Chippens Kur

Just nu håller jag och helena på mycket med vår kur på träningarna, och det går framåt kan jag säga. 
RIktigt roligt! Vi har valt ut musik till traven, och har två st att välja på i galoppen, skritten tar vi sist..
Galopp programet är klart, och vi börjar nu med traven, många frågar mig vad jag har för musik, och hur mitt program ska se ut sådär, men jag kommer inte gå ut med något sånt förren allt är klart och jag har debuterat! :) 
Men det är riktigt roligt, och om allt går som förväntat kommer det bli rikigt bra, om vi hinner kanske vi debuterar i Jönköping. 
 
Svårighetsgraden på kuren är hög! då man tjänar mer poäng på det, och det passar Chippen super bra eftersom han är så kvick och lätt att samla och allt det där.. Bara längtar efter att få visa upp den :)

Så mycket på kort tid

Denna veckan har Frida varit här eftersom att mamma inte är hemma, vi har haft super mysigt bara att vädret inte varit på  vår sida! men sånt får man ta..
Frida fotade lite på min och davens träning igår så jag ska kolla på dom och se till att ladda upp dom, och vi har haft träningar varje dag, samt att vi har tagit hand om hundarna och alla andra djur, så tyvärr har jag inte haft tid till bloggen, men jag ska se till att sätta fart nu inför Derbyt! 
 
På torsdag somsagt åker jag till svenskt ponny derby och då kommer nog bloggen att ligga lite lågt med uppdatering igen eftersom att blogg.se appen inte funkar, riktigt tråkigt och dåligt, men det är efter den nya uppdateringen. 
 
Detta får bli ett litet infoinlägg, kommer roligare ikväll!
men nu vet ni var jag hållt hus, jag har verkligen roligt med Frida och ikväll blir det Fredagsmys med filmkväll. ♥
En bild på oss ifrån vår photoshoot nu i veckan.

Turkost ♥

Som ni vet älskar jag turkost, och Samlar på mig turkosa schabrak! När jag ändå inte har något annat för mig brukar jag då söka runt och titta på lite olika schabrak, Nu har jag hittat en hel den favoriter så vi får se om det kanske blir något nytt,eller väntar jag till falsterbo och hoppas att dom har dom där! :)
Vilket är er favorit?
 
 
Ooteman Paardensport
 
 
så underbart fina! hade kunnat ta allihopa

Bilder ifrån Jan Brink

Här kommer bilderna ifrån Jan träningen, i mitt förra inlägg glömde jag även berätta att efter att jag ridit färdigt kom Jan med hans bok som han skrivit! Jag fick alltså den gratis av honom och han hade skrivit sin autograf i den, Jag har läst boken lite då och då, och där står mycket bra saker i den. Funderar jag över något eller känner att jag behöver ta reda på något så kan man slå upp det i boken :)

Jan Brink träningen

Tänkte ta och berätta lite om Jan Brink träningen jag var på i påskas, Många undrade även hur jag kunde få en tid hos honom, och om jag kommer fortsätta träna för honom i framtiden.
 
Detta var en av dom mest roliga och mycket givande träningarna på länge. När jag kom dit lastade vi ut Daven och gjorde honom iordning, Sen gick vi in i ridhuset. Helt sjukt vad fint det var där inne, stora speglar,ljust och super bra underlag. 
Där var en annan häst samtidigt som blev longerad också, en storhäst som var tillsalu, riktigt fin! synd man inte letade häst ;) haha. Mamma skulle gå och kolla om hon kunde hitta Jan så hon gick upp i hans "bar" som han har i ridhuset,ett också det otroligt fint.
 
När han kom och vi skulle börja min träning så ville han först se när jag red själv, se lite hur jag gjorde och vad vi behövde träna på. 
Han pratade och berättade väldigt mycket, på ett sätt så man förstod det, Jan var väldigt duktig på att förklara, och han gjorde det på ett roligt sätt också. 
Han såg att Daven har lite svårt för att komma igång med dom långa bakbenen så han ville att vi skulle göra mycket övergångar, ökningar och minskningar. Han berättade noga och att man skulle sätta upp olika punkter som man där emellan ex ökade.
Vi gjorde alltså mycket grundjobb, och jag fick tips med mig hem med saker som jag skulle jobba på hemma också. Eftersom att han pratade mycket så fick jag en lång tid med Jan vi höll på i ungefär 2 timmar!
Daven blev otroligt fin, och han bara svävade på det ungerlaget som fanns där. 
 
När min träning var slut så pratade vi även då lite med Jan, och han sa så fina ord om Daven, han sa att detta är en ponny som absolut kommer att slåss i toppen, och kommer gå väldigt långt. 
Han sa också att han var imponerad av daven och att vi var ett super bra Team tillsammans. Gissa om man blev glad av att höra det ifrån honom :)
Helt klart ett minne för livet, men förhoppningsvis får vi träffas snart igen ;) 
och om jag kommer fortsätta att träna för honom i framtiden.. Hm ja, det är ingen sådär bestämd tid, men han sa att han gärna ville se mer av oss, och att han skulle följa oss i framtiden. 
 
mer bilder kommer snart!!

Daven Åsbo Nationell dressyr

Här kommer bilderna på Daven ifrån Åsbos nationella ponnydressyr som jag heller inte lagt ut, jag har ju bara skrivit om hur det gick! så här kommer alla bilderna. Det ser lite roligt ut på vissa bilder eftersom att jag inte hade knäppt kavajen helt,men det var för värmen.
Vilken bild är er favorit och varför?

Nya blogg.se (svar på era kommentarer)

Nu har jag också fått nya blogg.se! Tycker än så länge att det verkar ganska bra, men såklart är det mycket nytt att lära sig och sådär.. Får ta lite av kvällen och titta igenom allt, och försöka komma på.
Men en sak som jag nu kan säga till er iallfall är att nu kan man svara på kommentarerna direkt, så har ni ställt nån fråga som jag inte tar upp i ett inlägg kommer jag garanterat svara på den i kommentarsfältet så ni får titta in där! Mycket bra sätt, speciellt till mig som är så dålig annars på att svara på kommentarerna.

Svenskt Ponnyderby!

GUD vad jag längtar, snart drar derbyt igång, och jag tror och nästan vet att det kommer bli MINST lika grymt som förra året! Jag ska tävla och bara umgås med mina fina vänner.
Gå på ryttarfesten, och han almänt kul!
Nu kan man börja räkna ner, två veckor kvar inann en av årets höjdpunkter drar igång.
Detta året kommer jag att ta med mig två! ponnyer, Daven och Chippen mina prinsar, Båda två ska gå stora rundan. Alltså blir klasserna FEI Inledande, och FEI lagtävlan, Finalen i FEI Mästerskap eller consulation i FEI Lag.
'
Det är så mysigt på derbyt för det är mer än bara en tävling, på många nationella är så alla så stela och vågar inte prata och sådär, på derbyt är det en helt annan miljö! tror jag fotade runt 500 bilder på vänner förra året, älskar att fota och älskar när folk fotar mig!
Det är roligt också eftersom det är hoppnings samtidigt så man kan gå och titta på det lite ibland också, samt roliga butiker att handla i..
Förra året hade jag inte chippen på tävlingsplatsen vilket jag ångrar så det ska jag absolut ha i år! och man får ju själv bestämma vem man vill stå vid, så får prata med lite vänner så man kan stå tillsammans.
Ska några av er läsare till derbyt, tävla? eller bara titta och fota?


Veckoplanering

Har inte helt bestämt hur jag ska lägga upp veckan, men jag tror att den kommer se ut ungefär såhär!
'
Torsdag: Chippen vila, Daven lättare pass för Helena
'
Fredag: Chippen dressyr,Daven vila
'
Lördag: Lös och mjukgörande pass på båda
'
Söndag: uteritt på båda.
'
Det kan ändras, Men det är som jag tänkt ut nu, för jag vet inte om jag kommer få nån extra träning i helgen eller sådär. Så det blir ganska lungt för dom båda denna veckan, men det är så dom kan ladda upp sig ordentligt inför nästa Tränings vecka..
Då Helena ska ha lite träningsläger inför Derbyt! super roligt, Hoppas på mycket bilder och sådär då! men det tror jag. Och det passar också bra att det är träningsvecka veckan innan derbyt så kan dom få det lite lungt nån dag och sen en träning till inann det bär av mot svenskt ponny derby! helt sjukt vad jag längtar.

Bildeeeer

Här kommer lite bilder på min fina Chippson!
Jag kan inte utala mig om ridpasset och vilken känsla jag hade då det är ett tag sen, så jag kommer inte ihåg..
Jag bloggade ju inte när bilderna togs, så det är väl dax med lite nya ovisade bilder!
hatar när bilder man tycker om blir på detta viset!
mer bilder kommer

tack!

tack så mycket för alla tips jag fått in! verkligen roligt att så många tycker jag har en bra blogg, och det är bra tips jag fått in! ska ta tag i dom och bocka av dom en efter en!
'
Lite kortfattat om dagen idag, Båda ponnyerna fick en tur i skogen, otroligt mysigt väder idag! så dom bara njöt..
Badade och svalkade dom efter skogsturen, Så nu är dom nöjda och glada.
'

Godmorgon alla!

Godmorgon allihopa, idag vaknar jag upp till fint väder!
Nu på förmiddagen ska jag in till byn, och efter det ska jag ut till stallet..
Som ni vet ska jag bara skritta daven en tur i skogen, och senare på kvällen är det träning med Chippen, Jag tänkte faktiskt ta med kameran idag och sen får vi se! hoppas på att mamma kan filma lite idag kanske? längesen jag la upp film så tycker det är dags..
'
Så kommer väl min dag se ut, senare på kvällen ska jag förhoppningsvis träffa en kompis,men ska försöka uppdatera er så bra det går, börjar få upp suget ordentligt nu.
'
Sen förresten har jag en fråga till alla er läsare, är det något speciellt ni vill läsa om? eller ska jag ta upp något speciellt?
Eller är det något som fattas?
Alla tips är super! och ska verkligen försöka ta tag i alla tips jag kan få in :)
bild på mig och jan brink när jag tränade för honom

Jonas Tornell

Idag var vi iväg hos Jonas Tornell med daven, han är en otroligt känd veterinär som finns till på dom absolut högsta tävlingarna runt om i sverige men även i europa/världen, han har varit på OS flera gånger och ska även dit iår!
'
Varför vi var där var för att daven skulle vaccineras men han skulle också gå igenom hela honom, med böjprov och ja ni vet! bara en sådär koll, så man ser att allt är okej..
Sånt vi brukar göra varje år, och inför stora tävlingar, Nu var det då Daven tur eftersom att vi inte varit iväg med honom och jag har haft honom nu 7 månader, han har tränat hårt, och tävlat mycket..
'
Men Jonas gick igenom hela honom, vi gjorde böjprov och sprang och sådär, daven var HUR fin som helst!!
Jonas sa även att han nästan aldrig sätt en häst springa så fint, och röra sig så bra på så hårt underlag, Han sa att han var en riktigt studsboll/gummiboll i sina rörelser.
Blev så himla glad av att höra det! Så nu känns det hur SKÖNT som helst, Daven var alltså hur fin som helst, där var ingenting som gick att anmärka :D
'
Han blev även imponerad av hans gång och rörelse på den lilla hårda och äckliga longervolten, han sa att det är inte många som klara gå där utan att visa någonting, eller tycker det är hårt.
'
Så jag är riktigt glad nu! nu ska han få det lungt 3 dagar och sen ska vi börja träna för fullt igen :)
sockertoppen ♥

Gårdagens tävlings resultat!

Igår var jag på en cup i åsbo, det var bara regional men eftersom att daven är så pass grön i allt, och att han inte kan rörelserna till FEI helt hundra så kändes det ändå bäst om han fick ut på en lite lättare tävling, och inte bara känna press på sig hela tiden! Många tyckte det lät som en kanon idée, Så igår var vi med  i sommarcupen, i åsbo..
Kan väl inte säga att det var som sommar precis för vädret var HEMSKT! det var kallt och det regnade och blåste sjukt mycket, Till första klassen var daven fin på framridningen men sen när jag kom in på banan började det ös regna och dom hade satt fast staketet med påsar, Daven var livrädd för dom och jag känade hans hjärta genom sadeln.
'
Det var den absolut sämsta ritt vi gjort tillsammans och jag kan säga att jag var inte långt ifrån att utgå! Men det var bra träning för daven också tänkt så skulle det regna och blåsa på ex derbyt eller så, och tur var väl det, för fast det ur dåliga ritten räckte det ändå till en vinst på dryga 64%
'
Till andra klassen tog jag ut honom 20 min inann start, tyckte inte att han behövde ridas fram mer!
Vi såg även att det var otroligt svart på himmeln igen, och eftersom hon innan mig var struken så sa mamma att jag skulle rida in innan ösregnet, men jag hann inte mer än in på banan innan det vräkte ner!
Jaja jag red på iallfall och daven var otroligt duktig, han var inte alls så spänd, och han gick verkligen framåt!
Lite att han kröp ihop för att skydda sig ifrån regnet men annars var det inget..
Och betalt fick jag iallfall! det slutade med en vinst där med på 72%, och fick så fina ord, 9 8or, fast regnet!
Och när jag ridit kom domaren ut ur bilen och sa att det var väl kämpat i vädret.
Så med det vann jag även sommarcupen! det blev alltså 3 blågula med hem och ett fint segertäcke ifrån horse wear.
bild ifrån åsbo för två veckor sen

Dagens resultat

Berättar mer sen!!


blogg.se?

är det bara hos mig eller?
jag har försökt under hela dagen att ladda upp bilder och göra inlägg, men blogg.se appen funkar inte! jag kan inte logga in och kommer inte ens in på inloggnings sidan, och när jag väl gör det går det inte att publicera det inlägg man gjort, blir verkligen irriterad på sånt! men får uppdatera er mer nu under kvällen.
bild på kungen ifrån mantorp

Godmorgon

Nu ligger jag I sängen och har precis vaknat! Så mysigt med lov, och Slippa gå upp så tidigt, men fick iallafall precis ett sms ifrån Helena som skrev att det blir träning kl 1 idag, så nu måste jag skynda mig upp och äta och göra mig iordning! Uppdaterar er efter träningen.
Chippen får förresten också gå ett litet pass dressyr på banan idag


Pållarna idag

Chippen gick träning igår, han var GRYM! fick massor med beröm av helena och hon var riktigt imponerad..
Super kul, så efter kanske en halv timmes träning tyckte hon att det räckte, Idag är han välförkänt av en riktigt härlig uteritt i solen! Kanske tar lite live bilder ifrån uteritten och uppdaterar er..
'
Daven igår fick en skritt tur i skogen, han var ganska spänd för att han inte varit ute på länge, och sen har han fått emormt mycket energi! så han kunde knappt skritta eftersom han vilade i onsdags..
Idag ska han få en till skritt tur i skogen och sen ska jag jogga honom lång och låg på banan så han får mjuka upp sig. För imorgon blir det träning för hans del, och på söndag är det tävlingsdax! kommer berätta mycket mer om det sen.
'
Kanske även ska sitta på nån kompis som har träning idag, eftersom att vi fått sommarlov nu har jag mycket mer tid till annat!! åh vad skönt det är..
Känner redan Sommar hih, nu ska jag ut till favoriterna så vi hörs med live uppdate därifrån om jag har täckning på mobilen.
vi lägger vintern bakom oss och blickar fram och hoppas på en grym sommar!

SOMMARLOV!

Nu har vi äntligen fått SOMMARLOV! ville bara säga det, kommer ägna tid åt mina vänner, hästarna såklart och bloggen kommer få mer tid!

Åsbo Ryttarförening Nationella dressyrtävlingar

Tänkte skriva lite kort fattat om tävlingen!
Första klassen var FEI lagtävlan med daven, han kändes fin på framridningen och jag hade tidigare bestämt med tränare att jag inte skulle sätta så mycket press och samling på honom för då kommer han inte klara alla rörelser, så inne på banan hade jag ett ganska bra tempo men han var inte riktigt i den samling som krävs på nationell nivå.. Var väldigt nöjd med större delar av programet, vi hade en stor miss och det var när han fattade fel i ena enkla bytet. Men som jag skrivit tidigare har jag och min tränare kommit fram till att det gått lite för fort fram, att daven inte riktigt hinner med, så nu ska jag ut på en lättare tävling så daven slipper känna den pressen och får lite lättare.
Men är ändå överlag nöjd med honom! vi slutade på 63% och fick fina ord av domarna!
'
ni får faktiskt en av dom finste bilderna att börja med nu! jag brukar ju alltid ta dom sist men nu börjar vi med det :)
'
Chippens första klass för FEI lagtävlan, det gick riktigt dåligt!
men det fanns faktiskt en anledning.. han var även lite bråkig på framridningen men jag förstod inte varför, det gick så himla bra på träningen dagen innan, och helt plötsligt var han bråkig!
Det var han även inne på banan och när jag gick på honom blev han mer sur och ville inte alls, jag tyckte det kändes väldigt konstigt, och när jag ridit färdig han jag knappt ut ifrån banan innan han ställde sig och kissade, och han kissade jätte mycket! han hade alltså gått och hållt sig under hela tiden jag red, därför var det mer förståeligt att han var spänd! synd att förlora en hel klass på de :/
Men men fick iallfall 63,5% vilket var över förväntan.
'
Till nästa klass fick han äta och ta det lungt lite inne i boxen vi lånade, Och jag kände direkt när jag började rida fram att han var riktigt mjuk och fin! inte alls bråkig eller spänd, precis som träningen dagen innan! Fick en super känsla på framridningen och alla tyckte han var så fin!
Väl inne på banan höll det i sig relativt bra, han tappade lite i slutorna och volterna, men galoppen var riktigt bra!
slutresultatet blev 66,1% alltså SM kval (fast det spelar ingen roll för jag har högre kval) och 6:te plats av 5 placerade lite surt! eftersom det skilde så himla lite också, och ännu mer eftersom en domare inte ens tittade på mig förren jag redan gjort halva travprogramet för hon höll på att prata med protokoll hämtaren :o dom andra domarna hade satt 7or på allt hon inte tittade på och hon satte 6or där, fast hon inte ens kollat!! blev lite irriterad på det faktiskt.
Men inget att hänga upp sig på! galoppen gick super, traven var bra, men den var ännu bättre i mantorp mer power liksom
Mina fina ♥

Bra dag!

mycket att berätta och många fina bilder, men jag orkar faktiskt inte idag kom nästan precis hem och är jätte trött. Men jag säga så mycket att det blev iallfall ett till SM kval!
lovar att höra av mig.
Imorgon ska jag upp tidgt igen för att jag ska till Åsbo igen, jag ska skriva på dom nationella häst tävlingarna, det ska verkligen bli roligt..
Försöker uppdatera er imon med mobilen, men idag var det inte lätt det funkade inte alls :/

Tävling imorgon

Imorgon ska jag iväg och tävla! Kommer nog vara borta större delen av dagen, kommer rida chippen två klasser och daven en, skulle egentligen hitta nån kompis som kunde följa med och ställa upp som fotograf men även hjälpa till lite då det är svårt med två ponnyer att hinna med allt, men tyvärr verkar alla upptagna :(( synd! Vi får göra de så bra Vi kan iallfall, så de är därför jag inte uppdaterat för jag varit i stallet och förberett


Dagens outfit

Såhär såg daven bus ut på träningen idag! Schabraket kommer ifrån eskadron.


Back on Track!

Idag red jag ett lite lättare gympa pass på min gule!
Han var otroligt pigg kan jag säga och det var inte lätt att skritta.. Men är så lycklig, han var helt underbar!
4 dagars vila/skritt har han haft nu, och idag satte jag igång honom lite smått, kan inte annat säga än att jag log konstant..
Han var stadig och så himla rund och mjuk i handen HELA tiden! Han hade trycket med sig bakifrån under hela passet och tillochmed så mycket så han inte visste vad han skulle ta vägen så det blev lite bus, men inte mer än att han kastade sig lite åt sidan ;)
Gjorde bara massa lösgörande arbete och hade honom låg hela tiden, han fick springa på och verkligen sträcka ut sig ordentligt.
På slutet när han blev fin testade jag att göra lite galoppfattningar ifrån skritt och lycklig blev jag, han fattade inte fel EN enda gång!! därför avslutade jag efter det och han fick mycket beröm! imorgon blir det träning för Helena jag hoppas jag kan hitta samma känsla då också.

Nytt

Idag var jag och mamma i Lund och handlade massor med saker!
Men en sak var påfyllning till min tävlings uppsättning! Vi köpte även hårnålar som inte är med på bild, Allt var på halva priset eftersom de är nationaldagen, super!


Lund

Kommer att vara i Lund nu framåt eftermiddagen och jag hann inte göra nåt tidsinställt, får försöka uppdatera live istället


Tankespritt inlägg

Eftersom att just inom omgrådet galopp, fattningar övergångar och rörelser har jag det otroligt svårt med Daven.
Så jag tänkte bara skriva lite om min erfarenhet av det hela och syn på det, Hur jag har gjort för att lösa det och för att göra det bättre. Än finns det mycket kvar innan man kan säga att galoppen sitter helt men vi är på godväg, Daven är otroligt Grön.. Han har aldrig blivit lärd allt detta, När han kom till mig låg han på LA nivå, Nu ligger vi på FEI nivå men ÄNDÅ ska ni veta att vi är långt ifrån att prestera som bäst tillsammans, än håller vi på att hitta varandra för att bli ett riktigt TEAM.
'
Man brukar säga att det tar ett år innan man hittar alla knappar och inann man kan börja begära något utav det hela, Det stämmer iallfall in på hur det var med Chippen.
Men iallfall tillbaka till galoppen det är i stort sätt det enda område som vi har problem med, Daven är inte stark nog för att klara fattningarna perfekt han förstår inte helt och hållet och såklart ger det konsekvenser vid tävling ibland, Men det är speciellt i ett varv som vi har svårast för och det är höger, nästan ALLTID när vi ska göra galoppfattning ifrån skritt till höger galopp fattar han vänster, varför? är det för att han är dum? har jag fått frågan, men NEJ det är han inte, Han är bara inte stark nog som jag sagt tidigare han är otroligt grön och det är ett mirakel att vi redan kan lägga oss på FEI nivå..
Vi har även svårt för att göra olika rörelser i galoppen, han har haft ganska svårt för att samla sig i galoppen för att den är så stor.
Vi har jobbat med det och vi jobbar fortfarande, När jag första gågen skulle debutera nationell FEI så satt dom enklabytena på 50% kan man säga, det var alltså hälften chans om jag skulle klara det eller inte. Vi fortsatte jobba och Helena sa att vi skulle ge det två veckor, sen sa hon att det kommer vara mycket bättre, och efter två veckor var det mycket bättre! då kan man säga att jag låg istället för 50% låg jag på kanske 80-85% chans, Jag var otroligt stol över att det hade gått så fort, och vi fortsatte tävla lite nationellt fick med oss rosetter hem och efter ett tag bestämde vi oss för att debutera FEI mästerskap, men en sak som fanns med i det nationella fei mästerkskap var enkelt byte till förvänd, och frågan var hur vi skulle få honom att förstå det! vi hade precis lärt honom att fatta rätt galopp och nu ville vi få honom att fatta fel igen, jag tror inte riktigt att han förstod vad som hände inne i huvudet, men han kämpade på iallfall!
'
Jag kan ju förresten säga att när vi debutera mästerskap så hade jag inga som helst krav eller förväntningar utan jag skulle göra det mest för att se vad dom tycke om honom, hur det skulle gå och allt det där.
Men eftersom det hade blivit så mycket i huvudet på honom på en och samma gång förstod han inte alls och jag tror vi satte typ ett av 7 byten dom andra blev fel, men jag hade sagt vi tog det som en test, han fick mycket beröm även om han gjorde fel! för det ger honom trygghet..
men vi kom ändå upp i dryga 60%.
Så faktiskt så är det därför han får lite vila nu, han ska få vila upp sig ifrån alla tävlingar och stilla ner tankarna lite.. När vi sen sätter igång igen kommer vi att gå tillbaka lite igen och ta det lungt, egentligen skulle vi tävla mästerskap i helgen igen men jag tror inte vi kommer starta den klassen,Därför var det sån underbar känsla att rida honom idag igen för att han var så lugn och fin! jag kände verkligen hur min goa härliga och mjuka daven var tillbaka för att slåss om placeringarna!
'
Men för att nu träna upp galoppen och fattningarna som är det svåra, hur har vi gjort? såklart har jag fått mycket hjälp av min tränare, har tränat kanske 2-3 dagar i veckan för att få max med hjälp! jag har fått tips av domare hur kan göra, vi har läst på internet, och Jan Brink hjälpte mig,och för varje dag går det framåt, Men jag har ingen brådska utan vi tar tiden på oss,Jag VISSTE att det skulle bli lite jobbigt med daven redan efter första provridningen, men jag ville ge det en chans,likt en utmaning för mig själv också, jag vill i framtiden kunna säga att det är vi tillsammans som jobbat oss hit..  det jag vill få fram är att ingen är HELT perfekt, men vissa har kommit längre och andra är på väg,Och nästan alltid kommer man till en period då det går lite sämre, men då bevisar det bara att ni håller på att gå över en tröskel tillsammans,men ge inte upp! och tappa aldrig gnistan! ♥

Ny remontnosgrimma

Apropå remontnosgrimmor så har Equality Line kommit med den här nya lösningen. Tränset Ariel har en s-formad nosrem som ligger högre upp på och undviker tryck på den känsliga delen av nosryggen. Men fyller ändå sin funktion som remontnosgrimma. Dessutom gör det svängda pannbandet att ansiktet inte ser sådär avlångt (och fult) ut som det lätt gör med remontnosgrimma. De kommer ut i butik nästa vecka och kostar ca 999 kr.
taget ifrån hipsson

Ger detta en stor hiss, om det nu bara fyller sin funktion! Har varit väldigt svag för just remont, har tyckt det fult för hästen får så långt huvud och att det kan trycka så mycket över nosryggen.Men denna är faktiskt riktigt snygg i sin modell.
Vad tror ni om detta?

Bildminne sen sommaren 2011

Kollade tillbaka på gamla bilder när jag skulle göra inlägget om daven och lägga ut gamla bilder på honom.
Då i en mapp hittade jag även massor med bilder som mamma tagit på oss, tror detta var en av dom första uteritterna vi gjorde tillsammans, Men vi fick iallfall underbart väder att rida i, Ni behöver inte dömma bilderna allt för hårt! men det såg så himla härligt ut.

Till salu! Underbar B-ponny

Eftersom att vi är goda vänner med familjen och därför dottern tränar för helena tänkte jag tipsa om en liten B-ponny dom har till salu!
Han är riktigt Cool Welsh, med otrolig gång, lite som chippen fast miniatyr..
Hade jag inte varit så gammal och lång hade det lätt varit en liten ponny jag fastnat för!
Fantastisk ponny. Hästar säljes
http://hastmarknad.hastnet.se/sok/annons.php?aid=612917
Go flash for fun heter han! och han är bara 6 år gammal.

stallet idag

åkte till stallet idag vid ungefär kl 6, skulle rida ut en tur på Daven men eftersom vi har så stora problem med att han går och spänner sig och är på tårna konstant i skogen sa helena att jag skulle prova att sätta på gramanen,bara som ett extra stöd, skulle egentligen inte hålla någonting i den utan bara för hans trygghet.
Och tro det eller ej men ponnyn har aldrig varit så lugn i skogen innan, han gick i komfortsonen hela tiden och faktiskt njöt av turen.
Efter ridturen så fick han komma in i boxen och han var så nöjd och avslappnad efter passet så han ställde sig i en hörna och sov under hela tiden jag red chippen.
Vi tror absolut att gramanen är något dom använt på honom i tyskland för han beteede sig verkligen som att han var van vid den. Kommer absolut fortsätta att ha gramanen på men BARA i skogen, för både hans och min skull. Jag behöver ju inte ens hålla i den..
'
Chippson fick ett joggingpass i ridhuset, lösgörande och mycket öppnor,slutor,serpentiner, jobbade honom låg men kvick i galoppen och han stor trivdes, gick och frustade hela tiden!
Imorgon blir det hård träning!

tyskland,första ridpasset hemma,första tävlingen

Efter önskemål! så var det läsare som ville se bilder på daven ifrån första ridpassen och tävlingen. Så såklart kommer jag lägga upp det! hon ville se lite skillnadsbilder helt enkelt för att se hur han utvecklats och det kan väl vara lite roligt nu eftersom jag haft honom ett halvår lite mer..
Har ni andra önskemål är det bara att komma fram med dom,tar mer än gärna emot.
Det kommer även komma bilder som jag sätter ihop som är tagna i ungefär samma vinkel för att se ännu tydligare.
Detta är ifrån provridningen nere i Tyskland
Ser ni någon skillnad? ;)
Tänkt att det såg ut såhär, Men som ni vet ibland får man ju en sån riktigt känsla, och det fick jag verkligen nu! jag kände på mig att detta var min drömponny, och det är det VERKLIGEN. Jag är så otroligt glad att jag fick denna chansen att komma ner i tyskland!
Här är Daven riden i endast 10 dagar.
Här kommer lite bilder ifrån Andra gången jag sitter på honom
Men också första ridpasset hemma på banan, såklart var det lite ovant och han var spänd och jag kände mig säkert lite osäker jag också, och all utrustning på honom var vår som egentligen inte låg så bra utan vi fick ta det annars hade jag inte kunnat rida honom på några dagar.
Här hade han i stortsätt ingen kondis alls, och blev svettig efter 20 min ridning i låg form lilla killen.
Och jag hade otroligt svårt för att få honom rund på tygel i galoppen!
första tävlingen LB:1 vinst på nästan 74%
min guldklimp
Till nu min vackra prins ♥
det finns inte ord för hur mycket jag älskar dig ♥

fotodag

sist jag och frida hade foto dag tog hon ju massor med fina bilder på både daven och chippen, men jag har inte haft ork eller lust att lägga upp dom, men idag när jag kollade igenom dom hittade jag massa härliga bilder!
så vi börjar med lite blandade bilder på dom båda två!
Jag har för mig detta är i mars eller april.
Jag är så otroligt stolt över att få sitta på dom, och kunna säga min om dom ♥
Alla bilder är ifrån när jag rider fram! eftersom frida fick så många otroligt fina bilder så kan jag inte slänga bort några, utan jag vill visa er alla! Så detta är inte ens hälften av alla bilder där jag rider fram ;)
man kan även se på bilderna att davens sadel ligger dåligt på honom, det är därför jag sitter så dåligt på honom, men det är fixat nu så den ligger helt perfekt!

svar på lite läsar frågor

1, Vad är det för kamera som du fotar med? :)
svar: jag har en nikon D90 med objektiv 70-300, super bra!
'
2,Hur många hästar finns det i stallet som du står i, och vad heter dom?
svar: där står 7 hästar med mina, dom heter Lukas,Herkules,Faykir,Lore Roxane,och Banderas.. tror inte jag behöver skriva mina för det vet ni redan.
'
3, Kan du inte filma runt och visa dit stall?
svar: Absolut! jag gjorde det idag, så nu ska jag bara få upp den och redigera till den lite.
'
4,Hur lång är du och hur höga är dina hästar? <3
svar: Jag är 175 cm, tycker om längden utanför stallet, men hade gärna varit lite kortare eftersom jag rider ponny, det är inte snyggt att vara för lång. Chippen är 145 cm och Daven är 148cm
'
5,Gör du designer till andra, skulle du vilja göra en till mig? :)
svar: nej tyvärr gör jag inte det, jag har inte tid, gör ibland till kompisar men känner att tiden är knapp till det också. Innnan tyckte jag det var roligt men det gör jag inte längre därför kommer jag inte orka göra till andra.
'
Det är jätte roligt att ni ställer så mycket frågor! och jag svarar mer än gärna på dom.
förresten har ni sätt mina bilder ute i menyn? dom är klickbara och klickar ni på dom kommer ni till respektive ponnys presentation!

New in!

Kunde inte låta bli! Tror de kommer bli riktigt snyggt på daven! Men även Chippen.


Instagram

Har fått frågan tidigare så därför tänkte jag svara nu, ja! Jag har instagram, och om ni är sugna på att följa mig där så heter jag juliawesen. Där uppdaterar jag med allt möjligt men också mycket utanför hästlivet.
Instagram: juliawesen


Mantorp

Det blev inte några bilder i mängder men min kompis Wilma klickade några bilder på oss under Fredagens ritt!
Var faktiskt relativt nöjd med ritten men betalt fick vi inte..
Vi bestämde oss därför att låta kameran stanna hemma under lördagen, då det resulterade i vinst på över 68%
Vad tycker ni om bilderna?
rörlig i benen
inga hovar i marken!
Själv tycker jag han ser riktigt charmig ut :)

Godmorgon på er!

Godmorgon på er alla fina bloggläsare, eller ska jag säga godförmiddag!
Vaknade upp med ett leende på läpparna eftersom det första jag gjorde var att gå in och kolla till bloggen, och statistiken hade skjutit i taket, och redan nu är jag upp över 100 sträcket, ni är verkligen grymma.
'
Eftersom båda ponnyerna kommer få en vilo dag idag, kommer även jag ha det lungt på stallfronten, det enda som ska göras är mockningen.. Därför kommer det inte att bli några direkt nya bilder, men somsagt undertiden jag inte bloggat har jag fått in många härliga bilder som jag ska via er, alltså kommer det bli mycket bildbomber här nu!
Så kommer ägna större delen av dagen till bloggen, och försöka få iordning det sista på designen, från början var det tänkt att jag skulle sätta in allt på en gång men eftersom jag var så oerhört sugen på att börja så tog jag det viktigaste, småpillet får komma lite efterhand.
'
Har också redan fått in tips på olika inlägg, jag ska försöka fixa det idag också, och jag vet att det är många av er som vill se stallet jag står i och absolut det hade varit roligt att visa er, jag ska först bara fråga Helena så det är okej att jag visar upp det!
Ska även försöka dra in lite ridövningar och åsiktsinlägg eftersom det verkar vara väldigt populärt.
en bild på prinsen ifrån jan brink träningen, förresten kom och tänka på att jag inte visat bilder ifrån jan träningen?

upplägget med ponnyerna

Nu i veckan har det blivit mycket hård träning med båda ponnyerna, så jag och Helena bestämde att dom skulle få ta det lite lungt några dagar nu innan nästa tävling. 
Daven har gått så mycket nu och vi vet ju inte vilken kondis han hade inann jag fick hem honom, och nu har jag dessutom varit ute och tävlat så pass mycket. Och vi vill ju spara på den lilla stjärnan!
Så han kommer få vila, idag och imorgon sen kommer jag bara att skritta ut små korta rundor på honom i 2 dagar.
På onsdag sen blir det ett lite lättre igångsättningspass och på torsdag blir det träning.
'
Chippen däremot fick en härlig lång tur i skogen idag, det är så mysigt att rida ut på sommaren! med tyvärr var det mindre roligt väder idag, det blåste mycket men det är inget som stör chippen!
Imorgon får han en vilodag och på måndag blir det lättre pass inför tisdagens träning, på onsdagen blir det vila igen och uteritt på torsdagen så han blir uppmjukad inför träningen på Fredag. För sen har jag tävling på lördagen!
Detta upplägget känns otroligt skönt! då blir det lite mindre stress för mig också, och jag går sista hela och riktiga veckan i skolan. Det känns underbart att snart veta att man har sommarlov.
en härlig bild på mig och min prins ifrån vinsten i Mantorp

Davenport ♥

Här kommer dom sista bilderna på daven när mammma fotade oss, jag la ju innan bara ut en del av alla bilderna, så här kommer en till!
Visst har han börjat biffa till sig ordentligt, Han var något spänd detta passet för att det då hade kommit nya hästar på bete, men endå vilken POWER det var i ponnyn ♥

ÄNTLIGEN! NY DESIGN

Äntligen Säger jag bara! jag har gått och väntat och väntat, men nu äntligen har den nya designen kommit in, och jag ska sätta fart på bloggen igen!
Jag har redan fixat några tidsinställda inlägg som kommer dyka upp under kvällen.
' Tryck F5 om ni inte kan se den!!!
Somsagt har jag den nya designen nu och jag är faktiskt överfärväntan nöjd med den! ville att den skulle vara mer sommrig i ljusa färger, nya fräsha bilder men enda stilrent.
Tycker ni jag lyckats?
Jag har även uppdaterat bilden längst ner på bloggen, ni vet om ni skrollar så långt ner ni kan på bloggen.
Samt gjort en egen och mer tillpassande bloglovin ikon till bloggen, ni ser den i menyn till vänster.
Under tiden jag inte bloggat har jag även fått in mycket tips och ideer kring bloggen, och det tar jag fortfarande mer än gärna emot för att göra det så bra som möjligt!
Jag har även kvar lite små fix med själva designen, det ska in lite bilder och andra textilar samt jag tänkte uppdatera presentationerna till er som är nya.
'
Så vad tycker ni: Hiss eller diss till den nya designen?



fråga till er

jag tänkte så fort som möjligt få in den nya designen!
men först har jag en fråga till er,
vill ni att jag ska ta bort alla inläggen som jag gjort tidagre och börja om helt på nytt?
eller ska jag bara fortsätta, fast nu ännu bättre :)?

RSS 2.0