Positivt besked!

Idag var vi hos veterinären med Celle och Jonas var inte alls lika negativ till detta utan var lugn och sa att man ska inte utesluta något eller hänga upp sig på just cystan bara för man vet att den finns. Utan han var nogrann och gick igenom hela hästen.
Det kändes så bra att han var så himla noga, han ville bli 100% säker på vad det var och kunna utesluta allt annat. Men ganska direkt uteslöt han cystan!! det som vi trott varit det stora problemet. Det Jonas istället hittade var egentlien inget allt spciellt ovanligt eller konstigt utan en vanlig inflamation i knäet. För när han bedövade knäet släktes hältan direkt. Så han sa idag kunde vi utesluta att det är cystan som gör ont på honom.Han sa också att skulle det vara så att den skapar problem i framtiden så finns det många alternativ på saker man kan göra. Och detta har vi inte alls hört från tidigare veterinärer, så det var verkligen lycka att få reda på detta!
Alltså blev han behandlad i knäet och sen ska vi tillbaka på torsdag och spruta något annat i hans ben som skulle skölja rent lite i benet. Efter det är det en veckas skritt som gäller och sen några dagars trav innan vi ska tillbaka på återbesök. Tänk om det bara varit knäet som spökat hela tiden! så skönt det skulle vara. Och här ser man också hur viktigt det är att man har en veterinär som är noga ocg som går igenom hela hästen innan dom ställer en diagnos. 
Så om man får vara så glad och inget annat dramatiskt inträffar borde Celle kunna vara tillbaka i topptrim inom 1 månads tid ungefär. Och då finns det fortfarande chans för mig att utnyttja mitt sista år som junior! 
Vi håller alla tummar och tår för att det inte var värre än såhär!
 
bild på en trött Celle hos veterinären idag. ♥

Kommentarer
Postat av: Saga

Åh vilket härligt besked! Är det Jonas Tornell ni var hos? Han är verkligen mycket duktig och noggrann. Hoppas nu detta läker fint och att ni snart är tillbaka igen! :D

Svar: Ja verkligen. Precis Det är jonas tornell. Vi brukar åka till honom och har alltid gjort. Varför vi inte gjorde det i höstas när det hände först var för att det tar så lång tid att få tid hos honom. Men det är värt väntan! :D
Julia Wesén Cosmo

2015-02-09 @ 19:27:02
URL: http://golddressage.blogg.se

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0