svar på frågor

 har fått in lite frågor under helgen som jag tänkte ta och svara på nu
 
har bara en fråga har du både dina hästar uppstallade i tävlingsstallet på hästhagens eller har du de hemma och kör dit de när det är dags för din klass?:)
Jag har mina hästar hemma under detta meetinget, för jag bor endast 10 minuter ifrån tävlingsplatsen så det känns bara onödigt, så vi kör! 
 
Min ponny har en stor galopp och tappar lätt rytmen med bakbenen. Ibland ser det nästan ut som om hon travar med bakbenen. Har du något förslag på hur jag kan träna upp dem?
Gör mycket tempoväxlingar skulle jag säga, det gör dom kvicka i benen och gör så dom måste börja jobba, När daven hade svårt för att samla sig och att hålla sin galopp gick vi in på en liten 10 metersvolt och galopperade runt min tränare som stod i mitten av volten med en pisk, jag fokuserade bara på samligen och min tränare var beredd att peta till honom lite om han ville bryta av eller tappade takten, detta gjorde honom väldigt mycket starkare och vi har nu nästan inga som helst svårigheter längre.

Dagens Kür resultat

Idag var det kür som gällde, och jag var så himla taggad,älskar att rida küren och visa upp den! 
Han var hur fin som helst på framridningen och även inne på banan, möjligtvis att jag hade kunnat hålla lite bättre trav, men annars var det bra, och det tyckte folk som kom fram efteråt också..
 
Idag tog jag inte alls lång framridning, runt 20 min bara, det behövs inte mycket mer med Chippen, det man måste hinna göra är lite sidvärtsrörelser och galopp ökningar för att få igång benen på honom, sen är det klart. 
Även inne på banan tänkte jag mycket på att hålla igång hans aktivitet, och det gick super i galoppen. Det som vi missade en del på var att blev så laddad så han hade svårt att skritta i enkla bytena, men ungefär hälften blev super och andra hälften blev med takt. haha men det är bara roligt att iallafall veta att hästen tycker det är kul!
 
Resultatet blev iallafall 66,6%, vilket jag och några andra tyckte var rätt snålt betalt, men det var en domare som dömde ner mig rätt rejält, domarna hade mig på 67,68 och 64% 
Där jag även fick kommentaren att jag hade för mycket enklabyten,? jag har runt 5 byten i hela programet, och det är 4 i alla andra FEI program, och det har ingen någonsin sagt något om tidigare, Domare är aldrig den andra lik.

Massor som väntar ikväll!

Har massa bilder och inlägg på G, håll ut! 
En bild ifrån idag får ni så länge

Daven tävlingsbilder

här kommer en del bilder på Daven ifrån framridningen, som ni ser på vissa bilder blev han rätt spänd stuntals men han lugnade sig snabbt och jag kunde börja sänka honom lite i nacke och formen.

FEI lagtävlan Chippen

Usch vad ska man egentligen säga om dagens start? hm, blanade känslor
Chippen var så himla fin på framridningen och allt flöt på bra, jag kände att jag verkligen hade honom med mig och han lyssnade på mina hjälper helt perfekt. 
När det sen var dags för mig att gå in på banan så fick jag inte gå in, funktionären sa att kl inte var tillräckligt mycket för att jag skulle få gå till banan, 3 gånger sa till henne och frågade om jag fick gå upp till ridhuset, och på tredje gången sa hon jaja men gå då..
 
När jag väl kommer in på banan hör jag hur domarna skriker på mig, jag rider ner och hör vad det är frågan om, jag är då två minuter försenad, och jag bad om ursäkt och sa att det var funktionären som inte kallade upp mig, och att jag inte ens fick gå upp för henne. 
Domarna var så himla sura på mig, och gav skulden till mig, så dom disskuterade om jag skulle få rida eller om jag skulle bli utesluten, tillslut sa dom att jag fick rida. 
Men när såna saker händer så tappar man verkligen koncentrationen och fokusen, jag blev så himla ledsen och okoncentrerad så travdelen blev helt förstörd, han tappade i stortsätt hela sin trav..
När jag sen kom till galoppen så gick det mycket bättre och speciellt fina blev dom enkla bytena,men jag förväntade mig inte alls höga %, och nej det fick jag ju inte direkt heller, jag fick 64,6% och blev 5a precis utanför placering, 3an och 4an var jag heller inte långt ifrån, dom hade 64,8 och 64,7% så det var så himla nära! 
 
Men jag är glad att det var med Chippen detta hände, han så mycket tryggade i sig själv, och stressar inte upp sig för sånt här, Daven hade blivit jätte nervös och jag därtill.
 
Vi får iallafall ta nya tag till imorgon då är det Kür som gäller! 
Överlag låg dom otroligt lågt i min klass! dom vann på 66% och blev placerade på 64%, i den andra gruppen med d ponnyer samma klass men andra domare vann dom på över 70% och blev inte placerade på under 69%, det är konstigt!

Gårdagens start med Daven

Igår gjorde jag och Daven vår första start detta året, och det gjordes med stor förvåning och glädje!
Vi skulle rida en Regional FEI inledande som en liten mjuk uppstart, för att Daven inte tävlat sen September förra året. Han har även vilat en del detta året, och han var varit igång i vanlig träning runt 2 veckor, så jag hade egentligen inga som helst höga förväntningar, utan bara att det skulle vara roligt! 
 
Väl på framridningen var han sååå himla spänd och nervös för allt, så jag gick med honom ett tag och sen skrittade jag honom super länge..Men när jag väl kom igång och började rida så mjuknade han och började slappna av.
Helena hjälpte mig lite på slutet med galoppen, och vi gjorde några enkla byten och det gick super bra! 
Jag skrittade honom läänge länge för jag märkte han han blev rätt trött rent mentalt, av spänningar och nya saker. Samt att det var första gången vi red ute.
 
På banan sen så var han inte alls spänd, han var super duktig och tittade inte på något! För att inte ta ut honom helt sänkte jag formen lite på honom och lät honom bli lite lägre och längre i formen. Och travprogramet gick hur bra som helst, även skritten var okej och galoppen överförväntan, INGEN felfattning i enkla bytena, detta var vår absolut första start tillsammans där han inte fattade fel galopp där enkla byten ingår, Jag var så himla stolt och glad över min lille Bebis häst!
Så inga alls större missar mer än att jag trodde det var 6 ryggsteg men det var 4, och sen i ena bytet stannade han upp lite.
Helena och Mamma var också så himla glada och stolta för vår start. Mycket klapp och beröm till min lille Davsson, Och så himla kul när alla fina männiksor kommer  fram och säger att vi är fina tillsammans och att Daven är helt underbart fin, jag blir så himla glad för såna ord!
 
Resultatet blev 67% och ledningen höll i sig hela vägen! jag vann med en marginal på nästan två% och han fick rätt mycket 8or,på ökade trav,gångarter,volter och sådär.
Massa bilder kommer efter helgens slut, för nu ska jag till stallet för att göra iordning Chippen inför dagens start!
 

Grym liten ponni!

Överförväntan med min lille ponnybus idag! Han tog hem segern i Fei inledande på 67%, är så stolt över honom! Berättar mer sen


Banorna

Imorse var jag och mamma och kollade banorna på öresundsspelen.
Och varför jag skriver om det här på bloggen är för att det var så många som frågat mig, och sagt till mig ifall jag hade kunnat kolla det eftersom jag bor så himla nära, så absolut ska jag hjälpa till och säga min åsikt, för alla er som åker långt som faktiskt också oroat sig...
 
Banorna var iallafall överförväntan! framridningsbanan var hur fin som helst, perfekt att rida på, inte blöt, inte hård och inte för djup, alltså helt perfekt för oss dressyrryttare som är lite mer kräsna av oss ;) haha skämtosido.. Men den var hur fin som helst! 
Tävlinsbanan utomhus var dock något sämre, den var lite hård på vissa ställen, och sen var den rätt stening, men det är inte lätt att hålla banor fina när vädret är som det är! så jag tycker ändå att dom gjort mycket mycket bra! 
Jag tror att fortsätter dom att harva på, coh köra på banan så kommer den också bli bra, dom som har hand om detta har verkligen lagt ner mycket tid, och gjort allt för att banorna ska bli så bra som möjligt, och dom är absolut ridbara allihopa! Speciellt då framridningsbanan som var extra bra..
 
Jag kommer iallafall inte oroa mig för underlaget som jag varit lite brydd över dom senaste dagarna, nu känner jag mig återigen säker, och känner på mig att det kommer bli en toppen rolig helg tillsammans med alla vänner igen. 

torsdag dagen innan tävling

Förlåt för att uppdateringen igår var kass, men jag hade en super mysig kväll inne i stan med Frida! 
vi gick och åt sushi, sen var vi på Vip kväll på Make Up Store, och efter det gick vi till subway och åt igen, samt pratade och fjantade oss som vanligt... Finns det något bättre än att umgås med dom som gör en glad, och får en att tänka på annat! 
 
Så igår red jag ut en tur på båda hästarna, så himla mysigt att äntligen kunna rida ut igen, det gick hur bra som helst, Mamma följde med när jag tog Daven för han vill gärna ha med någon till. Men han skötte sig super, fast att han inte varit ute i skogen på jag vet inte hur länge. 
Chippen blev också hur glad som helst, och han kunde knappt skritta så laddad och på tårna han var över att äntligen kunna galoppera och trava ute, utan att behöva brodda och fixa. Och han behöver inte glida på isen..
 
Idag var jag tvungen att åka hem ifrån Frida rätt tidigt för att jag skulle ha träning med Chippen redan kl 10 imorse, Men träningen var en av de bästa på väldigt länge, Chippen var så himla fin och allt flöt på! jag fick en aha upplevelse, och kände verkligen att jag kom på något nytt där som fick Chippen ännu finare, Vi red igenom FEI Mästerskap, och Helena sa att det inte fanns så mycket att säga till om, Man blir så glad av sånt! 
Så nu är jag taggad inför Helgen och hoppas även att Chippen är det och inte fjantar sig ;)
Ikväll har jag även träning med Davenport! vi ska även snart åka bort igen för att byta pannbanden, putsa och börja packa lite, Tänkte att jag tar med kameran.. Men jag tror inte det blir så roliga bilder på pannbanden ändå för det är inte soligt ute, och sen vill jag gärna ha tränsen på hästarna när jag fotar dom, men jag ska se till att fixa lite bilder i helgen. 
 
Ikväll sen ska jag sätta mig ner och planera tidsinställda inlägg som kommer upp under helgen, samt att jag ska börja tänka och planera upp hur vi ska göra i helgen, jag menar när jag ska starta båda och tänka lite tidsplanering för att hinna med allt som ska göras när man åker med båda.
Jonny min lilla Ponny för ett år sen

Skogs mys

Myser i solen!!
Med bästa ponnyn


Tränare, hur viktigt är det?

En ständig fråga som också frågas då och då, så det är väl lika bra att ta upp det på hela bloggen. 
Just nu rider jag för två tränare, men har en som jag försöker rida för lite då och då, men det ska bli mer regelbundet, och sen har jag en tränare som tyvärr har slutat komma till sverige vilket är väldigt tråkigt..
 
Först och främt, hur ska en bra tränare vara för mig? vad är det som får mig att vilja träna för just den personen?
Det är så att när jag fick min första häst när jag var 6 år så blev det automatiskt att jag började träna för samma tränare som min syster också red för, vilket är rätt logiskt, men sen är det ju så att alla tränare inte passar en, men jag måste säga att jag är väldigt glad för att jag började träna för henne vid så ung ålder, jag rider fortfarande för henne och hon har lärt mig i stortsätt allt jag kan idag! 
En bra tränare för mig, och det sättet som jag känner ger mig mest är när det är en hård och sträng men samtidigt positiv tränare och verkligen säger när man gör något bra,som inte ger sig förren det är helt perfekt, någon som kan höja rösten om man slöar på hästryggen, och som förklarar på ett sätt så man förstår och inte bara säger något, Jag känner även att jag vill ha någon som är där hela tiden, alltså som säger saker direkt, som ex när man gör en öppna, så direkt om hon ser något så ska hon agera och säga något för att rätta till det. 
 
Jag tar kritik väldigt bra, och jag tår åt mig av varenda ord jag får, både positiv som negativ allt för att göra mig själv till en bättre ryttare, Jag är den person som klarar av och lär mig mest när det är någon med lite mer power om ni förstår vad jag menar.. Jag vet att det är väldigt många som inte klarar av denna storts undervisning, utan tycker det är alldeles för hårt, och när tränaren höjer rösten så tar man åt sig så mycket att man inte klarar pressen och helt enkelt bryter ihop när det inte funkar. 
Men som jag känner lär jag mig tusen gånger mer om jag rider för en sån här tränare än för någon som bara står och säger något ord ibland.. 
 
Jag har provat att träna för en del både kända och icke kända tränare, men gud det passade verkligen inte mig, dom är liksom alldeles för snälla, och säger för lite, jag fick en instrukton gör en öppna, sen säger dom inget alls förren hela öppnan och gjord, och dom nöjer sig efter att man kanske gjort en sluta, och dom står där och säger, bra,fint, nu ser det bra ut! 
Nej det är ingen bra undervisning för mig, jag tror eller som jag märkt på en del så är det denna sortens tränare som dom flesta känner att dom vill rida för, kanske för att det inte ger så mycket press och att man känner sig mer duktig när man rider för en som säger bra och fint hela tiden, än till en som säger till en tills det blir perfekt. 
Jag får den känslan ibland iallafall, av speciellt ungdomar som har svårt att ta undervisning av såna tränare, Men jag personligen får inte ut något av en sån tränare, för mig är det bara utkastade pengar! 
 
Sen finns det ju även dom som tränar för en massa tränare hela tiden, det känner jag inte heller är något direkt bra sätt, för mig gäller det att hitta en röd tråd och följa och träna för 2, Max 3 tränare som följer samma tråd, för det finns så många som säger olika saker så man blir helt snurrig, den ena säger si den andra säger så, hur ska jag göra, vem ska jag lyssna på? det blir för rörigt..
 
Men jag har hittat några tränare som jag känner ger mig något och som jag är mycket nöjd med! 
det är då min närmsta tränare Helena Erlandsson, henne har jag ridit för i snart 10 år! det känns helt galet, men hon är verkligen såå himla bra tränare, och passar mig perfekt.Hon har lärt mig allt jag kan idag, och jag är så glad för det! 
Sen rider jag även för Mia von Essen, som många av er kanske känner igen, hon är så himla duktig på att rida, och rider sin fina ferdi i landslag och annat för sverige, Hon har ridit daven och det känns så bra att sätta upp henne på ens häst, men även hennes undervisning. Hon har så många trix på övningar, och annat som man kan använda i olika tillfällen..
Sen har jag även Susanne Barup som är en Dansk GP domare, hon dömmer dom absolut högsta klasserna i dressyr, och har ett bra öga, super att rida program för! med också mycket bra tips att göra igenom programen, och man får lära sig vad domarna tittar extra mycket på, och hur man ska göra i olika vinklar. 
Sist men inte minst tränade jag för en tysk som heter Dirk han tränade eliten i dressyr nere i tyskland och han hade mycket fokus på grundridning, sits och inverkan, allt runtomkring för att lyckas med det hela.. När jag tränade för honom så var det mycket som blev solklart mellan mig och chippen och det hände mycket i utvecklingen. Det är så tråkigt att han inte kommer till Sverige något mer. Ni som har hängt med ett tag känner säkert igen Dirk, det var ju även han som hjälpte mig nere i tyskland att få tag på Daven.
 
Men även mellan alla mina tränare finns det en röd tråd som jag följer, Helena som är min nummer 1, och som jag rider för mest, tränade för dirk, och tränar även för Mia, alltså är det samma saker dom tittar på och lär ut, vilket ger mig en mycket bättre blick på allt och jag får inte in massa olika information om saker..
Men det är viktigt att hitta något som känns rätt och som man känner passar en själv som person,Alla är olika därför gäller det att följa just sig själv, följa sin röda tråd och göra val som man tror på, det är viktigt! och man vinner på det så mycket i längden.
 
Vad har ni för tankar kring tränare och allt därtill?
Jag och Jan Brink ifrån en träning 

Hur jag tagit mig dit jag är idag

Jag fick in en fråga där en tjej ville att jag skulle skriva om hur jag tagit mig dit jag är idag, tävlingsmässigt och vilken nivå jag ligger på, det är ett svårt ämne att kunna skriva om och kunna få det bra i ord, men jag ska försöka skriva så bra som möjligt.
 
 Hade vart kul och veta hur man tar sig dit, jag tävlar LA.1 men jag hade ju kunnat va där du är men jag klippte min ponny för två år sen och då va hon inte inriden uten bara misshandlad. Så jag fick lägga ett år på att kunna röra henne med alla borstar och hålla ett spö nera på marken brevid henne... Men nu är vi redo och vill veta hur vi kommer dit där du är:D
 
Det är svårt att skriva hur jag kommit dit jag är idag så jag själv inte helt på rak arm kan säga att såhär var det, det finns ju inte något sätt som man kan följa liksom för att kommat till toppen utan tyvärr gäller det ju att har fördelarna, och tillgångar till mycker, hästar är en dyr sport och kräver mycket pengar för att kunna ta sig hela vägen. Sen finns det ju även olika sätt, och olika lång tid, man kan köpa en färdig ponny som redan gått EM och allt, då gäller det bara att rida in sig och hoppas att man passar tillsammans med hästen, för den kan ju redan allt och är van, medans vissa dom du köper en häst som knappt är hanterad och har haft det svårt, då tar det längre tid och det får man räkna med. Men sen är det också dessto roligare om man tagit sig dit med en häst som inte redan kunde allt för då känner man mycket ära! 
 
Men jag tror somsagt det gäller att följa en röd tråd, ha sina tränare, som man känner att man kan ha en bra dialog med och som man bolla ideér med, som kan hjälpa till i tränings upplägget och som kanske någon gång ibland kan hoppa in och hjälpa en liten genom att rida hästen..
Men mycket av det som gjort att jag kommit dit jag är idag är träning, och min tävlingsvana eftersom jag varit ute och tävlat drygt 9 år nu. 
Men ponny sporten är inte riktigt rättvis för ska man verkligen visa och komma fram, så måste hästen ifrån början ha en bra gång, och plus i kanten uteendet. 
Jag har ju båda delarna, Daven har otroligt utseende som han vinner poäng på, tex på en tävling gör chippen minsta lilla miss så drar det ner väldigt mycket, medans om daven skulle göra denna miss skulle dom inte dra ner så mycket, och sen väger det ändå upp för han får ett plus istället på allt annat för han ser ut som han gör, hemskt men faktiskt sant.. Det är något vi märkt av mycket nu i ponnyvärlden. 
 
Men jag skulle tipsa dig om att noga planera din träning, om hästen inte är i bästa tävlings kondision så sätt igång långsamt och arbeta upp musklerna och styckan, är hästen sen i en bra tävlingskondision ja då tränar man på ett annat sätt, men det gäller också att hitta rutinen, för att träna för mycket är inget bra heller. Jag brukar säga att 2-3 dagar i veckan är lagom dressyrträning för tränare.
Annars är det bara att kämpa och inte ge upp,det är inte alltid lätt, och man får stå ut med blod, svett och tårar,men ut och tävla få rutin och arbeta tillsammans uppåt! Sätt ut rimliga mål är också bra som man arbetar mot och för att nå, men sätt inte för höga för lyckas man sen inte faller man tillbaka på ruta noll och känner att man aldrig kommer lyckas igen. 
Men jag hoppas du kommer tillsammans med din ponny nå ditt mål!
Chippo förra sommaren

Vad händer idag?

Godmorgon på er! allt som hände igår har lagt sig lite idag känner jag, Får se om jag skriver något om det, men det får vänta lite.. Måste kolla läget först och se lite mer vad som kommer hända, men jag kan säga så mycket som att ingen kom till allvarlig skada!
 
Idag ska jag bort till stallet, och kolla till hästarna, Vi får se hur det blir med träning och ridning allt är än sålänge oklart, och det är faktiskt rätt jobbigt, jag känner att jag oftast vill ha en klar planering, men så ser det inte ut just nu.. Måste iallafall börja tänka på tävling och se hur vi ska göra, annars måste jag börja packa och fixa, samt tänka igenom veckan vad som ska göras och kommer att hända..
Det är ju en del att stå i! Hade ju med kameran till stallet igår men det blev ju då inga bilder där inte, men vi får se, tar nog inte med kameran idag, men jag har iallafall gjort klart inlägg som ligger och väntar. 
Samt ett nytt rätt långt inlägg,som jag åter igen hoppas ni kan ta tiden till och läsa, gillar att ni börjar disskutera och komma med era egna åsikter och tankar fortsätt så! 
Finaste älskade lilla häst! dagen efter jag fått hem honom, LYCKA ♥

Alla har inte turen med sig alltid

Kom just hem ifrån stallet, en olycka hände, jag hade turen i oturen.. 
Vi får se vad som händer, är själv i väldig chock, tänker bara på min lilla ponny! 
För att försöka tänka lite possitivt så hade jag turen på min sida att inget mer hände med mig.
Och tur att vi har all säkerthetsutrustning, använd den alltid! 
 
Hör kanske av mig mer ikväll, annars hörs vi imorgon

Om ni ser mig!

Har tänkt att jag på sistone har fått många kommentarer och mycket privat medelande om att dom sätt mig, eller att dom ska till samma tävling som jag. Och ni vet andra ställen där man kan träffa på folk, som uppe i Globen och sådär. 
Jag tycker det är jätte roligt att ni skriver och säger det, men det skulle vara ännu roligare om ni vill komma fram, Vet att det var en tjej i globen som ville komma fram och prata men tyvärr träffade jag aldrig på henne. Det skulle vara så roligt att träffa er lite mer också, jag vet ju inte alls mycket om er läsare, Det jag märkt av lite är på tävling när folk kollat lite extra och varit med både på framridningen och sen kollat när jag varit inne på banan, och jag tycker det är jätte roligt att ni gör det. 
 
Så jag tänkte bara säga att ser ni mig nån mer gång och vill komma fram så gör det! det skulle vara jätte roligt, jag bitts inte haha ;) Så jag vet att några av er kommer till hästhagen för det har ni skrivit. Jag kommer ägna större delen av tiden när jag inte själv ska rida eller sådär, att vara på tävlingsplatsen, träffa vänner,fota och ja ni vet allt! 
 
Ska iallafall bli jätte roligt att komma ut och träffa alla igen, älskar att träffa nya männiksor och även mina andra vänner som jag bara träffar på tävlingar. 
Jag och en god vän till mig, och även min lagkamrat, ex uppe i Nordhallnad lag SM

Mys ute i vårsolen

För en vecka sen ungefär var det nästan som våren var här, ingen snö och solen stod och och värmde, hästarna njöt och även så jag! 
Så jag och Daven passade på att skritta fram på utebanan och ta lite fina kort.
Han lyser så fint i solen, och Kolla på hans nacke, nu börjar det verkligen bli något! 
Sötare får man leta länge efter! haha mitt lilla hjärta ♥

Min vecka

har faktiskt väldigt fullt detta lovet och det är inte riktigt likt mig, haha nej men jag brukar oftast alltid göra så jag har några dagar som jag inte behöver göra något alls speciellt eller känna stress till något, men det funkade inte detta lovet. Men det är enda bara roliga saker som väntar så det kommer nog gå bra! 
 
Måndag: RIda ett ordentligt dressyrpass på Daven, Och åka till stan och fixa lite små saker.
 
Tisdag: Träning med någon av hästarna, börja skriva fix listor inför helgen, samt börja fixa och ordna med tvättning, skriva schema och planera så mycket som möjligt så dags.
 
Onsdag: Tidigt tidigt blir det till att gå upp, jag vet faktiskt inte om jag hinner med att rida någon av hästarna, Det är dock inte 100% att det är just denna dagen vi ska dit, men jag tror det blir onsdag så ska vi åka upp till Halmstad, ;) jag kommer inte att berätta så mycket än, men jag kan säga att det handlar om hästar/hästarna. Ni kommer få veta mer när det är helt klart.. Senare på kvällen ska jag till Frida och åka till stan för en härlig tjejkväll

Torsdag: Träning med en häst, eller båda jag vet faktiskt inte riktigt än! jag ska göra upp ett schema med Helena imorgon och planera hästarnas vecka, Packa och fixa inför förhoppningsvis Fredagens start med Daven, och åka och kolla banorna. 

Fredag: Tävling Med Daven, fixa och packa inför lördagen. Rida Chipsson (allt beroende på banorna)

Lördag: Tävling med Chippen, daven får ta det lugnt (allt beroende på banorna)

Söndag: Startar en klass med båda ponnyerna, så fullt upp hela dagen (allt beroende på banorna)

Måndag: Startar en klass med Chippen (allt beroende på banorna)
haha jag ser lite sur ut, men Chippen är gullleee! öresundsspelen för två år sen, Snälla värme kom!

När ska man egentligen ställa in en tävling?

Detta är ett ämne jag funderat mycket över, men aldrig fått något ordenligt svar! så jag hoppas att jag kan få det snart.. 
Jag hade tänkt att berätta om två situationer som jag känner att man borde, bryta/ställa in en tävling.
När jag tänker på att man ska ställa in en tävling så ska vädret vara fruktansvärt, som typ snö storm/storm eller åska och blixtar, när det alltså är en fara för både häst och ryttare och då speciellt när det gäller utetävlingar, Jag har varit i två såna här fall då iallfall jag känner att den ansvariga för tävlingen borde hoppa in och göra något, Det finns ju inte någon som vill riskera hästen för skador eller andra händelser, kommer inte nämna namn känner inte att det hjälper till något iallafall, men jag vill bara föra fram ämnet liksom.. 
Känns som att det är något som borde tas på mer allvar! 
 
För ca två år sedan när jag var iväg på ett  nationellt meeting så plötsligt under tävlingens gång öppnade himlen sig och regnet öste ner, någon minut senare började det åska och blixtra något otroligt mycket, jag var ute i stallet hos Chippen och som tur var red jag inte just då. Men det regnade och blåste in i dom mobilaboxarna också så Chippen var helt galen och nervös och ville inte alls vara där, Han är känslig för sånt som smäller som blixtrar och nyårs smällare, När Chippen sen lugnat ner sig gick jag ut för att kolla hur det var för alla dom som red eftersom tävligen var ute. och med min stora förvåning ser jag att tävlingarna fortfarande är i full gång! trots det fruktansvärda vädret, vissa hästar var fullkomligt galna på framridningen och även inne på banan, vilket iallafall jag har fullförstålse för.
 
Jag ser då att tjejen som står brevid mig väljer att utgå, något som jag också hade gjort om jag varit i samma situation som henne. Fortfarande är tävlingen i full gång och ingenting händer, inte ens att dom kunde pausa tävlingen när vädret var som värst. Iallfall när vädret blivit lite bättre och det inte blixtra så mycket gick tjejen till överdomaren och frågade om hon kunde få rida om eftersom hon var inne i det värsta, men icke! sura var dom och sa klart och tydligt nej, och började rabbla om massa negativa saker så som att då blir tävlingen försenad och sånt, Tjejen blev ju såklart väldigt ledsen för hur hon blivit bemött och förblir utesluten och förlorar allt den klassen, Jag tycker det är så himla dålig stil, hur man kan göra så, man borde kunna tänka hade någon velat rida i sånt väder, nej! 
 
Man hade hur somhelst enligt vad jag tycker kunnat göra en paus på runt 10-20 minuter, det är inte så farligt mycket, Men nej heldre riskera både häst och ryttare än att göra en liten paus så en tävling blir lite försenad, usch säger jag bara.
Den här andra gången är faktiskt inget som hänt mig men jag känner att det möjligtvis snart är dags, det gäller att tävla utomhus när det är snö och runt 5-10 minus grader ute, hur kan man ens tänka att banorna kommer att vara! senhårda, frusna, snöiga, och harvar man på det blir det stenhårda grusklumpar över hela banan, detta gäller alltså min nästa nationella tävling som har start om en vecka ungefär lite mindre, vi har pratat med folk ifrån föreningen men inställt kommer det iallafall inte att bli.. 
 
Jag  så i valet och kvalet om jag kommer att rida eller inte, Jag skulle aldrig i livet våga riskera hästarna på det sättet och utsätta dom för skaderisk bara för att rida, men jag tänker extra mycket på alla dom som åker långväga och kommer långt ifrån, dom kan inte veta hur banorna kommer att vara, och skulle dom inte kunna komma till start så förlorar dom mängder av pengar på det. 
Vi har iallafall bestämt att vi ska åka till tävlingsplatsen i veckan och kolla hur det ser ut, ska det kunna bli något för det hända snabba saker med värmen och solen för stå på varje dag. Jag hoppas såklart på allt att det ska kunna gå för jag vill så gärna tävla, men jag tycker det är dålig stil att om det överhuvudtaget inte blir någon skillnad på underlaget tänka lite på vad dom ska göra. 
 
Så har ni varit i någon sån situation, har ni varit med om att en tävling blivit inställd eller kanske vid ett tillfälle då den borde ställas in men inte blivit det, har ni andra synpunkter än vad jag har? kanske är jag lite fjantig och överdriver med mina tankar om när jag tycker en tävlingsplats borde gripa in och göra något, Men det är så jag tycker och känner, jag tänker hela tiden på hästarna och deras säkerhet.. Så nu vill jag gärna höra era synpunkter på det hela och vad ni har för erfarenhet om detta ämnet jag just tagit upp.
bilder ifrån 2011, exakt två år sen om en vecka, solen sken det gick att rida i t-shirt och inte en snöflinga som syntes. Samma tävling som jag skrev om tidigare med snö och is, ni kanske förstår vad jag menar! dom har alltid ute tävlingar och sure, det går bra när vädret är som på bilderna, men som det är nu är det annorlunda!

svar på frågor

har fått in lite frågor som jag tänkte ta och svara på, Roligt när ni ställer frågor, fortsätt med det så svarar jag när jag fått in några stycken!
 
Vart köpte du dina snygga pannband med pärlor?
svar: det är ifrån en sida i holland, jag har faktiskt inte direkt i huvudet vad sidan heter längre men jag ska se om jag kan ta reda på det! 
 
skulle du kunna ta upp på bloggen vilket gymnasium du ska gå på?
 
svar: jag har sökt till Polhem skolan, programen samhälle media och estetik media, sen har jag lite andra små val om jag inte skulle komma in på något av dom två första, så som real gymnasium inriktning häst.. Jag har dock inte helt 100 bestämt vilket av dom två linjerna jag vill gå, vi får se helt enkelt! 
 
När ska du byta upp till storhäst?
svar: Så snart som möjligt, vi har faktiskt redan börjat kolla så smått, men eftersom jag har två hästar hemma så går det inte att göra än, jag måste bli av med en ponny först och helst vill jag inte köpa storhäst förren jag sålt båda ponnyerna, känner att tiden kan bli svår för två hästar på gymnasiumet.
 
för variationen får ni en bild på mig utanför hästlivet.


Fullt upp

Godmorgon på er! idag är jag uppe i tid, för att hinna med allt som ska göras. 
Nu på förmiddagen ska jag bort till stallet och rida Daven innan jag har träning för helena med Chippen, När stallet sen är klart ska jag snabbt göra mig iordning för att åka med släkten till helsingborg och gå på restaurang.
Mysigt! 
 
När jag kommer hem sen ska jag sätta mig och kolla igenom allt som ska göras och planeras under lovet, då det kommer bli rätt fullt och det gäller att ha en plan fördig för att hinna, men jag tänkte dela med mig av den senare. Ska även kolla igenom om det är något ifrån skolan jag måste göra, har överhuvudtaget inte tid att göra något sånt senare i veckan för då blir det så mycket med träning och fix inför tävlingen.
Sötaste killen

Nya Designen!

Nu har jag äntligen fått ut den nya designen! 
Jag gillar faktiskt den, kanske inte är världens roligaste bilder för jag tror ni har sätt dom, men själva mallen och uppsättningen är jag faktiskt nöjd med.. 
Men nya bilder ska vi ta så möjligen att jag byter ut någon av dom efter hand.

Känns också så skönt att äntligen ha blivit av med den andra färgen, jag har haft beige nu enda sen bloggen startade när jag tänker efter haha, så enformigt och tradigt! så nu blev det lite livligare med mer färg, men varför inte när det börjar så smått bli vår..
Jag hoppas ni gillar den, och hittar ni något som ser konstigt ut så bara säg till så fixar jag det.
Klicka F5 om ni inte kan se den!
 
Vad tycker ni? bättre än den förra?
Den gamla
Den nya

Fina Chippen

Här kommer en till del med massor med fina bilder på min lilla Chippson! 

Helt sjukt!

var inne för att anmäla till Mantorp nu kl 6, och satt färdig och redo, kl 6 blev det totalt överbelastat och det var nästan ömöjligt att komma fram, men som tur var fick jag med båda hästarna 4 min över 6 och då kom jag med som nummer 36 & 37 puuh vilken tur! 
Det är helt sjukt att man ska behöva göra såhär för att kunna anmäla till en tävling, Jag tycker att helt klart att dom på något sätt skulle se till och göra några ändringar så man slipper sitta och känna press och stress att inte komma med, tänkt vad många som inte kommer med nu bara för det. 
 
Jag måste säga att jag hade tur denna gången för jag trodde faktiskt inte att jag skulle komma med, och det har jag aldrig känt tidigare..
Det är faktiskt rätt sjukt!
 
Men som tur var kom jag ju nu iallafall med vilket jag är glad för
bild ifrån förra året uppe i mantorp

Godmorgon

Godmorgon på er alla! Jag sov ut ordentligt idag och vaknade inte förren runt kl 11, super skönt verkligen! 
Nu har jag gjort mig iordning för att åka bort till stallet och rida ett dressyrpass på min lilla Davenport, Han fick ju vila igår så idag är det hans tur, Idag får Chippen en vilodag. 
Jag tar med kameran till stallet idag för det är så fint vänder ute, och sen när jag kommer hem ska jag återigen sätta mig med designen..
 
Ni hade även önskat att jag skulle börja lägga upp mer videos så jag kanske kan göra ett videoinlägg ifrån stallet sen, vi får se.. Annars är det några tidsinställda som kommer att komma upp. 
 

dagens planer

kom precis hem ifrån skolan, nu ska jag äta lite snabbt och sen åka bort till stallet för att rida Chippen lite lätt pass, Stallet kommer nog gå rätt så snabbt idag tror jag, skönt en fredag att bara ta det lugnt och kolla tv hemma. 
Men ikväll ska jag även sätta mig ner och börja fixa på en ny design till bloggen, hela utseendet kommer att förändras och det känns så skönt att kunna förnya sig och byta upp sig lite. 

Jag ska även göra lite tidsinställda inlägg till dagarna jag vet att jag kommer ha svårt att blogga, alltså en riktig bloggdag idag och massor med fixande till bloggen. 
Hoppas ni kommer bli nöjda med resultatet sen, det hoppas iallafall jag! 
 
Kanske kommer lite live update sen ifrån stallet, vi får se helt enkelt,annars hörs vi mer ikväll med dom sista bilderna på Chippen och lite andra roliga inlägg som ligger och väntar.

Chippen galopp


Skrittar fram

Skrittar fram min lilla ponny nu för att sen rida ett dressyrpass, mer om passet kommer ikväll!


finn 5 fel!

Längesen jag körde finn fem fel! så jag tänkte göra det nu lite när jag ändå har rätt mycket att göra, så passar det bra! 
Ni vet reglerna, första som hittar alla felen får en länkning till sin blogg! Lycka till nu
den översta är original bilden

del 2 Jonny Be Good

Här kommer del två av bilderna, här kommer även några när vi gör våra piruetter, och sen när han fick springa lite fritt och fick massor med klapp för att han gjorde två klockrena piruetter.
Det är så roligt att rida och arbeta med Chippen för man glömmer nästan bort att han är ponny, men han kan så mycket och tycker det är så roligt att lära sig och att jobba, Han är verkligen som en storhäst i ridningen det säger min tränare ofta..

detaljer!

Mysiga bilder, som var för sig är fina på sitt sätt, speciella vinklar och annorlunda ljus!
Minna har tagit dom flesta och mamma några under tiden som jag ridit, Närbilder kan bli till så mycket mer än man tror, Själv älskar jag dessa detaljer som man kan få fram.
älskar verkligen denna bilden! den känns så himla mysig
 

Tisdag

Idag är det nationella proven i Kemi som gäller, puh håll tummarna för mig! kemi är verkligen inte ett av mina starka ämnen, visst jag tycker det är väldigt roligt att göra labrationer och sådär, men det är så svårt med alla begrepp och sånt. 

Iallafall ikväll är det träning som står på Schemat, jag vet inte riktigt vem av hästarna jag ska ta men det lutar väl åt att det bli Daven, tror att han behöver det mest nu eftersom Chippen gick träning i Söndags.. Får se om jag kanske kan rida ut en liten tur på Chippen, Har även pratat med helena och hon ska hjälpa mig nån dag i veckan med honom för att jag har så mycket arbete och prov denna veckan så jag helt enkelt omöjligt hinner rida båda varje dag..
 
Resten av dagen sen består av plugg plugg plugg.. Men inlägg är klara så det kommer komma upp under dagen

Daven sista delen

Här kommer sista bilderna på Daven ifrån i lördags! här är mesta dels galopp bilder, mamma har blivit allt bättre på att fånga bra galopp bilder på daven nuförtiden.. 
Och vi hade ju tur med ljuset och lyckades få perfekt fint ljus inne i ridhuset.. 

Fina Prinsen!

här kommer en liten snutt ifrån lördagens ridpass på killen min, Jag har även valt att ta med när jag gör ett enkelt byte, Jag vet att det inte är helt perfekt och det finns så mycket mer som går att utveckla men ni som hängt med ett tag vet ju vad vår svåra sida varit, När jag fick honom var det helt omöjligt att fatta rätt höger galopp, och vi har jobbat riktigt hårt med att han ska klara det.. Så jag är så himla nöjd med hur långt vi faktiskt kommit, och ni ser att jag ger en väääldigt tydlig skänkel men det behövs nu när han håller på att lära sig, tillskillnad ifrån chippen där man inte ens behöver nudda honom, man kan nästan bara tänka galopp. 
 
Ser ni också som han kommer igång efter galoppen, han får sån himla energi! Han har också lagt på sig och blivit mycket maffigare
Ser ni nån skillnad sen sist ni såg honom på film?
 
 
(ljudet försvinner helt plötsligt)

Framridning Chippen

Här kommer första delen av alla bilder på Chippen! det blev en hel del på honom faktiskt så jag tänkte dela upp i lite olika delar, synd bara att det blev lite mörkt och kornt annars är bilderna mycket fina, Det är minna som tagit alla bilder på mig och Chippen. 

bilder på Davenport

Bjuder på en hel del bilder ifrån träningen med Davenport! Låter bilderna tala för sig, fina lilla ponny ♥

Är ni sugna på att se film?

Mamma filmade mig och Daven lite igår när han var så himla fin! är det något ni vill se? jag vet ju att ni har velat se mer filmer därför tänkte jag att jag kan starta upp med detta. 
Han hade ju sån himla energi och tryck igår, och det har hänt så mycket sen sist jag la ut film på honom 
Vill ni ha ny film? 

bildminne bus i hagen!

haha hittade lite söta bilder på Chippen och vår lilla shettis när dom busade i hagen för ungefär ett år sen! tänk att för ett år sen vid denna tiden hade våren redan kommit och det var grönt ute i hagarna, och hästarna kunde njuta i vårsolen, nu är det fullt med snö och minusgrader.. usch!

Uppe tidigt

Godmorgon på er allihopa! idag är jag verkligen uppe i tid, jag ska snart åka bort till stallet och rida Daven lite lätt dressyr och bara känna på honom lite efter vårt mycket lyckade pass igår, och sen kl halv 12 har jag träning med Chippen, Hoppas det också går lika bra som det gjorde igår.
 
När jag sen är klart i stallet ska jag snabbt åka bort till frida för att följa med och hjälpa henne lite på tävlingen! vilket kommer bli super mysig, gillar att bara följa med och umgås och samtidigt hjälpa till,Så kul att vara med henne. Förhoppningsvis sover jag där efter också, och går tillsammans till skolan sen, men jag vet inte än då detta är ett tidsinställt inlägg, men jag har gjort tidsinställda som kommer dyka upp under dagen.
en bild på Frida och hennes fina Ponny som jag tog för ett tag sen

Dagens @Chippen

Red Chippen efter Daven idag och lika så han var hur fin som helst idag.
Jobbade inte så mycket i galoppen mer än nån sluta och piruett, sen jobbade jag mesta dels traven, och han var faktiskt fin ifrån början, men jag gjorde som vi alltid brukar börja med honom, tempväxlingar! mycket viktigt med Chippen så man vet att han lyssar och är ärlig framför hjälperna annars funkar det inte med hans tillgjorda trav. 
Sen red lite övningar ifrån hans Kür, ni vet ju att vi ändrat en del i den så jag känner att jag behöver träna lite extra på det, vi har ju försvårat rörelserna, så det gjorde jag en del och sen jobbade jag bara med att få honom mjuk och följsam i slutorna. Så vi gjorde mycket tempoväxlingar även i slutorna det funkar super på honom då mjuknar han lite extra..
 
Så avslutade med att han fick galoppera fritt och sträcka på benen och busa lite, han var så nöjd och glad efter! 
Och lika så jag var mycket nöjd med båda ponnyerna idag.
Killen fick vara Orange idag!
Sadel: Bates Innova
Schabrak: Schockemöhle
Lindor: Mias RS
Paddar: Mias RS

Dagens Pass & outfit Daven

Idag började jag med att rida Daven, så jag tänkte att eftersom ute tävlingarna snart börjar så går jag ut på ute banan och rider fram honom där så han inte bara blir helt van vid ridhus, och det gick hur bra som helst han var lugn fast det blåste rätt hårda vindar.
Sen gick jag in och red honom ett pass och han var så sjukt fin! Mamma sa att hon nog aldrig någonsin sätt honom gå så himla bra, tur att jag hade kameran med mig då och fick lite nya fina bilder på honom, Jag hade ett fint tryck genom hela träningen, och han bara bad om instruktioner, han satte alla byten och jag var så nöjd med honom... 
 
Jag gjorde lite ökningar i galopp, och sen tog tillbaka honom till samlig, lite enkla byten och sen i traven finns det inget speciellt att jobba med, allt sitter och han gör det perfekt, men jag gjorde nån sluta och öppna, sen räckte det för hans del! ville inte ta ut honom mer, var så otroligt glad över passet och daven, och han var själv överlycklig och kunde knappt skritta, med öronen spik raktfram hela tiden. Mycket godis och pussar efter såklart.
 
Jag måste faktiskt säga att jag känner ära över att få sitta på en sån här fin ponny, alla som ser honom säger också att han är en på miljonen, och något jag får höra ofta är " en sogoponny man drömde om när man var liten"
Och just jag får rida och visa upp honom, Men jag håller med dom han är faktiskt inte som alla andra ♥
(ursäkta att jag sitter som en hösäck, men jag pratar med mamma)
Dagens outfit var iallafall lite extra fin
Daven:
Schabrak: HV Polo
Sadel: Bates Innova
Lindor: Guld lindor
Boots: Guld boots
Jag:
Ridbyxor: CRW 
stövlar: ur fula jag vet ;) men super sköna vinterridstövlar ifrån streadstone
hjälm: Charles Owien Show Hat
Tröja: Kingsland
 

Vill ni se mer??

Massor med fina bilder ifrån dagen! 
vill ni se??

Planerna för dagen

Nu ska jag snart åka bort till stallet, det är verkligen super fint väder idag så jag tänkte ta med kameran och knäppa lite kort på ponnierna både i hagen och sen ber jag mamma fota mig lite när jag rider dom! behövs nya ridbilder, kankse vi kan ta lite bilder utomhus idag, så jag får lite nya mysiga bilder också.. 

Idag ska hästarna gå lite hårdare än gårdagens pass, men inte fullt ut förren imorgon då jag också har träning med en av dom, jag har dock inte bestämt vem av dom jag ska ta till träningen.
Vad dagen sen bjuder på vet jag faktiskt inte, bara att jag måste sätta mig och plugga en del kemi ikväll, för vi har nationellt prov i labration på tisdag. 
 
Mycket uppdatering väntar under dagen! jag har gjort några tidsinställda till er också som kommer upp när jag är borta i stallet!

SM-Kvalet höjt!

Var ju ett tag sen jag fick reda på detta men har glömt att lägga ut det här på bloggen för det finns väl alltid någon som inte håller koll på alla nya regler som kommer till alltid. 
Men iallafall! SM kvalen för ponny är alltså höjda för iår, Egentligen kan jag ju inte säga att det gör någon större skilland då det är så hård konkuras på att få komma med så förra året kat D, låg kvalgränsen på runt 67%, alltså fanns det ingen chans att komma med om man hade kval på under 67% .
Kände ni till att Sm kvalen är höjda?
Det är alltså höjt till 65% istället för 64%

Kategori B: lägst 65,00% i minst två ritter i LA:2 eller högre, vid lägst nationell tävling.
Kategori C och D: lägst 65,00 procent i minst två ritter i FEI:s Lagtävlansprogram för ponnyryttare eller FEI:s Individuella Mästerskapsprogram för ponnyryttare, vid lägst nationell tävling.

Ryttare får starta med två ponnyer. I finalen får ryttare starta i högst två kategorier med en ponny i vardera kategori.

Maximalt antal startande i SM är 80 ekipage. Vid fler anmälningar än: kat. D 40 ekipage, kat. C 25 ekipage, kat. B 15 ekipage, görs uttagning efter uppnådd procent i medeltal av de två bästa kvalificerande ritterna oavsett svårighetsgrad. Procent från kvalificerande klasser och tävlingstillfälle skall anges i anmälan. 
Om maximalt antal anmälningar inte uppnås i en kategori fördelas dessa platser mellan de övriga kategorierna. Dock högst 40 starter i en kategori.

Fina killen på SM 2012, med en 8 plats i A-Finalen, Det blir att åka upp dit iår igen då dom fått SM för andra året irad.

snabba frågor

till er som vill lära känna mig lite mer utanför hästlivet, och ja bara lite allmänt snabba frågor som jag tänkte svara på. Kanske något nytt ni får reda på som ni inte visste eller trodde. vi får väl se! 
 
1. Vad heter du? Ni vet ju vad jag heter, men säger mina mellannamn som är: Klara Julia Ellionora
2. Hur gammal är du?
  15, fyller 16 iår
3. Vart bor du? 
i Skåne
4. Hårfärg? Brunt
5. Ögonfärg? Mörkbruna 
6. Hur lång är du? : rätt lång 180 - 181 cm
7. Singel eller upptagen? Singel
8. Är du blyg? Kan nog vara det innan man känner mig, men sen är jag verkligen inte det!
9. Är du helsvensk? ja det kan man säga, är lite dansk också
10. När är du född? 26 November
11. Vilket stjärntecken är du? skytten
12. Vad har du för mobil? Iphone 4s
13. Nämn en person du aldrig skulle klara dig utan - Många som är viktiga för mig
14. En person du älskar – Mina vänner & famlij 
15. En person du hatar - Kan inte säga att jag hatar någon
16. Beroende av något? Godis, och Facebook ;)
17. Piercingar? I Naveln, & öronen, dock blev ett av hålen i öronen inflamerat för nåt år sen
18. Har du någon förebild? Många! så som Brink,Kittel och så 
19. Vad ska du göra idag? Göra blogg inlägg till er 
20. Tränar du? Jag rider två hästar 7 dagar i veckan, 2 dagars träning på idrotten, och minst 2 dagar ute och joggar/springer
21. När går du och lägger dig? olika, beror på om det är skola eller inte, men säg runt 00.00-01.00
22. Vad är klockan nu? 22.09
23. Bästa som hänt dig?Mycket som är viktigt för mig, men när jag fick hem Daven är en sak
24. Är du nöjd med ditt liv? Ja det måste jag säga!
25. Bästa med dig själv?Hahah! jag är dålig på att ge mig själv positiv kritik men får nog säga att jag är bra på att bjuda på mig själv, (fråga mina vänner) och får oftast andra att få ett leende på läpparna, och att jag själv nästan alltid är glad!

kval för nationellt

hej jag undrar om du skulle kunna ta reda på vad man ska kvala för att kunna rida nat som ponny tacksam för svar! BÄSTA BLOGGEN! :D
 
Fick in denna frågan för ett tag sen, men den måste ha kommit bort bland alla andra så har helt missat den, men jag tänkte ta och svara på det nu iallfall. Och tack så jätte mycket för att du gillar min blogg, det betyder så mycket att kunna dela med mig av allt och att ni ser det positivt och gillar det jag gör. 
 
För att kvala till nationellt på Ponny så ska du ha ridit minst regional klass där det ingår enkla byten och sådär, alltså ex La:p1 eller FEI inledande på minst 62%.

Önskeinlägg?

Känner att jag behöver komma igång på bästa sätt, och med saker som ni tycker om och gillar att läsa om, därför tänkte jag lämna över ordet till er..
Finns det något som ni känner att detta vill jag läsa om, eller tex Kan du inte skriva ett inlägg om detta.. Kanske ni har nån Rubrik som ni vill jag ska skriva ett inlägg om, eller om ni har andra tips eller frågor ni vill jag svarar på. 
Tänkte starta en frågestund snart, men kan gärna svara på nån fråga om det är nåt speciellt. 
Vissa har även önskat mer videoinlägg och vissa vill ha mer inlägg om mitt liv utanför hästarna.
 
så bomba mig! ska ta mig tiden och försöka göra allt det ni vill, tipsa mig om massor nu, Inlägg,rubriker, eller annat
En bild som väcker så mycket minnen, bilden har verkligen fastnat i mitt hjärta, denna ska förstoras upp och hängas upp i mitt rum! ♥

Öresundsspeles Nationella

Nu är det snart dags för årets första riktiga tävling, årets första nationella, Jag känner att jag inte räknat dom andra som en riktig tävling då det varken gäller kval, eller placering utan bara träning och känna på tävlingar igen, att rida borta bara helt enkelt. Men nu på påsklovet är det dags, för en 4 dagars tävling med båda hästarna..
På Fredagen så ska daven gå en FEI Inledande, regional för att han ska kolla läget, känna på banan, och bara checka av så han inte blir så spänd till den nationella sen. 
På lördagen sen startar jag en FEI Lagtävlan med Chippen, också en lite enklare start även för honom, För sen på Söndagen ska Chippen gå Küren, och Daven ska gå FEI Lagtävlan, varför inte Daven går küren är för att vi inte riktigt känner att vi hinner få klart den, och vi vill rida den lite mer innan jag vill ut och visa upp den. och sen på Måndagen ska jag rida en FEI mästerskap på Chippen. 
 
Varför inte Daven ska gå fler klasser är för att jag vill starta upp lite mjukt eftersom att han inte har gjort något annat iår och det var ju ett tag sen han var ute och tävlade och jag vill inte pressa honom för mycket nu i början av året, för sen ska han ju gå mycket senare i sommar. 
Åh vad jag längtar till meetingen nu, ska bli så himla roligt att träffa alla vänner igen och bara känna känslan som det är på alla nationella meeting. 
haha min lille plutt

hästarna idag

Idag kom equiterapeut och kollade igenom hästarna, tryckte och klämde lite och körde med laser på dom, båda tyckte det var mycket skönt, och speciellt Daven! han stod och sov största delen av tiden. Det känns så bra att gå igenom hästarna på det sättet också,samtidigt som det också är skönt för dom. Man känner att man kan unna hästarna den timmen till att bara njuta. 
Så nu får dom vänta runt 2 månader till innan nästa gång, för nu ska dom börja få denna behandlig lite mer regelbundet. Jag gick iallafall upp i tid idag och åkte bort tidigt så jag hann rida Daven lite innan, Han var hur fin som helst, Jag red honom rätt så låg i formen, böjde igenom honom lite och gjorde lite öppnor och slutor, red lite galopp och mjukdade upp honom genom att öka och sen minska, öka,minska så han kommer igång med bakdelen. Så nu ska dom ta det lite lugnt imorgon och bara travas i lite låg form, så dom får igång kroppen, och sen är det vanlig ridning igen på lördag. 
 
Hur brukar ni göra, brukar ni kolla upp era hästar regelbundet, eller ibland på detta sätt?

Dom sista vinter bilderna

Har helt och hållet glömt bort att lägga upp resten av alla bilderna som mamma tog i vintras när det var fullt med snö ute! Bilderna är ifrån när vi rider fram, så jag har inte brytt mig så mycket om formen, så tror ni kommer se att han kanske ser väldigt låg ut på vissa bilder, men då vet ni varför! Vi fick verkligen till en dag då det var fint väder med strålande sol.

Hemma

Har äntligen kommit hem ifrån skolan, och har gjort sista provet denna veckan! känns så himla skönt, och imorgon är vi lediga, hästarna ska få massage så jag kommer ägna större delen av dagen till plugg så jag får klart det mesta, lika bra att ha det överstökat. Orkar inte gå in på allt som kommer komma nästa vecka, men jag ska verkligen verkligen göra allt för att hålla uppdatering, jag vill så gärna dela med mig av allt jag gör och jag älskar all respons man får av er. Bloggen känns så viktig men tyvärr hamnar den ibland lite åt sidan. 
 
Nu ska jag iallafall snart bort till stallet, jag tar med kameran och så får vi se om det blir lite nya ridbilder på Chippen, daven får iallafall vila idag då han gick träning igår. Ska skriva mer om träningen i ett annat inlägg..
Har en del inlägg i baktankarna som jag ska ta tiden och skriva ner och lägga ut på bloggen, ska även försöka göra så mycket tidsinställda under nästa vecka som möjligt så jag slipper känna stress och press över den jämt. 

Veckans planer!

Idag slutar jag tidigt i skolan, så jag hinner hem och rida en häst innan jag har min träning, ikväll kommer jag att ta daven till träningen, han har gått riktigt underbart fint dom senaste dagarna så hoppas det går lika bra ikväll.
Imorgon onsdag blir det ett litet lätt gympa pass för dom båda, känna igenom dom lite och mjuka till dom, träna lite mer i den låga formen.
På torsdag sen har jag studiedag, så jag ska försöka rida Chippen på morgonen innan massören kommer och ponnyerna ska få massage, efter hon varit där ska dom ju ta det lite lugnt några dagar. Och sen i helgen har jag inga större planer, ska nog försöka rida ut nån dag om isen är borta, ska även bli bättre med att ta med kameran till stallet så jag får nytt att visa er. Nu ska jag vidare till skolan vi hörs mer i eftermiddag.
Så ni får en lite gullig bild på Davenport


Godmorgon

Godmorgon, Jag har varit med Alice hela helgen, Vi har varit uppe och hjälp och söttat Yohio hela dagen igår, så det var därför uppdateringen blev låg! men jag har mycket inlägg som kommer komma upp under dagen, alice har även ridit Chippen, och första någonsin som fått sitta på Daven förutom Helena.
 
Idag ska jag rida Daven lite i ridhuset, och sen får jag se om jag kanske kan rida ut med Chippen han har gått så bra och hårt i ridhuset nu 3 dagar i rad.. 
Annars kommer dagen idag vara rätt tråkig, Alice ska åka hem och jag ska plugga inför 3 prov nästa vecka. 
 
 Som lite annat får ni en bild på mig och Alice ifrån igår.

Dagens planer

Har min näst sista lektion nu, och efter det är det lov! vi är lediga imorgon för att större delen av vår klass och skola åker upp till branäs för att åka skidor, men jag har inte tid att följa med.
Igår red jag Daven lite, Helena hjälpte mig lite med galoppen bara, han var hur fin som helst och börjar änligen bli lite lugnare, haha! han är för rolig, jag ska filma nån gång nu snart och visa hur det ser ut när han ska gå ut ifrån boxen.
Chippen hann jag tyvärr inte rida igår för att jag hade två prov till idag, Så han fick vila igår, Idag är det iallafall dags för honom med träning, Och jag hoppas han går lika bra som han gjort nu dom senaste gångerna.
Imorgon sen är det ju ingen skola somsagt, så jag ska ta lite extra tid på mig i stallet faktiskt.
 
Förresten i Tisdags gjorde jag premiär ridtur i skogen, vi har ju fortfarande rätt så mycket snö kvar här hemma, så jag har inte ridit ut sen den kom, men i tisdags var nästan allt bortsmällt så jag red ut en liten tur på Chippen, han blev hur glad och pigg som helst. Gud vad han ville busa!  hahah, så det har inte blivit nån direkt ordentlig ridning sen tävlingen,så idag är det mycket behövligt med en träning.
Uppdatera er mycket mer senare i eftermiddag och framåt kvällen, I helgen ska min kompis Alice komma hem till mig så det kommer bli mycket nya foton att visa er! det lovar jag.

Söta idag?

Hahahah! Var verkligen på humör i stallet idag och de ledde till att hästarna blev utsatta! Haha så himla roligt de såg ut, skrattade så jag knappt kunde andas


Tävlingen idag

Var och tävlade idag igen! det gick så himla bra, Chippen var med på notorna och jag red honom på sättet han behöver. Han var så himla fin efter bara 10 minuter, tränade mycket öppnor,slutor och andra små rörelser ifrån programet, allt flöt på bra! och jag hade honom i ett sånt tryck hela tiden, det var aldrig så att han tappade. 
 
Väl inne på banan höll det i dig, folk tyckte att han var ur fin, och även jag! programet gick bra, han blev lite spänd i skritten, och sen i galoppen blev han så taggad så han kunde inte riktigt skritta i bytena, men vilken skillnad ifrån förra gången! det är denna Chippen som jag känner igen :) var så himla nöjd och glad efteråt och strunade faktskt i % och placering, det var detta vi behövde för att känna oss som ett igen och för att jag ska känna på det nu innan dom nationella meetingen.
Vi fick iallafall ihop 66,3% i FEI inledande, och slutade 5 precis utanförplacering med bara något enstaka poäng ifrån sista placeringen, men känslan för mig var viktigast denna gången och den var riktigt bra. Vi hade även 7or rakt igenom i travdelen, vilket känns som ett stort framsteg då det oftast är där han har svårast med sin trav. Är så taggad på alla nationella nu!
 
Tyvärr blev det heller inga bilder denna gången, jag hade med kameran men mamma tog inget, får säga till henne nästa gång så det kan bli lite nya fina kort. 
Killen i Jönköping förra året

Årets bloggfilm

Åh såg precis på ponnysanning på årets bloggfilm där dom har med hoppning,dressyr och western/Horsemanship och chockad blev jag när dressyren började! för där nästan först, direkt efter Ingrid och Claudia dyker jag och chippen upp en snutt.. Blev himla glad och förvånad då jag inte skickat in någon film för att vara med.
Men Väldigt roligt förståss! Ni ser oss som dressyrhäst nummer två vid tiden 2:40 ungefär :)
 

Hong kong masters!

Kollar just nu på hoppningen ifrån hong kong på tv! Håller tummarna för Henrik!


Friday

hej allihopa! 
var knappt i stallet idag, är så trött efter denna veckan, och vet att det kommer bli mycket nu i helgen med tävlingen och allt. Åkte iallafall bort ett tag och pysslade om hästarna, fortsatte träna på Chippens konster, och sen red jag Daven ett pass, haha han känner nog av våren för gud vilken energi han ligger inne med, fast han inte vilat på jag vet inte hur länge.
Mysigt är det iallafall att ha dom, fast det är jobbigt ibland med skola och sådär, så kämpar man ändå för att allt ska gå runt, dom är en så stor del av mitt liv! 
Kämpar även med att hålla bloggen vid liv, tyvärr har denna veckan varit seg, men den har varit fruktansvärt jobbig för mig med plugg enda ut på natten, Jag hoppas ni har förståelse för det, Men i helgen blir det fullt ös med blogg och hästar! 
haha gott med godis eller ;)

RSS 2.0