Mer bilder på Celle

Här kommer fler bilder på Celle från gårdagens träning

piruett
 

Träningen med Celle

Red Celle idag och wow säger jag bara så himla bra det gick!! 
Helt klart vårt bästa pass tillsammans, allt bara klickade och stämde direkt. Vi gjorde alla svåra rörelser, bytena var fina från början, galoppslutor, galoppiruetter. 
Satt bara och log, och lika så ebba var väldigt nöjd efter dagens träning, hon sa att vi verkar vara perfect match för varandra jag och Celle. Men han är som en stor Chippen! motor och power hela tiden och bara vill och vill.
 
Mamma var snäll och fotade oss idag, och det blev några riktigt fina bilder! Här kommer några.
 
 

Hermanstorp FEI Mästerskap

har ju helt och hållet glömt bort att berätta för er om meetinget som jag var på för ungefär 2 veckor sen uppe i hermanstorp! 
Det gick lite upp och ner, Men jag tänkte börja berätta för er om klassen FEI mästerskap första dagen. 
Red fram ungefär 15 mintuer till den klassen, jag vill aldrig sitta och mata och rida en massa utan känner man sin häst, och har den väl igenom så räcker det med att rida fram intensivt i 15 minuter och göra de rörelser som krävs. Han var riktigt fin även på framridningen. 
Det enda jobbia uppe i hermanstorp är att framridningsbanan har hårt underlag med rätt mycket stenar och tävlingsbanan är som en sandstrand så det blir rätt stor variation för hästen. 
 
Inne på banan ville jag ha revansch från förra klassen, jag red noga, fokuserade på vägar och på korrektheten. Daven var jätte fin och lyssnade bra på mig så jag vann över honom där. 
Enkla bytena satt som en smäck och vi fick mycket 8or.
Resultatet slutade på hela 70,6% vilket är nytt person bästa för mig och Daven och vi vann även klassen. Så himla glad! vår första nationella vinst äntligen satte vi den, vi har alltid haft oturen om man nu kan säga det så, och alltid kommit på de andra placeringarna. 
Domarna hade mig på 69%, 72%, & 71% 
Nu har vi även höjt vårt SM kval så vi har ett snitt på runt 69%!
 
Fler bilder kommer i senare inlägg! 

Planerna för helgen

Har rätt fullt upp i helgen vilket dock är väldigt roligt. Jag åker snart till Hong Kong och har mycket att göra innan samt träffa lite vänner innan jag åker. 
 
Imorgon Fredag är vi lediga, jag ska upp i tid rida ut en tur på Daven, senare på eftermiddagen ska jag vidare till Celle och träna för Ebba. Och på kvällen ska jag göra en liten inlämning som alla i klassen missat haha.
 
Lördag ska jag rida ett dressyrpass på min lilla ponny, han är väldigt busig nu så mycket energi! och på eftermiddagen/kvällen ska jag in till stan och träffa vänner mysa, sover även där sen.
 
Söndag får Daven en liten vilodag, Jag och en tjej kompis ska först åka in och fixa oss lite så vi känner oss fina inför sista veckan i skolan ;) sen ska vi vidare och shoppa lite inför resan och sådär.
 
Nästa vecka kommer vara så lugn och skön, Kommer mest bestå av packning samt fokus på hästarna innan jag åker. Kommer rida Celle mycket och Daven ska även han gå, då vi tävlar dagen innan jag åker till Hong Kong.
Vill helst av allt pussas efter träningspass när man slemmar som mest haha go är han

Celles stam

Vet att det är några stycken av er som undrat lite över Celles stam, och det är så att han har helt och hållet hoppstam. lustigt! men han är väldigt duktigt på att hoppa också. 
Och det är troligen därför han har såna knälyft också. 
Förra ägarna berättade att när Celle var på tre års testet i Danmark fick han högsta poäng på hoppningen, och dom som kommenterade hade aldrig sätt en häst med så bra teknik. Samtidigt som han är otroligt bra i dressyren också. Men hos mig får han hålla sig till dressyren ;) Ska dock bli roligt att variera och hoppa lite ibland eftersom det är omöjligt med daven som inte ens kan gå över en bom. 
 
Celles stam är alltså Linaro- Öxenholm General Pio
Han är född i Danmark. 
 
här under ser ni bilder på hans pappa Linaro
 
Min fina, Älskar att vara ute! haha
 
 

Ny design uppe

Nu är en ny design uppe här på bloggen. Tycker det var dags att förnya lite och uppdatera allt, och nu får jag ju även ha med Celle i headern. Gjorde den väldigt snabbt nu under kvällen så den är bara tillfällig. Men tyckte det kändes så mycket bättre och allt blev lite uppljusande och fint. 
Klicka F5 om ni inte kan se den!
 

Nästan klar med allt i skolan inför sommaren!!

Idag slog det mig att jag gjorde mina två sista stora och viktiga redovisningar i skolan. 
Nu har jag bara en inlämning kvar i Historia, sista proven gjorda, sista redovisningarna det börjar verkligen närmna sig med storm steg nu. Efter idag kände jag verkligen att jag nästan kan ta sommarlov!
Vi har haft mycket i skolan nu in i det sista och det är därför jag också valt att lägga mycket annat åt sidan. Men nu kan jag mer och mer börja ta upp de saker som jag faktiskt tycker om och är roliga tex bloggen!
 
Jag hoppas ni vill följa med på denna resan tillsammans med mig och mina nu två hästar igen. Massa mer info om Celle kommer att komma upp inom de närmsta dagarna. Och även lite mer planering i hur läget ser ut, för som ni vet ska jag ju åka till Hong Kong iår igen och jag åker om 13 dagar. 
 

RSS 2.0