ny Film på Davenport

Här kommer en film ifrån gårdagens ridpass, Ni som har följt oss ett tag och sett filmer som är mycket äldre hoppas jag kan se skillnad på honom, han har blivit mycket mer bärig av sig själv och så stark i kroppen! 
Tyvärr är filmen något suddig då mamma hade svårt med skärpan, men överlag ser man rätt okej ändå. 
 
Vad tycker ni om honom nu? ser ni någon skillnad ifrån tidigare?
 

Ridit Prinsen!

Red daven ett kortare och mer intensivt pass i ridhuset idag, Han var sååå fin! det är så roligt att rida honom nu och verkligen känna hur mycket han har utvecklats.
Det finns fortfarande små saker vi jobbar på, men överlag är han som en helt annan häst att rida, Mamma både fotade och filmade oss idag! 
Börjar med att slänga upp några av bilderna och sen om ni vill kommer det även en film i kväll?
 
 

Första tävlingen 2014

Nu är jag anmäld och allt är klart, min första tävling iår blir i Dagstorp den 8 Februari, Jag kommer starta upp mjukt med att bara rida en klass vilket kommer bli en FEI Mästerskap, det är alltså en nationell tävling. 
Men jag vill bara ta en klass, också eftersom han har haft en hel del vila/skritt nu i vinter, Men jag hoppas det kommer gå även! han känns så himla fin för tillfället, Så nu slipar vi bara på de små detaljer som krävs för att få en 8a istället för en 7a. 
 
Så mitt mål med den tävlingen kommer vara att göra det så säkert och bra som möjligt, testa lite nytt och se hur långt vi kommit sen senaste tävling och känna efter vad som behövs jobbas extra med inför kommande säsong.
Bild ifrån Derbyt 2013

Helgen so far!

Ur mysig och bra helg har det varit! så har fått lite energi till att ta hela dagen imorgon till plugg, Har ett stort Kinesiska prov på tisdag som jag måste sätta fart med. Och sen har vi lite annat smått under veckan också, som jag hoppas få gjort snabbt. 
 
Igår då så var jag och firade två av mina vänner som fyllt år, det var överaskingsmiddag för dom, och så chockade dom blev när vi alla tjejer hoppade fram. Sånt är så roligt att se!
Super härligt gäng tjejer på 10 st och vi klickar allihopa hur bra som helst, Så förhoppningsvis blir det mycket mer sånt här. Vi åt, gjorde mat,tårta hade massor med godis och doppade frukter i Chockad och girl talk i mängder. Sånt man behöver ibland. Stannade där hemma till runt 1 halv 2 och efter det mötte Jacob upp mig och så sov jag där till idag, Åkte hem på eftermiddagen och åkte direkt ut till min lilla ponny som fick sig en genomkörare och han var hur fin som helst idag! Nöjd ryttare och häst.
 
Somsagt resten av helgen måste tyvärr gå åt till pluggandet samt bloggen som ska uppdateras, tänkte göra lite tidställda inför veckan och slipa på ny simpel design.
 
Här kommer lite bilder ifrån kvällen igår ♥Visar image.jpg
 

Grym vän jag har!

Oj kolla och lyssna på en av mina grymma vänner, hon är riktigt duktig på att sjunga! och jag tror hon kan komma långt inom sångkarriären. Man blir allt avensjuk på hennes röst!
vad tycker ni? visst är hon duktig? ♥ Där är även andra låtar som hon också sjunger så som Skinny love, ta och lyssna tycker jag!
 

Bildminne : Hong Kong 2013

bara för jag saknar sommaren så otroligt mycket, och för att jag hade två otroliga veckor i Hong Kong tillsammans med Frida och pappa förra året i början av sommaren. 
Jag hoppas kunna åka dit någon vecka iår också, så jag ska kolla upp när det passar med tävlingar och skolan. 
Vi hade runt 32 grader varje dag och strålande sol, Massor med Shopping och världens godaste läsk. haha! 
 
 

veckans plan

Veckans upplägg kan såklart förändras en hel del! men detta är ett ungefärligt upplägg som jag tror kommer passa rätt bra denna veckan.
 
Söndag: Lätt gympapass i ridhuset, red till lite nya kür låtar.
 
Måndag: Träning för Helena 
 
Tisdag: Daven får vila, Jag ska göra alla läxor för resten av veckan så jag blir av med det
 
Onsdag: Lätt pass för Daven i ridhuset, kanske blir en fika med några kompisar
 
Torsdag: Daven ska gå hårt pass träning för Helena
 
Fredag: Daven får en välförtjänt vila, och jag ska direkt efter skolan möta upp en kompis vi åker till Nova och handlar lite, efter det ska vi vidare och fira två vänner som fyllt år, och sen sover jag nog hos J.
 
Lördag: Vet inte riktigt när jag kommer hem, men ska i alla fall ut till Daven och rida honom lite, vad det blir är oklart

Söndag: Skulle vilja ta ut Daven lite i skogen om vädret tillåter. Samt plugga på mitt Kinesiska Prov.
saknar detta varma nu när snön har kommit hit! :(
 

vakna upp och ta tag i bloggen!

jag vet inte varför jag alltid hamnar i nån form av svacka ibland, jag känner mig väldigt nere då och har inte alls något sug till att uppdatera bloggen, men sen ibland får jag en sån lyckospark! det är något jag fått nu.. När en ur gullig bloggläsare har gjort ett arbete om mig till skolan, det betyder så mycket att folk faktiskt tagit åt sig av det jag skriver och ser det som något bra. 
 
Idag var det i alla fall detta som gjorde att jag var tuvngen att gå in och ta tag i detta en gång för alla! jag har sagt till mig själv att jag SKA göra minst 1-2 inlägg om dagen, på min lediga tid utöver allt annat ska jag göra tidsinställda, för jag har så otroligt mycket att berätta för er och att statistiken fortfarande ligger på 3 siffrigt. 
 
Dags att rycka upp och sparka igång detta, om ni vill läsa så ska jag fixa det till er! 
 

ridbilderna ifrån igår

Måste bara hylla min ponny lite! Han är helt fantastisk.
Den viljan och det sättet han har borde alla få uppleva, han bara ber och ber om instruktioner, gör allt för att uppfylla ryttarens krav, och har en framåtbjudning till 120%.
Han är svår, han är väldigt svår! men när man väl hittar knapparna är han det finaste jag ridit.
Vår resa har inte varit lätt, mycket slit och mycket jobb, men jag är glad att jag fått chansen att utveckas och att utvecka denna fina ponny. 
Min ögonsten och drömponnyn dom flesta skulle vilja ha ♥
kolla bara energin och drivet framåt! 
 
 

Nya bilder på Daven

Första träningen på en ganska lång tid, vinter uppehåll och vila för både mig och Daven! det har faktiskt varit väldigt nyttigt måste jag säga, för Daven har stått och byggt upp massor med muskler så han är såå maffig nu, ser ut som en liten hingst. Och jag har haft en paus och fått upp ny energi och motivation. 
Vanligtvis brukar jag inte ge mina hästar vinter och sommar vila som jag vet många gör. Enligt min åsikt vilar hästen ändå mycket och bättre att spara på nån vilodag när man verkligen inte hinner åka till stallet. Så nej jag är inte så imponerad på det här med vilor.
Men nu har Daven då haft det, för att återhämta sig efter det hårda tävlingsåret. Och nu är han på topp igen.
 
Helena sa efter dagens träning : "Julia! jag har aldrig sett honom så fin, vad har hänt? han bara dansar fram och ser ut som en liten topp hingst"
Fina ord, och mycket nöjd fick även höra : " det är så roligt att undervisa dig! för jag hade glömt bort hur fint du sitter och hur avslappnad du är i benen, klämmer inte för 5 öre och man behöver inte fokusera på att säga till om din sists" 
 
Massa fina ord som ger mig stort hopp inför 2014 års tävlingstermin. Nu kör vi! sista ponny året för mig och jag ska ge allt och visa upp min ponny på bästa tänkbara sätt.
Lite bilder ifrån det att jag rider fram! fler kommer imorgon.
Jag menar kolla bara den nacken!
 

2014!

Firades in på bästa sätt, med bästa folket och vännerna..
Frida räddade min kväll, det blev fest med massa härligt folk som man lärde känna jätte bra, Så året hade inte kunnat få en bättre start.
på 12 slaget var vi ute vid stranden och kollade raketerna. Och sen fortsatte vi fram till 3, minnesvärd kväll.
 
Idag var jag väldigt trött, så vi sov till 1 tiden och åkte sedan bort till stallet vid 3, tog in hästarna och red ett lätt pass på Daven. Nu är jag hemma och har bäddat ner mig i soffan och ska kolla film resten av kvällen.
 
Hur var ert nyår?
Nu längtar man till sommaren, när man är brun och det är varmt ute!

RSS 2.0