Gårdagens Nationella starter

Första klassen var FEI lagtävlan med Chippen:
Hade räknat med en halv timmes framridning vilket räcker på honom, Vi började med att jobba galoppen fick honom kvick och super fin, och får man väl igenom galoppen är traven ingenting så trav arbetet tog vi 10 min innan start allt för att inte trötta ut honom för mycket eftersom det är väldigt ansträngande för honom.
Det höl i sig och han var väldigt fin, kom in på banan ( jag var första start) måste dock klaga lite på underlaget det var sjukt hemskt rent ut sagt! båda mina ponnyer gick och snubblade och fick takt fel för att det var så öjämt :(
Så på banan var chippen ocskå fin, tappade stundtals sin trav i slutor och volet annars var det bra, laddad till max och fattade galopp 2 gånger när det skulle varit trav. Men galopp programet vat super!
Fick mitt resultat vilket var 65,9% och SM kval utan galopp inslagen hade vi tagit placering.
'
FEI lagtävlan med Daven:
man måste alltid ta det lungt med Daven och eftersom jag hade ganska bråttom mellan mina starter, endast 1 timme och 10 min så blev det ganska bråttom, gick med honom ett tag men precis brevid framridningen hade dom fotbollsmatch vilket inte daven tyckte om, han blev spänd och ville inte riktigt länga ut på steget.
Men jag fick fin kontakt med honom efter ett tag och han blev super på framridningen!
Inne på banan gick travprogramet (som nästan alltid) väldigt bra! hade bara 7or och 8or rakt igenom, Sen kom vi till galoppen där vi fick mycket missar, han bröt av fattade fel och i ena enkla bytet stannade han för det var vid X så han trodde vi skulle göra halt hälsning. Men han kämpade och stundtals gick galoppen väldigt bra då fick vi ju också betalt med 8or!
Kom ut ifrån banan ganska missnöjd, förväntade mig inte alls mycket och kände att jag ridit som en kratta!
Fick se reslutatet och jag fick en chock! 67% Vilket räckte till en 7de placering av 9, och SM kval!
Fick även i protokollen att det var en ponny av internationell kvalite, blev så himla glad av dom possitiva ord jag får höra om honom.
'
Sista klassen FEI Mästerskap med Chippen:
lastade ut och började göra iordning honom 40 min inann så hade ungefär 25-30 min skrittade fram honom minst 10 min, och red sedan 15 min även denna klassen började vi med galoppen och han var underbart fin! gick över till traven 5 min innan start och känslan jag fick var obeskrivlig! Helt sjukt vad fin han var!
Inne på banan höll det sig också, han höll sin trav genom hela programmet och vi hade inte nån större miss mer än en galopp volt som blev 6 meter istället för 8.
Har nog aldrig varit så nöjd efter en ritt, kom ut och hade glädje tårar! men förväntade mig inte allt för mycket eftersom dom dömde hårt i den klassen samt att dom domarna vill ha dom lite mer ädla ponnyerna, Fick resultatet vilket blev 65,1% och SM kval! Super nöjd med resultatet också, men kollar man på känslan var det värt mycket mer! speciellt om man jämför med klassen inann där jag fick högre.
'
Är så sjukt nöjd över mina ponnyer och denna helg! satte SM kval i alla starterna, samt en placering med daven och det var hans andra nationella start.
tyvärr blev det inga bilder då mamma fick passa min tränares hundar :/
en bild för tagen för några veckor sen! åh längtar efter fint väder så man kan få nya fina bilder, det har hänt så mycket med Chippen på kort tid!

Nya Designen!

nu är nya desigen ute! ni vet klicka F5 om ni inte ser den.
Ingen jätte super stor skillnad men ändå, skönt att förnya sig lite, och jag kommer nu under praon att pilla med en ny och lite mer speciell, mer mig nya bilder och färger!
Men tills vidare får ni nöja er med denna, senare ikväll kommer jag även publicera en annan header jag gjorde så kommer ni få välja vilken jag ska ha nu ett litet tag framöver.
Vad tycker ni?
denna eller den förra?

Svenskt Ponnyderby

Åh är så himla glad! nu har äntligen anmälan kommit det derbyt iår, ett av det roligaste meeting på året helt klart!
Ska bli sjukt kul att åka dit med båda mina ponnyer, dom ska gå stora rundan båda 2.
Och så roligt med alla vänner som också ska dit och som jag ska träffa, Det blir helt klart roligare och roligare för varje år..
Just nu vill jag bara bli av med skolan så jag kan trimma ponnyerna ordentligt till alla tävlingar.
Nån av er läsare som ska till derbyt iår?



sista delen av bilderna

Här kommer sista delen av bilderna som mamma tog på oss förra helgen!
Vad tycker ni?
Första bilden är också en stor favorit!






travar av

Vilken bild är er favorit?

Ett halv år med världens underbaraste ponny ♥

Idag har jag haft min älskade daven i exakt ett halv år! helt sjukt vad tiden går fort, och vad långt vi kommit! idag får bli en riktigt daven dag, kommer försöka hinna med att lägga ut bilder då till nu och hur vi utvecklats och höjt oss  i klasserna.
Den ponnyn är något speciellt och jag Älskar honom nåt sjukt ♥
Eftersom jag har fått en ny favorit bild kommer den såklart att visas för första gången nu i detta inlägg!
'
Hesselteich's Davenport ♥

Den ponnyn! energin bara sprutar och man sitter bara med ett leende på läpparna ♥
'
Vad tycker ni om min favorit bild på oss?


Bilder

Här kommer en del av bilderna ifrån fredags, Som man säkert kommer att se på vissa bilder var daven ganska spänd det är därför vi tränar så mycket ute, men på slutet blev han ritkigt fin och jag bara njöt där uppe på ryggen.
Visst har han även börjat muskla och maffa på dig? ska ta och göra lite då till nu bilder också!
Kommentera nu mycket!!












dom bästa kommer i ett inlägg imorgon!


Bildbomb? vill ni se?

Startar upp bloggen med ännu en bildbomb!
har även fått min nya Favoritbild
så om ni vill se fler bilder så kan ni slänga in massor med kommentarer!
här får ni en tjuvtitt
det blev så himla härligt ljus på bilderna också!
Kommentera om ni vill se fler, nu försöker vi dra igång bloggen


Så vill ni se mer?

Nu har dom kommit!

Nu har äntligen mina älsklingar kommit efter 3 månaders väntan!
Så himla nöjd med dom och dom passar som handen i handsken :)

https://cdn1.cdnme.se/cdn/8-1/3356209/images/2012/pic_199306525.jpg" class="image">


FILM ifrån tävlingen

Här kommer filmen ifrån helgens tävling, det är min vän Cajsa som har filmat och fotat så tack så mycket <3
'
Man ser här på filmen vilka missar vi har, han bryter av i ena galopp serpentinen och ryggningen blev inte ALLS bra, det hände något med den vilket var synd då vi fått 9a på den!
Sen blir han även lite rädd för att det skvätter på staketet, och som jag sagt tidigare det är svårt att få ut och visa hans gång på kort bana, fick även höra när vi kom att det var ojämt underlag och att många gått och snubblat så jag tog det ganska lungt. Men jag är ändå nöjd med ritten! Just eftersom att han kändes så avslappnad och spände sig inte för människorna som smällde på läktaren, duktig ponny!
vi belönades med 66,3% och en 3dje plats ett poäng ifrån vinst.
Vad tycker ni?


Vill ni se film?

Är ni sugna på att se film ifrån ritten i söndags har även fått lite bilder ifrån en vän :)
Vill ni se vill jag ha lite kommentarer så vi kan komma igång med bloggen på riktigt!
Så är ni sugna på det?


Hur gick det på tävlingen?

Finns många anledningar till att uppdateringen är så dåligt som den är! och det är för att vi har så sjukt mycket i skolan nu, eftersom att vi har prao snart och 2 veckor försvinner så vi måste lägga alla prov innan och efter det, därför är det väldigt jobbigt i skolan nu! men jag ska försöka hålla igång, för jag är verkligen sugen på att blogga. Och när praon väl börjar kan ni vänta er MYCKET uppdatering.
'
Tävlingen i helgen iallfall gick bra, red näst sist så det var inte så lång dag utan vi kom dit jag red och sen kunde vi åka hem i stortsätt. Men daven var väldigt fin på framridningen, dock red man fram på gräs vilket var ganska ojämt så kunde inte göra så mycket, var rädd att han skulle trampa fel och sådär.
Sen var där några hästar i hagen brevid som började bråka och springa,resa sig och var helt galna, daven blev super rädd och kastade sig och var spänd väldigt länge men jag fick igenom det bra och han gick som en gud!
Sen var dom såklart sena också. Hatar när sånt händer för jag räknar alltid ut exakt med framridning, Så fick skritta runt där ett tag. Men det gick bra!
'
Inne på banan var han också jätte fin och allt flöt på bra, sen i galoppen fick vi en stor miss han bröt av i galoppen som var gånger 2 på protokollet, På det förlorade jag vinsten, och vinst med laget.
min % blev 66,3% vilket alla tyckte var snålt men han låg väldigt lågt överlag. Som sagt jag var ett poäng ifrån vinst och hade jag inte fått en 4a där det var gånger 2 hade jag alltså vunnit då vinnaren hade 66,4 ungefär ganska surt!
även med laget var vi ett poäng ifrån vinsten vi fick 200,3 och vinnarna 200,4
Men jag blev 3a iallfall och laget 2a, det var även prisutdelning till häst vilket det inte brukar vara här nere i
skåne men det var super kul! Daven älskade det, han började leka med rosetten som hängde ner i huvudet och älskade att visa upp sig. När alla klappade och dom spelade hög musik!
Mycket nöjd med Dagen! dock blev det inga ridbilder tyvärr

Bra dag!

Berättar mer sen!


vårt Div 1 lag

Många har undrat vilka som rider i mitt Div1 lag, Jag har ju bytt klubb för er som inte visste till Åsbo där jag trivs superbra!
Så vårt lag ser ut såhär:
Julia Wesén Cosmo-Hesselteich's Davenport

'
Wilma Björk-Ängsgårdens Izzy


'
Clara Egholm Hebsgaard-Henfynyw Tywysog RWC 3 (Bravens pappa)
här en bild tillsammans med förra ryttaren, då jag inte har på clara och tuffe

'
Madeleine Nordström-Norrhaga Seb

'


Breda eller smala mellan frambenen?

Tyckte att linn på dressyrmupparna tog upp ett väldigt intressant ämne igår, gällade hästar med smalt mellan frambenen och brett.
Hon skrev att hästar med brett mellan frambenen har lättare för alla sidvärtsrörelser så som öppnor,slutor och skänkelvikningar.
Dock kan jag inte till fullo hålla med om att det stämmer då Jag har 2 hästar (en med brett och en med smalt mellan frambenen) Daven har väldigt smalt mellan sina framben men är en hejare på att korsa och göra sidvärts.
Han har SUPER lätt för allt sånt där, och det får jag alltid höra att det är hans starka sida.
Chippen har brett mellan frambenen och har också lätt för alla sivärtsrörelser, så jag kan inte riktigt hålla med om att bara hästar med brett har lätt för det där ;)
Daven i sidvärts:
Chippen:
Zenit:
som jag också rider ibland har också smalt mellan sina framben men han har heller inga som helst problem med sidvärts
spånar vidare med detta och letar efter fler bilder, intressant tycker jag!

Just nu

Härligt!


När jag kommer hem..

När jag kommer hem ifrån stallet har jag massor med inlägg på G till er! Det är så grymt att statistiken ligger så högt fast uppdateringen varit usel! ni är grymma.
Ska bara snabbt ut och rida ut en skritt tur på mina ponnyer.
Sen så, tar jag tag i bloggandet, försöker fixa en ny Design! nu är jag riktigt taggad igen, och har redan tänkt ut tidsinlägg till Nästa vecka när jag har 3 prov som jag måste prioritera.
Hörs snart!

Helgens Resultat

nu ska jag ta tag i bloggandet och sätta lite mer fart!
Här kommer lite om helgens tävlingar, dock kommer jag skriva ganska kortfattat då jag red 2 klasser med båda ponnyerna.
'
Första klassen FEI Lagtävlan med Chippen
Han kändes fin på framridningen, min tränare var med mig hela helgen och hjälpte mig på framridningen. Tyckte vi fick till det bra och chippen var fin, Red fram ute och tävlingen var inne.
När jag kom in i ridhuset kände jag att det var väligt djupt och tungt underlag vilket det inte var på framridningen, men jag är inte den typen som klagar på underlaget utan hästen ska klara av att gå, man vet aldrig vad det kan vara för underlag på andra tävlingsplatser.
Men även inne på banan kändes han super fin, vi hade såklart några små missar och lite tekniska missar, men var mycket nöjd när jag kom ut ifrån banan.
Dessutom var jag första starten på morgonen och resultatet blev 64,1%
'
Debut FEI Lagtävlan med Daven
Han var riktigt fin på framridningen och fick många blickar till dig, och jag var också mycket nöjd och det var bra att helena kom och hjälpte mig för då vet jag mer hur jag ska rida fram sen när jag är själv.
Inne på banan blev han vädigt spänd, och jag fick inte riktigt fram honom, det var barn som sprang på läktren och han tyckte att läktaren var väldigt läskig, och alla bord och blommor.
Red programet och vi fick super mycket missar! jag var ganska nervös eftersom att det var så många som ville se honom då dom hört talas om honom.
Så jag red som en kratta och ingenting kändes direkt bra, Men utstrålning som han har blev resultatet ändå 64,8% Vilket var mer än vad chippen fick :o
'
Måndagens Resultat kommer upp senare



Grym helg!

SM kval i första klassen med chippen!
SM kval i debuten med Daven
och Vinst med daven i debuten FEI inledande
världens bästa ponnyer, grymma eller vad?
Kommer skriva mer om helgen sen..

Kommer

Många undrar om jag inte ska skriva och lägga upp bilder ifrån janbrink träningen, och jo det ska jag göra! men det är bara min tid som är problemet, har så himla mycket att göra idag också innan dom stora nationella tävlingarna, men jag ska försöka hinna med att göra några tidsinställda inlägg ikväll och sen kommer det lite live uppdatering under helgen med resultat och annat.
'
Sen har jag också fått frågor om jag ska åka iväg på detta meeting, och om jag förstår det rätt så undrar ni om jag ska stå uppstallad med mina ponnyer på tävlingens platsen.
Och nej det ska jag inte, jag bor väldigt nära faktiskt! högt 5-7 min med bil. 
Väldigt skönt när man bor så där nära, och så mycket bättre det är för hästarna att slippa åka iväg och så uppstallade där det är fullt med människor och massa ljud hela tiden.
'
Men annars har jag en del att visa och berätta för det, har lite inlägg i bakhuvudet som jag ska skriva när jag har mer tid för det! och bilder att visa er.
Är också väldigt taggad på att klura ihop en ny design med alla bilder ifrån fotodagen, men jag ska bara få tid till att kunna göra det. Design tar ju ett tag och man vill ju såklart ha det så bra som möjligt, och jag har inte den tiden till att hinna med det just nu, så det får komma när jag har det lite lungt igen.

Anmälda nationella

Just nu är jag anmäld till ganska många nationella tävlingar så jag tänkte dra upp dom fort för er läsare så kanske det är någon av er som ska dit?
Hästhagen-öresundsspelen
'
Hässleholms nationella
'
Ringsjöortens nationella
'
Mantorps nationella
'
det är dom jag är anmälda till just nu, så är det någon av dom här tävlingarna ni läsare också ska på?


Pepp!

Måste bara skriva av mig lite!
Jag är så sjukt glad, jag har mina fina ponnyer! jag har mina vänner, och det är lov, livet leker! och snart är det dags för stora tävlingar..
Träffa alla fina vänner, få hit vänner som ska bo under helgen.
Och själv tävla och prestera! Idag fick jag verkligen en kick, Jan pratade mycket med mig om rätt tänk på tävling och det klickade verkligen för mig, jag är lyckligt lottad som har 2 såna super ponnyer, jag är så glad att jag kan göra detta. Att jag och daven på ett halv år tagit oss ifrån noll till att nu debutera nationellt.
Startlistorna har kommit, och Daven står med på dom! det är en härlig känsla, Jag vill så gärna bara gå ut och visa dom, Jag ska verkligen rida! jag ska visa vem jag är! och framförallt försöka visa upp mina ponnyer på bästa sätt.. Min tränare ska följa med mig och hjälpa mig på framridiningen och det ger också mig en trygghet! att veta att hon är där, då blir det liksom rätt.
'
Jag ska börja plugga program, packa och skriva listor redan, För nu NU ska jag ut och visa dom! jag vill slåss med alla där uppe. Tillsammans med mina ponnyer, jag är stolt att jag och daven kommit så långt.
Och Speciellt på alla fina ord vi får från ALLA, det betyder så himla mycket och varje sak får en plats i hjärtat.
Ni ska bara veta hur glad och taggad jag blir när folk säger så fint om Daven, Jag har fått höra väldigt mycket, och även saker kring mina mål på ponny. Det ger mig en trygghet och mod till att verkligen chansa, jag har inte hela livet på mig att rida runt på ponny, har dom här åren och jag måste utnyttja dom!
Usch vad skönt det var att skriva av sig, Är så fruktasvärt laddad till helgen, och skulle jag få en dålig start så är det absolut ingentling, nya tag till nästa, och göra det 1000 gånger bättre.
TRO PÅ SIG SJÄLV!

Veckoplanering

Eftersom det är stora nationella tävlingar i Hästhagen i helgen så är det hård träning som gäller! här har ni ett litet schema på hur vi lagt upp det, dock kan det bli lite ändringar.
' Här kommer först Davens Schema
Måndag: Träning för Jan Brink
Tisdag: vila
Onsdag: Dressyrpass
Torsdag: Träning
Fredag: Uteritt
Lördag: Träning
Söndag: Tävling (debut nationellt)
Måndag: Tävling (debut nationellt)
Chippens Schema:
'
Måndag: Vila
Tisdag: Träning
Onsdag: dressyrpass
Torsdag: Uteritt/dressyrpass
Fredag: Uteritt/dressyrpass
Lördag: lätt dressyr
Söndag: Tävling
Måndag: Tävling

Från banan och prisutdelning

Här kommer dom sista bilderna ifrån tävlingen! det är några dåliga bilder ifrån banan, men ja!
och sen några ifrån prisutdelningen :)
Det var på denna halten vi fick den ena 9an, halten kanske inte är 9 mässig, men det är allt runt om också igångsättningen,och allt det där!
vårt lag!

fler bilder!

Här kommer ett till gäng med bilder, just nu sitter jag nog på daven och tränar :D
hih, bilder ifrån banan kommer senare!

Träning för Jan Brink

som sagt det var ganska många som visste eller kom ihåg det! Och som innan skrev jag att dom som visste inte fick gissa så den första som gissade rätt var: http://twiceasniice.blogg.se/
'
Jag ska till jan brink och träna, samt kolla lite i hans stallar! tar med min daven :)
Och såklart följer kameran med så mamma ska både fota och filma oss, håll koll under dagen!

Någon som kan gissa?

Någon som kan gissa vad jag ska göra imorgon? :)
Den första som gissar rätt vinner såklart en länk!
Kan ju ge er en liten ledtråd att jag har tagit upp det på JFdressage för ett tag sedan, och nu äntligen blir det av.
Födelsedag.
Finns några som vet och ni får inte gissa ;)


Massa bilder

Wilma,Mamma,Erika tog bilder på mig när jag red fram till andra klassen, det var så många som fotade mig så jag vet inte när och vilka bilder dom tog, men några fina blev där!
så här kommer dom. Många som kom fram och sätt honom innan sa att han musklat på sig enormt och är inte lika "bebis" längre.
Vad tycker ni om honom nudå? :)




lite spänd
Favoriterna och bilder inne ifrån banan kommer senare! :)

Torns Regionala ponnytävling, vinst och även 9a i protokollet

En riktigt lyckad tävling, utan blåsten hade det varit perfekt!
Jag hade min första start väldigt tidigt så vi var uppe redan 10 i 6, Startade bland dom första och det var framridning ute i blåsten, av nån anledning var dom 10 min förtidiga och vi var redan lite sena så min framridning till första klassen blev ganska hastig, och jag hann inte göra alla röresler som jag ville. Red fram kanske högst en 15 min.
'
Inne på banan (LA:P1)
Först blev han väldigt spänd och ville inte ens gå in i ridhuset, men det gick bra tillslut och colectingring var väldigt liten så jag kunde knappt trava där. Han tittade på det mesta och var även spänd inne på banan, Och under programet, men han gör aldrig något ridningen blir bara inte så nyanserad som man vill.
Men jag var ändå nöjd med tanke på allt innan, och stressen.
Men domaren älskade Daven och vi skrapade ihop hela 72,8% och tog en vinst
'
Hade ganska långt mellan mina klasser, men jag tyckte det var skönt och rimligt idag, var mycket med min vän wilma under tiden. Hade riktigt roligt! det är sånt som gör det värt att vara ute på tävlingar :D
Men till andra klassen ville jag ha mer framridning så vi började göra iordning honom en timme innan start så jag hade väl en 35 min att rida fram, det är mycket för mig :P
Men det räckte, Daven var så otroligt fin och bara svävade fram, rund och jätte mjuk i handen inte alls spänd.
'
Inne på banan, Det var ju samma ridhus så han hade redan sätt det en gång,och det var mycket bättre andra gången han kom in där, då var det liksom ingenting alls att reagera på!
så jag var så mycket mer nöjd med denna ritten, förutom att vi hade lite missar som såklart drog ner vi fattade fel galopp en gång och vi missförstod varandra i ena fattningen, men jag var ändå så mycket mer nöjd.
Och vi fick även vår andra 9a!!
'
Sen tidigare vet jag att den domaren inte gillar dom lite mer dansande, nätta ponnyerna utan hon vill ha dom maffiga stora, ( som chippen)
Så med missar och allt fick vi 66,8% och placerade oss som 3a individuellt
Samt att det var första gången vi red programet tillsammans.
Laget placerade sig och som 3a Heja ÅSBO
En bild ifrån andra prisutdelningen tillsammans med min härliga vän Wilma ♥
(synd bara att jag inte hade med mig min blå gula rosett på bilden ;)

Min lilla ponny

Nu ut till stallet och rida på chippen samt gå lite med Daven, när jag kommer hem blir det bildbomb ifrån tävlingen är ni sugna?

Tävlingsdagen igår = Grym!

Daven var otroligt duktig fast han var spänd samlade vi ihop hela 72,8 % i LA:P1 och vann, I lag klassen skrapade vi ihop nästan 67% och tog hem en 3dje plats.
Laget blev också placerad som nummer 3, nöjd!
skirver mer utföligt och med bilder snart

RSS 2.0