Celle är frisk!

Äntligen! Efter all denna väntan, och allt vi missat, men de viktigaste har hela tiden varit att han skulle bli bra! Och idag fick jag det beskedet, nu väntar långsam igång sättning så inte det ska ställa till några problem. Detta var det bästa beskedet på länge! 


några veckor framöver

Jag har försökt att ladda över filmerna jätte längre men det går inte, jag får inte rätt på det. Har försökt att lösa det, men jag vet inte riktigt vad felet är så får titta mer på det imorgon eller till helgen föt mitt tålamod räcker inte längre nu haha ;)

Jag tänkte att jag skulle berätta lite kort hur planen kommer se ut nu ett tag framöver. Till och med påsklovet. 
Det som kommer ta mest tid är skolan, tråkigt nog. Annars hade det varit jätte roligt att få in tiden till att kunna rida lite mer, och vara i stallet lite mer. Men på påsklovet får jag ta tag i det! jag kommer nu enbart att skritta Celle en vecka till, han sköter sig och är jätte fin i skritten men vi väntar med spänning till dagen kommer då vi kan sätta igång och börja trava honom lite och känna hur han känns. Jag kan inte säga något eller vill inte ge någon garanti hur planen ser ut för honom. Utan prio ett är att se till att han är helt bra i sitt ben, sen får vi se hur lång tid till det tar. Därefter kommer jag börja planera tiden lite med honom. 
 
Under påsklovet sen är det en riktigt rolig tävling som går precis i närheten av mig, och det är öresundsspelen, det är nationella tävlingar för både ponny och juniorer. Och tråkigt nog kommer jag ju inte kunna visa upp mig och Celle under dem tävlingarna, men jag tycker det är så roligt att vara där och titta och träffa alla vänner så jag kommer alltså att jobba där två dagar och sitta som skrivare. Det är något jag tycker är otroligt lärorikt att få höra domarnas kommentarer vid olika rörelser och se på massvis med ekipage. Se styrkor och svagheter och kunna få inspiration. 
 
En annan rolig sak som också händer under öresundsspelen är att Chippen och Kajsa ska komma ner och tävla, och dem ska stå uppstallade hos oss eftersom vi bor så nära. Så det ska bli så himla roligt att få träffa dem igen och träffa min saknade Chippen. Undrar om han kommer känna igen sig när han kommer till stallet. Jag hoppas därför också att jag kommer kunna hjälpa Kajsa någon dag på en framridning, får hoppas bara att jag inte sitter och skriver just då. 

Så under påsklovet kommer det bli lite roligare att uppdatera bloggen när mer saker händer och står på listan, jag får helt enkelt se fram till dess vad jag kan få för inspiration, och ideer till inlägg.
jätte gammal bild på mig och Daven, men tyckte den var rätt söt, haha och kolla vilken outfit ;)

Tid på bloggen

Idag kommer jag lägga ner tid på bloggen! Tänkte ladda upp nån film på mig och Celle, visa ovisade bilder, berätta om framtiden osv! Håll koll!


 

Hur det gick hos Jonas

Igår var vi tillbaka hos Jonas med celle. Celle var fortfarande halt, Inte riktigt det beskedet vi ville se men det var trots allt positivt i det negativa.
 
Det vi kom fram till igår var åter igen att det med 100% chans inte är cystan som spökar. Jonas började med att bedöva hela hoven, och då blev det inte mycket bättre. För det han trodde först var att det kunde vara hovbölden som inte var bra riktigt. Sed bedövade han hovleden och Celle släkte direkt. Han blev helt fräsh och sprang på hur bra som helst. Han blev också en helt annan häst, glad och framåt och började busa. Till och med Jonas märkte stor skillnad.
Så nu blev han behandlad i hovleden och ska skrittas i 2 veckor innan vi ska tillbaka igen. Jag hoppas detta är det sista vi måste göra. Så nu har han blivit behandlad på 3 olika ställen i benet och jag hoppas att detta är det sista. För jag fick reda på det att dem kan ha ont på flera ställen i benen men att man inte hittar det för något annat har gjort mer ont innan. Så hoppas nu detta är det sista två veckorna av skritt. 
 
Jag är iallafall väldigt positiv och glad att det inte är cystan!! 
finaste killen på bild från igår. 
 

läget med Celle just nu

Som ni vet att jag skrev tidigare så blev Celle behandlad i sitt knä. När vi skulle på återbesök i onsdags för snart en vecka sedan så hade jag precis innan vi körde varit ute i skogen och skrittat honom och han var hur fin som helst. Men när vi kommer fram till veterinären så såg jag direkt när jag tog ut honom från boxen att han inte gick som vanligt. Och rätt hade jag. När jag sedan började springa med honom så haltade han mycket värre än någonsin. tankarna landade direkt i att det kunde vara en hovböld. Så vi la om hoven med något speciellt skydd som ska hjälpa mot hovbölder och sedan åkte vi hem. Utan att kunna kolla knäet. Och någon dag senare kom veterinären ut och såg att det var en hovböld. 
 
Vi åkte sedan tillbaka till Jonas för att dem skulle kunna skära upp den och kolla så där inte var något annat i hoven. Och sen fick vi någon salva vi skulle tvätta med varje dag i några dagar. Celle fick då också sin vaccination när vi var där sist. Dagen efter det hade Celle fått hög feber och var väldigt hängig och stel. Han hade då fått extrema biverkningar av vaccinationen och han var super stel och hade svårt att gå i minst 3 dagar. Han fick också en stor svullnad i halsen där han fick sprutan. Så det påverkades då jag inte kunde skritta honom som jag skulle för att hovbölden skulle komma ut snabbare. Men igår var han helt som vanligt igen och vi började skritta som vanligt igen. 
 
Nu går Celle med någon form av skor som är bra så det inte kommer in smuts i hålet efter hovbölden, och sen ska vi tillbaka på torsdag igen och kolla så att hovbölden har läkt bra och förhoppningsvis kan vi då också kolla av knälet och se om det är bra med det. Jag förstår inte vilken enorm otur vi haft på sistone. Det ena har kommit efter den andra. Men 3dje gången gilt kan man ju hoppas på nu. Och att han har fått alla problem och besvär så vi kan ha en skadefri forsatt kariär. Men vi får avvakta och se och hålla alla tummar och tår att han är bra på torsdag nu. Skulle det vara så skulle jag bli överlycklig då jag äntligen får sätta igång min pigga häst! som jag saknat att arbeta med så himla mycket. 
Min fina häst nu får du allt se till och bli bra ♥
 
 
 

Lalique

Dagens pass på Lalique gick så himla bra. jag började med att jobba henne i skritten och lossa henne lite, och känna lite på henne. Gjorde sedan samma sak i traven och galoppen. jag kommer lägga upp bilderna i rätt ordning så ni kommer se så himla tydligt när jag fick in bakbenen ordentligt och hon släppte på bettet, ni kommer se stor skillnad speciellt i galoppen på hennes bakben och form. 
Det jag jobbade mycket var att variera formen på henne. För hon är också en häst som ligger på väldigt mycket, vilket är positivt men det får inte bli överilat eller att hon bara springer och blir stark i munnen. Detta är något jag känner igen väldigt mycket på Celle då han också är sån, som helt bara vill springa och vet bäst själv. Då är det bra att variera formen så man lägger ner dem, och tar upp dem men framförallt lägger ner dem, så man känner att dem vilar och tar stöd i betet och sänker sig nedåt och börjar jobba med bakbenen istället för att ligga på i handen.På så vis börjar hästen jobba genom hela kroppen av sig själv. Detta är som sagt något jag fått lära mig när man har en sådan häst. När jag kände att hon släppte och var mjuk i handen började jag göra lite olika rörelser, öppnor och slutor och lite galopp slutor. För att ännu mer få loss henne i kroppen. Och hon blev super fin på slutet. Travade av och hon frustade super mycket. 
 
Det är så kul att jag fick rida henne igen och känna vilken stor skillnad det är på henne sen sist, och så mycket hon biffat på sig, vilket ni kan se om ni jämför bilderna från idag med dem jag la ut imorse från senaste passet på henne. Och hon rör sig också riktigt bra! Så hon kan vara en riktigt lovade juniorhäst! eller högre, där vet jag inte riktigt hur hästarna rör sig och vilken klass det är på dem.det enda som hon inte kan riktigt än är galopp ombyte. Men det håller dem på att lära henne nu. Hon är också så himla snäll för att vara sto. Inte alls sur och hemsk som många sto brukar vara, det är därför jag inte gillar sto, men Lalique är inte alls sådan. Man kan gå på henne och protesterar inte som många sto brukar. Hon vill jobba och gör sitt bästa. 
känner redan hur ont i kroppen jag har. Alltså träningsverk. Men det känns skönt tänk vad mycket man kan tappa på den tiden jag inte ridit så mycket. Så vi får se om jag kanske kan rida Lalique nån gång ibland nu när Celle inte är igång, och så får vi se var det leder! men tänkte också isåfall filma nån gång så ni får se hur fin hon är i rörelse också. Och ja benskydden bak gled ner lite under passets gång.
här kommer en riktig bildbomb med massor med fina bilder!
Vad tycker ni? visst är hon fin?
 

 

Dagens planer

Idag har jag studiedag. Jag har tänkt plugga lite nu på morgonen. Sen framåt lunch tänkte jag åka bort till stallet och ta hand om Celle. Antingen går jag med honom i skogen igen, eller så skrittar jag honom en tur. Vi får se imorgon. Eftersom vädret skulle bli fint så tänkte jag också ta med kameran och knäppa lite bilder på Celle ute i vårsolen. Han är så himla vacker min kille. Vill lära mig lite mer inställningar så bilderna blir änny bättre. 
 
Efter det åker jag hem och äter och tar det lugnt ett litet tag för att sen åka ut till stallet igen, Då är det dags för ännu en ny häst. Jag ska rida lalique igen. Jag har ridit henne innan man det var ett bra tag sen så nu är det dags igen. Ska bli kul och känna hur hon utecklats på denna tid. Jag tar med kameran då också så jag får lite nya bilder att visa er. Kajsa ägaren är också sjuk så jag lovade att ställa upp och rasta Lalique lite. Så precis som igår blir det träning för mig på riktigt igen. Jag hade egentligen planerat att rida henne igår också. Men var inte färdig förren halv 7 med de andra så jag hade nog bara inte orkat rida 3 st. Men jag hoppas jag kan gottgöra kajsa lite genom att rida igenom henne idag istället. 
Så dags att kicka igång ännu en aktiv dag. Nu känns det mer som vanligt igen, trots att det inte är mina hästar jag sitter på. Men det är himla nyttigt att rida andra hästar och man lär sig så mycket. För att utvecklas på det stadiet att klara av många olika hästar, och att ha erfarenhet av andra hästar tycker jag också är viktigt. För sin egna häst lär man känna så bra och visst klart man blir duktig på den. Men man vill ju även kunna visa att man klarar rida andra hästar och inte bara sin egen. 
 
Här kommer två bild på mig och lalique från sist jag red henne. 
 

hel dag i stallet 2 hästar ridna!

motivationen för att uppdatera bloggen är inte på topp efter alla omständligheter med celle jag hoppas ni förstår det. Sen får jag heller i stort sätt ingen respons på vad ni vill läsa om, vad ni tycker är roligt, så då blir det helt enkelt att jag också bryr mig mindre. 
Tänkte i alla fall i ett annat inlägg som kommer upp i morgon berätta hur allt ligger till med Celle och vad som hänt osv. 
 
Idag har det överlag varit en riktigt rolig dag i stallet. Sov hos min pojkvän till idag åkte hem runt lunch. Började med att pyssla om Celle en lång stund. Sen gick vi ut en runda i skogen. Han tyckte det var så mysigt att komma ut i skogen, speciellt när våren var på ingång.När jag var klar med Celle så var det dags för nästa, lilla Daven. Vi började med att skritta ut en tur i skogen som uppvärmning så han också skulle få komma ut lite idag när vädret var så fint. Efter det gick vi in i ridhuset och red en 20 mintuer. Han var så himla fin idag, jag fick verkligen en bra känsla. Han var kvick och framåt, bar sig själv i uppförsbacke och satte alla enkla byten och skolor! nöjd över min lilla prins. 
 
När jag hade ridit klart Daven så frågade min tränare mig om jag ville hjälpa henne att rida en av hennes hästar hon har varit sjuk nu en vecka snart så han behövde rastas av lite. Och såklart tackar man inte nej till det. Jag fick ta Rasputin hennes yngsta han är 6 år och startat MSV C på 70% redan.Han är så himla vacker kolsvart med lite vitt inslag. Jag har aldrig ridit honom tidigare men Helena har sagt att han och Celle är så himla lika. Och det är dom verkligen! 
Det var inget alls konstigt att hoppa upp och rida honom utan det kändes som en Celle. Han har sånt enormt driv framåt. Och har sådan enorm arbetsvilja. När man sitter på honom känns han inte så ung som han faktiskt är då han är stabil och så duktig på att samla sig. Vi gjorde öppnor,slutor, förvändgalopp och galoppslutor. Och inte minst så tyckte jag det var så himla roligt att få komma till arbete på storhäst igen. Där jag känner mig mer hemma. Men har ju inte ridit ordentligt på storhäst sen januari nu. Så jag är glad att jag får förtroendet från Helena att rida hennes hästar och det känns också bra att hon är nöjd med det jag gör. 
Tyvärr blev det inga bilder på mig och rasputin då mamma hade glömt minneskortet. Men får hoppas jag kan rida honom snart igen kanske och då lovar jag er att jag ska ta kort. För han är så himla fin! och jag tror verkligen att han kan gå långt. Fick en sådan otrolig känsla direkt en riktig Julia häst haha. 
 
Det jag kunde hitta var två bilder på Helena och Rasputin från förra året som jag tänkte lägga upp så ni i alla fall får se hur vacker han är. 
 

Film? Inlägg?

Är ni sugna på att se en liten film på mig och Celle? hittade lite gamla ovispade filmer från en träning inann allt detta började hända. Mesta dels galopp är det, men mycket byten och sådant tränar vi där. 
Ni får även jätte gärna komma med tips på inlägg nu under tiden jag inte rider. Det är så pass många som kollar in nu så vill ju hålla igång bloggen, men skulle va jätte bra om ni ger lite respons också så jag vet! Så kommentera kommentera! Om allt möjligt ni har säkert massa bra tips att ge osv.



Godmorgon

Tänkte ta och förklara mig varför jag varit frånvarande ett tag. Det är såhär att rider inte just nu. Daven hade jag mycket väl kunnat rida men jag har ändå så pass mycket i skolan så det hade blivit jobbigt. 
Det som dock gör saken mycket tråkigare är att när vi var på återbesöket i torsdags så markerade Celle mycket på ett ben. Vi blev mycket chockade för att jag precis innan vi körde hade varit ute i skogen och skrittat och då var han helt som vanligt. Vi trodde därför att han kanske fått enhovböld och la om hoven. I lördags kom hovslagaren ut och när han tog bort padden så hade det kommit ut var. Typiskt för en hovböld. Så nu ska vi tillbaka och se igen och ge det ett försök till imorgon. 
Jag hoppas verkligen vi kan bli av med all otur snart! 



RSS 2.0