Wesén

Här kommer en liten del av alla bilder på mig som är ungefär tagna för en vecka sen! 
tillsammans med min kompis som jag inte träffat på runt 6 månader, så det var super kul att träffa henne igen också såklart.

Speciella bilder

Något jag lagt märke till när jag fått hjälp av minna att fotografera är att man hittar massor med speciella bilder i mapparna, såna som man själv inte alls skulle ha på tanke att ta. Men som faktiskt kan bli rätt fräckt när man tittar efter! 
Så jag tänkte dela med mig lite av den insprationen, det är faktiskt rätt roligt att kolla igenom dom bilderna
och det blir även lite variation ifrån alla ridbilder

Fina prinsen!

Hade glömt att jag hade ännu fler fina bilder på Min lilla prins ifrån ett ridpass för ett tag sen så här kommer dom! 

Nästa tävling

Nästa tävling blir redan nu i helgen med min fina Chippen! 
vi ska upp till hermanstorp och rida en FEI lagtävlan och en FEI Mästerskap, det är bara en endags tävling så vi har valt att köra upp samma dag och sen hem direkt efter också, men eftersom att vi har minst två timmar dit hoppades vi på rätt sena starter och som tur var fick vi super bra tider tycker jag! näst sist i den tidigaste klassen, så runt två-tre rider jag båda mina starter.
 
Var senast i mantorp jag tävlade Chippen så det ska bli så kul att komma ut med honom igen, han är inte alls lik daven på tävlingsfronten.
 
Iallafall så har vi gjort upp veckans tränings schema för Chippen och det ser ut som följade:
Tisdag: Dressyr träning för Helena
Onsdag: Lätt dressyrpass själv
Torsdag: vila/skogen
Fredag: Träning för Helena
Lördag: Tävling
Söndag: Vila
 
Chippen mår helt klart bäst av att gå och röra på sig så mycket som möjligt innan, han är inte hästen som behöver vilodagar utan tvärtom! han mår så mycket bättre och blir mycket finare desto mer man rider honom, varierat då så man inte bara sitter och jobbar dressyr, men detta känns som ett bra upplägg för honom denna veckan! 

Allt är över!

Gud asså! det går knappt att beskriva! allt i grundskolan är slut, jag har inget kvar som ska göras i 9an, och nästa steg är ett stort steg upp till gymnasiet. 
Jag är så nöjd med mina slutbetyg jag har slitit och det har lönat sig! 1 och en halv vecka kvar tillsammans med min klass som jag varit med varje dag i 3år nu.
Det kommer både bli tungt men även skönt att gå vidare lite...
 
Så nu kommer jag iallafall ha mycket mer tid till bloggen, och jag har en del nya bilder att visa er också som faktiskt inte bara är på hästen, eftersom många av er vill läsa om det utanför hästlivet också.

Dagens Ridpass

idag blev allt lite konstigt och inte alls som vi planerat i stallet, min tränare råkte ut för en liten olycka och var tvungen att åka till sjukhuset, och det var egentligen tänkt att hon skulle rida Daven idag och jag skulle rida Chippen. Men så kunde det ju inte bli
 
så istället ställde minna upp och red Chippen lite lätt medans jag red Daven, han var hur fin som helst och vi jobbade mest galoppen, gjorde byten till förvänd och det funkade super!
när jag var klar med honom så skrittade minna av Daven och jag jobbade igenom Chippen lite snabbt så det funkar alltid när man får lite hjälp! 
Så det var super att hon var i stallet idag, det var till stor hjälp. 

Lördag

Hej alla förlåt för dålig uppdatering, har haft fullt upp idag!
Min enda lediga tävlingshelg blir istället en jobbhelg, Var tvungen att hjälpa till på en regional ponny dressyr tävling idag, stod i cafeterian ifrån kl 8-4, så var rätt trött när jag kom hem. 
 
Men lite senare kom Alva hit och vi åkte bort till stallet och red ut en tur på Chippen, Daven och minna följde med på Herkules..
Skönt att bara ta det lugnt med hästarna idag, Senare ikväll har vi inte gjort någonting, kollat lite på tv och sådär! 
Men imorgon blir det förhoppningsvis en super rolig dag med massa fotografering, så det kommer massa bilder imorgon kväll och kanske lite live uppdatering om blogg appen funkar.
 
Men nu ska jag snart sova, så vi hörs mer imorgon med roligare inlägg! 
Svettig Chipsson efter ridpasset 

Dagens Träning

Idag tränade jag med Daven, Det gick hur bra som helst och Helena var imponerad över hur långt vi kommit på så kort tid! så det var jätte roligt att höra..
Vi började med lite galopp idag faktiskt, för att få igång honom, gjorde lite tempoväxlingar och samlingar, och sen lite öppnor längs långsidorna i galopp, för att han verkligen skulle sätta under sig.
Efter ett tag gick vi över till trav och gjorde lite samma sak, när allt det satt så gick vi återigen in på galoppen, och gjorde lite fattningar, alla gick bra och han börjar verkligen förstå högerfattningarna av sig själv nu! 
 
Vi avslutade sedan efter detta då Helena tyckte att det räckte, han var så himla fin så man behöver inte sitta och tragga en massa i onödan och slita på dom. Men det som jag är mest stolt över är att det faktiskt börjar funka nu, att vi äntligen börjar komma varandra så nära som jag och chippen, och att jag känner mig så himla mycket tryggare i högergaloppfattningar nu, jag måste bara börja lita på att han faktiskt klarar det själv nu. Så nu börjar vi verkligen jobba tillsammans som ett team och längtar efter tävlingarna i sommar! 
 
Efter träningen så tog jag ut chippen på en barbacka tur i skogen, och det var lika mysigt som alltid, solen stod på och det var varmt och helt grönt inne i skogen. Så himla mysigt är det att galoppera upp för backarna och bara slippa tänka på allt jobbigt i skolan.
Imorgon vet jag faktiskt inte hur jag ska göra, jag får se om jag rider båda eller om Daven möjligtvis får vila och så rider jag Chippen ett pass dressyr. Vi får helt enkelt se vad klockan blir, eftersom jag förmodligen ska jobba på Lördag.

bilder del 2

här kommer en till del med bilder, det blev en hel massa bilder som blev bra! men jag lägger upp dom i lite olika omgångar 

Bilder del 1

Här kommer en del bilder ifrån början av passet på Chippen! kommer massa fler fina bilder senare

Chippens outfit

Det är många som tycker att Chippen passar bra i ljusblått och jag måste hålla med! han passar verkligen i ljusblått.
Men när vi fotade skulle vi ju vara lite extra fina så han fick ha swarowski schabraket! 
Bild ifrån en galopp piruett
 
Schabrak: Equiline swarowski
Lindor: Mias RS
Sadel: Bates Innova
Ridbyxor: CRW
Tröja: SM-tröjan
hjälm: charles owen
Ridstövlar: Königs
 
 

Davenport Galopp

här kommer ett gäng med galoppbilder på min fina guld ponny! 
alla bilder är ifrån framridningen, till lördagens start 

Kommande veckan

Värsta och sista veckan var i skolan, så ska ge allt nu in i det sista, jag ska klara av att stå ut en vecka till! 
Så med hästarna kommer det nog bli rätt lugnt ändå, har ingen tävling i helgen utan kan ta det lugnt och vila upp mig lite, har varit igång nu många helger i rad..
Men jag tänkte göra upp en liten veckoplanering för denna veckan, det känns också bra för mig för då har jag något att gå efter och planera till. 
 
Måndag: Daven vilar, Chippen hård pass på banan
Tisdag: Skrittar Daven en tur i skogen, Chippen tränar
Onsdag: uteritt på Chippen, Daven lite lösgörande 
Torsdag: har inte riktigt bestämt mig, nån av dom vilar och den andra går träning
Fredag: vila för den som tränade, lugnt dressyrpass på den andra.
Lördag:uteritt (förhoppningsvis fotografering)
Söndag: uteritt (förhoppningsvis fotografering) 
 
var verkligen längesen jag hade riktigt fotografering med hästarna så jag tycker det är dags snart igen, så jag får se om någon i stallet har tid och vill vara med så blir det en fotohelg! förhoppningsvis blir det även då lite nytt material till den nya headern och designen som ska komma nu framåt sommaren.
Åsbo RF, vår snygga lag väst!
 

travar & galopperar fram

här kommer ett gäng bilder på min lille Davson när vi travar och galopperar fram i lång och låg from, det är en viktig början för att sen kunna sätta hästen i hårt arbete! när jag börjar att trava fram vill jag ha hästen väldigt låg och lösjörd, och det är daven alltid! 
Så när jag börjar mina pass har jag alltid hästarna i den låga formen, då testar jag hur kvicka dom är för skänkeln genom att göra tempoväxlingar, dom ska lyssna direkt och reagera, annars får man göra något åt det! det värsta som finns är hästar som är långsamma och inte tar och lyssnar på ens skänkeldirekt, när jag gjort det och är nöjd så gör jag lite skänkelvikningar, och öppnor, men fortfarande i den låga långa formen för att tänja musklerna och mjuka till dom. sen övergår jag i galopp och gör lite samma arbete där.
 
Förresten lägg märke till vilken stor halsmuskel daven har fått! ni ser den riktigt på andra bilden, snyggot.

årekärr söndag

Hade nästan första start redan kl 10, så det var upp i tid ;)
Nej men på framridningen var han faktiskt hur fin som helst till första klassen som var FEI lagtävlan, det var rätt lugnt för det var inte så mycket folk som hade hunnit komma.
Men direkt när jag går in på banan börjar det med att komma en hel flock människor med hundar och väskor, och kepsar i olika färger, visst han ska kunna gå ändå, det eftersom han är så pass orutinerad och ängslig är det inte riktigt läge för det just då.
Sen helt plötsligt mitt i programet så börjar en traktor köra, runt banan jag red på, Daven blev urspänd och kastade sig, mamma var tvungen att springa och säga till gubben i traktorn, att stanna, inte bara för att den förstörde min ritt, men så får man ju faktiskt inte göra när det är tävlingar! speciellt med ponny ekipage, ritten blev total katastrof! inget funkade, inga fattningar rätt, spänningar och galoppinslag! vår värsta ritt tillsammans helt klart!
 
Men laddade om, och fick ny Energi ifrån alla fina vänner som stödde och sa att jag skulle rida nästa klass också! så det gjorde jag, Känslan jag hade på framridningen har jag aldrig någonsin känt tidigare, han var så fruktansvärt fin! jag var så himla stolt, och jag tänkte om det nu inte funkar på banan så har jag iallafall vunnit framridningen.. Men väl inne på banan skötte han sig exemplariskt! 
 
Allt funkade, alla byten satt och det var även FEI mästerskap, andra gången vi rider programet, det vi har haft svårast för är fattningen till höger förvändgalopp, men min grymma ponny satte bytet och fattade rätt, Han var inte spänd alls! utan lyssnade på mig till 110% jag bara satt och log när jag red min fina ponny! 
Så himla stolt över den ritten, vår absolut bästa ritt tillsammans, var så lättad och glad över att vi fick till en sån ritt! 
Men förväntade mig inte alls för mycket % eftersom ritten var såklart inte missfri! och vi hade kunnat göra massa saker så mycket bättre, men domarna gillar honom och vi slutade 5a i globen kvalklassen på 66%
en domare hade mig som 3a på uppemot 69% och en hade mig som 4a på 67%, sen var det en som dömde ner totalt och hade mig på 62%, det känns tråkigt när sånt händer! men jag var så nöjd över ritten så det spelade ingen roll alls. 
Bra avslut på en blanad men super rolig helg.

Jonny Be Good - Måndag

Idag tog jag ett riktigt hårt dressyrpass på utebanan på Chippen.
Han har haft semester några dagar nu när vi varit iväg och tävlat, så det var dags för honom nu att bli lite trött, Till en början kändes han lite stel, men lössnade super snabbt med lite sidvärtsrörelser! 
Han var så himla kvick för skänkeln idag, så bara man tänkte galopp och skulle precis lägga an skänkeln så fattade han jätte fina fattningar.
Ökningarna satt också rätt bra idag, och även öppnorna, så vi tog helt enkelt ett lite blandat pass, med lite allt möjligt..
Gjorde även nån galopp piruett som han gör så bra nu, men jobbade annars mest i traven för det är där han behöver jobbas som mest för att bli ännu starkare.
 
Men jag är super nöjd med honom idag, och jag fick med kameran bort, både mamma och minna fotade massa fina bilder på oss, så det kommer massor med bilder när jag har kollat igenom dom och rensat lite, men så länge får ni en av alla fina.
 
Vill ni se mer? 

Årekärr Lördag

På lördagen skulle jag bara göra en start, som en liten uppstart, känna på banan och daven skulle kolla in läget! 
Började med att skritta honom länge länge eftersom att det var en så stor arena och nytt för honom, det var ett ställe som inte är likt något annat så jag ville att han skulle få gått om tid att titta lite. 
 
Började rida fram honom som jag och min tränare bestämt, jag skulle vara noga med reaktioner och inte mesrida, men samtidigt vara väldigt lätt i handen och låta daven jobba! det gick super bra och han var hur fin som helt, det enda var att han var lite busig och pigg och ville gärna flyga i luften, men det fick han ju såklart inte, och efter ett tag slutade han för han tyckte inte det var lönt att försöka längre. 
 
Inne på banan sen så kände jag direkt hur han började spänna till och ville titta på allt annat,och inte alls fokusera på mig, men jag rundade ner honom och kände sen att han började lyssna fint på mig, och han mjuknade lite ifrån sin spänning, men såklart får jag startsignalen precis när daven har rumpan emot, och inte alls är beredd på det, så han flyger fram och hoppar nästan in i en stor blomma som dom hade runt hela banan. Direkt blev han ju spänd och ängslig igen, men vi gick in red programet, hela programet var han väldigt spänd och rädd nere vid domaren, men han är alltid duktig och går framåt, och gör precis det man ber honom om.
 
Men såklart blev det många missar, och två felfattningar, allt ifrån 4or till 8or hade vi i protokollet. Men jag var ändå nöjd med honom efter ritten, för det hjälper inte att bli arg och försöka bestraffa honom, han är ny i detta och behöver bara rutin. Resultatet blev 64,5 % ungefär och vi låg på placering enda till den sista starten puttade ut mig så jag hamnade precis utanför placering, Jag var super nöjd eftersom ritten inte var någon höjdare. och en domare hade mig enda på 66,5%, så man tänker bara på vad han kan få när han gör ett missfritt program!
Men jag hade så fina kommentarer i protokollet: Vacker ponny, med otroliga gångarter utöver det vanliga, synd för missarna som drar ner dom höga poängen, lycka till med din fina ponny
 
Underbar ponny som kommer gå långt, synd för missarna, jobba vidare så kommer ni lyckas! 
 
såna fina kommentarer har jag fått hela helgen och det ger en så himla mycket! jag blir så glad

Helgen har varit både bra och dålig!

ojojoj vilken blandad helg! idag har jag gjort både min värsta men även bästa ritt med Daven! 
andra gången vi rider FEI mästerskap och det resulterar i en 5de plats i globen küren, berättar allt imorgon orkar inte idag, måste sova nu! 

bilderna ifrån igår

Joggade honom väldigt lätt på banan så det är inga speciella bilder, men ändå något nytt till bloggen vilket behövs, det är så himla fint där med det ljusa underlaget som var hur bra som helst att rida på!

ridit på arenan

igår joggade jag daven lite på arenan, det gick super bra och han fick kolla in läget lite, dock var där ju inte fullt av hästar och liv, men han har ändå fått se på stället iallafall.
Mamma var snäll och fotade oss lite så dom bilderna tänkte jag ladda upp i ett senare inlägg. 
Tills vidare får ni lite andra söta blandade bilder ifrån igår.
Måste även säga att bilden på Daven och Fridas Peewee är för himla mysig och fin! 
Kan även tillägga att Frida åkte med oss i lastbilen upp idag, så det har varit så rolig.

anläggningen

Lovade ju er att lägga upp lite bilder ifrån anläggningen, så jag tänkte göra det nu! 
Har tagit lite bilder uppe vid arenan och sen lite inne i stallarna, men det är svårt att få me allt eftersom det är enormt..
Men jag ska försöka berätta lite fort iallafall, för det är verkligen en upplevelse, När man först kom in fick man köra till den terminal man skulle ha hästen i, vilket i vårt fall var terminal B, sen fick man köra in till avlastningen, och lasta av allt. Väl inne vid boxarna har man precis som ett eget litet stall, varje box har en egen uppstallning där man kan ställa upp hästen, och så har man en stol där också, så det är väldigt lugnt. det finns väldigt många olika stall, så sen man kan gå ut i en lång gång och gå in till dom olika termialerna (stallarna) 
Där finns även spolspilta till varje stall, Arenan sen ligger i mitten av en stor travbana, så man måste gå runt halva travbanan för att komma in på dressyrbanorna.
 
Det är super fint, nästan lite för fint för att vara hästigt, så detta kommer helt klart bli en test för daven, för det är inte lite läskigt, med all rörelse runt om kring, men vi får se hur det går! jag var uppe och red en tur på honom på banan förut och det gick hur bra som helst, och han lugnade sig efter ett tag...
men oavsätt hur det går så har vi fått ett minne för livet, det känns verkligen mäktigt! 
 
Kan även tillägga att man blir filmad när man rider, och det visas på storkärm i alla stallarna,restaurangen och på lite andra små ställen runt om. Coolt!

Stallat in!

Precis Stallat in i årekärr, super coolt ställe, känns nästan lite som inne i globens stallar :)
Har fotat det så kommer bilder ikväll!


godmorgon

somnade redan kl 10 igår och sen vaknade jag kl 7 imorse och var jätte pigg, Men jag var så himla trött igår efter hela denna veckan som varit så sjukt jobbig, nu vet jag iallafall att det bara är en ungefär lika jobbig vecka kvar i skolan, sen är det över och jag kan börja slappna av och börja tänka på allt annat so jag inte hinner med just nu.
 
Nu har jag packat klart allt som jag själv ska ha med mig idag när vi åker. 
Snart ska vi bort till stallet och packa lastbilen och sen ska jag försöka hinna rida chippen lite, det är nämlien ingen stress med att komma till tävlingsplatsen för att man får inte stalla in före kl 4 idag. 
 
Men som jag sa så rullar lastbilen mot årekärr idag, för två dagars tävling med min fina lille Daven. Det ska bli super kul och hoppas på att det går lika bra som det gjorde förra helgen i mantorp som jag lovar att jag ska berätta mer om. Men jag tar med kameran upp och kommer uppdatera er massor därifrån, resan tar ungefär 4 timmar, så får se om jag tar med datorn och uppdaterar er ifrån bilen.
 

Hemma!

Åh halv 2 på natten är klockan och jag kom precis hem, helgen har varit både bra och dålig, tog med 2 placeringar hem iallafall, berättar mer imorgon, är så trött nu


Mina starter!

det blir två riktigt intensiva dagar i helgen, många starter som ska göras med två hästar det gäller verkligen att fokusera och ta vara på tiden..
Jag tror inte att jag kommer starta alla klasser då det är lite mycket för daven att gå 4 klasser på två dagar, och Chippen får vi se om han går 3 eller 2, förhoppningsvis går han 3 för det känns lite tråkigt att strycka och bara kasta iväg dom pengarna.

Hej alla!

tiden rullar på, och jag håller på att packa för fullt för imorgon rullar lastbilen mot mantorp för tävling Fredag Lördag, jag är super taggad och det ska bli så roligt! 
Daven ska också följa med så åker med båda hästarna, och det blir lite debut för daven eftersom han inte åkt iväg så långt på meeting tidigare..
Jag ska försöka lägga så mycket tid jag kan på bloggen, men jag har två fullproppade veckor var i skolan, sen är det över med det jobbiga och jag kommer ha så mycket mer tid till allt annat. 
 
Nästa vecka börjar jag med ett nationellt prov i Kemi på måndagen, sen på onsdagen ska vi har skrivit klart vår sammafattning på svenskan och på torsdagen har jag nationella i matte och engelska samt prov i hemkunskap, så det kommer läggas mycket tid på plugg den kommande veckan.
Men somsagt ska jag göra allt för att försöka hålla en jämn uppdatering här!
 
Känns även som det är lite ont om nya bilder, måste fixa nya härliga vår bilder
 

RSS 2.0