Gårdagen

Igår red jag ju en storhäst, det är kajsa som också står i vårt stall som äger henne, Hon har inte haft henne så länge, och jag var även med och provred henne innan dom bestämde sig för att köpa henne.
Det är ett jätte trevligt sto, som är 8 eller 9 år gammal. Hon väldigt lik Chippen att rida, så det känns faktistk inte så konstigt att hoppa upp på henne.
Det gick iallafall hur bra som helst att rida henne igår, Och hon försöker alltid så gott hon kan, Vi gjorde lite bakdelsvändningar, ryggningar, öppnor, skänkelvikningar och förvänd galopp, mest mjukgörande pass, så hon skulle bli lite trött. Det är så roligt att rida henne för att hon är inte så sur som många ston är, utan hon tar arbetet bra, och att nästan vem som helst kan hoppa upp och rida henne, och hon går ändå snällt.
Hon blev iallafall väldigt avslappnad framåt slutet och hon gick och frustade.
 
Även daven gick väldigt bra att rida, han var laddad som en bomb, men vi red på rätt ordenligt och gjorde mycket tempväxlingar för att han skulle få anstänga sig och bli lite tröttare. Hans galopp är en riktigt dröm att sitta på nu när han har stärkt sig. Och vi har blivit mer som ett.
 
Förlåt för att jag inte uppdaterade igår men det var för att det blev inga bilder, och sen så var jag så himla trött att jag bara inte orkade blogga något.
Men idag blir det mycket mer uppdatering, och jag kanske ska rida storhästen lite i helgen igen, så om jag gör det lovar jag att jag ska fixa bilder till er.
 
Ni får en visad bild så länge för att jag just nu sitter i skolan och har inga bilder.

Rida storhäst idag?

Hej på er! känns skönt att det värsta i skolan är över för min del nu, har bara ett nationellt på fredag, och sen lite prov nästa vecka så jag kommer ha mer tid till att blogga. 
Kom hem ifrån skolan för ett tag sen, och nu ska jag bort till stallet och rida två hästar, fast en av dom är inte min egna ;)
Ska hjälpa en tjej att rida hennes storthäst idag för att hon är sjuk, Jag har ridit hästen innan så det blir inte helt nytt, men alltid roligt att rida lite andra hästar ibland, och bra träning att rida storthäst ibland. 
Tar med kameran så får vi se om det blir några bilder :) 
Sen ska jag rida daven också! Så det kommer ta ett tag i stallet idag,men vi hörs mer ikväll med inlägg om ridpassen.

Min starttid på söndag

Nu har startlistorna inför söndag kommit upp, jag är mycket nöjd med min start tid som än sålänge är kl 15,53! älskar att starta lite senare på eftermiddagen, då hinner man med så mycket på förmiddagen och jag blir alltid mycket mer stressad om det är tidigt. 
Jag startar iallafall som nummer 6 av alla 16 starter tror jag att det är. Chippen har ju faktiskt gått bra dom senaste dagarna och nu har jag ridit program för domare, samt för helena två dagar. Känns mycket bättre och man känner sig så mycket mer förbredd. 
 
Ni har önskat att ni vill se mer hur jag förbereder inför tävling, vad jag har med mig och vad man bör tänka på innan en tävling, jag lovar att jag ska skriva och svara på allt det, men det får bli i ett inlägg när jag har mer tid! Förresten tack för alla kommentarer med tips och andra fina ord, det betyder så mycket för mig som ni vet.
 

blogg tips!

Tänkte att jag lite då och då ska börja tipsa om läsvärda bloggar, som jag följer och som jag blir inspirerad av, samt tycker om att läsa! 
så jag börjar redan idag, och idag tänkte jag tipsa om Evelinns blogg! en super go tjej, som jag pratat en del med, har följt hennes blogg nästan sen uppstarten för många år sen. 
 
Det jag gillar med Evelinns blogg är att hon uppdatera ofta, med bra och intressanta inlägg, blandade med det mesta. Sen lägger hon även upp mycket bilder, ifrån ridpass och annat. Hon gör även mycket fina designer så bloggen ser aldrig tråkig ut!
Evelinn rider dressyr på sin fina D-ponny Rhett Butler, som hon just nu håller på att utbilda då han inte är så gammal, men dom är redan ute på lite tävlingar som man kan följa och jag tror att dom snart kan komma upp i mina klasser, så vi ses ute på tävlingarna! 
Helt klart värt att gå in och titta och läsa hennes blogg,ni kommer inte att bli besvikna! 
http://enewe.blogg.se/    http://enewe.blogg.se/

Träning med Future Young dressage

Idag var det ju träning med future young dressage igen, Vet inte riktigt vad jag ska säga, är varken nöjd eller missnöjd, först och främst red jag programet FEI Mästerskap, var inte alls speciellt nöjd då han tappade lite takten, och jag blev lite okoncentrerad. Vet faktiskt inte vad jag fick för bedömning, ska kolla igenom det lite sen. 
När jag hade ridit klart mitt program så tränade vi lite extra på det som jag tyckte och kände att jag behövde mest hjälp med. Så vi gjorde lite slutor, och öppnor. 

en bra övning vi gjorde var att först rida öppna till mitten av långsidan, och sedan lägga en volt och sen fortsätta in i öppnan igen, det gjorde vi mycket, för att jag behövde verkligen fokusera på hans rakriktning och takten. Det gjorde vi även i slutorna, jag red sluta till X där jag sedan la en volt åt det hållet jag gjort slutan i och sedan fortsatte jag slutan, även där behövde man tänka på rakriktning och var man har baken och framdelen någonstans. Men även kolla hur kvick och snabbt hästen reagerar för skänkel. 
 
Imorgon vet jag faktiskt inte hur jag ska göra med hästarna, jag tror dom får vila för jag har ett stort prov på onsdag, så jag måste plugga hela dagen i stortsätt. Mamma är borta också så jag får se om jag kan få hit någon kompis. Förlåt om jag inte kommer att hålla uppdatering helt på topp med minst 4 inlägg om dagen nu dom har två kommande dagarna, men jag har så mycket i skolan. blir förhoppningsvis lite lugnare nästa vecka. 
 

1 år!

Oj har ju helt glömt att säga att exakt precis på dagen idag, så har jag haft Juliawesen.blogg.se ett helt år! det har varit ett rätt så ojämt år, men det är mycket mitt fel, jag har haft pauser lite då och då, dålig uppdatering, och allämnt tråkig ifrån min sida! Men nu ska jag göra allt för att ändra på det. 
Jag hoppas ni alla vill fortsätta följa min utveckling och framgång via bloggen, så lovar jag er att jag ska uppdatera, med intressanta inlägg! 
 
Jag har en fråga som jag är rätt intressant och rolig, som jag gärna skulle vilja att ni svarade på, Hur hittade ni hit? / Har någon av er följt juliawesen sen uppstarten för ett år sen?
 
Jag är även öppen för alla förlsag på inlägg, texter och annat som gör bloggen mer intressant och läsvärd, allt för att mina läsare ska trivas och tycka om att gå in på bloggen. Sen när snön försvinner är det dags för vårfotografering, och ny design och lite annat. 
Samt att jag har en tävling på G! sneeeaakpeak, mer får ni veta sen.
Nu kör vi! Det är ni som gör det möjligt för mig, det är tack vare er bloggen växer
Därför för ni också riktigt gamla bilder
 
 

dålig uppdatering!

ursäktar för den dåliga uppdateringen idag, men jag har haft så mycket att göra hela dagen! Gick upp tidigt imorse och åkte bort till stallet för att rida Daven och mocka och sånt. Försökte uppdatera er ifrån mobilen men det gick inte.. Har sen försökt att uppdatera er ifrån telefonen hela dagen, men det funkar inte! så det är tyvärr därför det inte blivit någon uppdatering.
Senare sen på kvällen åkte jag bort igen för att rida Chippen, vi tog en barbacka tur med lite bus i ridhuset, för att han gått hårt nu och sen ska han träna imorgon och på måndag. han är så rolig, och duktig! lyssnar på alla komandon som skritt,trav och galopp, och man kan göra konster på honom race i fullfart han är lika snäll för det. Han är verkligen speciell den ponnyn. 
Imorgon blir det somsagt träning, tar nog med mig kameran, för att vi ska ta nya bilder på Chippen, samt filma honom inför en ny försäljningsvideo. 
bild ifrån Jan Brink träningen

pris för bästa Horsemanship

Åh! måste bara berätta en jätte rolig sak! På Svenskt Ponny Derby 2012 så skulle dom dela ut ett pris till den ryttare, som hade bäst horsemanship, det menade dom med var snäll mot sin häst, sina motståndare, vänner och allt därtill. 
Man fick aldrig veta vem det var som vann detta priset då det hade blivit ett missförstånd på tävlingsplatsen så dom glömde att dela ut det. Men sen idag hade jag fått ett brev på posten, jag visste inte alls var det var ifrån början, men i paketet låg alltså detta täcket! Blev helt chockad, och så himla glad! 
Där stod Grattis för ditt fina horsemanship, och att dom bad om utsäkt för att det hade blivit så försenat. Både jag och mamma blev väldigt förvånade, Det betyder väldigt mycket för mig att jag fick detta, och att jag var den som utsågs vara den ryttare som var värd det. 
Det stod även att jag blivit nominerad av personer, som gjorde att jag vann! Men det tråkiga är att jag inte alls vet vem som nominerat mig till detta.
Vill ändå säga stort tack, och att jag är super glad! ♥
 
Såhär beskriver Derbyt priset:
Horsemanship pris 
Du har möjlighet att nominera någon ryttare som du anser visar ett trevligt sätt mot både sin häst och sina medtävlande.
Som alltid har ett gott uppförande och är hjälpsam mot sina kamrater och bra ambassadör för sporten.

Fyll i detta papper varför just denna person skall få det värdefulla priset för bästa horsmanship

Min nästa tävling

Nästa helg, ska jag iväg på årets andra start, Jag ska bara rida en Regional FEI inledande, ifrån början var det inte tänkt att vi skulle åka hit, men eftersom Chippen var så himla busig och skulle låssas vara rädd för domaren på förra tävlingen valde vi att åka hit också. 
Bara för att få en till start innan dom stora nationella Öresundsspelen i påsk, där det är 4 dagars tävling. 
 
Så tävlingen nästa helg kom rätt så oplanerat, men det känns ändå bra att åka ut på något innan det stora drar igång. Jag ska även försöka hinna få ut Daven på någon regional innan öresundsspelen, för att han har inte tävlat sen i September förra året. Då vi segrade i LA:3, Varför han inte varit ute och tävlat sen dess är för att vi bestämde att vi istället skulle lägga allt fokus på att träna honom och få honom i toptrim, vi ville inte ut på tävlinarna och göra lite halvkassa prestationer. Det har ju ändå gått snabbt för honom, när jag fick honom för lite mer än ett år sen var han knappt riden, samma år kvalade vi honom till SM. 
Men vi hoppas att både han och jag är fit for fight detta året!
 

Rätt svar på Gissnings Tävlingen

verkade som att det var rätt så svårt att gissa, men jag tyckte ändå att ni alla var väldigt duktiga och nära, alla låg runt rätt höjd! men där var en som gissade nästan exakt rätt! och det var Matilda som tyvärr inte skrev någon blogg. Så jag kan tyvärr inte länka någon blogg till Matilda. 
Men hon gissade på Chippen: 144 & Daven 148
Rätt svar: Daven är 148, och Chippen är 144,5 så det var väldigt nära! och Davens höjd var ju exakt rätt.
bilder ifrån Mantorp förra året, när vi segrade i FEI mästerskap på nästan 69%

Gårdagen

igår när vi var iväg så träffade vi på Sofie Lexner som rider Charming Boy, dom har ridit tillsammans i globen, och andra stora tävlingar, dom är blandannat med i sveriges internationella lag. 
Det var jätte roligt att träffa henne och prata med henne, träffade även på hennes två super fina hästar, däribland också Charming Boy och briljant som också gick uppe i Globen. 
Briljant är en sån riktigt snäll och go myshäst!  Så igår vilade båda ponnyerna
 
Idag ska jag bort till stallet och rida båda ponnyerna, för att jag senare ikväll ska iväg, därför får jag vara väldigt effektiv i stallet idag så jag hinner med allt. 
Det blir lite lätt dressyr för dom båda som står på Schemat, Men jag har gjort lite tidsinställda inlägg som kommer komma upp under hela dagen, så bara för jag har mycket att göra betyder det inte att bloggen inte uppdateras. 
Sofie och Charming boy
Sofie-Lexner-Charming-Boy-2.jpg

Gissnings tävling

Tänkte att idag när jag ändå inte är hemma och kan uppdatera er så jätte bra så kör vi på en lätt liten gissnings tävling. Gissa friskt på vad ni tror! kan hjälpa er lite och säga att dom är iallafall INTE lika höga! så ni får gissa på två höjder en för Daven och en för Chippen.
Den första som gissar rätt, eller närmst vinner en såklart en länkning!  
Så till frågan: 
Hur höga tror ni att Daven & Chippen är?

Bildminne början av 2012

Här kommer en riktig bildbomb med fina bilder och minnen som är ungefär ett år sedan exakt, Frida och jag hade fotohelg och jag hade tur med vädret denna dagen! 
Ingen snö var det heller, så man önskar att den kunde försvinna. 

Future young dressage

Har glömt berätta för er att för en månad sen rätt så exakt så var jag med och red om att få komma med i Future young dressage, det är en grupp där satsning ligger på högnivå inom dressyren, och man får som minst rida en D-ponny, eller storhäst. max 10 eller 15 st som får komma med, och max åldern att komma med är 21.
Jag var iväg och red Chippen till kvalet, och det gick väl helt okej, jag var inte jätte nöjd och inte jätte missnöjd, Men jag fick faktiskt direkt det beskedet att jag kommit med. Jag blev super glad! och vad innebär nu detta då? jo:
 
En gång i månaden är det träff, och man får träna antingen vanlig träning eller programridning för Susanne Barup, som är en Dansk Grand Prix domare, och dömmer dom absolut högsta klasserna inom dressyr. Hon var blandannat uppe i stockholm och dömde världsklasserna där.
Det är riktigt givande, och nu är det dags för träff på måndag igen! denna gången hade jag tänkt att rida program för henne, Jag har dock inte bestämt vilket än, men antingen blir det FEI lagtävlan eller FEI mästerskap.
 

Bling Bling!

idag kom mina efterlängtade pannaband hem på posten! Gud dom är verkligen såå fina! dom blingar och glänser riktigt mycket, och jag tycker om dom båda lika mycket.. Jag tror absolut dom kommer passa ponnyerna perfekt, daven har det med pärlor och Chippen det med endast stenar.
Dom är ännu finare i verkligheten! och så fort jag får på dom på tränsen ska jag ta ut hästarna och fota dom. 
Det bästa är att dom inte var speciellt dyra heller, Kan det bli bättre? 
 
Visst är dom fina? 

Oj vad roligt!

kom hem ifrån malmö precis och klickar in på bloggen, har fullt med kommentarer, och statistiken är riktigt hög! blev chockad och undrar var allt kom ifrån, när jag sen fick ett sms av en kompis att jag var med på blogg.se sida, med min bild när jag ligger ner på Chippen! 
Inte vet jag hur den hamnat där, men roligt eftersom så många hittat hit nu. 
 
För övrigt har dagen varit bra, red Daven ett pass i morse och han var såå fin idag! höll sig, fast han var laddad till tusen lille killen. sen åkte vi direkt in till stan, jag var hos min coach, vi analyserade tävlingen för två veckor sen, gick tillbaka, fick tips på vad jag ska ta med mig och lägga bakom mig, samt att vi planerat inför nästa helgs kommande tävling, åh det känns alltid så bra när man varit där och pratat och fått en uppfriskning! nu känns det bra inför alla nationella, och mest glad blev jag för att han kommer komma ut på lite meeting och coacha mig, samt en annan sak som jag tyvärr inte kan berätta nu. 
 
Mer uppdatering väntar ikväll! är så glad på livet just nu, bloggen ger en så mycket när det går som bäst!

frågor angående Kür

 Kan inte du skriva lite om hur det går till? Hur gör man sitt program, vad man ska tänka på osv. Hur gör man för att få sitt program på papper, så att domaren vet hur man ska rida osv? 
Absolut ska jag göra detta då det kanske är fler där ute som undrar! 
 
Det Viktigaste är att hitta musik som passar i takt med hästens gångarter och rörelser, man ska ha någon musik som är levande så det inte bara blir "bakgrundsmusik" utan det ska vara levande genom hela programet. 
Vi har gjort som så till båda hästarna att vi valt musik först för att sedan utifrån det göra ett passande program, det är inte så att man bara ska gå efter musiken, men det är bra att ha det som grund så man slipper klippa så mycket i låten, då låter det inte så bra. 
När vi har gjort mina kürer har jag tillsammans med min tränare satt oss ner och disskuterat, vad är vår starka sida? vad är det jag vill visa mest? vad är svagheter? och vad är roligt? 
Eftersom både jag och min tränare känner mina hästar så bra så kan hon vara till stor hjälp, men även för att hon är duktig på att sätta ihop program och är van vid det. Så bra att tänka på är att få hjälp av någon som är van vid att sätta ihop kürer.
Vi ritar upp vägar och linjer som vi tror skulle passa, och lyssar på musiken om det skulle bli fint och tillsammans. Sen är det bara att rida,rida,rida träna på träningarna, träna linjer hemma själv. Så om man har en grund klar så passar det bra att göra finliret och dom andra små detaljerna med vägar och sådär samtidigt som man rider. Det som jag också tycker är viktigt är hur känns det att rida programet? är det roligt,svårt, eller känns det helt perfekt, det är viktigt eftersom det är ett eget program. 
 
Min första kür med Chippen gjorde vi rätt enkel i travdelen för då hade jag rätt så svårt att hålla hans svävtrav genom ett helt långt trav program, vi tog därför bara med det som var ett måste i traven, Galoppen är hans starka sida, mitt galopp program till Chippen är väldigt långt och otroligt svåra vägar. För att vinna på en högre svårighetsgrad eftersom traven var lite enklare. Vi vill även visa hans ökadeskritt mer än hans samlade därför valde vi att göra den samlade på en raklinje mot domaren så dom får se den framifrån, medans den ökade är snett ifrån sidan. Det är lite så man får tänka när man bygger upp sitt program. 
Kan även säga att Davens starka sida är travökningar, därför har vi valt att ha med mycket ökningar i hans kür. Många tror att det är lätt att sätta ihop ett program, Jag kan säga att det är inte helt enkelt för det är så mycket som behöver stämma in och som man måste kolla av innan det är helt klart, Vi höll nästan på med Chippens kür ett halv år, lika så som att hitta musik till att sätta ihop ett passande program.
Man har ju även en tid man måste ligga inom och beräkna så man får med allt på en tid mellan 4,5-5 min, Dom bedömmer även det konstnäliga så det måste också stämma ihop. 
 
Men tänk på att ha med mycket av det som ni är bra på och känner är er starka sida då ni vinner mycket poäng på det, och det som är lite svårare och är eran svaghet ha bara med det som är ett måste och som måste finnas med i programet. Gör inte för svårt program första gången bara för att ha svåra vägar och vinna poäng på svårighetsgrad, tvärtom! är det ett för svårt program så förlorar ni bara massor på att ha det, så kan man efter hand som man känner sig mer säker göra programet svårare och svårare, precis som vi gjort med Chippens nu.
 
Kan även säga att man kvällen innan sound checkar, vilket betyder att alla samlas och när en musik kommer får man bestämma hur högt man vill ha det, tänk också där på hur hästen reagerar, Chippen älskar musik därför har jag rätt så högt till honom, medans daven blir lite för taggad och på tårna om det är för högt.
 
Det som man måste ha med i ett kür program är följade:
1.Samlad skritt (minst 20 m)
2. Ökad skritt (minst 20 m) 2
3. Skrittpiruett till höger och/eller vänster
4. Höger öppna (samlad trav)(minst 12 m)
5. Vänster öppna (samlad trav)( (minst 12 m)
6. Höger diagonal sluta (samlad trav) 2
7. Vänster diagonal sluta (samlad trav) 2
8. Ökad trav
9. Förvänd galopp till höger (minst 20 m)
10. Förvänd galopp till vänster (minst 20 m)
11. Enkelt byte till höger 2
12. Enkelt byte till vänster 2
13. Samlad galopp inklusive volt med 8 m diameter till höger och/eller vänster
14. Ökad galopp
15. Inridning samt inledande och avslutande halt
Och det dom också bedömmer i det konstnärliga är:

16.Rytm, energi och elasticitet 4
17. Harmoni mellan ryttare och ponny 4
18. Koreografi, användande av banan, uppfinningsrikedom 4
19. Svårighetsgrad, kalkylerade risker 4
20. Musik och samstämmighet med musiken 4

(Där det står siffra är bara koefficienten)

Det är alltså samma bedömning oavsätt hur man rider och lägger upp sitt program, Man behöver inte lämna in något papper med sitt program på utan dom går enligt ovanstående, och sätter poäng på det utförandet som man gör i programet. Alltså har du med 5 enkla byten får du 5 st olika poäng beroende på hur du gjorde dom, medelsnittet mellan dom är den poäng totalt du får.
det är så himla roligt att rida kür, jag kommer ihåg första gången! det är så nervöst att vinka igång sin musik, men sen njuter man bara inne på banan.

Det är även viktigt att få någon som kan göra ens musik och sätta ihop och klippa och sådär, det brukar finnas rätt så många duktiga som jobbar med sånt, och det finns även dom som kan göra ens musik så den blir mer personlig så det bara är du som har just den. Men jag har tur för att min mammas sambo jobbar och har bra redigeringsprogram till musik, därför sätter han ihop och fixar mina låtar. Det är roligt därför många kommit fram på tävling och tyckt att övergångarna och sånt i musiken varit bra..

Jag hoppas ni fick ut något av detta inlägg, och jag är glad att jag får in såna här tips! då det alltid är positivit att veta vad ni vill läsa om. Är det fler såna här saker ni undrar över är det bara att fråga, jag tycker det är så kul att svara er.  Mina älskade busar!

 


Onsdag

Godmorgon på er alla! 
Idag har jag riktigt fullt hela dagen, jag ska nu snart åka bort till stallet för att rida Daven, och fixa allt i stallet. Chippen får vila idag eftersom han gått hård dressyr två dagar i rad. När jag är klar i stallet ska jag snabbt åka hem och göra mig iordning för att sen åka in till stan, fixa lite ärenden och sen ska jag till min coach ni vet han som hjälper mig med det mentala på tävlingar, lär mig att tänka rätt och för att göra en så bra prestation som möjligt. Nu var det faktiskt ett tag sen vi träffade så det ska bli kul att träffa honom nu igen, och få en liten uppfriskning innan dom nationella tävlingarna drar igång, Extra mycket fokus ifrån min sida nu också när jag är iväg och ska tävla två ponnyer.
När jag sen kommer hem senare på kvällen ska jag städa och plugga. Men jag har gjort tidsinställda till er under hela dagen så ni kommer vara uppdaterade, och jag kan ju även ge er en liten sneak peak på ett långt, men förhoppningsvis läsvärt inlägg. Det handlar om Kür, ett inlägg många velat läsa.

Dröm hästen!

Vet att jag lagt upp denna filmen tidigare, men jag kan bara inte få nog av att titta på denna läckerbit, det är helt otroligt vilka gångarter. Och tänk vilken framgångsrik häst det kommer bli i framtiden! 
Man kan ju alltid drömma men jag skulle göra allt för att någon gång i mitt liv få äga en sån här häst. 
Från början var det ju tänkt att Patrik Kittel skulle ta över denna fina hästen och rida i framtiden, men jag vet inte hur det ser ut nu faktiskt, vi får väl se! annars blir det roligt att se vem som istället får äran att rida den.
Jag håller iallfall tummarna för det blivande ekipaget i framtiden!

Dagens planer

Ikväll är det träning som står på schemat, kommer ta Chippen idag igen, för att vi ska rida hans kür och vi har faktiskt gjort stora förändringar, vi har försvårat programet och lite annat smått. Ska bli så roligt att åka och visa upp den! Vi får vänta till hästhagen men det är snart, tiden går rätt så fort faktiskt. 
Daven ska travas lite idag, han är så himla pigg och busig nu förtiden, han måste göra av med sin energi på något sätt. Hade tänkt att ta med kameran och filma lite idag men det blir svårt eftersom vi ska rida küren och eftersom vi har gjort lite ändringar så tänkte jag inte visa det förren jag startat. 
Mamma har lovat att bli bättre på att fota och filma på tävlingar så förhoppningsvis blir det mer filmer nu iallafall.
 
Kommer kanske inte bli lika bra uppdatering som det blev igår, för att vi ska sen in till stan och fixa pass till mig, och sen ska vi fika med några vänner, men jag ska försöka uppdatera er! 
Och måste bara säga att det är så roligt med all positiv kritik som kommit nu när jag börjat blogga mer regelbundet! så himla roligt att läsa alla fina kommentarer ni skickar, det är sånt som gör att man vill fortsätta fast man har ont om tid. 
 
Har gjort nåt tidsinställt inlägg som kommer dyka upp under dagen, men ska försöka att göra några till innan vi ska åka. 

svar på frågor

fick in några frågor angående framtiden och hur allt är tänkt så jag tänkte ta och svara på dom, samtidigt som jag har en fråga till er: är ni intresserade av en frågestund?

här är iallafall frågorna som jag ska vara på
-Hur gammal är Chippen? 
- Varför säljer du honom, du kan rida honom i SM igen? 
- Hinner du ta Daven till EM om några år?
SV: Chippen är född 99 på våren, så han ska bli 14.
Jag säljer honom för att jag känner att jag vill gå vidare och gå upp på storhäst, jag känner inte för att rida runt på ponny till jag är 18, utan jag vill utvecklas ännu mer, Chippen är hur fin som helst så jag säljer honom verkligen inte pågrundav något sånt. Och han är så himla fin nu så han ska få ut och visa upp sig med någon annan, som han också kan ta till SM. Absolut jag kommer rida SM på honom iår igen om han inte blir såld innan! jag kommer tävla honom och träna och allt sånt tills han blir såld och vi hittar rätt familj.
 
Daven har absolut potensial att gå EM! men eftersom det bara är 16 år utomlands är detta mitt sista år att kunna tävla utomlands, så jag hoppas det kommer gå bra för oss iår, för tyvärr kan alltså inte jag rida honom i EM efter detta året. Men han har han alla förutsättningar för att komma dit.

Sista bilderna

Här kommer sista bilderna ifrån träningen för 2 veckor sen tror jag, Chippen var så himla fin då! 
 
Det kommer kännas jobbigt att sälja honom nu när vi verkligen blivit ett, och han går bättre än bäst. Men några tävlingar till blir det nog allt, innan rätt köpare kommer.

har jag berättat om stockholm horseshow?

Det slog mig just att jag inte berättat och visat bilder ifrån stockholm horseshow stämmer det? 
jag kommer inte alls ihåg, men jag har för mig att jag lovat er det men aldrig lagt upp! och det är ju synd isåfall eftersom vi hade perfekta platser och jag fick så många fina kort. 
Har jag glömt det får jag se till att göra det så snabbt som möjligt, det var en riktig upplevelse och att vi hade VIP så vi satt längst fram och kunde och och se vilken show vi ville. 

Så nöjd!

Detta kommer snart hem till mig och till mina ponnyer, Bara längtar! var ett tag sen vi beställde dom men det tar nog någon vecka till innan dom kommer. 
Jag har bestämt färgen på stenarna själv, då det kommer inte vara exakt dom som är på bild. Så jag hoppas verkligen att färgerna passar. Blev även så glad för man kunde beställa extra full på pannbandet, vilket är super till Chippen, när han har full så sitter dom precis lagom, men det ser mer ut som han har ett helt rakt pannband då, och det är ju inte lika snyggt. 
 
Har inte bestämt mig än om dom bara ska ha pannbanden på tävlingar eller om dom ska dom på alltid, Vi har även sagt att är dom bra och håller stenarna bra så beställer vi nog något till och sätter på tränsen dom har när vi är ute och går på tävlingar och lite sådär. 
Men jag lovar att ta bilder på dom i sina pannband när dom väl kommer! 
Daven kommer få det med pärlor, han är lite mer barnslig och tjejig av sig haha! 
Chippen får det andra..

Dagen kommer bli full!

Godmorgon, eller godnatt jag vet inte riktigt vad man ska säga haha ;) 
Dagen idag kommer bli rätt så full, jag ska snart gå och sova lite för att jag sen ska sätta klockan på 8 imorgon och gå upp och ut och springa en runda, sen ska jag da en härlig dusch, äta frukost och mysa hemma lite. Sen bort till stallet framåt eftermiddagen, Trava daven lite och rida Chippen ett lätt dressyrpass. 
Från början var det tänkt att vi skulle in till lund eller malmö och fixa ett nytt pass till mig, men jag vet inte riktigt om vi hinner det. 
Annars kommer vi ta det på onsdag. 
Nej nu ska jag gå och lägga mig så jag får sova lite innan jag ska gå upp igen. Vi hörs!
haha söt bild, som egentligen är ur gammal! det ser man på knopparna, fattar inte hur jag kunde göra så fula och runt 15 st hahah! nu gör jag max 8 med den i pannluggen.

Nalle Puh!

haha titta vilket gulligt täcke som jag har! jag fick det när jag var jätte liten och red C ponny, av mina syskon och eftersom det är rätt stort så passar det även min ponnyer nu! haha det är så himla gullig, Chippen brukar inte använda det för att han tycker det är för töntigt. Men daven älskar det, och det passar så bra på honom för han är också en liten Bebis! 
 
Kanske ska ha kvar det och även ha med det upp på stor häst ;) haha skämt åsido! men visst är det himla gullig?
det ser lite litet ut på honom på sista bilden men det är för att jag har det över sadeln, och har dragit fram det så det inte ska spämma där fram på honom när han travar och så.
Men det är helt Perfekt på daven, han är ju mycket mindre

Nytt!

Här kommer bilderna på det andra som vi köpte när vi var nere i en hästsportsbutik för ett tag sen! blev riktigt nöjd med alla sakerna faktiskt!
ett par helt vanliga bruna lindor det behövdes för mina andra var så slitna, sen total ÄLSKAR jag dom nya bootsen med lack, fatta coolt på tävling! tillsammans med det nya tävlingsschabraket som jag också älskar, så himla snygga detaljer med swarowski och blankt tyg! vi fick tag i det sista.
Alla i stallet har blivit avensjuka när dom sätt dom ;)
Och sen även älskar jag det nya täcket ifrån Kinsland, vi hade tur tog det absolut sista, hon sa att dom brukar inte beställa hem kingsland täcken till svergie så vi hade väldig tur, detta var det enda hon hade. så himla fint! Det är ett tjockt stalltäcke som ponnyerna ska ha med på tävlingar. 
Även nytt hästgodis med speciella smaker, daven gillar smaken mango honung, och chippen banan vanilj.
 

ett år sedan!

hittade dom här bilderna på datorn när jag rensade lite, det är snart nästan exakt ett år sedan dom togs, då hade jag haft min lilla prins ett halv år.. och tänkt vad mycket som hände på den korta tiden. När han kom var han ur smal, och hade knappt några muskler! 
Ska försöka få någon att fota nya såna bilder när det blir lite varmare så vi kan jämföra, han har blivit så biffig nu min lilla bebishäst. 
Så nu ska jag bort till stallet och mysa och rida, mer uppdatering kommer under dagen, tar med mig kameran bort så får vi se om det blir lite nya bilder när jag kommer hem. 
Min fina kille♥

Mys kväll med kungarna

Var i stallet idag, stod mest och klappade,borstade och masserade killarna. Skrittade daven lite också.. Det är så skönt att man kan åka ut till dom och dra bort alla andra tankar ifrån huvudet, dagen idag har varit rätt jobbig. Men det är skönt att vi har lov nu iallafall, det behövdes ska vila upp mig, och fokusera på hästarna.
Tänkte ta med kameran imorgon och fota alla saker, har även film på stallet och hagarna samt sadelkammaren som ni har velat se tidigare. 
 
Imorgon i stallet hade jag även tänkt att ta ut Chippen på om det går en skogstur annars får det bli lättare arbete i ridhuset, Daven ska jag busa extra mycket med. Han är så himla pigg och vill hela tiden busa med en.
Det var även vissa som undrade vad det var som hade hänt med alice och varför jag tänkte på henne, och det är av privata saker så det är inget jag kommer ta upp på bloggen, vill Alice berätta själv får hon göra det men jag kommer inte göra det. 
 
Åh vad jag saknar detta!

nu är den årliga kollen över!

Idag var vi iväg hos Jonas Tornell med Chippen för att kolla honom som vi gör varje år innan alla tävlingar drar igång helt för att se att han är bra och att där inte är något med honom, speciellt nu också eftersom han är tillsalu.. Mycket bra att kolla sina hästar minst en gång om året, då kan man känna sig säker när man rider och är ute på tävlingar att ens ponny eller häst inte går och har ont. 
Så vi var iallafall iväg med Chippen idag och det var otroligt mycket folk där idag och väntetiden var lång, men sist var det vår tur och han kände först igenom ryggen på honom och sen började vi, där fanns absolut INGENTING att anmärka på! han var super fin, och Jonas sa många gånger att det var en mycket fräsh och sund häst detta.
Så himla roligt, och man känner sig så glad efteråt eftersom det innebär att man gör ett bra jobb med hästen, Så nu kan jag lugnt sätta igång inför tävlingsterminen. 
 
Så efter bara en 20 minuter var allt klart och vi kunde åka hem igen, Chippen var glad att han slapp sprutor och annat haha! Så idag vilade båda hästarna, Mamma var dock ute med daven lite i förmiddags så han fick röra på sig. Idag sänder jag även många tankar till min fina vän Alice! ♥
 
Hur brukar ni göra? brukar ni kolla era hästar regelbundet?
haha gillar dom fula knopparna jag låg inne med för ett år sen ;)

stallet next!

nu ska jag bort till stallet, pussa lite på Chippen som får vila idag och skritta Daven lite bara en mysdag i stallet, så himla skönt! tar med kameran bort och klickar lite bilder på det vi köpte för nån vecka sen.
Och även uppdatering om tävlingen kommer senare ikväll, mycket uppdatering väntar. Har även fler mysiga bilder sen fotograferingen för ett tag sen!
 galopperar fram

Usch vilken debut!

hm ja vad ska man säga, hemsk start på tävlings året! Nog den värsta start vi gjort tillsammans, pinsamt rent ut sagt... 
Chippen låtsades vara rädd för allt överallt och vi kom inte ens ner till domaren. 
jaja bara att ta nya tag! berättar mer när jag är hemma och har ätit lite.

Små saker nytt

för ett tag sen var jag och mamma iväg och handlade lite nya saker till hästarna. Allt det har jag glömt att fota, så det mesta är i stallet! Men jag ska ta med kameran idag så får vi se om jag hinner fota det innan vi ska åka. 
Iallafall blev det även lite andra små saker med hem, som är mer till mig och till tävlingar så det tänkte jag börja med att visa er! 

Riktigt fina saker tycker jag, det kommer användas mycket på tävling, och jag blev så glad när jag hittade dom små hästarna som man kan sätta på kavajen eftersom att det nästan är omöjligt att köpa längre, det finns liksom inte. Så fast att jag redan har många fick det bli några till. Jag kommer byta av dom emellanåt och som ni ser är den bruna hästen är Chippen hihi. 
Hittade även en rätt speciell sak som jag aldrig sätt tidigare, swarowski band till hjälmen som man sätter runt så blingar hela hjälmen, det fick också följa med hem och sen en ny liten blomma till håret. 

stallet!

Godmorgon på er säger jag! 
Idag har jag haft en riktig sovmorgon trots att det är tävling idag, startar inte förren senare ikväll så jag ska ta det riktigt lugnt innan. 
Nu ska vi snart bort till stallet, jag ska hinna ta hand om Daven lite innan jag ska göra Chippen iordning. 
har tänkt köra i tid idag så vi har god tid på oss på tävlingsplatsen också, och jag vill så gärna hinna titta på Frida som ska debutera och hålla tummarna för henne! ♥
 
Träningen med Chippson igår gick såååååå himla bra, gud vad det känns bra inför idag. Det har verkligen hänt så himla mycket i vinter sen Chippen kom igång mer och fick börja få minst 2 träningar i veckan igen. 
Vi red max 30 min och vi jobbade bara på saker som jag har lite svårare för, gjorde nån skrittpiruett vilket gick bra, dom börjar sitta. Sen gjorde vi även lite öppnor på medellinjen och slutor, även 8-metersvolter som han har rätt svårt för att hålla sin trav men det gick funkade igår, han har blivit så sjukt stark nu, man behöver knappt göra någonting nu utan han svävar fram av sig själv. 
I galoppen behövdes knappt något göra, vi gjorde något enkelt byte och nån ökning och tränade mycket på rakheten vilket är viktigt. Nu jobbar vi bara på små detaljer och finliret för att uppnå ännu högre poäng. 
Så nu taggar jag tävling med finaste ponnyn. 
Lag SM brons 2012, lycka!

Anmäld till årets första nationella!

Nu har vi äntligen anmält till årets första nationella, där jag även ska få rida Kür! 
Vi ska även göra klart Davens kür så jag kan debutera den där, gud vad roligt det ska bli, Det är i Hästhagens årliga öresundsspel. Super rolig tävling då man träffar massor med vänner och även kul eftersom det är storhäst samtidigt så man kan kolla lite på dom också. 
2013 nu känns det verkligen som tävlingsterminen är på gång. 
Hur är det för er? ska eller har ni redan startat iår?
 Davenport
Bild tagen av Julia Franzen

Tävlings Debut 2013

nu är det dags att starta för första gången iår! 
Så imorgon ska jag och Chippen åka och starta, vi kommer bara starta en klass.. Lite som en uppvärming och komma tillbaka till rutinerna igen ni vet, innan alla nationella kör igång. 
Vi kommer att starta en regional FEI inledande, ber mamma att ta med kameran och knäppa bilder på oss så får ni såklart mer uppdatering om det imorgon. 
 
Så idag ska jag åka och rida ett lite lätt dressyrpass för Helena, jag tror vi ska rida igenom programet och lösgöra honom lite! han har känts så himla fin nu senare tiden så det ska bli så himla roligt att åka ut och visa upp honom igen. 

A-finalen SM 2012

Kungen!

Finaste ponnyn som finns! 

Sant!

Åh får rysningar över hela kroppen, så himla sant! värd att kolla på. 
 

RSS 2.0