Ett liv utan er..

kan jag inte ens föreställa mig ♥

Daven i snön

här kommer lite bilder från när jag red lite på banan på daven där ute, man ser verkligen hur spänd han är på bilderna, men han måste lära sig kunna gå och jobba ute också! hur ska han annars klara tävlingarna som kommer i sommar. Det är mycket träning med honom med allt sånt nu.
'
Men innan jag red lite på ute banan red jag i ridhuset, och då gick det riktigt bra kommer jag ihåg, får kanske ta med kameran nu snart så ni kan få en ny film?
var ju ett tag sen ni såg hoonom, och han har både muskat och jobbat upp sig ordentligt nu.
'
ni får även ha överseende med att han kan antingen vara lite öppen i formen, eller lite för låg,ojämn men jag har sagt varför! han är duktig som går iallfall.
travar av i lååg form
mer bilder kommer i ett annat inlägg, där kommer även vara mina favorit bilder! :)
Ett inlägg med lite mysiga stillbilder kommer också dyka upp.
vad tycker ni om bilderna? har ni någon favorit?

Tävlingarna för nån vecka framöver

Ja nu har tävlingarna verkligen dragit igång för fullt! Jag har redan gjort 2 starter, och i helgen ska jag tävla igen.
Nu börjar också dom nationella med chippen! och jag ska kvala nationellt med Daven.
Hur ser er tävlingstermin ut, har ni några tävlingar framöver? isåfall vilka klasser!
Själv tycker jag det är så otroligt roligt att tävla, och jag älskar att åka ut på tävlingar! dock har jag lite svårt med att jag kan bli väldigt nervös och kan få jätte ont i magen, men när man hoppar upp på hästen släpper allt! då blir man trygg.
det har ändå blivit väldigt mycket bättre med min nervosite,och allt blir så mycket roligare då.

Dagens outfit @daven

Detta hade daven på dagens träning, ett av dom nya schbraken ifrån GHS,
Vad tycker ni? Hiss eller diss?

Förövrigt gick träningen super! Skriver mer om det sen.


vill ni se mer?

red daven ute lite för ett tag sen, mamma tog lite bilder, dock en vädligt spänd ponny!
men har några bilder om ni vill se?

kommentera nu om ni vill se!

Bildminne sommaren 2011

här kommer ett otroligt härligt bildminne ifrån en av de absolut bästa tävlingarna, då jag kvalde SM med chippen! och vi blev placerad nationellt i 2 av 3 starter :)
det har hänt en del sen dess, eller?
Fler bilder och minnen ifrån jönköping och andra ställen kommer ni absolut se! ska försöka ha ett bildminnes inlägg varje dag :)

Just nu

Sitter jag på Chippen!
Alltså mobilbloggar jag, och hoppas det funkar, blir så mycket lättare att uppdatera er då!


Sommaren VS Vintern

nu har det snöat igen! usch att det aldrig kan ta slut.
Men igentligen vad är bäst?
Vintern:
igentligen finns det inget bra med vintern när det gäller hästarna, det är kallt och man måste ta på sig så mycket kläder, det blir halt och man kan inte rida ut.
Men det är så mysigt en solig vinterdag när man ska ha en riktig fotodag, och ta härliga bilder i snön!
men denna vintern har inte varit någon hitt! det har varken varit snö fritt eller mycket snö nån gång.
ett exempel ifrån förra året
Sommaren då:
nackdelar med sommaren är ju att alla insekter kommer, och det kan nästinpå bli förvarmt! då är det bara jobbigt att ha häst.
Men endå så är det mygigt med alla fotodagar,på gröna ängar i stekande sol!
bild ifrån förra året i början av sommaren:

Nu använde jag mig dock av väldigt dåliga exempel bilder! men jag tänkte göra lite bildminnen ifrån både förra vintern och sommaren
Så vad är nu bäst? för mig är det absolut början av sommaren och slutet av sommaren, då är det som bäst att ha häst!

Göteborg Horse show 2012

I fredags åkte jag upp till göteborg för att gå på GHS tillsammans med några vänner!
så kul att träffa dom igen då det blir väldigt sällan.
I fredags då, gick vi tillsammans på bloggeventet som Linn Olsson hade fixat, en väldigt rolig kväll, och bra gjort av henne dans,bloggsnack,drinkar,foto och massa annat. Träffade då alla stora bloggare som bloggar för horsespot.
'
Lördagen var uppe tidigt för att hinna till mässan när det öppnade, hade heldags biljett så kollade på det mesta inne på scandanavium! Träffade även på massa fina vänner, och köpte 2 schabrak med lindor till.
På dressyren satt vi väldigt nära patrik kittel innan han skulle rida, åh vad fin toy story är!
'
Söndagen, sista dagen gick vi mest på mässan hela tiden, jag fick ihop några riktigt bra köp! och är riktigt nöjd, även då träffade man på många vänner, Senare på eftermiddagen/kvällen skulle jag åka hem och där på tåget att shirin ifrån ponnyaktuten, en hel helg fullt med folk, storbloggare, och "tv-stjärnor".
'
Bilder på det jag köpte kommer i ett separat inlägg lite senare


Funderingar,Ändringar eller Idéer?

Eftersom allt är ny uppstartat har jag bara gjort presentationsinläggen i stort sätt.
Och jag har en del att skriva om, men så långt jag kommit nu med design,utseende och sådär vill jag gärna ha era åsikter!
'
Jag vill gärna höra vad ni tycker, eller om ni har andra idéer eller kanske något jag borde ändra på.
Lägger allt i era händer för att vi ska kunna få det så bra som möjligt.
'
Hur är eller ska Juliawesen.blogg.se vara? hur ser ni på det?



Hesselteich's Davenport

Hesselteich's Davenport f.01
e. Donnerblitz. Har varit i min ägo snart två år.
Han kom direkt ifrån Tyskland till mig,Han har gång så man smälter! och verkligen utstråling.
Vi har varit nere i Tyskland och provat honom!
Vi trodde att vi köpte en ponny som var relativt klar för att ganska direkt komma ut och tävla dom nationella klasserna, men efter ett tag märkte vi att det var desto mer att jobba med, han kunde inte ens fatta galopp, så vi har verkligen jobbat ifrån botten, vi har utvecklat honom helt själv, och om jag själv får säga tycker jag det har gått så snabbt, för bara ett år sen kunde han inte fatta höger galopp, eller göra enkla byten till att nån månad senare kvala SM. Daven gjorde sin första tävlings Debut i slutet av oktober 2012 i en LB och segrade på runt 74% och fick fina ord av domaren, i början av 2012 debuterade vi regional La:1 och även där segrade vi på runt 74%.
Nu efter ett halv år har vi gått upp och debuterat FEI och nationella klasser, vi har gjort 4 starter nationellt och blev direkt kvalade till ponny SM 2012, vår högsta nationella % är 67, men såklart siktar vi på att höja det när han har mer rutin, då han är otroligt grön i allt.
Nu under 2013 har vi gjort flera starter på upp mot 68% men det finns fortfarande mycket kvar att jobba med innan han kan slåss om 70-72%, men det kommer och han börjar bli så fin nu
 
Men han är en go härlig kille, som alltid är glad för att jobba och lyssnar väldigt på sin ledare!
Han är en svårriden ponny, men när man väl hittar knapparna är han hur rolig som helst att rida, Vi har verkligen kämpat hårt med honom, och att ens få honom att kunna gå ut i skogen, nu några år senare är han precis som en vanlig häst som alltid varit ute i skogen och som älskar att vara ute och med andra folk.
Daven är så gosig och det bästa han vet är att pussas och mysa, det kan man göra flera timmar, även han har mycket personlighet men på ett annat sätt än Chippen.
Men jag hoppas det blir lika roligt att följa Davenport under vår satsning!
 

Jonny Be Good

Jonny Be Good f.99, med helt okänd stam, Han är 145 cm hög, men bär upp ryttare kanon. Han är en underbar kille med ett hjärta av guld! Han kommer ifrån början ifrån Norrland, och blev inriden som 7åring .
Han har varit i min ägo i 3 år. Chippen som han kallas, är somsagt en underbar ponny som har tagit mig ifrån botten till toppen på mindre än ett år, Vi började vår karriär med att efter 2 veckor starta en LC, LB och vi segrade på runt 69%, Vi gick då över och började tävla LA och lika så bra gick det där, vi har alltså höjt oss väldigt fort i klasserna, och är nu uppe och slåss i den absolut högsta eliten i Sverige, vi har många vinster och placeringar på nationell nivå på dryga 70% och vi har deltagit i SM 2011,2012 och det blir även nu 2013. Vi tog även Lag-SM bronset 2012 med Åsbo RF. och på SM 2012 kom vi till A-finalen där vi placerade oss som 8a i küren.
Chippen har utvecklats något otroligt på dessa år jag har haft honom.
Med hjälp av tränare har vi gjort hans trav väldigt flashig, och han har fin gång!  Chippen har väldigt lätt för att lära och kan allt som en storhäst kan, Piaff,Passage, och galopp pirutter!
Chippen är absolut min bästa vän, han är så personlig och förstår sig verkligen på en! med honom kan man göra allt, ut i skogen och ha race, bada i havet, ut och rida barbacka eller varför inte hoppa?
Alla som känner eller har träffat chippen säger samma sak, han har så mycket personlighet och han är så självsäker på sin sak, så inget kan komma i hans sväg. 
Och det bästa han vet är att vara ute och tävla och få visa upp sig, Mycker mer av honom kommer ni med all säkerhet märka i bloggen.
 
 

Julia Wesén Cosmo

Mitt namn är Julia Wesén Cosmo född 97, alltså 16 år, jag bor i Skåne tillsammans med min mamma, min pappa bor i Hong Kong. Jag har ridit och tävlat dressyr hela mitt liv och jag brinner verkligen för sporten, Jag har tävlat nästan hela mitt liv på olika nivåer med olika ponnyer, Just nu har jag två st D ponnyer hemma, Jonny Be Good och Hesselteich's Davenport som jag tävlar nationellt och upp till Elit nivå med. 
Jag är målmedveten och hoppas på att nå den absolut yttersta toppen inom dressyren, och snart är det dags för mig att ta ett steg upp på storhäst och fortsätta min utveckling.
 
Jag deltog i SM 2011, och 2012 där jag tillsammans med Jonny be good kom till A-finalen och slutade på en 8onde plats, jag även många vinter och placeringar på nationell nivå.
SM 2013 går snart av stapeln där jag också kommer delta, och det är alltid lika roligt! Har även ett Lag-SM brons tillsammans med min klubb Åsbo RF.
 
Jag älskar det jag gör och håller på med och är glad att jag kan göra det, och att det har blivit min vardag, och jag hoppas i framtiden även kunna ha det som ett jobb. 
Lära känna mig mer kommer ni garanterat göra under bloggen, och annars om det är något så tveka inte på att fråga eller maila mig om ni undrar något speciellt.
 

Vi ger det ett försök!

Hej alla härliga!
Jag tror det flesta känner igen mig, har nu drivit en blogg tillsammans med min bästa vän, men efter lite uppehåll ville vi fråga er läsare hur ni ville ha det, och dom flesta röstade på att starta eget. Så inget har hänt mellan oss, utan vi är fortfarande super bra vänner!
Jag kommer ge det en chans, men än känns det väldigt konstigt, det känns tomt!
Men jag får tänka lite positivit också.
Här i bloggen kommer ni få läsa om:
Såklart mycket om mina ponnyer, Jonny Be Good och Hesselteich's Davenport, vår resa mot våra mål, men även våra motgångar på vägen.
Ni kommer även få läsa lite mer om min vardag, då det känns lättare att skriva om nu när jag inte är buden till just hästbloggandet.
Jag hoppas ni kommer att gilla detta! och jag blir mer än glad om ni kommer med andra tips och ideer till bloggen.
Kommer även skriva lite korta presentationer om mig, och mina ponnyer.
'
Allt är just nu under uppbyggnad på bloggen, så det kan vara lite rörigt, och jag har inte fixat tex bloglovin än, men det kommer.

och tillsvidare får ni nöja er med denna Designen


RSS 2.0