Träningen söndag

Tränade ju somsagt med Chippen efter att vi hade tagit lite kort ute, och det gick riktigt riktigt bra! mamma har fått massor med fina bilder på oss som jag kommer lägga upp i omgångar, men jag tänkte lite snabbt sammanfatta träningen. 
Först och främst! underbar känsla, det är viktigt att hitta en linje som man tränar efter och verkligen känner efter när det känner helt 100, att få känna en känsla av att hästen verkligen gör rätt, det är en sån känsla man alltid ska sträva efter.. 
Vi började med att mjukgöra honom grundligt men inte så mycket sidvärtsrörelser utan mest arbetade honom i traven ökade minskade, samlade upp till passage och fram i mellan trav, gjorde lite öppna på volten och förvänd sluta. men bara lite lätt och avslappnat. Efter det var han så himla fin så då började vi faktiskt jobba lite galoppirutter, Super duktig var han vi gjorde först bakdelsvändning i skritt och i den fattade vi samlad samlad galopp och fortsatte runt i en piruett, Chippen fattade direkt och tyckte det var riktigt roligt. 
Helena var också mycket nöjd med honom och sa att han gör det minst lika bra som en storhäst. så det är ju bra att jag kan lära mig i förtid redan innan jag har en storhäst haha ;)
avslutade sen med lite röresler längst hela ridhuset, slutor, öppnor på medellinjen för att kolla rakriktningen och sånt praktiskt små saker som är viktiga på tävling. 
Första bilden är ifrån en piruett
tyvärr blir det inte så många bilder denna gången men lovar det kommer mer imorgon!

Kommentarer
Postat av: JennyM

Han är himla fin! Är han fortfarande till salu?

Svar: Tack så mycket! ja han är fortfarande till salu, men vi känner ingen stress utan vi väntar tills vi hittar rätt ryttare, så länge kommer jag tävla honom :)
Julia Wesén Cosmo

2013-01-27 @ 01:17:00
URL: http://jmdressyr.se
Postat av: Yohanna

Himla fina tillsammans! :)

Svar: tack så mycket! :D
Julia Wesén Cosmo

2013-01-27 @ 13:50:28
URL: http://andriettas.blogg.se
Postat av: Sanna & Josefine

Hej, super fin blogg! Lust med bloglovin' byte? :)
Kraam

Svar: tack så mycket! :)
Julia Wesén Cosmo

2013-01-27 @ 22:28:29
URL: http://stallmuppisarna.blogg.se
Postat av: Hanna

Grymt snygg header!

Svar: tack så mycket! :D
Julia Wesén Cosmo

2013-01-31 @ 13:40:25
URL: http://fastandfurious.devote.se

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0