Veckoplanering

denna veckan kommer blandas med både roliga och jobba saker, men fullt upp exakt hela veckan! 
känns faktiskt rätt skönt att ha något att göra varje dag, haha konstigt nog...
Tänkte skriva om allt som händer i skolan, hästarna och allt där runtomkring så det blir en riktigt veckoplanering denna gången! 
 
Måndag: NP i Engelska, skynda hem för att hinna med Susanne Barup träning, sen snabbt hem till Frida
 
Tisdag: Båda hästarna får vila, jag har ett bildprov i skolan, och sen är det valborg, då vi först ska till lund och sen träffa vänner på kvällen. Bor hos Frida den natten också
 
Onsdag: Lediga ifrån skolan, Fira min fina bästavän Frida för hon fyller 16, sen hem och Rida båda ponnyerna
 
Torsdag: Hemkunskaps läxa, Träning med nån av hästarna
 
Fredag: Vet faktiskt inte vad vi har i skolan den dagen, Rida båda hästarna
 
lördag:  dessa dagar är ännu rätt oplanerade, jag vet faktiskt inte vad som händer i helgen, Träffa vänner/rida
 
Söndag: dessa dagar är ännu rätt oplanerade, jag vet faktiskt inte vad som händer i helgen Träffa vänner/rida
Bild ifrån vintras, saknade vänner och Mölle

Dagen före

Hej alla, saker er så himla mycket! och känner mig så dum att jag inte uppdaterar er bättre, men för mitt eget bästa har detta känts bäst ett tag.
Imorgon är det iallafall dags för tävling, denna gången är det med Daven, han ska gå en nationell LA:4 och FEI lagtävlan, inga större förväntningar eller krav det gör oss bara mer nörvösa, utan vi ska ut för att ha roligt och träna.
 
Träningen idag med Honom gick sådär, han var väldigt fin i början, men sen fick vi igen svårt med högerfattningen men denna gången var det ifrån trav.. Men efter ett tag gick det bra, det är så mycket finlir och allt så vara hårfint för att daven är så himla känslig och svårriden så det är inte alltid lätt.
 
Chippen får nog vila idag, så jag ska bort snart igen till stallet och förbreda daven för att jag har rätt tidiga starter imorgon så det gäller att vara uppe i tid och ha gjort så mycket som möjligt innan. Har min första start runt 10 då det är ändrat. och sen nästa runt 1. Håll tummarna för oss :)

Dagarna bara försvinner iväg

Hej alla och förlåt för den ur usla uppdateringen, jag känner att det har varit rätt för mig att ta denna lilla pausen, skolan hästarna allt runt omkring har varit lite för mycket, men det Börjar lugna sig lite, snart är det helg, den ska jag spendera med min fina vän! Lite tid utanför allt annat så skönt. 29 skoldagar kvar innan sommarlovet, måste ge det sista som finns kvar i mig, ge järnet på dom sista nationella vi har kvar, vi har i 4 ämnen till kvar, nu är vi inne på engelska, sen är det matte,spanska och kemi.
Hästarna går bra, jag har tänkt berätta om Willands i helgen, det är synd inte dagarna är längre tänk vad mycket man hade hunnit då.

Denna veckan har jag varit mycket med Frida, kollat handboll, sovit hos henne och haft rätt lugnt med hästarna vilket varit perfekt nu.


Imorgon åker vi

Imorgon styr vi mot Willands och Åhus, ska bli super roligt att starta igen, fast jag är riktigt trött, det var varit en jobbig vecka.. Men jag ska göra så bra jag kan i helgen, startar en klass imorgon och två på söndag..
Varken hinner eller orkar göra massa tidsinställda inlägg till er förlåt, men jag hoppas ni förstår att jag har annat att tänka på också, jag vet knappt var jag ska ta vägen så mycket prov och saker det varit, och så hästarna och stora tävlingar på det.

Jag kom nästan precis hem ifrån stallet för jag har varit där och fixat och packat inför imorgon, nu har jag bara min egna packning kvar, och sen ska jag hoppa i sängen för jag orkar knappt hålla ögonen öppna. 
Kommer nog uppdatera er ifrån mobilen hur det går under helgen, annars får ni helt enkelt vänta till söndag när jag kommer hem. Kanske att jag hinner göra något inlägg till er imorgon, men bara bloggappen funkar så är det lugnt.

Hong Kong

idag är det exakt två månader kvar tills jag lämnar Sverige för ett tag och åker till pappa två veckor, tillsammans med Frida.. Det ska bli så himla skönt att ta en paus ifrån allt, vila upp sig, sola, bada och inte behöva tänka på så mycket annat. 
Även roligt att träffa pappa och familjen för det var väldigt längesen sist!
Så sa pappa även att jag får ta med en kompis, så det är blir extra roligt.. Jag ser verkligen fram emot resan. Kameran följer såklart med och det kommer bli 1000 tals bilder hahah, Det jobbiga är att vi åker lite mitt i tävlingssäsongen men just under tiden vi åker har jag nån veckas uppehåll så det passar ändå rätt okej, och jag ville få in en resa innan jag börjar gymnasiet för sen får man inte ta ledigt..
 
Som jag hört kommer det vara väldigt varmt där när vi kommer runt 35 grader och även mycket varmt i vattnet, Shopping finns där även gått om, så som Victoria's secret, A&F osv. Kan knappt vänta längre!
Jag ser även fram emot att gå till Ocean park som är ett stort nöjesfält med massa bergodalbanor precis brevid havet.
 
Så det ska bli så himla roligt bara att räkna ner 60 dagar kvar ♥
 

Tävlingen i Helgen

I helgen ska jag ju somsagt ut och tävla och vi ska till Willands, det är inte så jätte långt ifrån oss, men det känns ändå lättare att bo över...
Jag kommer rida 3 klasser på Chippen beroende på hur han går, går han super strycker vi den sista klassen.
Men som det ser ut nu ska han gå på 
Lördag: FEI mästerskap 
Söndag: FEI lagtävlan och FEI ponny kür.
 
Är riktigt taggad till Küren, älskar att rida küren, så vi får hoppas det går bra och att chippen är lika taggad som jag, Kameran hänger med såklart, det ska bli så roligt.
Nu börjar verkligen tävlingarna på riktigt! har tävling nu varje helg nästan fram till att jag ska åka. 
Varför jag bara åker med Chippen denna tävlingen är för att jag har delat upp det så dom åker på varannan just för att dom ska få nån veckas vila, jag tycker det går bra att tävla två helger i rad sen tycker jag faktiskt man borde pausa lite, skulle inte vilja ta ut mina på fler i rad. 
Därför har jag och helena bestämt att vi tar dom varannan gång och det blir ju super! 
 

veckoplanering

Eftersom det är tävling i helgen måste veckan planeras in i minsta detalj för att hinna med allt med skola och hästarna! så jag tänkte dela med mig av denna veckan så får vi se om det kanske blir några ändringar längre fram, men det känns skönt att ha en grund iallafall..
 
Måndag: Chippen-Promenerade med mamma, Daven gick jogging pass
 
Tisdag: Träning med Daven för Helena, Chippen skogstur
 
Onsdag: Daven skrittas en tur, Chippen Träning
 
Torsdag: Chippen träning för Helena, Daven lättare pass
 
Fredag: Chippen skrittas, Daven dressyrpass
 
Lördag: Tävling med Chippen
 
Söndag: Tävling med Chippen
 
Såhär på ett ungefär kommer min vecka se ut, som ni ser rider jag inte mina hästar stenhårt 5 dagar i veckan utan tycker det är bättre att jobba en eller två dagar väldigt hårt och sen varva det med lite lugnare skritt turer..
Eftersom att vi ska åka iväg och bo borta i helgen kommer Daven att få vila Lördag,Söndag om Helena inte kan hjälpa mig att rida honom någon av dagarna. 
Så bli kul att komma ut på årets första riktiga Meeting och bo borta.
 
 

Träning

Hej på er! 
Gjorde som sagt nationella i SO idag, det var någon som undrade vad vi hade och vi hade Geografi och fick en hel geografibok som vi skulle plugga in i stortsätt, men allt var mycket logiskt och lätt att svara på även om man inte pluggat alls så det var skönt, hoppas att det gick bra! 
 
Nu är jag iallafall hemma och ska snart åka bort till stallet och träna, jag vet inte om jag hinner rida båda idag för jag har läxor till imorgon som måste göras. Men kankse att jag skrittar ut en tur på Chippen han hade behövt röra på sig nu eftersom det är stora tävlingar i helgen. 
Nu är jag ännu en gång så himla taggad på att blogga så ikväll kommer jag göra tidsinställda inför hela veckan, så vänta massa uppdatering! 
 
Tar med kameran till stallet så får vi se om det blir nån rolig träning att fotografera, längesen nya bilder kom ut.

Måndag!

Hästarna har gått sjukt hårt nu under helgen så idag kommer jag rida Daven ett lite lätt pass i ridhuset, mjuka till honom lite, Chippen får vila efter gårdagens sjukt hårda träning, Han gick super bra verkligen! 
 
Skönt att inte ha så mycket i stallet för sen måste jag verkligen hem och plugga SO, för vi har nationella i det på tisdag, och vi har fått en hel bok som vi ska plugga in enligt läraren..
Uppdateringen kommer nog därför inte vara super, men ska uppdatera er ifrån telefonen så bra jag kan, appen funkar igen nämligen. 

Världens gosigaste!

Igår när vårvädret äntligen började komma låg både daven och Chippen ute i solen och solade sig, jag gick in till daven och satte mig brevid honom, klappade och pussade på honom! Jag glömde ta kort, så jag hann få en liten halv kass med mobilen precis innan han reste sig upp. Han är för mysig min lilla kille!


Åkte nya lastbilen!

Idag fick ponnyerna åka lastbilen för första gången, det gick super bra, och idag gick dom på helt utan tvek! Så det kommer nog på super!
Något jag la märke till är att det blir väldigt varmt inne i hos hästarna när båda är lastade så det gäller att ha alla fönsterna öppna.


Nya Lastbilen!

Det vi var och hämtade igår var såklart vår nya lastbil! 
Morfar sponsrade med den, så det skulle gå för oss att kunna åka ut på alla tävlingar med båda hästarna, och för att det helt enkelt var dags för lite nytt. 
Så igår var vi uppe i halmstad och hämtade den.
Riktigt Lyxig är den, och nydesignad ifrån 2013, som ni ser speciellt med dom svarta rutorna, jag gillar det skarpt och tycker det är mycket snyggare design än tidigare, sen är det även en backkamera, som inte fanns på dom gamla lastbilarna, och sen lite andra såna små detaljer, Det var något med galerna också vid fönsterna som var ändrade till mycket säkrare, och sen är det ju kamera inne hos hästarna också, men det finns ju på dom gamla också.
 
Är så himla glad för den, och vi ska även sätta på morfars företagsnamn på den för att visa vem som sponsrat.
Idag provade vi att lasta båda hästarna, det gick super bra! Chippen var fört lite tveksam eftersom han aldrig åkt lastbil innan och eftersom den är helt ny så luktar den heller inte häst.
Men sen gick han på, och han gillade det skrapt han stod som en kung! tittade ut och stod faktiskt väldigt stilla, Sen hämtade vi daven också och lastade in honom, men han är ju väldigt van vid att åka lastbil så för honom var det inga problem alls. 
Dom gillade även att stå brevid varandra, så imorgon ska vi test köra dom lite också. Tror det kommer gå hur bra som helst! 

Jag tog lite kort på den, tråkigt nog är den redan lite skitig men det är för det är så lerigt på alla grusvägar.

Fredag

Hej allihopa!
är äntligen hemma och kan sätta mig och ta det lite lugnt, Dagen har nästan bara bestått av bilfärd, Jag är super glad! ni vet jag jag skrev om för några dagar sen då ni fick gissa, idag hämtade vi den i halmstad. 
Tyvärr är det väldigt mörkt så jag kan inte fota idag, därför ni ni stå ut till imorgon med att veta vad det är, men några av er kanske redan kan gissa?
 
Försökte faktiskt att uppdatera er ifrån telefonen innan idag men det gick inte att komma in på blogg.se appen så det fick jag hoppa.
Nu är jag riktigt trött och känner att jag vill sova, men jag hör av mig mer imorgon!

Susanne träningen

gick lite upp och ner faktiskt! i början var han hur fin som helst, fattade rätt galopp och allt flöt på!
sen skulle vi rida program, och han blev lite förvirrad och jag började nog rida lite annorlunda just eftersom det var program, för i galoppen blev det rätt mycket missförstånd, han fattade fel galopp och visste inte riktigt vad han skulle göra så han stannade och ville inte alls gå fram haha! 
 
Men efter programet så hjälpte susanne mig, jag fick lite tips och vi gjorde byten på medellinjen, så då kom vi in på rätt spår igen! mycket mer går inte att säga om dagens träning, det var mest galoppfattningar som gällde och sen program ridning.
 
Susanne tyckte iallafall Daven var super fin eftersom det var första gången hon såg honom, och hon trodde verkligen att han skulle kunna gå långt, och sa ofta att hon var imponerad över honom! Roligt att höra det från en GP domare :)
Min lilla gris! 

Susanne Barup träning

Idag är det dags för träning för Susanne igen! 
Jag hade tänkt att ta Daven till dit idag, då susanne inte har sätt honom tidigare så det ska bli super roligt att ta dit honom, och få höra vad en riktigt duktig domare säger om honom. 
Jag ska börja med att rida FEI lagtävlan, och efter det får jag höra vad susanne tycker och träna på våra svagheter, jag kan nog redan nu säga vad vi kommer få träna lite extra på ;)
Chippen får nog därför en vilodag då ridhuset är upptaget ifrån kl 3. 
 
Jag vet inte om det blir några bilder, eftersom att mamma ska ska skriva undertiden jag rider program, men jag tar med den och ser ifall hon kan ta något kort efter jag ridit programet. 
 

3 underbara år!

Det är helt sjukt vad tiden går, och så mycket som vi hunnit med på 3 år.
Idag är det exakt tre år sedan jag fick min fina älskade Jonny Be Good, han åkte ner ifrån göteborg veterinär beskiktigades, och kom sedan direkt hem till mig och gick in i sin box här hemma. 
Sen den dagen har jag kunnat kalla honom min, min egna kung!
 
Vi har haft så otroligt roligt under vår resa att det knappt går att tänka sig, han har lärt mig i stortsätt allt jag kan idag, och jag hade inte kunnat få en bättre första ponny, redan efter tre veckor började vinsterna på tävlingar komma och vi kom snabbt upp till nationell nivå.
Vi har deltagit på två ponny dressyr SM, varav andra gången gick vi till A-Final där vi slutade 8. Förhopnningsvis får vi ett SM till tillsammans.
Att vi tillsammans tagit oss så långt, att jag med glädje kan säga att jag äger sveriges 10:onde bästa D ponny. 
 
Han är så himla speciell, och personlig och är precis som en hund, följer mig vart jag än går och kan göra vad som helst med. Han har gett mig självförtroende på tävling, det är han som har varit den trygga när vi ridit ut tidigare då jag är så rädd för alla djur som kan komma. 
Han är inte som alla andra, han är unik, och jag tror aldrig jag kommer få en häst likt honom.
Vi har oförglömliga minnen tillsammans, Han är glädje, Han är den jag känner mig mest trygg hos, han är allt ♥
 
Bara tanken på att denna resa tillsammans börjar gå mot sitt slut gör mig tårögd, jag kan inte tänka mig ett liv utan honom, jag kan inte tänka mig att vakna på morgonen och veta att han inte är där, jag kan inte tänka mig att komma till stallet och se hans box tom. 
Tiden är snart över, tårarna rinner, ingen kommer någonsin kunna ersätta hans plats i mitt hjärta, Världens absolut finaste ponny! Jag älskar dig ♥
Bjuder på lite blandade bilder ifrån vår resa tillsammas och alla våra minnen.
Bilder ifrån vårt absolut första ridpass hemma
Hälsar på hemma lite 
det finns så mycket mer att visa, men allt går inte att ta upp i bilder

Dagens träning

Daven gick som en riktigt kung, så himla fin idag! finns inte så mycket mer att säga om honom, är så himla nöjd och han börjar verkligen ta sig nu klara alla svåra saker.
 
Träningen med Chippen var ingen höjdare på sättet att han gick super, men träningen var mycket behövlig och jag kände att vi fick ut så himla mycket idag! 
Vi började med att sänka honom i nacken, han har ju rätt kort nacke så han har svårt att verkligen slappna av och sänka sig, han blir gärna lite väl hög i formen, (tävlings form) men man måste ju även kunna jobba dom lite lägre och inte alltid pressa dom till det yttersta. Så vi gjorde iallafall det både i traven och galoppen, i traven sen brydde vi oss inte om att rida upp hans sväv, utan han fick ha sin vanliga trav för att vila sig lite.
 
Sen gick vi in och skulle träna lite volter då det är det vi har mest svårt med på tävling, där brukar chippen tappa mest poäng, och det är inte för att han inte gör den rund eller så utan det är för att han tappar sin trav, han orkar helt enkelt inte hålla den genom en hel volt, för det krävs mycket samling och styrka i bakbenen.
Så det var det vi jobbade med idag, till en början blev han väldigt sur och ville inte vara på lilla volten runt Helena för, Men hon sa att han gör ju inte så för att vara dum eller för att han inte vill, utan för att han inte orkar riktigt, det är så väldigt jobbigt för honom! 
 
Men på slutet gick det super, han höll super fin trav genom volten, och öppnorna flöt på bra, Han var genom svettig när vi var klara, och väldigt trött, så imorgon blir det skritt tur för honom, han fick verkligen kämpa och ta i till det yttersta idag. Men han är duktig, Helena sa sen att ja man förstår att han tycker det är jobbigt, det är inte många ponnyer i Sverige som tvingas bygga upp styrkan att nästan kunna gå i passage runt på en 8 meters volt, så hon tyckte också att han var super duktig idag! 
 
Det blev inga bilder idag, men det var för vi mest gjorde detta hela lektionen, så det fanns inte så mycket att fota.

Finaste <3

Jag fullkomligt älskar denna bilden på Chippen, den är så himla fin! ♥
Jag är så glad över all tid jag fått med Chippen, och att jag hade äran att öveta en sån underbar ponny! 

Mys med min fina!

Nu ska jag åka bort till stallet och rida Daven lite i ridhuset, och efter det har jag träning med Chippen. 
När jag kommer hem måste jag sätta mig och plugga, och städa lite, och såklart uppdatera er!
Upptdateringen har varit väldigt låg i helgen, men det finns sina anledningar, men jag lovar att bättra mig nu och jag ska även sätta mig ikväll och göra tidstinällda inlägg till er som kommer upp under veckan dom dagarna jag har mycket annat att stå i..
 
Kameran följer med till stallet idag, det var ett tag sen så jag känner för lite nya bilder, så jag kan skriva lite mer utförligt om ridpasset. 
 
Sålänge får ni se lite härliga bilder på mig och min lille ponny ifrån Hästhagen, Frida har fotat allt! och mamma kom också med på en bild, som ni ser är hon rätt mycket kortare än mig ;)

hemma ifrån Halmstad

Nu har vi precis kommit hem ifrån Halmstad, ni vet att jag skrev förra veckan att vi skulle dit, Men det gick ju tyvärr inte då, så vi åkte dit idag iallfall, och det var så roligt! och allt verkade så bra. 
Ni kommer få reda på allt nästa helg då det är 100%
 
Men ni får gärna gissa på vad ni tror det kan vara! det har iallafall med hästar att göra. 
Så det är därför uppdateringen varit låg idag då vi var tvugna att åka rätt tidigt imorse!
 
Nu ska jag iallafall bort till stallet och rida ut på båda mina ponnyer, och sen hörs vi mer ikväll när jag kommer hem igen.

Gårdagens träning

Igår hade jag träning med Davenport och jag är mycket nöjd! han fick verkligen ta i och jobba igår, och det behöver han för att kunna stärka sig..
Vi jobbade mest med galoppen, gjorde enkla byten, övergångar, tempoväxlingar och tränade mycket samling, Traven jobbade vi knappt något med igår då där inte finns så mycket att jobba med. 
Så eftersom han fick gå så hårt igår så får han vilo dag idag
Jag ska bara åka bort till Stallet och rida chippen lite i ridhuset, sen blir det hem och ta helg! äntligen, Fast mycket lugnt kommer det inte att bli då vi har spanska prov och matte NP nästa vecka så jag måste börja kolla lite på det också i helgen.
 
Fick förresten in denna kommentaren för nån dag sen, och gud vad glad jag blev! sånt ger en verkligen stycka att fortsätta kämpa och göra det man tror på. Tack till alla ni!

Kür Framridning

Mycket foton som togs under söndagen, så här kommer ännu en del! tack till min fina vän som tagit alla bilderna ♥

Dagens

Godmorgon på er alla underbara läsare där ute! 
Idag är det Torsdag vilket betyder att jag har träning ikväll med någon av hästarna, Jag tror att det kommer bli Daven som får ta dagens träning då han behöver det mest, och sen får jag se om jag kan få någon extra i helgen istället.. 
 
Nu ska jag snart åka till skolan, Känns som det kommer bli en rätt lugn dag idag faktiskt, skönt! eftersom jag missade nationella i Kemi kan jag inte vara med och göra labrationen imorgon och sen har vi bara HK och vi ska även få höra när några överlevare ifrån andra världskriget kommer till skolan och berättar om allt dom känner till och varit med om. Det ska bli mycket intressant faktiskt! 
 
Chippen tror jag får en vilo dag idag, vi var ute i skogen igår och efter hela helgen gör det inget om han tar det lite lugnt några dagar nu, För jag känner att tiden inte kommer räcka till.. Jag måste skriva ihop en redovisning på So:n som ska redovisas imorgon och jag har inte börjat än! 
Men som vanligt väntar massor inlägg till er under dagen...
 
Ni ska vara veta vad mycket det betyder att blogga just nu, jag får dagligen in så fina kommentarer om min blogg och att jag driver en super bra blogg, och jag får även in massa tips och andra kommentarer, Det är så himla roligt att bloggen äntligen börjar ta vid och jag känner att den börjar bli en del av mig nu! 
Jag bli så himla glad när jag sitter här och läser ALLA era kommentarer som ni skickar, bäst är ni! 

Söndag del 2

Här kommer fler härliga bilder ifrån söndagens start.
Just nu sitter jag på Chippen och är ute och rider en tur i skogen, äntligen börjar solen komma fram och värmen komma! som vi längtat, och att vi hinner göra detta när vi kommer hem ifrån skolan då det inte blir mörkt förren halv 9 ungefär

vad jag har för träns på mina hästar

Hej! Jag tycker att tränsen du har på din ponnysar är otroligt snygga? Var har du köpt dom? Svara gärna i ett inlägg! :)

Jag har samma träns till båda mina ponnyer och det var faktiskt ett av de få träns som hade just den färgen, så det ska passa till min sadel. 
Jag är mycket nöjd med min träns, och fast dom är ett år ser dom precis ut som nya! 
Tränset heter Hubertus Classic, och det är jätte mjukt och fint redan när man köper det, så jag är jätte nöjd med dom! Vi har köpt dom via en ridsportsbutik som beställer hem som heter Marietorps Ridsport . Kul att du gillar dom.

Jag undrar bara var det är som du har på ryggen. ser ut som en liten väska elr nåt. Antar att det är något som hjälper en med sitsen. Får man ha det på tävling?:)


Hahah, nej absolut inget hjälpmedel till sits eller inverkan på hästen, det är så enkelt som ett magband så man kan fästa headsetet eller vad man ska kalla det som jag har för att höra min Tränare Via.

 

 



film ifrån Küren?

Jag vet att det är många som vill se film på min Kür, så vi tog med den riktiga filmkameran och filmade hela küren, det enda som är lite jobbigt är att filmen är i så stort format så man måste minska den innan det går att ladda upp. Men jag kan säkert få lite hjälp med det så jag kan fixa filmen om ni vill.
 
Så jag visst är det några av er som gärna vill se film på Küren?

swarovski på min hjälm

Vad är det för glitterband du har på hjälmen? Har aldrig sett det innan! Är det populärt i "ponny-svängen"? Har du gjort det själv eller köpt det? Speciellt och snyggt i alla fall!

Roligt att det är så många som undrat över och lagt märke till det jag haft på min hjälm nu senaste tävligen! det är helt vanliga swarovski stenar, med en liten blomma på. 
Jag har aldrig sätt någon ryttare bära detta, och jag har heller aldrig sätt någonstans man kunnat köpa det mer än i en ridsportsbutik här nere i skåne som heter Bengts.
Men eftersom jag älskar bling saker så kunde jag inte motstå det när jag såg det första gången, då satt det på en hatt som man tävlar med i högre dressyr och även det var super snyggt!
Det blingar och glänser så himla mycket i solen så det var många som la märke till det och sa att dom tyckte det var snyggt. 
Nej det är inget speciellt som man har i just ponny svängarna, då jag aldrig sätt det tidigare, men vem vet! många verkar tycka det är snyggt så det kanske blir populärt längre fram, Roligt iallafall att det är så många som gillar det.
Och jag är själv nöjd med att jag hittade det!
 
Det är även bra att sätta på och ta av, för det är precis som ett gummiband det töjer ut sig, så man kan lätt ta av det och sätta på en annan hjälm.
Något jag rekomenderar för den som gillar det lilla extra i blingväg


fler bilder söndag

här kommer en del bilder ifrån söndas, det var verkligen superfint väder och Frida var så snäll och fotade oss under hela framridningen! tack så mycket! 
Som ni ser fick han även inviga sitt nya glansiga schabrak med swarowski på sidorna, så himla snyggt! och jag är helt galen i bling saker, är så himla svag för Swarowski, och bling så jag kan aldrig få nog! och samla på mig, och hitta nytt till alla möjliga ställen, nu senast var det hjälmen som ni ser!
 
På första bilderna håller jag på att göra galopp piruett och sen såg jag att han blunda på två travbilder hahah!

skulle inte daven starta på söndagen också?

fick in en kommentar just som löd skulle inte daven starta på söndagen också?

Och helt rätt! Daven var anmäld till en FEI lagtävlan på söndagen, men efter hans presation som var långt över förväntan och att han skötte sig exemplariskt bestämde jag och min tränare att han skulle slippa den starten, dels för att han var så mentalt trött efter allt nytt, eftersom han är en lite mer nervös häst, men också för att han skulle känna att det var okej på tävling, och att det ska vara roligt att tävla.
 
Sen var det även en liten framridning, och hans klass skulle gått utomhus med alla Kürer donande innifrån och han har inte gått ute alls sen i höstas, så det kändes bara rätt att han skulle få slippa den starten.
Det var också hans första start detta året, och han har haft en del vila i vinter så därför strök vi honom!

Jonny Be Good Lördag

Här kommer den del av alla bilder som mamma tog på mig och Chippen under Lördagens start, vädret var rätt tråkigt och sen råkade mamma även pilla på kameran så det blev helt fel inställningar, så skärpan ligger på bakgrunden i stort sätt på alla bilder, för jag tror det kommer komma någon bild där man ser det rätt tydligt! 

tillbaka till verkligheten

Godmorgon på er, om där är någon som är vaken vid denna tiden? 
förhoppningsvis inte ni som har lov denna veckan, för det är just det vi inte har.. Vi hade lov förra veckan alltså betyder det att det är dags för skola igen, usch säger jag bara, är så otroligt trött på skolan just nu, men det är inga många månader kvar! jag får ge det sista nu 3 månader till sen är det slut. 
 
Ikväll sen har jag träning med Daven, ska bli så roligt och ni anar inte hur mycket jag bara vill ut och visa upp honom och börja konkurera, men det gäller att inte flaxa runt för tidigt, för det kommer bara ge en dålig bild och dåligt resultat. 
Men snart snart kommer vi! 
Chippen får såklart några dagars vila nu, han har gått hårt och inte bara helgens arbete det var ett tag sen han vilade, så resten av kvällen kommer gå åt till bloggen och pluggandet inför nationella.
haha bara älskar bilden Chippen ser så söt ut!

det Nya pannbandet

Under helgens tävlingar invigde Chippen sitt nya pannband, han var hur fin som helst i det, och jag är glad att jag valde extra full i det för det hänger mycket mer, Chippen är rätt bred i huvudet, så nu såg hans huvud mycket mindre ut.
Det är synd att man aldrig kan få rättvisa bilder när man ska fota sånt här, för det glänser och blingar så himla mycket i solen! 
 
Visst passar det honom super, och dom färgerna också?

Stort Grattis till Lina Dolk!

måste bara samtidigt som jag grattar tipsa om en tävlingskompis till mig, som driver en super bra blogg som jag följer dagligen, och även hon var nu denna helgen nere i hästhagen och tävlade med hennes fina ponny! 
 
Och även ett stort grattis till Lina som blev årets stipendiat tagare, jag tror några av er vet att mamma delar ut det varje år, till minne av Emma min syster som omkom i tsunamin 2004 som själv satsade allt på dressyren ♥
Så iår var det Lina som fick ta emot detta, och det är hon värd! 
 
Hon bloggar på bloggen http://liinadolk.blogg.se/ 
En bild jag tog på Lina och Oj Oj idag 

FEI Mästerskap Söndag

inte en av våra bästa starter kan jag säga!
 
på framridningen var han fin, men jag kände redan när jag hoppade upp att han var lite trött, men jag red på och red inte mer än kanske 20 minuter max, men tillslut kände jag att han bjöd på bra och lyssnade på mig, och jag hade fin känlsa i traven och alla rörelser. 
 
Inne på banan, Kände jag att han var trött, och han var så himla kissig, för direkt när jag kom ut ifrån banan kissade han, det var även väldigt varmt inne i ridhuset, Men jag vet att han inte orkar hålla igång sin trav när han är kissig, för då går han och spänner sig lite, så han tappade allt i traven, det var i traven vi tappade massor med poäng vilket var synd!  men vi gjorde det bästa av det och galoppen är jag nöjd med! 
sista starten på ett fyra dagars meeting, det är klart man är lite trött. 
Men jag måste få Chippen att kissa innan vi går in på banan för detta är inte första gången det händer! haha
Jag tror jag kom någonstans i mitten med ett resultat på 64,något % och jag får väl vara nöjd med det för jag trodde inte det skulle bli så mycket. 
 
Nya tag till nästa meeting om två veckor! då är vi taggade och har känt på alla nationella en gång iår.
Fina killen! har så mycket bilder att visa er ifrån helgen 

Sista dagen

Idag är det sista dagen på öresundsspelen, Helgen har gått så himla snabbt så det är faktiskt rätt tråkigt att det redan är över, men jag har haft så himla roligt med alla vänner och allt runt om kring! 
Idag är det iallafall sista dagen och det gäller att ge det sista man har kvar
Klassen som jag ska rida idag är FEI Mästerskap med kval till falsterbo, Men det är skönt att man bor så nära så man snabbt kan åka hem sen för det är klart att man blir så himla trött av att tävla 4 dagar, och sen imorgon är det tillbakas till skolan och vardagen igen usch! lovet har gått för snabbt. 
Men jag får ta vara på sista dagen, 
 
Rider runt 20 i 1 idag så det är rätt lagom faktiskt,När jag kommer hem sen har jag massor med nya fina bilder som jag vill visa er! 
Har även bilder så jag kan visa det nya pannbandet, men så länge får ni en söt bild på en nöjd Chip efter dagens tävling

Sista bilderna på Davenport

Här kommer sista bilderna ifrån Framridningen med Davenport i Fredags, tyvärr blev bilderna inget vidare för att det snöade ute och var rätt mörkt och grått i luften, sen gick jag även in på equipe och såg att han fått hela 126 likes, på länken om att han vunnit, super roligt verkligen! 
Min fina lilla gula springare 

RSS 2.0