efter bilder på hela mitt skåp! tyvärr glömde vi ta bilder innan, men jag kan lova er att det var fruktansvärt, inte en enda liten sak till hade gått in.
 förresten något ja la märkte till är att jag har vääldigt många boots, i skåpet till höger ser ni bara en liten del av alla boots, haha!

Godmorgon

Godmorgon på er! Förlåt för att det inte blev någon uppdatering igår, jag hade helt enkelt för mycket att göra, och sen på eftermiddagen var jag i Åhus och kollade handboll med Frida, jätte roligt!

Idag ska båda hästarna bara skrittas ut, eftersom det är tävling imorgon. Jag ska åka bort nu på morgonen och göra det innan alla insekter kommer.
Men idag ska jag inte göra annat än att ladda upp och packa och fixa inför
Morgondagen, så uppdatering väntar hela dagen!


Dagens träning

Daven: gick super bra, jag fick inte lite mer aha känsla över hur jag måste ha honom och rida honom för att han ska gå så bra som han faktiskt kan! nu rider jag lite mer på en halvkass känsla, jag vet att vi kan så mycket mer, men han är inte lätt att rida och det tar otroligt lång tid att hitta alla knapparna på honom..
Men vi red igenom programet och det gick super bra, 
Lagtävlan: ingen större miss, galoppen kändes bättre än traven, och sen i mästerskap så fick vi en felfattning men det var jag som missuppfattade, så överlag gick det bra! men han ska gå träning imorgon igen för att trimma lite extra program..
 
Chippen : han var som en dröm, så galet fin! Helena hade nästan inget att kommentera, red igenom FEI mästerskap utan minsta lilla miss, tränigen var inte längre än 20 minuter max, jag ska verkligen försöka leva upp till denna känslan och försöka hitta samma flyt på tävling, men på förra tävlinvgen när vi tog två raka första platser kändes han lika bra! åh vad jag är glad för att jag har hono, världens mest positiva och arbetsglada kille, ställer upp 100% i alla lägen.
 
gillar denna bilden på min kung så mycket!

Morgon träning!

Godmorgon på er! jag vaknade för ett tag sen, för att göra mig iordning för träning, idag har jag dubbel pass, alltså jag ska både rida träning på Daven och Chippen, dom kommer även gå direkt efter varandra så det gäller att planera in, mamma får hjälpa till att göra iordning och skritta fram den ena medans jag tränar..
 
Så idag kommer stallet bli klart tidigt! skönt att ha det gjort på förmiddagen för sen ikväll ska vi bort, eller ja förhoppningsvis allt är inte helt bestämt än. 
Men jag har förberett lite tidsinställda inlägg som kommer komma upp under dagen när jag är borta!
 
Något annat ni tycker fattas som jag borde skriva om eller göra mer av?
 Bebisen hälsar att det är lika viktigt att stå fint när man spänner sadelgjorden, som när man rider in och gör en halt hälsning på tävling!
Haha han är för go, han står alltid på tygel av sig själv oavsätt vad man ska göra.

vill du träna för Patrik Kittels Beridare?

Jag kan med ära förmedla detta till er mina läsare!
Då jag själv känner Malin rätt bra, och hon är en vänn till Familjen.
 
Till sak då den  21 -22 juli Kommer Malin hem till Sverige och håller träningar för er dressyrryttare där ute, Hon har jobbat hos Patrik Kittel i många år och har stor erfarenhet av det, Hon rider och tränar på samma sätt som patrik, och tävlar många hästar nere i tyskland.
Träningarna kommer hållas i Skåne i närheten av ljungbyhed, och är ni intresserade av en träningplats så kan ni höra av er till mig via mail, så förmedlar jag antingen vidare till Malin, eller får ni direkt kontakt med Henne.
 
Mycket mer vet jag inte än, men är ni intresserade så hör av er så kan ni bestämma mer tillsammans med Malin själv,om kanske tider och kostnader. Är det bara något litet ni undrar över så kan jag direkt höra med Malin så ni kan få ett snabbt svar.
 
Min Mail är: [email protected]
Ta nu chansen och testa på detta tycker jag! jag tror absolut det kommer vara mycket givande och lärorikt!
 Lite blandade bilder på Malin

mycket som väntar

Nu har jag precis varit ute och ridit en tur på Chippen i skogen, daven kommer få vila idag då jag måste vila upp mig inför dom kommande dagarna..
Fick iallafall konstaterat kraftig öroninflamation som satt både i trumhinnan men även ut i hörselgångarna, så nu ska jag gå på penicillin dubbel dos i 5 dagar sen ska jag förhoppningsvis vara bra igen! 
Så jag ska ta det lugnt två dagar nu, men så kommer det nog inte bli haha då jag har träning med båda hästarna imorgon, Men ska ändå försöka ta det rätt lugnt i veckan och ladda upp så mycket jag kan och trotsa min inflamation inför derbyt!
 
Ikväll kommer det komma upp ett super roligt inlägg för er läsare, eller jag hoppas ni kommer gilla det! 
och jag är glad att jag kan förmedla detta till er. 
 

Godmorgon!

Idag mår jag mycket bättre! men eftersom mitt öra fortfarande strular och jag inte är hundra känns det bästa att åka in och kolla det, nu speciellt eftersom det är derbyt på fredag också!
 
Planen idag är rätt oklar eftersom vi först och främst måste se vad doktorn säger, men förhoppningsvis blir det ridning senare i eftermiddag, och jag tror jag tar det rätt lugnt så det möjligtvis blir någon uteritt så jag inte behöver rida två dressyrpass.
Annars är dagen idag rätt så lugn, jag ska mest vila upp mig och sköta bloggen, börja fixa med tidsinställda inför helgen samt svara på era fina kommentarer, det är så roligt att ni är så aktiva och gillar det jag skriver! 
 

Sjuk!

förlåt för den ur dåliga uppdateringen idag
men jag har inte kunnat sitta vid datorn överhuvudtaget! Imorse när jag vaknade mådde jag bra och sen plötsligt i stallet började jag må jätte dåligt och allt snurrade i huvudet. Jag kunde knappt stå upp kändes det som.
Så vi åkte hem och jag fick gå och lägga mig, mitt huvud har varit fruktansvärt hela dagen då jag varit så illamående att jag inte har kunnat ta ipren och alvedon.
Nu känns det lite bättre och jag har varit uppe och ätit lite frukt och fil, det är det enda jag fått i mig idag.
Jag får hoppas att det är bättre imorgon, annars kommer vi åka till sjukhuset och kolla då jag också har haft stora problem i mitt ena öra sen i lördags, det är som ett lock och jag hör knappt något.
Det kan vara öroninflamation, så är det inte bättre imorgon ska vi åka in och kolla det!
 
Åh vad tråkigt detta är, mindre än en vecka kvar till derbyt och jag mår så dåligt! feber,illamående oh yrsel...
Hoppas verkligen jag är bättre imorgon så jag kan rida, då jag omöjligt kunde göra det idag.
 

Skillnad på 1,5 år

av en ren slump började jag kolla tillbaka på lite gamla bilder på mig och Daven och det jag fick fram var bilder ifrån vårt första ridpass i Sverige tillsammans, vad jag ser på dom bilderna är en söt liten tunn omusklad och oslipad diamant, men en liten ryttare som verka ha svårt för att sitta på sin nya fina ponny.
 
Skämt o sido men lite så är det faktiskt! jag var bara tvungen att lägga ut några jämförsbilder, och är ni sugna på det så lägger jag gärna ut lite fler bilder och berättar om vår resa, med bilder och text?
Hur vi har tagit oss ifrån att inte kunna fatta galopp till SM kval på ett år, samt det svåra vi stött på på vägen dit vi är idag! 
 
Det är drygt 1 och ett halvt år mellan dessa bilder, och i höst har jag haft min prins i två år,tiden går allt för snabbt när man har roligt! 
Vad tycker ni om utvecklingen och skillnaden såhär långt?
Förresten så har jag ju även bilder nere ifrån tyskland ifrån provridningen!

Sista bilderna på min prins

Här kommer dom sista bilderna på min fina kille! 
gud vad han börjar bli maffig min lilla kille, eller vad tycker ni?

davenport fler bilder

här kommer ännu lite fler bilder på daven ifrån torsdagens dressyrpass
 

finn 5 Fel

Tyckte det var längesen vi körde finn 5 fel, så jag tänkte dra upp det lite igen då det brukar tyckas om av folk.
Startar upp med en rätt lätt.
Den som först listar ut alla felen vinner en länkning..
Och glöm inte att länka er blogg om ni har det! 

Översta bilden är redigerad
 
 

Preliminära starttider till Derbyt

Nu har dom preliminära starttiderna inför Svenskt Ponny Derby kommit ut! 
Men bara inför fredagens starter, jag ska ju dit med båda ponnyerna och är verkligen glad att jag inte fått allt för tidiga starter eftersom att tävlingarna börjar redan kl 8 på morgonen, D-ponnyerna är indelade i två olika grupper med 28 st i varje.
 
Vi ska ju heller inte stå på anläggningen utan vi kör varje dag därför är det också skönt att inte ha allt för tidiga starter, Varför vi gör det är dels för Davens skull för att han ska komma hem imellan och kunna vila upp sig vilket han gör bättre hemma än om han står på tävlingsplatsen, och sen ska han ju även veckan efter till ett Meeting och stå uppstallad så det blev en självklarhet att inte ha dom uppstallade under derbyt för vi har heller inte speciellt långt dit så det passar bra..
 
Jag har iallafall fått mina starttider kl 10.22 med Chippen och 12.06 med Daven, Daven startar sist i sin klass. 
Tycker det är bra tider, och skönt att man inte har allt för kort mellan sina klasser! 
Vi har även med oss en liten groom som kommer hjälpa till under hela helgen med hästarna, känns skönt att vara 3 st när man är iväg med två ponnyer och har dom båda i lastbilen..
Det är Minna som är snäll och ställer upp på att hjälpa till! 
Bilder ifrån Derbyt förra året, bilderna är tagna av Julia Franzen och Saga Kullberg!

Dav nya bilder på ute banan

Har massa fina nya bilder att visa er på Daven ifrån Torsdagens ridpass! 
Det kommer nog bli två eller tre olika grupper med bilder så ni har massa bilder att vänta er! 
denna gången har jag tänkt att blanda både trav och galopp bilder för att få lite mer variaton, ni får mer än gärna slänga in nån kommentar! 
 

Sista bilderna

Här kommer dom sista bilderna ifrån Ridpasset på Chippen i Måndags tror jag det var! 
jag har helt glömt bort dessa bilderna och det är några av dom finaste som jag glömt lägga ut haha, Men här kommer dom iallafall! 
 
 

dagens ridpass Chippi

Idag hade jag iallafall träning med Chippen och i början var han för laddad så han kunde helt enkelt inte trava haha, men efter ett tag lugnade han sig och vi började jobba hans trav, eftersom han var så laddad så fanns det inte så mycket att kvicka till i benen, Han var super fin och slutor och öppnor satt, fick jobba lite extra med höger slutan idag men på slutet blev det super bra! 
 
galoppen är som vanligt bra, men helena sa faktikst att den var extra lugn och stor, att han verkligen tog i och man märkte det speciellt i ökningarna då det inte blev sprinigt utan han längde verkligen på sprången.
Nöjd efter detta passet! 
finaste Kungen

Gårdagens dressyrpass på utebanan

Igår red jag ju Daven i den Nya outfiten på utebanan, och Det var helt klart en av våra bästa ridpass tillsammans! han var så himla fin och mjuk, kvick enda ifrån start och jag kunde verkligen sitta ner på honom och han jobbade på själv..Precis den känslan man ska få när hästen arbetar rätt.
 
Eftersom han var så fin och han hade gått ett hårt dressyrpass dagen innan så ville jag inte rida honom så jätte länge så red kanske en 20 minuter, gjorde lite enkla byten, ökningar, övergångar och sen lite öppnor och slutor i traven.. Halterna gjorde han klockrent också, och även ryggningen! 
Igår fanns där absolut inget att klaga på på Daven, duktig lite prins som verkligen lär sig efter varje ridpass, det är så roligt.
 
Här kommer lite bilder ifrån när vi rider fram! fler bilder kommer att dyka upp under dagen. 
 

Mina inköp under Falsterbo!

Tänkte ta och visa mina inköp under falsterbo horse show! jätte nöjd med alla mina saker, men framförallt min kavaj! jag fullständigt älskar den, och den är helt klart den finaste jag faktikst någonsin sätt! det är alla fina små detaljer, formen och allt. Helt klart bästa köpet på hela Falsterbo, den kommer invigas under Derbyt om en vecka! Det unika är också att det endast finns en 50 st i sverige sa hon vi köpte den hos.
 
Bilderna gör den inte alls rättvis, den är så mycket finare i verkligheten.Men jag är så glad för den
Sedan hittade jag även mina nya älsklings boots! lackade med bling! kan det bli snyggare? kärlek vid första ögonkastet, det var som gjort till mig och jag kunde bara inte låta bli! och glad är jag för det. Dom blingar som bara den i solen! fint till prisutdelningar
Sedan hittade jag lite andra roliga saker, som ett nytt super fint tävlingsschabrak, ett verkligen lysande schabrak som sticker ut! absolut min favorit, jag vill alltid ha andra saker, vill aldrig komma med saker som jag vet att många andra har, det är bara tråkigt!
sen fick vi även med oss lite handskar, flugspray och sånt smått som jag inte tycker är så lönt att lägga upp.
 
 
 
 

Falsterbo!

Gud vad falsterbo var bra kul iår, helt klart bästa året! inte för att ponnyküren var någon höjdare enligt mig så var hela stämningen, alla underbara och roliga människor man träffar på och pratar med och så kul på mässan, man blir ju tokig på allt som finns! jag vill bara ha allt, allt,allt, hittade så sjukt mycket jag skulle vilja ha men fick lugna mig lite och prioritera saker.
 
Var där Tisdag-Onsdag och bodde även över till Torsdag så jag kom hem idag, det är därför uppdateringen har legat så lågt dom senaste dagarna!
Jag tänkte bara ge er en liten tjuvtitt på vad ni kommer se i dom kommande inläggen,
Minna var snäll och fotade mig och daven idag i ett nytt set jag köpte nere i falsterbo, han gick bättre än bäst!
 

Falsterbo Horse Show!

Nu är det dags! falsterbo är igång för iår! 
såklart ska jag dit då det är ett av årets roligaste ställen att vara på..
Detta året kommer nog slå dom flesta, fast jag blev lite beskviken på att jag var så nära att ta kvalet, så kommer jag ha super roligt ifrån marken och bara vara med mina vänner!

Imorgon kommer jag åka dit med mamma, vi kommer att gå på mässan, kanske handla lite, och kolla på dressyren, och på mina vänner som rider ponnyklassen..
Efter det ska vi hem till min saknade vän Alice och bo över hos dom till onsdag för att sen återigen på på Horse Showen, dock blir det ingen shopping då det alltid är så fullt med folk på onsdagar pågrund av huntingen, så då ska vi mest sitta och kolla och jag ska träffa alla mina vänner. 
 
Var egentligen tänkt att jag skulle stanna en dag till hos alice men vi får se hur det blir med det för jag vet inte hur jag skulle ta mig hem, eftersom jag måste hinna med att rida ponnyerna.
Men annars får jag iallafall två härliga dagar där och det räcker nog, men vi får se, kanske kan bli en 3dje dag också. 
 
Är det någon av er läsare som ska till falsterbo iår? har ni redan varit där eller ska ni dit?
Vilken dag isåfall? hade varit roligt att se er där.
 
 

Har de bra

Ligger vid poolen, lyssnar på musik och solar, samtidigt som man har utsikt över stallet och alla hästarna ute i hagen, bättre kan de knappast bli!
Skönt efter ett hårt men lyckat träningspass på daven!


Dagens planer!

ser riktigt bra ut, vilken härlig dag det kommer bli!
Nu på morgonen ska jag bort till stallet och rida ut en tur med Minna och Herkules på Chippen, efter det ska jag ha träning för helena med Daven..
Och efter det ska jag och minna sola och bada i helenas pool! kan det bli bättre måndag?
En bild på mig och lillasyter!

trav del 1

Blev en massa fina trav bilder så jag kommer ladda upp dom efterhand så jag inte tar alla på en gång! 
 

Galopp

Här kommer bilderna ifrån galoppen! visst är ljuset för härligt så på kvällen!
power!
 

Dressyr på Chippen

Idag red jag ett ordentligt dressyrpass på utebanan på Chippen, egentligen var det tänkt att jag skulle rida hästarna tidigt på förmiddagen/eftermiddagen, men så blev det inte för jag hann inte rida båda utan bara en, så när vi kom hem ifrån restaurangen så åkte jag direkt bort till stallet och red ett pass på Honom, det var helt perfekt väder! inte för mycket flugor och inte för varmt, satt på hästen runt halv 9 i kvälls solen så mamma klickade även lite kort på oss..
 
Passet gick lite som jag hade tänkt, Jag vet att Chippen har svårt för underlaget som är på utebanan så jag hade tänkt redan från början att jag nog måste börja med galoppen för att få igång honom infö traven..
I galoppen var han super direkt, gjorde övergångar enklabyten och slutor, i traven sen var han jätte fin till en början men eftersom underlaget sen inte är det bästa för honom så blev han lite trött och seg.. Därför gjorde jag mycket tempoväxlingar och när han kommit igång igen så kunde vi gå på och göra lite sidvärts, på slutet sen var han super fin och jag travade av och längde ner honom för jag vill inte pressa honom till det yttersta när underlaget redan är jobbigt för honom..
Så imorgon är han välförtjänt en uteritt!
 
Som ni ser var han väldigt på hugget i galoppen idag! haha fick verkligen hålla tillbaka hans energi så det inte blev allt för mycket.
mer bilder kommer snart i ett annat inlägg

vad händer idag..

godmorogn på er!
 
Nu har jag tänkt sätta mig ner några timmar och kolla igenom alla bilder ifrån Hongkong och visa er lite, samt uppdatera er med allt som hänt som jag inte kunnat göra tidigare eftersom jag inte varit hemma något.
Det är ju rätt mycket som kan hända i utvecklingen på tre veckor, vilket jag märkt av speciellt på Daven!
 
Senare i eftermiddag ska jag åka bort till stallet, och förmodligen blir det dressyrpass på dom båda två, jag har inte planerat så långt än.Men för chippens del blir det iallafall dressyr imorgon och jag kanske kan få med kameran bort också och få lite nya kort på oss, så kan vi ta ett dressyrpass ute nu när det är så fint väder.
senast jag fick nya bilder på chippen

dags att rycka upp!

nu när jag kommit hem till mamma igen och allt blir precis som vanligt med vardagen igen är det också dags att ta tag i bloggandet! jag ska rycka upp och hålla uppe uppdateringen nu när jag verkligen har tiden till det.
 
Idag kom jag hem runt kl 6, och åkte direkt ut till stallet, red ut en mysig tur på Chippen och efter det red jag ett litet dressyrpass på daven..
Det gick super bra och han skötte sig, något seg och tradig i början i höger galoppen men det löst sig efter ett tag, blev mest galopparbete och sen lite trav kanske 5 min på slutet, Han är så duktig nu och lär sig en massa efter varje pass!
 
 

Tillbaka till verkligheten!

Har varit hemma nu ungefär 3 dagar och de är först nu jag börjar komma in i Sveriges tid, samt vänja om mig vid det kalla klimatet! Har frusit jätte mycket dom tidigare dagarna!
Har också ridit båda hästarna varje dag sen i tisdags och dom går bättre än bäst så det känns underbart att vara tillbaka hos dom.


RSS 2.0